• Tartalom

10/2008. (IX. 25.) NFGM utasítás

10/2008. (IX. 25.) NFGM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által használt e-mail rendszer disztribúciós címeinek létrehozásáról és karbantartásáról szóló eljárási rendről*

2008.09.26.
1. A szabályozás célja
Jelen szabályzat célja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) által használt elektronikus levelezőrendszer címjegyzékében szereplő disztribúciós címek (több felhasználói e-mail címet átfogó csoportos cím) hatékony kezelésének szabályozott keretek között történő biztosítása.
2. A szabályzat hatálya
2.1. A szabályzat személyi hatálya
A szabályzat személyi hatálya kiterjed az információbiztonsági szabályzatról szóló …/2008-as NFGM miniszteri utasítás (IBSz) 2.2. pontjában ismertetett felhasználókra.
2.2. A szabályzat tárgyi hatálya
A szabályzat tárgyi hatálya kiterjed a disztribúciós címekkel kapcsolatba került valamennyi dokumentumra.
3. Disztribúciós cím létrehozása
3.1. Igénylés módja
Disztribúciós cím létrehozását feljegyzésben vagy digitálisan aláírt e-mail útján lehet igényelni – az igénylő munkatárs szervezeti egysége vezetőjének jóváhagyásával – a minisztérium és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (a továbbiakban: KSzF) Intraneten közzétett hatályos szolgáltatási megállapodásában (a továbbiakban: megállapodás) megjelölt kapcsolattartótól. A kapcsolattartó a beérkezett igényt – elbírálást követően – feljegyzésben továbbítja a KSzF minisztérium informatikai üzemeltetéséért felelős szervezeti egységének (a továbbiakban: üzemeltetés).
3.2. Felelős kijelölése
A 4. pont szerinti igénylésben meg kell jelölni legalább egy felelős munkatársat, aki a létrehozás után a disztribúciós cím karbantartásához szükséges információkat igény esetén biztosítja az üzemeltetés részére.
3.3. Technikai létrehozás
A disztribúciós cím technikai létrehozása során az üzemeltetés a szabályszerűen előterjesztett és elbírált igény alapján a megállapodásban foglaltak szerint jár el.
4. Disztribúciós cím alá történő felhasználói e-mail cím beállítás
4.1. Email cím beállítás módja
Felhasználói e-mail címek beállítását az 5. pont szerinti felelős kezdeményezheti, a 4. pontban rögzített feltételek szerint.
4.2. Technikai beállítás
Az e-mail címek technikai beállítására a 6. pontban foglaltakat kell irányadónak tekinteni.
5. Disztribúciós cím karbantartása
5.1. Felülvizsgálat
A disztribúciós címeket az 5. pont szerinti felelősök az üzemeltetés bevonásával 3 havonta felülvizsgálják, és szükség esetén gondoskodnak azok módosításáról vagy megszüntetéséről a 4. pont szerint.
5.2. Módosítás és megszüntetés
A disztribúciós címek módosításáról vagy megszüntetéséről az 5. pont szerinti felelősök feljegyzésben vagy digitálisan aláírt e-mail útján tájékoztatják az Informatikai Főosztályt (a továbbiakban: IFO).
6. Záró rendelkezések
6.1. Hatálybalépés
A jelen szabályzat a közzétételét követő napon lép hatályba.
6.2. Hatálybalépés előtti címek felülvizsgálata
A szabályzat hatálybalépését megelőzően létrehozott disztribúciós címeket a szervezeti egységek a szabályzat hatálybalépését követő 15 napon belül felülvizsgálják, és szükség esetén a 4. pont szerint intézkednek azok módosításáról vagy megszüntetéséről, és erről feljegyzésben vagy digitálisan aláírt e-mail útján értesítik az IFO-t.
Bajnai Gordon s. k.,
nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter
*

Az utasítás az NFGM belső honlapján 2008. szeptember 25-én került közzétételre. Az utasítást a 18/2014. (VII. 4.) NGM utasítás 2. § 18. pontja hatályon kívül helyezte 2014. július 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére