• Tartalom

34/2008. (HK 8.) HM utasítás

34/2008. (HK 8.) HM u t a s í t á s

2008.03.31.
a Honvédelmi Minisztérium szervei és a miniszter alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek
éves és havi feladatterveinek elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 87/2006. (HK 17/I.) HM utasítás módosításáról*
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének c) és f) pontjaiban kapott felhatalmazás alapján a Honvédelmi Minisztérium szervei és a miniszter alárendeltségébe tartozó egyes szervezetek éves és havi feladatterveinek elkészítésével összefüggő feladatokról szóló 87/2006. (HK 17/I.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § Az Ut. 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium szerveire (a továbbiakban: HM szervek), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban: HM szervezetek), a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre (a továbbiakban: ZMNE), a miniszter felügyelete alá tartozó HM Állami Egészségügyi Központra (a továbbiakban: HM ÁEK), a Honvéd Vezérkar főnök (a továbbiakban: HVKF) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban: HVKF közvetlen szervezetek).”

2. § (1) Az Ut. 3. §-ának (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Honvédelmi Minisztériumban éves és havi feladatterv készül, a HM szervek a Titkárságok kivételével havi feladattervet, a HM szervezetek, a ZMNE, a HM ÁEK, valamint a HVKF közvetlen szervezetek éves és havi feladattervet készítenek.
(2) A HM éves feladatterve – a HM Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: HM SZMSZ) figyelembevételével – azokat a feladatokat tartalmazza, amelyek valamely HM szerv, HM szervezet, ZMNE, a HM ÁEK vagy HVKF közvetlen szervezet felelősségi körébe tartoznak, és a végrehajtásában az 1. §-ban meghatározott szervek, szervezetek a tárgyévben részt vesznek, és/vagy olyan jelentőségűek, amelyeket országgyűlési, kormányzati, miniszteri, államtitkári, kabinetfőnöki, szakállamtitkári, HVKF-i döntésre kell előterjeszteni, továbbá, ha a feladatvégzésre más központi közigazgatási szervvel együttműködésben kerül sor.”

(2) Az Ut. 3. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A HM havi feladatterve – a HM SZMSZ figyelembevételével – a Honvédelmi Minisztérium éves feladattervéből származó, illetve az attól eltérő tartalommal jelentkező, a HM szerveinek, a HM szervezeteinek, a ZMNE-nek, a HM ÁEK-nek és a HVKF közvetlen szervezeteknek azon tárgyhavi feladatait tartalmazza, amelyek kidolgozásáért, végrehajtásáért a felsorolt szervezetek felelősek, és/vagy olyan jelentőségűek, hogy országgyűlési, kormányzati, miniszteri, államtitkári, kabinetfőnöki, szakállamtitkári, HVKF-i döntésre kell előterjeszteni.”

3. § Az Ut. 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

8. § A HM szervezetek, a ZMNE, a HM ÁEK és a HVKF közvetlen szervezetek a Honvédelmi Minisztérium jóváhagyott éves feladatterve alapján saját szervezetük vonatkozásában éves feladattervet készítenek, amelyet a szervezetet felügyelő miniszter, a közvetlenül irányító államtitkár, kabinetfőnök, szakállamtitkár, illetve a HVKF a HM éves feladatterv jóváhagyását követő 30. napig hagy jóvá.”

4. § Az Ut. 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

9. § A HM szervek, szervezetek, a ZMNE, a HM ÁEK és a HVKF közvetlen szervezetek saját feladataik vonatkozásában részletes havi feladattervet készítenek, amelyet a HM szerv/szervezet vezetője, a rektor, a főigazgató, illetve a katonai szervezet vezetője hagy jóvá a tárgyhónap 5. munkanapjáig.”

5. § Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba.*

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 30/2009. (IV. 24.) HM utasítás 10. §-a hatályon kívül helyezte 2009. április 27. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja 2008. március 31.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére