• Tartalom

9/2008. (IV. 15.) HM rendelet

9/2008. (IV. 15.) HM rendelet

a Honvéd Vezérkar főnökét, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatóit, illetve azok helyetteseit megillető vezetői juttatásokról1

2008.05.09.

A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 287. § (2) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 51. §-ában, valamint 52. § (2) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § E rendelet hatálya a Honvéd Vezérkar főnökére, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatóira, illetve azok helyetteseire (a továbbiakban együtt: vezetők) terjed ki.

2. §2 A HM Honvéd Vezérkar főnökét és helyettesét, az MK Katonai Felderítő Hivatal főigazgatóját és helyettesét, az MK Katonai Biztonsági Hivatal általános főigazgató-helyettesét a Hjt. szerinti, az MK Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatóját és operatív helyettesét a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény szerinti jogviszonyuk alapján járó juttatásaik mellett, vezetői beosztásuk, megbízatásuk időtartamára az alábbi vezetői juttatásokra jogosultak:

a) hivatali lakás használata,

b) ideiglenes külföldön tartózkodással kapcsolatos juttatások,

c) utazással kapcsolatos juttatások,

d) rádiótelefon és internet használata.

3. § (1) Az egészségügyi ellátás, a kormányváró használata, a diplomata útlevélre való jogosultság, a Kormány központi üdülőjének használata, valamint a közigazgatás valamennyi szervéhez, továbbá az államhatalmi szervekhez és a közintézményekhez történő belépési jogosultság tekintetében az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 136/2006. (VI. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 12. §-át és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet 67. § (9), (12)–(13) bekezdését megfelelően alkalmazni kell.

(2) A személygépkocsi használata tekintetében az R. 9–10. §-át kell alkalmazni azzal, hogy a vezető – hivatalos és magáncélú utazásra egyaránt – legfeljebb felső középkategóriájú (8. kategória) személygépkocsit vehet igénybe.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

1

A rendeletet a 19/2011. (XII. 29.) HM rendelet 3. §-a hatályon kívül helyezte 2012. január 1. napjával.

2

A 2. § bevezető szövegrésze a 10/2008. (V. 6.) HM rendelet 1. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére