• Tartalom

40/2008. (XII. 31.) PM rendelet

40/2008. (XII. 31.) PM rendelet

az egyes szerencsejátékok engedélyezésével, lebonyolításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 32/2005. (X. 21.) PM rendelet módosításáról1

2009.02.02.

A szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 38. §-ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a pénzügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló 169/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. §-ának a) pontjában foglalt feladatkörben eljárva a következőket rendelem:

1–9. §2

10. § (1) E rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2009. január 1-jén lép hatályba.

(3)3

(4) Nem kell igazgatási-szolgáltatási díjat fizetni a játéktervnek kizárólag a nyereményigazolások összeghatárának változása, illetve a napi készpénz záró állományának havi szintű átlaga maximumának meghatározása miatti módosítására irányuló eljárásban.

(5) E rendelet 1–9. §-ai és e §-ának (3) bekezdése 2009. február 2-án hatályát veszti. E rendelet 2010. február 1-jén hatályát veszti.

1. számú melléklet a 40/2008. (XII. 31.) PM rendelethez

1. A Vhr. 9. számú mellékletének első bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„Az időszaki elszámolást a tárgynegyedév utolsó hónapjának tizenötödik napján érvényes programverzió alkalmazásával kell benyújtani. A fejléc értelemszerű, pontos, teljes körű kitöltése minden esetben kötelező.”
2. A Vhr. 9. számú melléklete 1. pontjának j) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
[1. Az időszaki elszámolás tartalmazza:]
j) a kiállítás dátumát, a kiállító nevét.”
3. A Vhr. 9. számú melléklete 2. pontjának a) alpontja és 3–4. pontjai hatályukat vesztik.

2. számú melléklet a 40/2008. (XII. 31.) PM rendelethez

A nyereményigazolás kitöltése
és kezelése játéktermekben
A bizonylat nyomdai úton előre sorszámozott, 50 lapos, hárompéldányos tömb, vagy zárt számítástechnikai rendszer útján előállított dokumentum. Felhasználása emelkedő számsorrendben történik. A kihagyott, a fel nem használt (tévesen kinyomtatott üres), a rontott, valamint a kitöltött (kinyomtatott), de ki nem adott lapokat áthúzással érvényteleníteni kell, azokon az érvénytelenítés dátumát fel kell tüntetni, továbbá az érvénytelenítő személynek alá kell írnia. Megőrzésükre, kezelésükre a szigorú számadású nyomtatványokra vonatkozó előírásokat kell alkalmazni.
A kitöltött igazolás első példányát a játékosnak kell átadni, a másodikat (mely a játékos azonosítására szolgáló személyes adatokat nem tartalmazza) a kiállítást (nyomtatás napját) követő nyolc napon belül az APEH Központi Hivatalának meg kell küldeni, vagy az APEH Központi Hivatala által működtetett Szerencsejáték felügyeleti Központi Ügyfélszolgálati Irodán, illetve az APEH Központi Hivatalának kihelyezett szerencsejáték Felügyeleti feladatot ellátó szervezeti egységénél le kell adni. Bizonylattömb alkalmazása esetén a harmadik példány minden esetben a tömbben marad.
A játékteremben egyidejűleg egy bizonylattömb, illetve egy nyereményigazolás kiállítására szolgáló zárt számítástechnikai rendszer használható. A használatban lévő bizonylattömb utolsó lapjának felhasználása után nyitható új tömb.
Új sorszámú bizonylat megnyitása, kitöltése minden esetben kötelező a nyeremény átvételével egyidejűleg, amennyiben a nyeremény egy pénznyerő automatán meghaladja a 2 millió forintot, és ezt a játékos a nyeremény kifizetésekor kéri. Nyereményigazolást kizárólag a nyeremény kifizetésekor lehet kiadni, ezt követően nyereményigazolás nem állítható ki. A bizonylaton a dátumokat az események bekövetkezésével megegyezően kell szerepeltetni.
Ha a nyereményt jackpot rendszerbe kötött pénznyerő automatán érték el, a nyereményigazolásnak a nyereményt kiadó pénznyerő automatán kívül annak a pénznyerő automatának az adatait is tartalmaznia kell, amelynek számlálóján a halmozott nyereményígéret kifizetése rögzítésre került.
Hibás adat bejegyzése esetén az igazolást áthúzással érvényteleníteni kell, és új igazolást kell kiállítani. A kitöltött (kinyomtatott), de ki nem adott igazolást a kitöltést követő nyolc napon belül, a rontott, vagy kihagyott igazolást a hibátlan igazolással egyidejűleg meg kell küldeni az állami adóhatóságnak.”
1

A rendelet a 10. § (5) bekezdése alapján hatályát veszti 2010. február 1. napjával.

2

Az 1–9. § a 10. § (5) bekezdése alapján hatályát vesztette.

3

Az 10. § (3) bekezdése a 10. § (5) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére