• Tartalom

55/2007. (HK 12.) HM utasítás

55/2007. (HK 12.) HM utasítás

az egyes elhelyezési feladatok végrehajtásának rendjéről szóló 11/2003. (HK 5.) HM utasítás módosításáról*

2007.07.05.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján az egyes elhelyezési feladatok végrehajtásának rendjéről szóló 11/2003. (HK 5.) HM utasítást (a továbbiakban: Utasítás) a következők szerint módosítom:

1. § (1) Az Utasítás 1. §-ának a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) objektumok folyamatos üzemeltetésére és fenntartására a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkár (a továbbiakban: HM VTISZÁT) által meghatározott egyéb objektumok kivételével;”

(2) Az Utasítás 1. §-ának c)–d) pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:

c) nőtlen-, nővér-, családi és munkásszállókra, ide tartozónak tekintve a szálló céljára kijelölt lakásokat is;
d) a HM VTISZÁT eseti intézkedésében meghatározott, az a)–c) pontba nem sorolható ingatlanokra és létesítményekre.”

2. § Az Utasítás 2. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az utasítás hatálya alá tartozó objektumok üzemeltetési és fenntartási, valamint az objektumokat használó szervezetek elhelyezési biztosítása feladatainak ellátására a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM), mint Megrendelő és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörű Részvénytársaság, mint szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) között határozatlan időtartamra kötött Szolgáltatási Szerződés alapján kerül sor.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatokat a Szolgáltató, mint fővállalkozó a Megrendelő által jóváhagyott alvállalkozók bevonásával látja el.”

3. § Az Utasítás 3. § a) pont 12. francia bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

[A Szolgáltató az üzemeltetési, fenntartási, lakóházkezelési, elhelyezési biztosítási feladatok tekintetében a Szolgáltatási Szerződésben meghatározott feltételrendszer keretein belül a következőket hajtja végre:

a) üzemeltetés]

„– parkápolás, kaszálás és hóeltakarítás;”

4. § Az Utasítás 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Szolgáltatási Szerződéssel kapcsolatos megrendelői jogokat a HM VTISZÁT gyakorolja.
(2) A HM Infrastrukturális Ügynökség (a továbbiakban: HM IÜ) vezérigazgatója, mint Költségviselő gyakorolja, illetőleg teljesíti a Szolgáltatási Szerződés műszaki, pénzügyi teljesítésével, felügyeletével kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket, továbbá folyamatosan aktualizálja az 1. § a) pontja szerinti, kivételi körbe tartozó objektumok listáját, a változásokat jóváhagyásra – szükség szerint – felterjeszti a Megrendelő részére.
(3) A Szolgáltatási Szerződés módosítására irányuló kezdeményezést a HM IÜ készíti elő, és a HM jogi szakállamtitkár útján terjeszti fel a Megrendelő részére.
(4) A Szolgáltatási Szerződéssel kapcsolatos kötelezettségvállalói jogokat a HM IÜ vezérigazgatója a HM VTISZÁT előzetes engedélyével gyakorolja.
(5) A Szolgáltatási Szerződés következő évi ártárgyalásainak lefolytatása a HM IÜ vezérigazgató feladata. Az ártárgyalásokon részt vesz a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség (a továbbiakban: HM KPÜ) képviselője. Az ártárgyalás befejezését követő 10 napon belül a pénzügyi fedezet biztosítása érdekében a HM IÜ vezérigazgatója írásban tájékoztatja a HM KPÜ vezérigazgatóját a Szolgáltatási Szerződés összegéről, költségvetési előirányzat igényéről.”

5. § Az Utasítás 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„A Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal (a továbbiakban: KFH) által használt, a Magyar Állam tulajdonában és a HM vagyonkezelésében lévő ingatlanok tekintetében a megrendelői jogokat és a HM IÜ vezérigazgatójának feladat- és jogkörét a KFH főigazgatója gyakorolja.”

6. § (1) Ez az utasítás a közzétételt követő 8. napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti az Utasítás 3. § d) pontjának 1. francia bekezdése, valamint 6–8. §-ai.

(2) A Szolgáltató feladatait a Szolgáltatási Szerződés alapján határozatlan időtartamra szólóan 2002. január 1. napjától látja el.

(3) A HM VTISZÁT intézkedésben szabályozza a Szolgáltatási Szerződésben foglaltakkal kapcsolatos hadrenden belüli feladatokat.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 92/2009. (XI. 27.) HM utasítás 4. § 97. pontja hatályon kívül helyezte 2009. november 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére