• Tartalom

10/2009. (VI. 19.) ÖM utasítás

10/2009. (VI. 19.) ÖM utasítás

a belföldi hivatalos kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzat és az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzat kiadásáról

2009.11.06.

A belföldi hivatalos kiküldetést és az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítők költségei megtérítésének, az elszámolható költségek, valamint az elszámolás rendjének szabályozása érdekében feladatkörömben kiadom az alábbi utasítást.

1. A belföldi hivatalos kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzatot az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítom meg.

2. Az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzatot a 2. mellékletben foglaltak szerint állapítom meg.

3. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatója és a regionális államigazgatási hivatalok hivatalvezetői az utasítás hatálybalépését követő negyven napon belül terjesszék fel jóváhagyásra az általuk vezetett szervezetre vonatkozó belföldi hivatalos és az ideiglenes külföldi kiküldetés belső rendjéről szóló szabályozás tervezetét a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály útján a közjogi és koordinációs szakállamtitkár részére.

4. Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba. Ezt követően az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő devizaellátmányáról szóló 26/1998. (BK 22.) BM utasítás nem alkalmazható.

1. melléklet a 10/2009. (VI. 19.) ÖM utasításhoz

A belföldi hivatalos kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzat

1. Ezen szabályzat alkalmazásában belföldi hivatalos kiküldetés az, amikor az Önkormányzati Minisztériummal (a továbbiakban: ÖM) foglalkoztatási jogviszonyban álló személy a jogviszonyából adódó feladatait Budapest közigazgatási határán kívül látja el a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 49/C. §-ának (1)–(3) bekezdéseire tekintettel.

2. A belföldi kiküldetés során felmerülő kiadásokra az alábbi költségtérítések folyósíthatók:

a) belföldi napidíj,

b) szállásköltség,

c) utazási költség,

d) egyéb, a kiküldetéssel kapcsolatban közvetlenül felmerült költség (pl. részvételi díj, saját tulajdonú gépkocsival történő utazás esetén APEH norma szerinti költségtérítés és általános normaköltség, parkolási díj és autópálya-használati díj).


Belföldi napidíj

3. A kiküldetést teljesítők élelmezéssel kapcsolatos többletköltségeinek fedezésére a kiküldetés időtartamára élelmezési költségtérítés (a továbbiakban: napidíj) jár.

4. A belföldi hivatalos kiküldetést teljesítő – a Ktv. 49/C. §-ának (5) bekezdése alapján – a mindenkori illetményalap egy munkanapra eső összegének 25%-ával megegyező összegű napidíjra jogosult, amennyiben a kiküldetésben eltöltött idő naptári naponként legalább 8 óra.

5. A napidíj fele jár, ha a távollét a 4 órát eléri, de 8 óránál kevesebb.

6. Nem számolható el napidíj, ha a kiküldetésben eltöltött idő a 4 órát nem éri el.

7. A kiküldött napidíját, amennyiben a kiküldetés időtartama alatt díjtalan élelmezésben részesül, az ellátás mértékétől függően az alábbiak szerint kell csökkenteni:

a) reggeli: 20%,

b) ebéd: 40%,

c) vacsora: 40%.

8. Konferenciára, továbbképzésre történő kiküldetés esetén, amikor a részvételi díj tartalmazza a reggeli, ebéd és vacsora költségeit is, napidíj nem folyósítható.

9. Ha a kiutazó nem veszi igénybe a reggelit – esetleges korai indulás miatt – erről a számlán nyilatkoznia kell.


Szállásköltség

10. Többnapos kiküldetés esetén az ÖM nevére szabályosan kiállított készpénzfizetési számla ellenében a tényleges szállásköltséget a kiküldött részére a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály kifizeti, illetve nem készpénzfizetési számla esetén a kiállító részére átutalja.


Utazási költség

11. A belföldi hivatalos kiküldetés során a célállomás elérése történhet:

a) vasút,

b) távolsági autóbusz,

c) hivatali személygépkocsi,

d) saját tulajdonú személygépkocsi

igénybevételével.

12. A miniszter, az államtitkár, a szakállamtitkár, a kormánybiztos, az a személy, akinek az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 136/2006. (VI. 26.) Korm. rendelet 14. §-a alapján a miniszterelnök engedélyezi, valamint a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 27. §-ának (2) bekezdésében meghatározott személy vasúton történő utazása esetén I. osztályú menetjegyet igényelhet. Egyéb kiküldött személy II. osztályú menetjegytérítésre jogosult.

13. A kiküldetés elrendelésekor a kiküldő határozza meg a feladat elvégzése során igénybe vehető közlekedési eszközt.

14. A kiküldetést elrendelő vezető bizonyos szempontok figyelembevételével (gazdaságosság, több utazási cél, menetrend stb.) dönt az igénybe vehető közlekedési eszközről, mely lehet vasút, távolsági autóbusz, saját vagy hivatali gépjármű. A hivatali gépjármű igénybevételéhez a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (a továbbiakban: KSZF) gépkocsiparkjából kell gépjárművet igényelni a Függelék szerinti belső nyomtatvány felhasználásával.

15. A kiküldetést teljesítő és/vagy házastársa tulajdonában levő személygépkocsi (a továbbiakban: saját tulajdonú személygépkocsi) hivatalos célú használatára akkor kerülhet sor, ha a gépkocsival elérendő kiküldetési célállomásra a KSZF járművet biztosítani nem tud. Saját tulajdonú személygépkocsi hivatalos célra történő igénybevétele csak akkor engedélyezhető, ha a gépkocsi megfelel a forgalomban tartási követelményeknek (érvényes műszaki vizsga, kötelező felelősségbiztosítás, érvényes jogosítvány és zöldkártya, megfelelő műszaki állapot stb.) és a gépjármű tulajdonosa a járműre érvényes teljes körű casco- és balesetbiztosítással rendelkezik.

16. A vasúti és autóbusz-, valamint a helyi közlekedési költségek elszámolása az ÖM részére kiállított számla ellenében történhet. A köztisztviselők a belföldi hivatalos kiküldetés alkalmával az egyébként a köztisztviselők számára biztosított vasúti kedvezményt nem vehetik igénybe.

17. A saját tulajdonú személygépkocsival történő kiutazáskor a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály a közúti gépjárművek, az egyes mezőgazdasági, erdészeti és halászati erőgépek üzemanyag- és kenőanyag fogyasztásának igazolás nélküli elszámolható mértékéről szóló 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendelet által meghatározott alapnorma-átalány mértéke, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által közzétett, adott negyedévre érvényes üzemanyagár, az általános normaköltség és a megtett km alapján állapítja meg a kifizetendő költségtérítés összegét. Saját tulajdonú személygépkocsi használata esetén az autópályadíj az ÖM nevére kiállított számla ellenében fizethető ki.

18. Baleset, káresemény bekövetkeztekor, amennyiben az a kiküldött hibájából következett be, a káreseményhez kapcsolódó valamennyi költség a kiküldöttet terheli.

19. A közlekedésrendészeti bírságok és a közlekedési szabálysértésből eredő minden költség kizárólag a gépkocsi vezetőjét terheli. Az így felmerült költségek nem számolhatók el.


A belföldi hivatalos kiküldetési költségtérítések elszámolásának módja

20. A hivatalos belföldi kiküldetés elrendelésére és a költségtérítés elszámolására a belföldi kiküldetési rendelvény szolgál, melyet az utazók részére a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály biztosít.

21. A kiküldetés elrendelése akkor válik jogszerűvé, ha az elvégzendő feladat meghatározásával egyidejűleg kitöltésre és aláírásra kerül a rendelvény első oldala, amelyen fel kell tüntetni:

a) a kiküldött nevét, adóazonosító jelét, beosztását,

b) a kiküldetés helyét, időpontját, célját, időtartamát,

c) a gépjármű gyártmányának, típusának megnevezését, forgalmi rendszámát,

d) az igénybe vehető közlekedési eszközt,

e) az elrendelő aláírását.

22. A belföldi hivatalos kiküldetés során felmerülő kiadások finanszírozására a kiküldött – amennyiben igényli – utólagos elszámolásra előleget kaphat. Az előleg folyósításához a nyomtatványt el kell juttatni a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztályra. Az előlegkifizetés bizonylata a kiküldetési rendelvény első oldalán levő előlegigénylés. Az összeg számfejtésekor a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály a nyomtatvány költségelszámolási oldalára bejegyzi a kifizetett úti előleg összegét.

23. A belföldi hivatalos kiküldetés befejezését követően a kiküldöttnek 5 munkanapon belül kell a kiküldetési rendelvényt és mellékleteit szabályszerűen kitöltve és a kiküldetést elrendelő teljesítésigazolásával ellátva a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály részére eljuttatnia.

24. Akadályoztatás esetén a belföldi kiküldetési rendelvényt a kiküldetés lezárultát követően legkésőbb harminc napon belül meg kell küldeni a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztálynak. Harminc napon túl leadott rendelvény alapján kifizetés nem teljesíthető.

25. A költségtérítés kifizetése után a kiküldetési rendelvény hiteles másolatát a kiküldött megkapja, melyet az adó megállapításához való jog elévüléséig meg kell őriznie.

Függelék a belföldi hivatalos kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz


Belföldigépjármű-rendelvény

Kérjük az igénylőlapot aláírással, papír alapon elküldeni

2. melléklet a 10/2009. (VI. 19.) ÖM utasításhoz1


Az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzat

1. Az Önkormányzati Minisztériumban (a továbbiakban: ÖM) ideiglenes külföldi kiküldetés elrendelése, valamint a kiküldetést teljesítők költségtérítésének elszámolása során a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvényben (a továbbiakban: Ktv.), a külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 168/1995. (XII. 27.) Korm. rendeletben, az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 136/2006. (VI. 26.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: R.), az ideiglenes külföldi kiküldetés napidíjának összegéről és kifizetéséről szóló 204/2009. (IX. 18.) Korm. rendelet, valamint az ebben a Szabályzatban foglaltak szerint kell eljárni.

A Szabályzat hatálya

2.1. A Szabályzat hatálya azon külföldi hivatalos utazásokban részt vevőkre terjed ki, akik részére az ÖM rendelte el a kiutazást.

2.2. Ideiglenes külföldi kiküldetést teljesít az a kiküldött, akinek meghatározott külföldi állomáshelyen a folyamatos munkavégzése esetenként nem haladja meg a három hónapot.

A kiküldetés elrendelése

3.1. A külföldi utazások a miniszter által jóváhagyott éves kiutazási és fogadási terv alapján történnek. A terven felüli utazásokat a Nemzetközi Főosztály javaslata alapján a közjogi és koordinációs szakállamtitkár engedélyezi.

3.2. Az éves kiutazási és fogadási terv miniszteri jóváhagyását követően a kiküldetés elrendelésére jogosult vezető (miniszter, államtitkár, az illetékes szakállamtitkár, kabinetfőnök) rendelheti el az utazást az éves terv alapján. A szakállamtitkárok kiutazásait minden esetben a miniszter vagy az államtitkár engedélyezi.

A kiküldetés engedélyezésének rendje

4.1. A kiküldött az elutazás időpontját megelőzően legkésőbb hét munkanappal korábban, feljegyzésben értesíti – a kiküldetésre elrendelésére jogosult vezető aláírásával – a Nemzetközi Főosztályt a kiküldetésről (1. függelék). A feljegyzés mellé csatolni kell a kiküldetés programját.

4.2. A kiküldetés csak abban az esetben indítható meg, ha a kiutazó a korábbi utazásával elszámolt, illetve az elszámolását a Nemzetközi Főosztály részére benyújtotta a számlák, egyéb kapcsolódó dokumentumok hiánytalan átadásával.

4.3. A Nemzetközi Főosztály ellenjegyzésre továbbítja az utazási elrendelőt a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztálynak, a terven felüli utazásokat felterjeszti vezetői engedélyezésre, majd intézkedik az utazás megszervezéséről, előkalkulációt készít a felmerülő költségekről, és minden szükséges aláírással az elrendelőt átadja a valutaellátmány számfejtésének és kifizetésének céljából a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztálynak.

4.4. A valuta felvételére az utazás megkezdése előtt legkorábban 5 munkanappal kerülhet sor.

4.5. A kiküldetést teljesítő kiküldött a külföldi utazásával kapcsolatban meghatározott feladatát mindenkor a kiküldetési cél és a takarékossági szempontok együttes figyelembevételével köteles teljesíteni.

4.6. A kiküldöttet külföldi tartózkodása során elszámolásos költségtérítés illeti meg, amely magában foglalja:
a) a napidíjat,
b) a szállásköltséget,
c) az utazási költséget,
d) a kiküldetéshez kapcsolódó egyéb dologi költségeket.

Napidíj

5.1. Az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő személy napidíja megkezdett naptári naponként 40 euró.

5.2. Az ideiglenes külföldi kiküldetés kezdő és befejező időpontja a Magyar Köztársaság államhatárának átlépése, légi és vízi út esetén pedig az indulás és érkezés szerinti időpont.

5.3. Az 5.1. bekezdés alkalmazása során
a) nem vehető figyelembe naptári napként az a nap, amelynek során az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő személy 4 óránál rövidebb időt tölt külföldön,
b) fél naptári napként kell figyelembe venni azt a napot, amelynek során az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő személy 4 óránál hosszabb, de 8 óránál rövidebb időt tölt külföldön, illetve a külszolgálata szerinti államon kívül.

5.4. Ha az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő személy a kiküldetés időtartama alatt díjtalan ebédben, illetve vacsorában részesül, az adott naptári napra jutó napidíját étkezésenként 30%-kal csökkenteni kell.

5.5. A napidíjat az ideiglenes külföldi kiküldetés megkezdése előtt – az érintett választása szerint, az 5.4. bekezdésre is tekintettel – készpénzben vagy bankszámlára való átutalással ki kell fizetni.

5.6. Amennyiben az ÖM napidíj-, illetve szállásköltség-előleget biztosít a kiküldött részére (tekintettel arra, hogy a meghívó fél utólag fedezi a napidíj és/vagy szállás költségeit), az ilyen címen felvett előleget a kiküldetés befejezését követő öt munkanapon teljes egészében az elszámolással együtt vissza kell fizetni.

5.7. Előleg csak abban az esetben utalható ki, ha korábbi utazásával az utazó elszámolt, illetve elszámolásra a dokumentumokat hiánytalanul átadta a Nemzetközi Főosztálynak, kivéve, ha a kiküldöttnek elszámolási határidőn belül meg kell kezdenie a következő utazását.

5.8. A külföldi napidíj összegét a vonatkozó hatályos szabályozás alapján személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség terheli. A személyi jövedelemadót a bérszámfejtés az állományba tartozó munkatársak illetményéből levonja a kiküldött írásbeli nyilatkozata alapján (2. függelék). Az állományban nem lévő kiküldötteknek az elszámolással egyidejűleg a házipénztárban kell befizetniük a napidíjukat terhelő adó összegét (3. függelék).

5.9. Az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő személy a kiküldetés befejező időpontját követő három munkanapon belül nyilatkozik arról, hogy a kiküldetés időtartama alatt részesült-e díjtalan ebédben, illetve vacsorában, továbbá – ha részére a napidíj teljes összegét előre kifizették – a kiküldetés befejező időpontját követő öt munkanapon belül visszafizeti a 5.4. bekezdésben meghatározott összeget.

Szállásköltség

6.1. A kiküldött a számlával igazolt szállásköltség megtérítésére jogosult, amennyiben feladatát a külföldre érkezés napján nem tudja befejezni, illetőleg azon a napon hazautazni nem tud.

6.2. A szállások kategóriáinak meghatározása – az egyes országok szállodakategóriái között tapasztalható különbségek figyelembevételével – az alábbi szempontok szerint történik: az állami vezetők négy-, ötcsillagos szállodát, más kiküldöttek három- – a Nemzetközi Főosztály vezetőjének döntése alapján – négycsillagos szállodát vehetnek igénybe.

6.3. Delegáció kiutazása esetén az egy szállodában történő elhelyezés helyét az határozza meg, hogy a 6.2. pont szerint a delegáció vezetője mely szálláskategóriára jogosult.

6.4. A napi szállásköltség felső határát a kiutazás előtt meg kell határozni. Az előre meghatározott költségnél magasabb összeg csak kivételesen, előre nem látható körülmények bekövetkezése esetén, a kiküldetést elrendelő utólagos engedélyével számolható el.

6.5. A szállásköltség elszámolásának alapja az eredeti szállodai számla. A szállodai (hotel, motel stb.) számlán külön tételként megjelenő ebéd, vacsora, egyéb fogyasztás (pl. minibár) és szolgáltatás költsége (kivéve a hivatalos célú telefon- és internethasználat) teljes egészében a kiküldöttet terheli.

6.6. A szálláskeretet a 4. függelék tartalmazza. A szálláskeret legfeljebb az alapösszeg 50%-áig eltéríthető.

Utazási költségek

7. Repülőgéppel történő utazás esetén a miniszter és 1 fő kísérő business osztályra szóló repülőjegyet vehet igénybe. Az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 136/2006. (VI. 26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó más személyek Európán belüli utazásnál turistaosztályra szóló, tengeren túli vagy a repülési időt tekintve 4 óránál hosszabb utazásnál business osztályra szóló jegyet igényelhetnek. A kormányrendelet hatálya alá nem tartozó utazók turista osztályra szóló jegyet vehetnek igénybe.

8. Gépkocsival történő utazás esetén:
8.1. Hivatali személygépkocsival történő kiutazás esetén belső nyomtatványt kell leadni a KSZF Gépjármű-fenntartási és Üzemeltetési Főosztályra. Az úti cél elérését útvonal/útnyilvántartással kell igazolni (5. függelék). Az esetlegesen felmerülő dologi költségek (parkolás, útdíjak) számla ellenében megtérítésre kerülnek.

8.2. Saját vagy házastárs tulajdonában álló gépjárművel történő kiutazás esetén a gépjármű hivatalos célú használatára akkor kerülhet sor, ha a gépkocsi megfelel a forgalomban tartási követelményeknek (érvényes műszaki vizsga, kötelező felelősségbiztosítás, zöldkártya) és a gépjármű tulajdonosa járműre érvényes teljes körű casco és balesetbiztosítással rendelkezik. Az elszámoláshoz útnyilvántartást kell készíteni és csatolni kell a felmerülő tankolási, útdíjszámlákat (5. függelék).

9.1. Az előre nem tervezhető indokolt dologi kiadások fedezetét a kiküldöttnek folyósított napidíj 50%-ának megfelelő összegben lehet megállapítani.

9.2. A kiküldetési helyre érkezéskor, visszainduláskor, valamint átszálláskor járműhasználati díjként – számlával igazoltan – megilleti a kiküldöttet a repülőtéri minibusz, szükség esetén taxi használatának díja (20.00 óra és 08.00 óra között Budapestre induló és Budapestre érkező járatokhoz).

9.3. A helyi közlekedés során felmerülő költségeket (villamos, autóbusz stb.) a leadott menetjegyek ellenértéke alapján kell megtéríteni, feltéve, hogy a menetjegyen feltüntették az árát.

9.4. A parkolási és autópálya-használati díjak, hivatalos célú telefon-, internethasználat bizonylat alapján elszámolhatók.

9.5. A valutaellátmányból a dologi kiadások terhére nem számolható el térkép-, szoftver-, könyvvásárlás, eszközbeszerzés, a kiküldött felróható magatartásából származó anyagi kár ellenértéke, közlekedés-rendészeti és más hatósági bírság, hatósági intézkedés költségei és egyéb, a kiküldetés céljával össze nem egyeztethető költségek.

Elszámolással kapcsolatos egyéb tudnivalók

10.1. A kiküldött az utazáshoz szükséges külföldi fizetőeszköz átvételekor költségelszámolási nyomtatványt vesz át, melyen fel kell tüntetni az átadott valuta összegét.

10.2. A kiküldetés befejezését követően a kiküldött haladéktalanul, de legkésőbb a hazaérkezését követő 3 munkanapon belül köteles az elszámolási nyomtatványt – úti jelentés átadásával együtt – a Nemzetközi Főosztályon leadni.

10.3. A kiküldetés megtörténtét és a feladat teljesítését a kiküldöttnek a kiküldetés elrendelőjével igazoltatnia kell.

10.4. A kitöltött és minden szükséges aláírást tartalmazó elszámolási nyomtatványhoz csatolni kell a felszámított költségek jogosságának elbírálásához szükséges eredeti bizonylatokat (repülőjegy és/vagy beszállókártya, szállodaszámla, egyéb dologi kiadások számlái).

10.5. A külföldi kiküldetési ellátmány elszámolásakor a kiküldöttnek – büntetőjogi felelősség terhe mellett – nyilatkoznia kell a ténylegesen igénybe vett étkezésről.

10.6. Az elszámolást a kiküldött elsősorban a részére biztosított valuta nemében teheti meg, valuta átváltása esetén a váltási bizonylatot csatolni kell az elszámoláshoz.

10.7. Ha az utazás elmarad, a felvett előleget 3 munkanapon belül vissza kell fizetni az ÖM pénztárába és mellékelni kell feljegyzésben az elmaradás indokát.

10.8. A kiküldetési ellátmány elszámolásakor a kiküldött a felvett ellátmány és a számlával igazolt költségek különbözetét fizeti vissza. A kiküldöttet utólagosan megillető napidíj összege, vagy a nem tervezett, de elszámolható dologi kiadás kifizetése – amennyiben a kiküldetést elrendelő engedélyezi – külföldi fizetőeszközben történik.

10.9. Amennyiben a kiküldött az út befejezésétől számított 30 napon belül felvett előleggel nem számol el a Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály felé, úgy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 72. §-ában foglalt kamatkedvezményből származó jövedelem után adófizetésre kötelezett.

1. függelék az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz


K0.…./20

Pénzügyi Erőforrás-gazdálkodási Főosztály
vezetőjének
Helyben

Kérem, hogy az alábbi személy(ek) részére:

Név, útlevélszám,útlevél-
lejárati határidő

Szül. dátum

Besorolási osztály

Beosztása

Adószám

Telefon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20 . év …………………… hó ………….………… napjától …….……………….. hó ………….….……. napjáig
összesen ………… napra, ……………………………………………………………… ország, város viszonylatában
napidíjat     ……… fő 100%     ……… fő 70%     ……… fő 40%.
szállásköltséget: …………………… dologi, ……………. egyéb………………………….

Minibusz igen – nem

Az utazáshoz
– gyorsvonat: …… osztály, hálókocsi
– repülőgép, a repülőjegy ára: ………… Ft.
– indulás: 20 . …… hó …… nap …… .óra …… perc
érkezés: 20 . …… hó …… nap …… .óra …… perc

Az utazás tárgya: …………………………………………………………………………

Az utazás költségét fizeti:    ÖM    MEGHÍVÓ    MEGHIVÓ, de az ÖM megelőlegezi

– hivatali gépkocsit ………………… frsz. ………………… típus ……………… fogyasztás ………… km
– saját gépkocsit …………………… frsz. ………………… típus ……. hengerűrtartalom ………. fogyasztás …… km
vehet(nek) igénybe.

– Terv szerint, ……………………………… pont
– Terven felül, ……………………………… engedélyével ……………………… terhére.


Budapest, 20 . év……..hó………..nap

……………………………………………….

……………………………………………….

Nemzetközi Főosztály vezetője

vezető aláírása



Ellenjegyzem:

……………………………………………….
20 .     hó     nap

2. függelék az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz


NYILATKOZAT
(a kiküldetést elrendelő állományába tartozó)


Alulírott
TELJES NÉV:    …………………………………………………………
SZÜLETÉSI DÁTUM:    …………………………………………………………
ÉDESANYJA NEVE:    …………………………………………………………
ADÓSZÁM:    …………………………………………………………
PONTOS CÍM:    …………………………………………………………
MUNKÁLTATÓ:    …………………………………………………………
MUNKAKÖR*:    …………………………………………………………
TELEFON:    …………………………………………………………

tudomásul veszem, hogy a külföldi kiküldetésre felvett napidíj a hatályos adójogszabályok alapján adóköteles jövedelem.

A levonások (szja-előleg stb.) rendezése az elszámolást követően, utólag történik.



Budapest, 20…………………………………………
………………………………………
aláírás


–––––––––––––––––
* A munkakör az ÖM Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti besorolást jelenti.

3. függelék az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz


NYILATKOZAT
(a kiküldetést elrendelő állományába nem tartozó)

Alulírott
TELJES NÉV:    …………………………………………………………
SZÜLETÉSI DÁTUM:    …………………………………………………………
ÉDESANYJA NEVE:    …………………………………………………………
ADÓSZÁM:    …………………………………………………………
PONTOS CÍM:    …………………………………………………………
MUNKÁLTATÓ:    …………………………………………………………
MUNKAKÖR*:    …………………………………………………………
TELEFON:    …………………………………………………………

tudomásul veszem, hogy a külföldi kiküldetésre felvett napidíj a hatályos adójogszabályok alapján adóköteles jövedelem, melynek SZJA-előlegét az elszámolással egyidejűleg – forintösszegben – az Önkormányzati Minisztérium pénztárába be kell fizetnem.


Budapest, 20…………………………………………
………………………………………
aláírás


–––––––––––––––––––––
* A munkakör az ÖM Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti besorolást jelenti.

4. függelék az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz


Leggyakrabban felhasználásra kerülő szálláskeretek

Ország

Valutanem

Összeg

Albánia

EUR

69

Anglia

GBP

130

Ausztria

EUR

130

Belgium

EUR

130

Bosznia-Hercegovina

EUR

130

Bulgária

EUR

130

Ciprus

EUR

130

Csehország

EUR

130

Dánia

EUR

130

Finnország

EUR

130

Gibraltár

GBP

82

Franciaország

EUR

130

Lengyelország

EUR

130

Görögország

EUR

130

Hollandia

EUR

130

Írország

EUR

130

Izland

EUR

150

Montenegró

EUR

100

Liechtenstein

EUR

130

Luxemburg

EUR

130

Málta

EUR

130

Macedónia

EUR

100

Moldávia

EUR

100

Monaco

EUR

140

Németország

EUR

130

Norvégia

EUR

160

Olaszország

EUR

130

Portugália

EUR

130

Románia

EUR

130

Spanyolország

EUR

130

Svájc

EUR

150

Svédország

EUR

130

Szovjetunió utódállamai

EUR

120

Egyesült Arab Emirátusok

USD

120

Fülöp-szigetek

USD

120

India

USD

120

Indonézia

USD

97

Irak

USD

120

Irán

USD

120

Izrael

USD

75

Szlovénia

EUR

130

Horvátország

EUR

130

Szlovákia

EUR

130

Japán

YPY

18 000

Jordánia

USD

90

Kína

USD

100

Libanon

USD

105

Malajzia

USD

120

Mongólia

USD

97

Pakisztán

USD

120

Szingapúr

USD

120

Szaud-Arábia

USD

120

Szíria

USD

112

Tajvan

USD

120

Thaiföld

USD

120

Törökország

EUR

130

Algéria

USD

120

Nigéria

USD

90

Egyiptom

USD

90

USA

USD

135

Kanada

CAD

97

Argentína

USD

75

Bolívia

USD

82

Brazília

USD

90

Columbia

USD

67

Kuba

USD

97

Mexico

USD

120

Nicaragua

USD

90

Panama

USD

70

Ausztrália

AUD

127

Egyéb

USD

120

5. függelék az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjéről szóló belső szabályzathoz

ÚTNYILVÁNTARTÁS

Gépjármű rendszáma:     
Gépjármű típusa:     
Alapnorma (liter/100 km):     

Indulás helye

ideje

Óra, perc

Érkezés helye

ideje

Óra, perc

Határátlépés ideje
óra, perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.


Budapest, 20 … év ………… hó …… nap

………………………………………
aláírás
1

A 2. melléklet a 12/2009. (XI. 6.) ÖM utasítás 1. pontjával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére