• Tartalom

6/2007. (HK 3.) HM utasítás

6/2007. (HK 3.) HM utasítás

a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem átadásának előkészítésével kapcsolatos feladatokról, miniszteri biztos kijelöléséről és feladatairól*

2007.01.14.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról és az azokat megalapozó intézkedésekről szóló 2118/2006. (VI. 30.) Korm. határozat 6. h) pontjában foglaltakra – a Honvédelmi Miniszter fenntartói irányítása alatt működő Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel (a továbbiakban: ZMNE) kapcsolatos feladatok végrehajtására az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a miniszter közvetlen és fenntartói irányítása alá tartozó szervezetekre, valamint a feladattal érintett katonai szervezetekre terjed ki.

2. § (1) Az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról és az azokat megalapozó intézkedésekről szóló 2118/2006. (VI. 30.) Korm. határozat 6. h) pontjában foglaltak koordinációs feladatának végrehajtására miniszteri biztosi tisztséget hozok létre (a továbbiakban: miniszteri biztos).

(2) Miniszteri biztosnak Paulovits László urat, a HM Miniszter Kabinet politikai főtanácsadóját jelölöm ki, aki ezen feladatát 2007. január 1-jétől látja el.

(3) A miniszter biztos jelen utasításban meghatározott feladatainak végrehajtása során együttműködik Dr. Gyarmati István nagykövet úrral, a ZMNE és a Rendőrtiszti Főiskola integrációjának előkészítésével foglalkozó miniszteri megbízottal, a HM Miniszteri Kabinet humán- és személyügyi feladatokért felelős miniszteri főtanácsadójával, valamint a katonai felsőoktatással és annak biztosításával kapcsolatban feladat- és hatáskörrel rendelkező minisztériumi szervekkel és szervezetekkel.

(4) A feladattal érintett HM szervek és szervezetek vezetői jelöljenek ki az alárendelt állományukból – összekötő feladatok ellátására – egy fő vezetői szintű szakértőt, akik nevét és elérhetőségét a szervezet vezetői 2007. január 22-ig adják meg a miniszteri biztosnak.

3. § (1) A miniszteri biztos feladatai:

a) javaslatot dolgoz ki a ZMNE logisztikai ellátási rendjének racionalizálására, a költségek csökkentésére;

b) javaslatot dolgoz ki a ZMNE által használt – de a HM által biztosított – ingó és ingatlan vagyonelemek ZMNE részére történő biztosítására, azok HM vagyonkezelésében történő megtartására;

c) felülvizsgálja a ZMNE részére a honvédelmi tárca által biztosított természetbeni juttatások rendszerét, javaslatot tesz a rendszer folyamatos biztosításának megoldhatóságára;

d) javaslatot dolgoz ki a ZMNE racionális működtetésére, ideértve a ZMNE egy kampuszon történő elhelyezését is;

e) javaslatot tesz – az oktatói és a nem közvetlen oktatói állományt érintően – a ZMNE létszámának racionalizálására.

(2) A 2. § (3) bekezdésében megjelölt szervek és szervezetek az (1) bekezdésben foglaltak maradéktalan végrehajtása érdekében adjanak át minden, a tárgyban korábban keletkezett iratot, megállapodást, tervezetet – ideértve a Rendőrtiszti Főiskola és a ZMNE integrációjáról készült elgondolás-tervezetet(eket), elgondolás(okat) is – a miniszter biztos részére.

(3) A HM Személyzeti Főosztály átadja a miniszteri biztos részére a (a jövő tisztképzésére) tisztképzésre vonatkozó kidolgozott koncepciót, valamint a honvédelmi tárca által a jövőben tervezett beiskolázási létszámokat.

(4) A miniszteri biztos a ZMNE integrációja végrehajtásának előkészítéséről szóló jelentését úgy készítse elő, hogy azt a HM Kollégiuma 2007. májusi ülésén megtárgyalja.

4. § A 3. § (1) bekezdésben meghatározott feladat végrehajtása tárcán belüli koordinációjáért a HM kabinetfőnök a felelős.

5. § Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba.*

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 25/2012. (IV. 21.) HM utasítás 1. § (1) bekezdés i) pontja hatályon kívül helyezte 2012. április 22. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2007. január 14.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére