• Tartalom

158/2008. (XII. 15.) FVM rendelet

158/2008. (XII. 15.) FVM rendelet

a dohánytermékek gyártásáról, forgalmazásáról és ellenőrzéséről szóló 102/2005. (X. 31.) FVM rendelet módosításáról

2008.12.30.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 56/A. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § c) és f) pontjában meghatározott feladatkörömben, a szociális és munkaügyi miniszterrel, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben, a következőket rendelem el:

1. § A dohánytermékek gyártásáról, forgalmazásáról és ellenőrzéséről szóló 102/2005. (X. 31.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A gyártó, az importáló, a bejegyzett/nem bejegyzett kereskedő, illetve a tároló adóraktár engedélyese köteles a szabadforgalomba bocsátás előtt a regisztrációs lap egy további példányát nyilvántartásba vétel céljából a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak megküldeni.”

2. § Az R. 10. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

10. § A Tv. mellékletének 10. pontja szerinti feliratban a zárójelben a következő adatokat kell feltüntetni: „06-40/200-493; Budapest 1096, Nagyvárad tér 2.; www.oefi.hu” ”

3. § Az R. 16. § (2)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A cigaretta kátrány-, nikotin- és szén-monoxid hozamának értékeit a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálja és igazolja. A vizsgálat és igazolás kiállításának költségei a vizsgálatot, illetve igazolás kiállítását kérő gyártót, importálót vagy a bejegyzett/nem bejegyzett kereskedőt terheli.
(3) A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Szociális és Munkaügyi Minisztérium részére készített éves jelentésben megadja az előállított dohánytermékek (2) bekezdés alapján mért adatait a kátrány, nikotin és szén-monoxid tekintetében, melyeket a Szociális és Munkaügyi Minisztérium az Egészségügyi Minisztériumhoz és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz (a továbbiakban: Minisztérium) továbbít.
(4) A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a dohánytermékek adójogi besorolása vonatkozásában közreműködik a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága felkérése alapján.”

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

(2) Az e rendelet 2. §-a által az R. 10. §-át megállapító előírásnak meg nem felelő termékek e rendelet hatálybalépését követő 6. hónap első napjáig bocsáthatók szabad forgalomba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére