• Tartalom

21/2008. (HK 6.) HM utasítás

21/2008. (HK 6.) HM u t a s í t á s

a kiképzési-oktatási és regeneráló központok működési rendjéről*

2008.04.02.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. év CV. törvény 52. §-a (1) bekezdésének f) pontja alapján – figyelemmel a kedvezményes üdültetés rendjéről szóló 35/2002. (V. 10.) HM rendeletben foglaltakra – a kiképzési-oktatási és regeneráló központok működési rendjéről a következő

utasítást


adom ki:

Az utasítás hatálya

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium Tervezési és Koordinációs Főosztályra (a továbbiakban: HM TKF), a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökségre (a továbbiakban: HM KPÜ), a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökségre (a továbbiakban: HM IÜ), a Keretgazda Üdültetési Szervezetekre (a továbbiakban: KÜSZ), valamint a kiképzési-oktatási és regeneráló központokat (a továbbiakban: KORK) üzemeltető és fenntartó katonai szervezetekre.

Általános rendelkezések

2. § (1) A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság

a) a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred (a továbbiakban: MH 64. log. e.) szervezeti elemként, badacsonylábdihegyi telephelyén az 1. számú KORK-ot, valamint

b) a Magyar Honvédség 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred (a továbbiakban: MH 54. Veszprém lte. e.) szervezeti elemként, csopaki telephelyén a 2. számú KORK-ot üzemelteti.

(2) A Magyar Honvédség Támogató Dandár (a továbbiakban: MH TD) a szervezeti elemeként mályi telephelyén a 3. számú KORK-ot üzemelteti.

3. § (1) A KORK-ot üzemeltető katonai szervezet évente október 20-ig a HM TKF részére megküldi:

a) a tárgyév szálláshelyi statisztikai adatait,

b) a tárgyévet követő évre tervezett igénybevételi terveket, férőhelykereteket, javasolt igényjogosulti térítési díjakat, üdülési szezonidőszakokra vonatkozó javaslatokat.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti adatok alapján a HM TKF a főszezon üdülési keretével együtt meghatározza a regeneráló pihentetési férőhelykereteket a KÜSZ számára, és e döntéséről tájékoztatja a KORK-ot üzemeltető katonai szervezetet és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht.-t.

(3) A KÜSZ évente április 20-ig megküldi a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht.-nak a regeneráló pihentetésre jelentkezett igényjogosultak adatlapjait, illetve az adatlapok másolati példányának megküldésével május 1-ig tájékoztatja a KORK-ot üzemeltető katonai szervezetet a regeneráló pihentetésben résztvevőkről.

(4) A KÜSZ által fel nem használt férőhelyekkel a KORK-ot üzemeltető katonai szervezet rendelkezik.

A KORK-ok üzemeltetése

4. § (1) A KORK-ok működési előirányzatait – a közüzemi és szemétszállítási díj kivételével – az MH 64. log. e., az MH 54. Veszprém lte. e., valamint az MH TD (a továbbiakban együtt: KORK-ot fenntartó katonai szervezet) elemi költségvetésében kell tervezni.

(2) A működéshez szükséges belső rendelkezéseket, szerződéseket, hatósági és egyéb engedélyeket a KORK-ot fenntartó katonai szervezetnek kell elkészíteni, beszerezni, megújítani. A belső rendelkezések, szerződések, hatósági és egyéb engedélyek megléte nélkül a KORK nem üzemeltethető.

(3) A KORK működését érintő beszerzéseket az egyes beszerzési eljárásokat szabályozó jogszabályoknak és egyéb normáknak megfelelően kell lefolytatni.

(4) A KORK működéséhez szükséges költségvetési előirányzatok kiegészítéseként a tevékenységével összefüggő térítési díjak intézményi saját bevételként történő előirányzatosítását – az intézményi bevételeket szabályzó HM utasítás alapján – a KORK-ot fenntartó katonai szervezet kezdeményezi.

Záró rendelkezések

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központok létrehozásáról és működési rendjéről szóló 117/2005. (HK 15.) HM KÁT-HVKF együttes intézkedés és a Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központok létrehozásáról és működési rendjéről szóló 117/2005. (HK 15.) HM KÁT-HVKF együttes intézkedés módosításáról szóló 70/2006. (HK 14.) HM KÁT-HVKF együttes intézkedése.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 48/2013. (VIII. 23.) HM utasítás 13. §-a hatályon kívül helyezte 2013. augusztus 24. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére