• Tartalom

4/2007. (ÜK. 3.) LÜ utasítás

4/2007. (ÜK. 3.) LÜ utasítás

a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központtal való együttműködésről szóló 16/2001. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosításáról*

2007.03.31.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központtal való együttműködésről szóló 16/2001. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) bevezető szövege az alábbiak szerint módosul:

„A szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló 1999. évi LXXV. törvényben (a továbbiakban: Törvény) foglalt, a Legfőbb Ügyészségre háruló feladatok teljesítése érdekében, a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:”

2. § Az Ut. 1. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdésben foglalt jelentést annak az ügyészi szervnek kell megtennie, amely az ügydöntő határozatot meghozta, a (2) bekezdésben foglalt jelentést pedig annak az ügyészi szervnek, amelyik a jogerős bírósági határozatot meghozó bíróság mellett működik.”

3. § (1) Az Ut. 2. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az 1. § (1) és (2) bekezdésében foglalt jelentéseket a helyi ügyészségek szolgálati úton, a főügyészségek, a fellebbviteli főügyészségek, valamint a Legfőbb Ügyészség illetékes önálló szervezeti egységei közvetlenül küldik meg a Legfőbb Ügyészség számítástechnika-alkalmazási és információs főosztályának (a továbbiakban: főosztály). Az iratokkal együtt két példányban meg kell küldeni az iratokra vonatkozó adatok felsorolását tartalmazó nyomtatványt1. A nyomtatványon az egyidőben megküldött iratok adatait kell feltüntetni. A területi katonai ügyészségek, valamint a Katonai Fellebbviteli Ügyészség a Katonai Főügyészségnek tesz jelentést.”

(2) Az Ut. 2. §-ának (4) bekezdésében „az Szbetv. 4. § (3) bekezdésében” szöveg „a Törvény 4/C. § (2) bekezdésében” szövegre módosul.

4. § Az Utasítás 4. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A főosztály a 2–3. §-ban foglaltak szerint érkezett iratokat – a titkos ügykezelés alá tartozó ügyek kivételével – évenkénti gyűjtőszámon belül kezeli és az iratok felsorolását tartalmazó nyomtatvány egy példányával együtt továbbítja a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központnak (a továbbiakban: Központ).”

5. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, rendelkezéseit 2007. január 1-jétől kell alkalmazni, egyidejűleg

a) az Ut. 1. §-a (1) bekezdése b) pontjának harmadik francia bekezdésében, továbbá a (2) bekezdésének utolsó francia bekezdésében szereplő „a 4. § körébe tartozó” szövegrész hatályát veszti,

b) ahol az Ut. az „az Szbetv. 4. §-ában” szövegrészt említi, az „a Törvény 4. § sa)–sg) pontjaiban” szövegrészre módosul.

Dr. Kovács Tamás s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

1.

Az ügyészi szervezetben használatos egyes formanyomtatványokról szóló 2/2007. (ÜK. 2.) főov. körlevél 1. számú melléklet, ny.sz. 2300. számú formanyomtatvány.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére