• Tartalom

136/2008. (X. 18.) FVM rendelet

136/2008. (X. 18.) FVM rendelet

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről1

2015.02.17.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a következőket rendelem el:

A támogatás célja

1. § A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások létrehozásának, illetve működő mikrovállalkozások beruházásainak, műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása által a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása, valamint a gazdasági szerkezet fejlesztése.

Értelmező rendelkezések

2. § (1) E rendelet alkalmazásában:

a) gazdaságon kívül végzett tevékenység: olyan tevékenység, amely független az ügyfél mezőgazdasági tevékenységétől, a mezőgazdasági tevékenységéhez kapcsolódó földterülettől és mezőgazdasági hasznosítású épületeitől;

b) mikrovállalkozás: a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény 3. § (3) bekezdése szerinti vállalkozás;

c) kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés: a 2. számú melléklet 1. pontja szerinti fejlesztés;

d) hátrányos helyzetű terület: a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglalt leghátrányosabb helyzetű kistérségek, valamint az ezekkel azonos elbánásban részesülő, a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló 240/2006. (XI. 30.) Korm. rendeletben meghatározott, társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, vagy az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések;

e)2 illetékes LEADER HACS: az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet 3. és 4. tengelyének keretében megalakuló helyi akciócsoportok elismerési rendjével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 93/2007. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján előzetesen elismert helyi közösségek tervezési folyamatával, és a LEADER csoportok kiválasztásával kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 147/2007. (XII. 4.) FVM rendeletben elismert olyan LEADER helyi akciócsoport, amely a Helyi Vidékfejlesztési Közösségek és a LEADER helyi akciócsoportok részére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet keretében nyújtott támogatás részletes feltételeiről szóló 141/2008. (X. 30.) FVM rendelet 9. számú melléklete szerinti tervezési területen látja el a munkaszervezetén keresztül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. tengely intézkedéseinek delegálási szerződés keretein belüli végrehajtását;

f)3

g)4 ügyfél: a 4. számú melléklet szerinti településen működő, induló mikrovállalkozás, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénynek megfelelően működő előtársaság vagy olyan természetes személy, aki vállalja, hogy a támogatás megítélését követően az első kifizetési kérelem benyújtásának időpontjáig egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát, és tevékenységét, amennyiben főállású alkalmazottat nem foglalkoztat, főállásban ekként végzi.

(2) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvényben (a továbbiakban: Törvény) és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV. 17.) FVM rendeletben (a továbbiakban: Vhr.) foglaltakat kell megfelelően alkalmazni.

A támogatás tárgya, elszámolható kiadások

3. § (1)5 Támogatás vehető igénybe mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatására, a megkezdett vagy tervezett gazdasági tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó, a (2) bekezdésben meghatározott, gazdaságon kívül végzett tevékenységre, amely tevékenységnek legkésőbb az első kifizetési kérelem benyújtásakor szerepelnie kell a mikrovállalkozás bejelentett tevékenységei között, vagy természetes személy ügyfél esetén az egyéni vállalkozó felvett tevékenységei között. E kötelezettség az első kifizetési kérelemhez kapcsolódó hiánypótlás keretében, a hiánypótlási felhívásban meghatározott határidőn belül pótolható.

(2) E rendelet alapján támogatható tevékenységek, eszközök és az elszámolható költségek:

a) a fejleszteni kívánt tevékenységhez kötődő eszközök, kivéve a 3. számú mellékletben szereplő eszközök;

b)6 Vhr. 30. §-ában foglaltaknak megfelelő, csak a gazdasági tevékenységgel érintett épülethez, épületrészhez tartozó, a fejlesztési tevékenységhez kapcsolódó építési munka, új épület kialakítása;

c) a 2. számú mellékletben meghatározott, csak a gazdasági tevékenységgel érintett épülethez vagy épületrészhez kapcsolódó kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés;

d) a 2. számú mellékletben meghatározott minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetése;

e) a Vhr. 31. §-ában meghatározott egyéb elszámolható kiadások.

(3) A (2) bekezdés d)–e) pontjában szereplő támogatható tevékenység önállóan nem szerepelhet egy támogatási kérelemben.

(4)7 Ha a (2) bekezdés b) és c) pontjában foglalt tevékenységek közvetlenül nem csak a gazdasági tevékenységgel érintett épületet vagy épületrészt érintik, akkor az elszámolható kiadásokat alapterület arányosan kell meghatározni.

(5) Ha az ügyfél olyan, a 3. számú mellékletben nem szereplő eszközt kíván beszerezni, amely a hatályos Gépkatalógusban nem szerepel, akkor a Vhr. 27. § (1) bekezdés g) pontjában foglalt rendelkezést kell alkalmazni. A beszerezni kívánt gépnek teljesítenie kell a Vhr. 29. § (1) bekezdés c) és d), valamint (5) bekezdés a) pontjában foglaltakat.

(6) A Vhr. 23. § (1) bekezdés b) pontjától eltérően az üzemeltetési kötelezettség az utolsó kifizetési kérelem benyújtásától számított öt évig tart.

(7)8 E rendelet alapján nem igényelhető támogatás

a) motorral hajtott szárazföldi, légi, vízi közlekedési jármű vagy sporteszköz beszerzésére,

b) termőföld és ingatlan vásárlására,

c) ingatlan bérleti díjára,

d) élő állat vásárlására.

A támogatás mértéke

4. § (1)9 Jelen támogatás alapján megítélhető összeg alapját az Európai Közösséget létrehozó Szerződés (a továbbiakban: EK Szerződés) 87. és 88. cikkének a de minimis támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendeletben foglaltaknak megfelelően:

a) a támogatás összege az 1998/2006/EK bizottsági rendelet hatálya alá tartozó tevékenységek esetén ügyfelenként egymást követő három pénzügyi évben nem haladhatja meg a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeget;

b) az 1998/2006/EK bizottsági rendelet hatálya alá nem tartozó tevékenységek esetében e rendelet által támogatott célterületek vonatkozásában három egymást követő pénzügyi évben a megítélt támogatás összege nem haladhatja meg a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeget;

c) az e rendelet alapján megítélt támogatás az 1998/2006/EK bizottsági rendelet értelmében a de minimis hatálya alá tartozó szervezetek esetében mezőgazdasági célú csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül.

(2) A támogatás mértéke:

a) hátrányos helyzetű területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 65%-a;

b) egyéb területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 60%-a.

(3) Nem támogatható az a támogatási kérelem, amely esetén a támogatás összege nem éri el az 1200 eurónak megfelelő forintösszeget.

(4) Nem támogatható azon mikrovállalkozás fejlesztése, amely vállalkozás árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenyégből származik.

(5) Az e rendelet szerinti ingatlanhoz kapcsolódó kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés esetén legfeljebb 40 000 eurónak megfelelő forintösszeg támogatás igényelhető.

(6) Az e rendelet szerinti minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetése esetén legfeljebb 20 000 eurónak megfelelő forintösszeg támogatás igényelhető.

(7) A jóváhagyott elszámolható kiadások mértéke és aránya nem haladhatja meg:

a) a Gépkatalógusban szereplő gépek, berendezések esetében a Gépkatalógusban szereplő referenciaárat;

b) az építési normagyűjteményben (a továbbiakban: ÉNGY) beazonosítható tételek vonatkozásában az elszámolható kiadás, ÉNGY szerinti referenciaárát.

(8) Egy támogatási időszakban egy ügyfél egy támogatási kérelmet nyújthat be. E rendelet alapján a kérelmező újabb támogatási kérelmet kizárólag a korábbi fejlesztés utolsó kifizetési kérelmének beadását követően nyújthat be.

(9)10 A beruházás helye szerint illetékes LEADER HACS területén igényelhető legmagasabb támogatási összeget az 5. számú melléklet tartalmazza. Azon LEADER HACS területén, ahol az 5. számú melléklet értelmében az igényelhető támogatási összeg 0 euró, a jogcím keretében támogatási kérelem nem nyújtható be.

(10)11 Ha az ügyfél nem rendelkezik jogerős támogatási határozattal az e rendelet alapján korábbi támogatási időszakban benyújtott támogatási kérelme vonatkozásában, újabb támogatási kérelem benyújtására jogosult.

A támogatás igénybevételének feltételei

5. § (1)12 Támogatási kérelmet a 4. számú melléklet szerinti településen megvalósuló fejlesztésre a 2. § g) pontja szerinti ügyfél nyújthat be.

(2)13

(3)14 E rendelet alapján az ügyfél székhelye vagy telephelye szerint illetékes LEADER HACS vagy HVK tervezési területén megvalósuló fejlesztések támogathatóak. Az ügyfél kérelme vonatkozásában a beruházás csak egy LEADER HACS vagy HVK területén valósulhat meg.

(4)15 E rendelet alapján kizárólag olyan fejlesztések támogathatók, amelyek megvalósulásának helye az ügyfél lakóhelye vagy tartózkodási helye, székhelye, telephelye vagy fióktelepe, vagy fióktelephelye szerinti település.

(5)16 Nem jogosult támogatásra a gazdasági tevékenységek statisztikai osztályozása NACE Rev. 2. rendszerének létrehozásáról és a 3037/90/EGK tanácsi rendelet, valamint egyes meghatározott statisztikai területekre vonatkozó EK-rendeletek módosításáról szóló, 2006. december 20-i 1893/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti alábbi tevékenységekhez kapcsolódó fejlesztés:

a) NACE REV. 2. 55 ágazat szerinti szálláshely-szolgáltatás,

b) NACE REV. 2. B nemzetgazdasági ág – bányászat, kőfejtési tevékenység,

c) NACE REV. 2. 4730 ISIC REV. 4. ágazat szerinti gépjármű-üzemanyag kiskereskedelem,

d) NACE REV. 2. 46 ágazat szerinti nagykereskedelem,

e) NACE REV. 2. K ágazat nemzetgazdasági ág – Pénzügyi tevékenység és biztosítási tevékenység,

f) NACE REV. 2. és P Nemzetgazdasági ág – Oktatás, kivéve 85.5 szerinti egyéb oktatás,

g) NACE REV. 2. 02 szerinti erdőgazdálkodási tevékenység,

h) NACE REV. 2. 5210 szakágazaton belüli csak és kizárólag a mezőgazdasági termékek raktározása, tárolása,

i) NACE REV. 2. 7731 szakágazat szerinti mezőgazdasági gép kölcsönzés,

j) NACE REV. 2. 03.2 alágazat szerinti halgazdálkodás,

k) NACE REV. 2. 11. alágazat szerinti italgyártás,

l) NACE REV. 2. 49 ágazat szerinti szárazföldi, csővezetékes szállítás,

m) NACE REV. 2. 50 ágazat szerinti vízi szállítás,

n) NACE REV. 2. 51 ágazat szerinti légi szállítás,

o) NACE REV. 2. L nemzetgazdasági ág – Ingatlanügyletek,

p) NACE REV. 2. 41 ágazat szerinti épületek építése.

(6) E rendelet alapján nem nyújtható olyan fejlesztéshez támogatás, amely az EK Szerződés I. mellékletében szereplő termékek előállítására, elsődleges feldolgozására vagy turisztikai tevékenységre irányul, valamint amely az EK Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet 1. § 11. pontjában meghatározott érzékeny ágazatokba tartozó tevékenységhez kapcsolódik.

(7)17 E rendelet keretében benyújtott támogatási kérelmek vonatkozásban a Vhr. 7. § (1) bekezdés b) pontját nem kell alkalmazni.

(8)18 Induló vállalkozás esetén a Vhr. 7. § (1) bekezdés c) pontjában előírt nehéz helyzetben lévőséget a támogatási kérelem benyújtásától számított harmadik lezárt, teljes gazdasági évet követően kell vizsgálni.

A támogatási kérelem benyújtása

6. § (1)19

(2)20 A támogatási kérelemnek a következőket kell tartalmaznia:

a) az ügyfél azonosítására vonatkozó adatok,

b) ÁFA-visszaigénylésre vonatkozó adatok,

c) az igényelt támogatásra vonatkozó adatok,

d) az elszámolható kiadásokra vonatkozó adatok,

e) a fejlesztés előtti állapotra vonatkozó adatok,

f) a tervezett fejlesztésre vonatkozó adatok,

g) az ügyfél nyilatkozata a vonatkozó feltételek megismeréséről és tudomásulvételéről,

h) az ügyfél aláírása.

(3)21

(4) A támogatási kérelemhez csatolni kell:

a)22

b) a Vhr. 27. § (1) bekezdésének h) pontjában foglaltaknak megfelelően pénzügyi tervet, ha a kérelmezett támogatás összege az 5 000 000 forintot nem haladja meg;

c)23 a Vhr. 27. § (1) bekezdésének i) pontjában foglaltaknak megfelelően, amennyiben az ügyfél természetes személy vagy mikrovállalkozás, pénzügyi és üzleti tervet, ha a kérelmezett támogatás összege az 5 000 000 forintot meghaladja;

d) az értékeléshez az 1. számú mellékletben meghatározott igazolásokat, nyilatkozatokat, dokumentumokat;

e)24

f) az 1998/2006/EK tanácsi rendelet hatálya alá tartozó szervezetek esetében az ügyfél által az adott és az előző két pénzügyi évben igénybe vett csekély összegű támogatásról szóló nyilatkozatát.

(5)25 Ha az ügyfél a (4) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott értékhatárokra tekintettel nem köteles üzleti tervet vagy működtetési és fenntarthatósági tervet benyújtani, a támogatási kérelem elbírálása során az értékeléssel adott pontokat arányosan kell figyelembe venni.

(6)26 A „Kommunikációs terv” és „A vállalkozás társadalmi felelősségvállalása” című fejezetek nem képezik az üzleti terv vagy a működtetési és fenntarthatósági terv részét, benyújtásuk opcionális, függetlenül az üzleti terv vagy a működtetési és fenntarthatósági terv benyújtási kötelezettségtől. Benyújtásuk esetén a fejezeteket az (5) bekezdésben meghatározott arányosítást követően, a pontozás során egyenként maximum +5 ponttal kell figyelembe venni.

A támogatási kérelem elbírálása

7. §27 A támogatási kérelmek bírálatát – a Törvény 16. §-a, valamint 21. §-a alapján az MVH és a LEADER HACS között létrejött delegálási szerződés szerint – a beruházás helye szerint illetékes LEADER HACS az 1. számú mellékletben, a LEADER HACS területére megállapított pontozási rendszer alapján végzett értékeléssel, továbbá a Törvény 32. § (1) bekezdés c) pontja szerinti rangsor állításával végzi. A támogatási kérelmek rangsorolása után a rendelkezésre álló keret alapján az MVH hozza meg a támogatási határozatot.

Kifizetési kérelem benyújtása

8. § (1)28

(2)29 Induló vállalkozás esetén az első kifizetési kérelemhez csatolni kell az adóbejelentkezési lap másolati példányát.

(3)30

(4)31 A kifizetési kérelemnek a következőket kell tartalmaznia:

a) az ügyfél azonosítására vonatkozó adatok,

b) ÁFA-visszaigénylésre vonatkozó adatok,

c) az igényelt támogatásra vonatkozó adatok,

d) az elszámolt kiadásokra vonatkozó adatok,

e) az elszámolt kiadások indokoltságát alátámasztó adatok,

f) a lefolytatott közbeszerzési eljárásokra vonatkozó adatok,

g) a megvalósult fejlesztésre vonatkozó adatok,

h) az ügyfél nyilatkozata a vonatkozó feltételek megismeréséről és tudomásulvételéről,

i) az ügyfél aláírása.

8/A. §32 (1) A Vhr. 24. § (1) bekezdésétől eltérően, a Vhr. 24. § (2) bekezdésében foglaltak sérelme nélkül az ügyfél legkésőbb 2012. december 31. napjáig nyújthat be olyan első kifizetési kérelmet, amellyel egyéb elszámolható kiadásnak nem minősülő összeg is elszámolásra kerül. A határidő elmulasztása esetén igazolásnak nincs helye.

(2) A Vhr. 33. § (4) és (7) bekezdésének rendelkezései az (1) bekezdésben foglaltak vonatkozásában nem alkalmazhatóak.

(3) Amennyiben az ügyfél az (1) bekezdésben foglaltaknak nem tesz eleget, úgy a Vhr. 35. § (9) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni.

(4)33 A Vhr. 17. § (2) bekezdésétől eltérően ugyanazon támogatási határozathoz kapcsolódóan az ügyfél az első kifizetési kérelem benyújtását követően három havonta nyújthat be kifizetési kérelmet.

Jogkövetkezmények

9. §34 (1) Ha az ügyfél által realizált árbevétel 30%-ot meghaladóan marad el a pénzügyi tervben 4. évre vállalt árbevételtől, akkor a 30%-ot meghaladó csökkenésen túli mértékre, valamennyi kifizetési kérelem alapján jóváhagyott támogatási összeg 2%-ának megfelelő összeget, de legfeljebb 300 000 forintot köteles intézkedésben való jogosulatlan részvétel jogcímén visszafizetni.

(2) Ha az ügyfél által a művelet megvalósításának évét követő három évben realizált összes árbevétel a benyújtás évében realizált árbevételhez viszonyított növekményének összege nem éri el a támogatás 15%-át, akkor elmaradás esetén valamennyi kifizetési kérelem alapján jóváhagyott támogatási összeg 2%-át de legfeljebb 300 000 forintot köteles intézkedésben való jogosulatlan részvétel jogcímén visszafizetni.

(3) Ha az ügyfél a támogatási kérelemben vállalt átlagos foglalkoztatotti létszámnál kevesebb főt foglalkoztat az üzemeltetési kötelezettség harmadik évétől kezdődően, akkor köteles – hiányzó foglalkoztatottanként egyszer – valamennyi kifizetési kérelem alapján jóváhagyott támogatási összeg 2%-ának megfelelő összeget, de legfeljebb 300 000 forintot intézkedésben való jogosulatlan részvétel jogcímén visszafizetni.

(4) Az (1)–(3) bekezdésben nem szabályozott szempontok esetében a pontozási szempontok tekintetében vállalt kötelezettség nem teljesítése esetén, amennyiben a nem teljesítés pontszámvesztést eredményezne, az ügyfél szempontonként valamennyi kifizetési kérelem alapján jóváhagyott támogatási összeg 2%-ának megfelelő összeget, de legfeljebb 300 000 forintot köteles intézkedésben való jogosulatlan részvétel jogcímén visszafizetni.

Záró rendelkezés

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

10/A. §35 E rendelet alapján a 2011. évtől kezdődően támogatási kérelem nem nyújtható be.

10/B. §36 E rendeletnek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 76/2012. (VII. 27.) VM rendelettel [a továbbiakban: 76/2012. (VII. 27.) VM rendelet] megállapított 8/A. §-ának rendelkezéseit a 76/2012. (VII. 27.) VM rendelet hatálybalépésekor37 folyamatban lévő azon ügyekben kell alkalmazni, amelyekben a támogatási kérelmet 2009. december 21. napjáig nyújtották be és a 76/2012. (VII. 27.) VM rendelet hatálybalépésekor38 a Vhr. 24. § (1) bekezdése rendelkezéseinek megsértése miatt a 35. § (9) bekezdésében foglaltak alkalmazásának lenne helye, vagy a Vhr. 35. § (9) bekezdésében foglalt bármelyik döntés még nem emelkedett jogerőre, vagy annak kapcsán bírósági felülvizsgálat van folyamatban.

10/C. §39 E rendeletnek a vidékfejlesztési miniszter felelősségi körébe tartozó egyes miniszteri rendeleteknek a vallási közösségek jogállásával és működésével kapcsolatos törvényeknek az Alaptörvény negyedik módosításával összefüggő módosításáról szóló törvényhez kapcsolódó, valamint más vidékfejlesztési tárgyú módosításáról szóló 121/2013. (XII. 16.) VM rendelettel [a továbbiakban: 121/2013. (XII. 16.) VM rendelet] megállapított 8/A. § (4) bekezdését a 121/2013. (XII. 16.) VM rendelet hatálybalépésekor40 folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

10/D. §41 Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletek módosításáról szóló 7/2015. (II. 17.) MvM rendelettel [a továbbiakban: 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet] megállapított 3. § (1) bekezdést és 9. §-t a 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet hatálybalépésekor42 folyamatban lévő eljárásokban, valamint jogorvoslati eljárásokban is alkalmazni kell.

Az Európai Unió jogának való megfelelés

11. § Ez a rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet 54. cikkének végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapítja meg.

1. számú melléklet a 136/2008. (X. 18.) FVM rendelethez43

Értékelési szempontok
1.1    „A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

 

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

6 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

6 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

17 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

16 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

15 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

10 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

3 pont

= Nem foglalkoztat

1 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

4 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

8 pont

- 2501-3500 fő

8 pont

- 3500 fő feletti

8 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem Helyi Vidékfejlesztési Stratégiához (a továbbiakban: HVS) való illeszkedése:

= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.2    „Duna-Pilis-Gerecse” Vidékfejlesztési Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilat-kozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont,
ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.3    36 Jó Palóc Közhasznú Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

8 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

20 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

16 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

12 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

10 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

1 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

7 pont

- 2501-3500 fő

6 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

19 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.4    3-as KÉZFOGÁS NKft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

0 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

5 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.5    A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege
eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.6    Abaúj Leader Egyesület közhasznú társadalmi szervezet területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.7    Alpokalja Ikvamente Leader Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

5 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

3 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

2 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

14 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

10 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

5 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:

= Megoldási javaslat;

= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;

= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján






Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.8    Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege
eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.9    Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

5 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

3 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

2 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

1pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

2 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

1 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

2 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

1 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

1 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

4 pont

- 1000-2500 fő

3 pont

- 2501-3500 fő

2 pont

- 3500 fő feletti

1 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

3 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

3 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett – helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

3 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

60 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

1 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.10    Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.11    Bihar Sárrét Összefogás Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

5 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

7 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

24 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

5 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

3 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

2 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

12 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

9 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

8 pont

= Nem foglalkoztat

5 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

3 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

2 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

7 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

2 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

2 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

3 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

22 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

2 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.12    Borsod-Torna-Gömör Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.13    Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.14    Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

1 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

4 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

2 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

10 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

10 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.15    Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

19 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

4 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.16    Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.17    Dél-Borsodi LEADER Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

5 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

2 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

2 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.18    Déli Napfény Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

6 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

6 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

16 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

12 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

8 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

5 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

4 pont

= Nem foglalkoztat

3 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

7 pont

- 2501-3500 fő

6 pont

- 3500 fő feletti

5 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

3 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

3 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem a fenti szempontok közül legalább 1 szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.19    Dél-Mátra Közhasznú Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

8 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.20    Dél-Zempléni Nektár LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.21    "DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.22    Duna Összeköt Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem a fenti szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.23    Dunamelléki Leader Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a fenti szempontok közül legalább egy szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.24    Eger Vidék Kincsei Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.25    Éltető Balaton-felvidékért Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

7 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

7 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

15 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

13 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

0 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

0pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

0 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

8 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

4 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

5 pont

- Nem történik akadálymentesítés

3 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

6 pont

- 1000-2500 fő

5 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

3 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

9 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

0 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.26    Érmelléki Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

5 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

5 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

2 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

12 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

6 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

2 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont


6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:


Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

3 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

2 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

5 pont

- 3500 fő feletti

4 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

25 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

10 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

3 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.27    Észak Hevesi Vidék Fejlődéséért Közhasznú Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.28    Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.29    Észak-Kelet Pest Megyei Leader Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

12 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

6 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

1 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

30 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.30    Felső-Bácska Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.31    Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület területén alkalmazandó pontozás

Szakmai szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

1. Az ügyfél a településen még nem működő szolgáltatást, vállalkozói tevékenységet hoz létre:

Ügyfél nyilatkozata alapján

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

2. Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok alkalmazásra kerülnek:

Okirat másolata, nyilatkozat amennyiben vállalja a minősítés megszerzését az utolsó kifizetési kérelem benyújtásáig

= Igen

10 pont

= Nem

0 pont

3. A beruházás tartalmaz megújuló- vagy bioenergia hasznosítást vagy illetve a környezettudatosság alapelemeit:

Igazolás

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

25 pont

Horizontális szempontok

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető pontszám

4. A kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlag létszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése a fejlesztés hatására [Igényelt támogatás összege/új munkahelyek száma]:

Pénzügyi terv alapján

- 0-10 000 000 Ft/új munkahely

18 pont

- 10 000 001-20 000 000 Ft/új munkahely

14 pont

- 20 000 001-30 000 000 Ft/új munkahely

10 pont

- 30 000 001-40 000 000 Ft/új munkahely

8 pont

- 40 000 001-50 000 000 Ft/új munkahely

4 pont

- Nem hoz létre új munkahelyet

0 pont

5. Hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat a fejlesztést követően:

Nyilatkozat

- nő,

- 25 év alatti pályakezdő fiatal,

- fogyatékkal élő,

- 40 évnél idősebb, 2 vagy több 10 éven aluli gyermeket nevelő munkavállaló

- 10 éven aluli gyereket nevelő egyedülálló munkavállaló

= Legalább 2 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

6 pont

= 1 fő munkavállalót foglalkoztat (kivéve az önfoglalkoztatást)

3 pont

= Az ügyfél maga ilyen (kizárólag önfoglalkoztatás)

2 pont

= Nem foglalkoztat

0 pont

6. A beruházás akadálymentesítésére is sor kerül:

Kérelem

- Összes, a kérelemben megfogalmazott, e rendeletben támogatható tevékenység keretében megvalósuló fejlesztés akadálymentesítésére sor kerül (teljes, nem csak a mozgássérültek részére, hanem egyéb fogyatékkal élő számára is biztonságosan használhatóvá válik)

6 pont

- Sor kerül benne akadálymentesítésre, de nem az összes beruházás tekintetében vagy nem teljes akadálymentesítés történik

3 pont

- Nem történik akadálymentesítés

0 pont

7. A beruházás hátrányos helyzetű területen valósul meg:

Jogszabály alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

8. A beruházásnak helyt adó település lélekszáma:

A kérelem benyújtásának évében január 1-jén hatályos KSH adatok alapján. (települési lakosságszám több település összefogásával megvalósuló fejlesztés esetén összeadódik)

- 1000 fő alatti

8 pont

- 1000-2500 fő

6 pont

- 2501-3500 fő

4 pont

- 3500 fő feletti

2 pont

9. A fejlesztés a térségi mikrovállalkozások együttműködésével valósul meg:

Együttműködési megállapodás

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

10. A támogatás révén tervezett új tevékenység vagy beruházás figyelembe veszi az energiahatékonyság követelményeit, a megújuló erőforrások használatát vagy a környezetbarát és környezetkímélő technológiák alkalmazásainak szempontjait:

Kérelem alapján

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

11. A fejlesztés hozzájárul a természeti értékeket, a természeti és kulturális jellegzetességek hosszú távú megőrzéséhez, a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetének, életminőségének javításához:

Kérelem alapján

= Igen

6 pont

= Nem

0 pont

12. A kérelem HVS-hez való illeszkedése:
= Megoldási javaslat;
= A beruházás helye szerepel a HVS megoldási javaslat által érintett települések listáján;
= Kedvezményezetti kör (ügyfél).

HVS alapján

Amennyiben a támogatási kérelem valamennyi szemponthoz illeszkedik:

 

20 pont

A támogatási kérelem nem illeszkedik valamennyi szemponthoz.

 

0 pont

13. A kérelem tárgya egy komplex projekt megvalósítását
segíti elő:

Kérelem, HVS

= Igen

5 pont

= Nem

0 pont

Összesen:

85 pont

Pénzügyi szempontok (pontszám nem változtatható)

Értékelési szempont megnevezése

Értékelés módja

Értékeléshez rendelhető maximális pontszám

Befektetett eszközök változása

2 pont

Saját tőke változása a beruházás

A vállalkozás pénzügyi tervének koherenciája

időtartama alatt

2 pont

Értékcsökkenés változása

2 pont

Saját tőke változása a működtetési időszak alatt

1 pont

Vállalatértékelés

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

2 pont

Adózás előtti eredmény vizsgálata az igénylés benyújtását megelőző két évben

2 pont

Terv adatok értékelése

A vállalkozás 1 főre jutó árbevételének a vizsgálata

3 pont

Ha vállalkozás 1 főre jutó árbevétele a 4. évre nézve benyújtás évéhez képest több mint 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal, akkor 2 pont. Induló vállalkozások esetében, ha eléri az egy alkalmazottra jutó árbevétel a 3 millió forintot, akkor 1 pont, ha a 4 millió forintot, akkor 2 pont. Ha nincsen alkalmazott, akkor 0 pont.

2 pont

Pénzügyi terv üzemeltetési-
hatékonysági vizsgálata

Ha a benyújtást követően 3 évben tervezett árbevételek bázis évhez viszonyított növekményeinek összege eléri a támogatás 1,1-szeresét, akkor 1 pont, ha a 1,2-szeresét, akkor 2 pont

2 pont

Ha az árbevétel arányos adózás előtti eredmény a 4. évre nézve a bázis évhez képest 10%-kal bővül, akkor 1 pont, ha több mint 20%-kal akkor 2 pont. Induló vállalkozás esetében a vizsgálatot az aktiválás követő évre kell vizsgálni.

2 pont

Pénzügyi terv

max. 20 pont

Üzleti terv

max. 30+10 pont

Max.: 60 pont

1.32    Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület területén alkalmazandó pontozás
1

A rendeletet a 37/2017. (XII. 27.) MvM rendelet 33. § 29. pontja hatályon kívül helyezte 2018. január 1. napjával.

2

A 2. § (1) bekezdés e) pontja a 13/2010. (VIII. 30.) VM rendelet 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § (1) bekezdésének f) pontját a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 9. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 2. § (1) bekezdés g) pontja a 13/2010. (VIII. 30.) VM rendelet 3. § (2) bekezdésével megállapított, a 22/2014. (III. 14.) VM rendelet 65. §-a szerint módosított szöveg.

5

A 3. § (1) bekezdése a 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet 20. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. § (2) bekezdésének b) pontja a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. § (4) bekezdése a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. § (7) bekezdését a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelet 1. § (2) bekezdése iktatta be, szövege a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. § (1) bekezdése a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 4. § (9) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 3. § (2) bekezdése iktatta be.

11

A 4. § (10) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 3. § (2) bekezdése iktatta be.

12

Az 5. § (1) bekezdése a 13/2010. (VIII. 30.) VM rendelet 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Az 5. § (2) bekezdését a 13/2010. (VIII. 30.) VM rendelet 3. § (7) bekezdése hatályon kívül helyezte.

14

Az 5. § (3) bekezdése a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelet 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. E módosító rendelet 7. § (1) bekezdése alapján a rendelkezést a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

15

Az 5. § (4) bekezdése a 91/2009. (VII. 28.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. E módosító rendelet 5. §-a alapján a rendelkezést a 2008. október 19. és 2009. január 10. között benyújtott támogatási kérelmekre is alkalmazni kell.

16

Az 5. § (5) bekezdése a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 4. §-ával megállapított szöveg.

17

Az 5. § (7) bekezdését a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelet 7. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte, újonnan a 91/2009. (VII. 28.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdése iktatta be. Ez utóbbi módosító rendelet 5. §-a alapján a rendelkezést a 2008. október 19. és 2009. január 10. között benyújtott támogatási kérelmekre is alkalmazni kell.

18

Az 5. § (8) bekezdését a 91/2009. (VII. 28.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdése iktatta be. E módosító rendelet 5. §-a alapján a rendelkezést a 2008. október 19. és 2009. január 10. között benyújtott támogatási kérelmekre is alkalmazni kell.

19

A 6. § (1) bekezdését a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelet 17. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

20

A 6. § (2) bekezdése a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 6. § (3) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 9. §-a hatályon kívül helyezte.

22

A 6. § (4) bekezdés a) pontját a 23/2010. (III. 16.) FVM rendelet 28. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

23

A 6. § (4) bekezdés c) pontja a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelet 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. E módosító rendelet 7. § (1) bekezdése alapján a rendelkezést a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

24

A 6. § (4) bekezdésének e) pontját a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 9. §-a hatályon kívül helyezte.

25

A 6. § (5) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 5. § (2) bekezdése iktatta be.

26

A 6. § (6) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 5. § (2) bekezdése iktatta be.

27

A 7. § a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 6. §-ával megállapított szöveg.

28

A 8. § (1) bekezdését a 137/2012. (XII. 22.) VM rendelet 15. § (2) bekezdés d) pontja hatályon kívül helyezte.

29

A 8. § (2) bekezdése a 13/2010. (VIII. 30.) VM rendelet 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 8. § (4) bekezdését a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 7. § (2) bekezdése iktatta be.

32

A 8/A. §-t a 76/2012. (VII. 27.) VM rendelet 11. §-a iktatta be.

33

A 8/A. § (4) bekezdését a 121/2013. (XII. 16.) VM rendelet 6. § (1) bekezdése iktatta be.

34

A 9. § a 7/2015. (II. 17.) MvM rendelet 20. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 10/B. §-t a 76/2012. (VII. 27.) VM rendelet 12. §-a iktatta be.

37

A hatálybalépés időpontja 2012. július 28.

38

A hatálybalépés időpontja 2012. július 28.

40

A hatálybalépés időpontja 2013. december 17.

42

A hatálybalépés időpontja 2015. február 17.

43

Az 1. számú melléklet a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 8. § (1) bekezdésével megállapított, a 167/2009. (XII. 15.) FVM rendelet 6. § (3) bekezdése szerint módosított szöveg. Ez utóbbi módosító rendelet 7. § (3) bekezdése alapján a rendelkezést a 2009. december 16-át követően indult ügyekben kell alkalmazni.

44

A 4. számú melléklet a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

45

Az 5. számú mellékletet a 158/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 8. § (3) bekezdése iktatta be.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére