• Tartalom

66/2008. (HK 14.) HM utasítás

66/2008. (HK 14.) HM u t a s í t á s

az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 19/2008. (HK 5.) HM utasítás módosításáról*

2008.09.20.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. §-a (1) bekezdésének f) pontja és 97. §-a (1) bekezdésének l) pontja alapján az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 19/2008. (HK 5.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint
módosítom:

1. § (1) Az Ut. 3. § (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A HM költségvetési fejezet központosított bevételei közé tartoznak különösen:)

a) jogszabályban meghatározott értékhatárig1. az ingó tárgyi eszközök és készletek értékesítéséből származó bevételek 100%-a, ide nem értve a közbeszerzési eljárás dokumentációjának és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a továbbiakban: ZMNE) intézményi saját bevételei terhére beszerzett tárgyi eszközök értékesítéséből és a barter megállapodásból származó, valamint a 4. § (2) bekezdése szerint befolyó bevételeket;”

(2) Az Ut. 3. § (2) bekezdésének h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A HM költségvetési fejezet központosított bevételei közé tartoznak különösen:)

h) a bankköltségekkel csökkentett kamat és árfolyamnyereség2. 100%-a;”

(3) Az Ut. 3. § (2) bekezdésének j) és k) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A HM költségvetési fejezet központosított bevételei közé tartoznak különösen:)

j) a szolgáltatási díjbevételek 85%-a, kivéve a ZMNE költségtérítéses képzéséből, a továbbszámlázott, közvetített szolgáltatásokból befolyt bevételeket, továbbá az egészségügyi intézetek által nyújtott egészségügyi ellátásért fizetett térítési díjakat, ideértve az egészségbiztosítási szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet szerint más egészségügyi szolgáltató részére végzett szolgáltatások bevételeit is;
k) a bérleti és lízing díjak 80%-a, kivéve a külképviseletek bérleti díj bevételeit, valamint a 4. § (1) bekezdése szerint befolyó bevételeket;”

2. § Az Ut. 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

4. § (1) A HM Infrastrukturális Ügynökség (a továbbiakban: HM IÜ) központi bevételét képezik:
a) a honvédelmi szervek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 226/2004. (VII. 24.) Korm. rendelet 10. §-a szerinti, a HM IÜ által kötött ingatlan bérbe, használatba adási szerződések alapján befolyó bérleti díjak;
b) a Honvédelmi Minisztérium rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint lakhatás támogatásáról szóló 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet 149. §-ában meghatározott bevételek.
(2) A külföldi fegyveres erők részére Magyarországon, illetve külföldön végrehajtott kenő- és hajtóanyag értékesítések bevételei – visszapótlásként – a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (a továbbiakban: HM FLÜ) központi bevételét képezik.”

3. § (1) Az Ut. 6. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A honvédelmi szervezet bevételeiről, a (2) és (6) bekezdésekben foglaltak kivételével negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 15-éig, a melléklet szerinti kimutatás kitöltésével adatszolgáltatást teljesít a HM KPÜ részére. A honvédelmi szervezet – a 8. és 9. §-okban foglaltak kivételével – adatszolgáltatással kezdeményezi az intézményi saját bevétele, a HM IÜ és a HM FLÜ pedig a központi bevétele előirányzatosítását, valamint egyidejűleg végrehajtja – a devizabevételek kivételével – a központosított bevételek befizetését.”

(2) Az Ut. 6. §-ának (6) bekezdése a következő c) ponttal egészül ki:

(A honvédelmi szervezet)

c) a 3. § (2) bekezdésének h) pontja szerinti árfolyamnyereség – központosított bevétel – elszámolását és befizetését évente egy alkalommal, a b) pont szerinti határidőre és módon hajtja végre.”

4. § Az Ut. a következő 11/A. §-sal egészül ki:

11/A. § A NATO Biztonsági Beruházási Programja magyarországi megvalósítása során a Nemzeti Adminisztrációs Költségekből teljesített kiadások államháztartási körbe történő bevonását, államháztartáson kívülről átvett pénzeszközként történő előirányzatosítását a HM KPÜ saját hatáskörben hajtja végre.”

5. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba.

(2) Az Ut. 7. § (2) bekezdésében a „HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökséggel” szövegrész helyébe a „HM FLÜ-vel” szövegrész lép.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 7/2009. (I. 30.) HM utasítás 12. §-a hatályon kívül helyezte 2009. január 30. napjával.

1.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 28. § (4) bekezdése.

2.

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 60. §-a.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére