• Tartalom

25/2008. (XII. 5.) NFGM–KHEM együttes rendelet

25/2008. (XII. 5.) NFGM–KHEM együttes rendelet

a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet, közreműködő szervezetként való kijelöléséről szóló egyes miniszteri rendeletek módosításáról1

2008.12.06.

Az Európai Unió strukturális alapjaiból és Kohéziós Alapjából származó támogatások hazai felhasználásáért felelős intézményekről szóló 1/2004. (I. 5.) Korm. rendelet 33. § (3) bekezdés b) és c) pontjában, valamint a 2007–2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló 255/2006. (XII. 8.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter feladat- és hatásköréről szóló 134/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § h) pontjában, a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 133/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörünkben eljárva – a pénzügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló 169/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában foglalt feladatkörében eljáró pénzügyminiszterrel egyetértésben – a következőket rendeljük el:

1. § (1) A Közlekedés Operatív Program valamennyi prioritása, valamint a Közép-Magyarországi Operatív Program 2. prioritásának 2.2. intézkedése végrehajtásában közreműködő szervezet kijelöléséről szóló 26/2007. (X. 5.) ÖTM–GKM együttes rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mint a Közlekedés Operatív Program (a továbbiakban: KözOP) felügyeletéért felelős miniszter a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t a KözOP valamennyi prioritása végrehajtásában történő közreműködésre közreműködő szervezetként jelöli ki.”

(2) Az R. 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mint a Közép-Magyarországi Operatív Program (a továbbiakban: KMOP) felügyeletéért felelős miniszter a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t a KMOP versenyképesség keretfeltételeinek fejlesztése című 2. prioritásának a régió külső elérhetőségét javító közlekedési infrastruktúra fejlesztése című 2.2. intézkedése végrehajtásában történő közreműködésre közreműködő szervezetként jelöli ki.”

2. § (1) A Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program végrehajtásában közreműködő szervezetek kijelöléséről szóló 18/2004. (II. 24.) GKM–KvVM–PM együttes rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mint a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (a továbbiakban: KIOP) végrehajtásának felügyeletéért felelős miniszter]

c) a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterrel a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t a KIOP Közlekedési infrastruktúra fejlesztése című 2. prioritásának a főúthálózat műszaki színvonalának emelése című 2.1 intézkedésének a végrehajtására, valamint a – projektek fenntartási időszakának kezdetétől – a környezetbarát közlekedési infrastruktúra fejlesztése című 2.2 intézkedésének végrehajtására”

[a strukturális alapok közreműködő szervezeteként (a továbbiakban: SA közreműködő szervezet) jelöli ki.]

(2) A Rendelet 1. §-ában az „Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter” szövegrész helyébe az „A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter” szöveg lép.

3. § A Kohéziós Alap közreműködő szervezet kijelöléséről szóló 18/2006. (XII. 28.) MeHVM–GKM együttes rendelet 1. §-a a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § A Kohéziós Alap bevonásával finanszírozott közlekedési projektek megvalósításához szükséges valamennyi intézkedés tekintetében közreműködő szervezetként a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t jelöljük ki.”

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Az R., a Rendelet és a Kohéziós Alap közreműködő szervezet kijelöléséről szóló 18/2006. (XII. 28.) MeHVM–GKM együttes rendelet alapján a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet mint közreműködő szervezet (és elődei) által e rendelet hatálybalépéséig kötött valamennyi támogatási szerződésből eredő, a közreműködő szervezetet illető jogok és kötelezettségek e rendelet hatálybalépésével a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t illetik és terhelik.

1

A rendeletet a 37/2016. (XII. 29.) MvM rendelet 10. § (2) bekezdés 1. pontja hatályon kívül helyezte 2017. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére