• Tartalom

10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasítás

10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasítás

az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések rendjéről1

2009.08.08.
Az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (2) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján a Miniszterelnöki Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Rendelet hatálya alá tartozó beszerzéseinek rendjét a következők szerint határozom meg.
1. Az utasítás hatálya
Az utasítás a Hivatal valamennyi, a Rendelet hatálya alá tartozó beszerzésére kiterjed.
2. Alapvető rendelkezések
2.1. A Rendelet hatálya alá tartozó, közösségi közbeszerzési értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű beszerzés az Országgyűlés illetékes bizottsága által kiadott, a közbeszerzésekről szóló törvény alkalmazását kizáró előzetes döntés alapján kezdeményezhető. A döntés meghozatalát a beszerzést kezdeményező szervezeti egység – fejezeti kezelésű előirányzatokkal kapcsolatos eljárási rendről és hatáskörről szóló MeHVM utasítás szerinti – kötelezettségvállalásra jogosult vezetője (a továbbiakban: kötelezettségvállaló) kezdeményezi az Országgyűlés illetékes bizottságánál. A kérelemnek tartalmaznia kell az egyes beszerzések pontos tárgyát, becsült értékét és a beszerzés megindításának tervezett dátumát, és időtartamát.
2.2. A Rendelet hatálya alá tartozó beszerzési eljárás lebonyolításában olyan személy vehet részt, aki
a) az eljárásban megismerhető adatoknak megfelelő szintű, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvényben (a továbbiakban: Nbtv.) előírt, az eljárás lezárásáig érvényes, kockázatmentes eredménnyel zárult nemzetbiztonsági ellenőrzéssel rendelkezik;
b) a 2. számú melléklet szerint összeférhetetlenségi és titoktartási nyilatkozatot tesz, továbbá
c) az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvényben írtak alapján vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét teljesíti.
2.3. A beszerzési eljárás irataiba az eljárás lebonyolításában jelen utasítás alapján részt vevő személyek tekinthetnek be. A kötelezettségvállaló az eljárás meghatározott iratainak megismerését egyéb személyek részére írásban engedélyezheti, amennyiben azok a 2.2. pontban írt követelményeknek megfelelnek. Az eljárás lebonyolításában részt vevő valamennyi személy – az iratkezelési szabályzat rendelkezéseire is figyelemmel – köteles gondoskodni arról, hogy az iratok kezelése során, azok tartalma illetéktelen személy számára ne váljon megismerhetővé.
2.4. A kötelezettségvállaló folyamatosan ellenőrizni köteles a Rendeletben és jelen utasításban foglalt rendelkezések érvényesülését, ennek érdekében az eljárás irataiba betekinthet, az eljárásról felvilágosítást kérhet, illetve bármely eljárási cselekményen részt vehet.
2.5. A beszerzési eljárás során keletkezett minősített adatokra, azok minősítésének rendjére, valamint a minősített adatok kezelésére az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ttv.), a minősített adat kezelésének rendjéről szóló 79/1995. (VI. 30.) Korm. rendelet, a Miniszterelnöki Hivatal titokvédelmi szabályzatának kiadásáról szóló 18/2008. MeHVM utasítás és a Miniszterelnöki Hivatal iratkezelési szabályzatának kiadásáról szóló 2/2007. MeHVM utasítás rendelkezései irányadóak.
2.6. A kötelezettségvállaló a beszerzési eljárás során kezdeményezheti a titokvédelmi felügyelő, illetve a Személyügyi, Jogi Képviseleti és Biztonsági Főosztály Biztonsági Osztálya (a továbbiakban: Biztonsági Osztály) vezetőjének bevonását. Amennyiben a beszerzés a Biztonsági Osztály feladatkörét érinti, az osztály vezetőjének bevonása nem mellőzhető.
2.7. Az európai uniós forrásból megvalósítandó beszerzések során a 2007–2013 közötti időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának általános eljárási szabályairól szóló 16/2006. (XII. 28.) MeHVM–PM együttes rendeletben foglaltakat is érvényesíteni kell.
3. Az eljárás előkészítése
3.1. A kötelezettségvállaló a beszerzés előkészítése körében
– megkeresi az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatot annak tisztázása érdekében, hogy az ajánlattételre felkéri kívánt szervezet szerepel-e az irányadó jegyzéken, vagy
– felkéri az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatot, hogy adjon tájékoztatást az adott beszerzés tárgya szerint az irányadó jegyzéken szereplő szervezetek listájáról,
– meghatározza a beszerzés tárgyát és annak becsült értékét,
– meghatározza a lefolytatni kívánt eljárás típusát,
– meghatározza a bírálati szempontokat,
– a 3.2. pont szerint kijelöli a bírálóbizottság tagjait.
3.2. A kötelezettségvállaló a beszerzés lebonyolításához legalább háromtagú bírálóbizottságot állít össze. A bizottsági tagságra történő felkérés az 1. számú melléklet szerinti formában történik.
3.3. A bírálóbizottság feladata, hogy
– a Rendeletnek és a jelen utasításnak megfelelően lefolytassa a beszerzési eljárást, továbbá
– írásos szakvéleményt és döntési javaslatot fogalmazzon meg a döntéshozó részére.
3.4. A kötelezettségvállaló a beszerzést az igazgatási szakállamtitkár útján a Személyügyi, Jogi Képviseleti és Biztonsági Főosztálynál köteles kezdeményezni az alábbi iratok megküldésével:
– a hiánytalanul kitöltött és aláírt, 1–4. számú mellékletek szerinti nyomtatványok,
– az Országgyűlés illetékes bizottságának felmentése (közösségi értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű beszerzés esetében), melyhez csatolandó az előterjesztés vagy annak szükséges részleteit (tárgy, összeghatár, időtartam) tartalmazó kivonata,
– a beszerzéshez kapcsolódó részletes feladatleírás,
– az európai uniós forrásból megvalósított beszerzés esetén az aláírt támogatási szerződés másolata.
3.5. Amennyiben a kötelezettségvállaló által előterjesztett iratok hiányosak vagy jogi szempontból nem alkalmasak a 3.8. szerinti dokumentumok előkészítésére, a Személyügyi, Jogi Képviseleti és Biztonsági Főosztály Jogi Képviseleti Osztályának (a továbbiakban: Jogi Képviseleti Osztály) kijelölt munkatársa három munkanapon belül – a kapcsolattartó egyidejű, elektronikus úton történő értesítése mellett – a kötelezettségvállalót írásban a hiányzó iratok pótlására hívja fel, vagy az iratokat javításra, kiegészítésre a kötelezettségvállalónak visszaküldi, aki a hiánypótlás ügyében 5 munkanapon belül intézkedik.
3.6. Támogatási szerződés hiányában akkor kezdeményezhető a beszerzés, ha kötelezettségvállaló azt kellően megindokolja és a támogatási kérelem pozitív elbírálásáról szóló döntést, vagy a benyújtott pályázat befogadásáról szóló dokumentumok másolatát a kezdeményezéshez csatolja.
3.7. A kötelezettségvállaló köteles az eljárás előkészítése során a minősített adatok védelmével kapcsolatos információkat a Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa rendelkezésére bocsátani, aki ezen információkat a 3.8. pontban meghatározott iratokban feltünteti.
3.8. A Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa az eljárás sajátosságainak megfelelően – a bírálóbizottság bevonásával – az alábbi dokumentumokat készíti elő:
– a részvételi felhívást,
– az ajánlattételi felhívást,
– a részvételi dokumentációt,
– az ajánlattételi dokumentációt,
– a szerződéstervezetet.
3.9. A bírálóbizottság elnöke köteles gondoskodni arról, hogy a Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa részére a feladata ellátásához szükséges – a 3.4. és 3.7. pontokban megjelölteken kívüli – információ rendelkezésre álljon.
4. Az eljárás lefolytatásának általános szabályai
4.1. Az eljárás a részvételi felhívásnak vagy az ajánlattételi felhívásnak a felkérni kívánt szervezetek részére történő megküldésével indul.
4.2. A kötelezettségvállaló a részvételi felhívás vagy az ajánlattételi felhívás megküldése előtt, illetve az eljárás folyamán köteles gondoskodni a minősített adatok védelmi szintjének megfelelő adatbiztonsági ellenőrzésről.
4.3. A részvételi vagy ajánlattételi felhívást, a dokumentációt, továbbá a Rendelet 1. és 2. számú melléklete szerinti kérdőíveket a döntéshozó küldi meg a felkérni kívánt szervezetek részére.
4.4. A döntéshozó a Rendelet 1. számú melléklete szerinti kitöltött kérdőív megküldésével az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatnál kezdeményezi a részvételre jelentkező és ajánlattevő szervezetek, illetve azok alvállalkozóinak ellenőrzését, továbbá a kérdőívben szereplő személyek nemzetbiztonsági ellenőrzését; abban az esetben is, ha ugyanazon szervezet vagy alvállalkozója vonatkozásában egy éven belül másik eljárásban már megtette azt.
4.5. A beszerzési eljárásban a részvételre jelentkezők, az ajánlattevők és alvállalkozók pénzügyi, gazdasági ellenőrzését a bírálóbizottság végzi.
4.6. A bírálóbizottság az ajánlattételi határidő lejártát követően a beérkezett ajánlatok alapján bontást tart. A bontás során a Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa az ajánlatok alaki, formai szempontból történő megfelelése tárgyában jogi segítséget nyújt a bírálóbizottság számára.
4.7. Az eljárás lebonyolításáról és annak dokumentálásáról a bírálóbizottság gondoskodik.
4.8. A bírálóbizottság a döntéshozó részére jegyzőkönyvbe foglaltan döntési javaslatot fogalmaz meg. A döntéshozó a döntését a javaslat kézhezvételét követően a lehető legrövidebb időn belül meghozza, illetve a 4.9. pontban foglaltakra figyelemmel az eredmény kihirdetéséről gondoskodik.
4.9. A kétlépcsős eljárásban, a versenypárbeszédben, illetve a keretmegállapodásos eljárásban a részvételi szakasz lezárásaként, az azonnali és a könnyített eljárásban a beszerzés lezárásaként eredmény csak a részvételre jelentkezőkre, illetve a nyertesre vonatkozó, kockázati tényezőt nem tartalmazó nemzetbiztonsági szakvélemény esetén hirdethető.
4.10. Amennyiben a döntéshozó a szerződés megkötése mellett dönt, az eljárás valamennyi iratát a döntését követő három munkanapon belül megküldi a Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa részére, aki öt munkanapon belül előkészíti a szerződést.
4.11. Európai uniós forrásból megvalósuló beszerzés esetén szerződéskötésre csak a támogatási szerződés aláírását követően kerülhet sor.
4.12. Amennyiben jogszabály vagy európai uniós forrás esetén a támogatási szerződés eltérően nem rendelkezik, a szerződéskötést úgy kell előkészíteni, hogy a szerződéskötés időpontja az eredményhirdetést követő naptól számított nyolcadik napnál korábbi és harmincadik – építési beruházás esetében hatvanadik – napnál későbbi időpontra nem eshet, figyelembe véve a szerződés előkészítésére, az ellenjegyzésekre és az aláírásokra vonatkozó határidőket is.
4.13. A szerződés példányait a Jogi Képviseleti Osztály a jogi ellenjegyzést követően továbbítja a Költségvetési Főosztály vezetője részére. A Költségvetési Főosztály vezetője a pénzügyi ellenjegyzést követően a szerződés példányait a kötelezettségvállalónak továbbítja, aki a lehető legrövidebb időn belül gondoskodik a szerződés felek általi aláírásáról és a szerződés aláírt példányainak az érintettek részére történő megküldéséről.
4.14. A szerződés aláírását követően a Jogi Képviseleti Osztály kijelölt munkatársa a vonatkozó iratkezelési szabályok szerint az eljárás valamennyi iratát megőrzésre visszaküldi a döntéshozó részére, aki azok megőrzéséről a megőrzési idejük lejártáig, de legalább a szerződés teljesítését követő öt évig gondoskodik.
4.15. A jelen utasítás alapján kötött szerződéseket a Jogi Képviseleti Osztály a Hivatal szerződés-nyilvántartási informatikai rendszerében (SZIR) tartja nyilván.
5. Az eljárás lefolytatásának egyes speciális szabályai
5.1. Tárgyalás tartása esetén, azt a bírálóbizottság elnöke vezeti. Amennyiben az ajánlattevő a dokumentációban szereplő szerződéstervezetre észrevételt tett, a szerződéstervezet véglegesítése érdekében a tárgyaláson a Jogi Képviseleti Osztály munkatársa is részt vesz.
5.2. Amennyiben szükséges, a bírálóbizottság újabb tárgyalási fordulót tart vagy az ajánlattevőt új ajánlat benyújtására kéri fel. Az újabb tárgyalás időpontjáról az ajánlattevőt tájékoztatni kell.
5.3. A tárgyalásról jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet valamennyi résztvevő aláír. A tárgyalási jegyzőkönyvből egy-egy példányt az adott tárgyaláson részt vevő ajánlattevők részére át kell adni. Ha a tárgyalásról felvett jegyzőkönyv minősített adatot is tartalmaz, az csak abban az esetben adható át az ajánlattevő részére, amennyiben az érintett ajánlattevő a minősített adat védelméhez szükséges személyi, fizikai és dokumentumbiztonsági feltételeket kialakította.
6. Felelősség
6.1. A kötelezettségvállaló felelős:
– a Rendelet és a jelen utasítás szabályai érvényesülésének ellenőrzéséért;
– a kezdeményezésnek az Országgyűlés illetékes bizottsága által kiadott felmentéssel kapcsolatos megfelelőségéért;
– a beszerzés szükségességéért és indokoltságáért;
– az alkalmazott eljárás típusának meghatározásáért;
– bírálóbizottság felkéréséért;
– a beszerzés tárgyának és annak becsült értékének meghatározásáért;
– a bírálati szempontok meghatározásáért;
– felelősségi rend meghatározásáért;
– a minősített adatok védelmi szintjének megfelelő adatbiztonsági ellenőrzés lefolytatásáért.
6.2. A pénzügyi ellenjegyző felelős:
– a szerződés teljesítéséhez szükséges, és általa igazolt pénzügyi forrás rendelkezésre állásáért;
– a kezdeményező adott szerződésre vonatkozó kötelezettségvállalási jogkörének fennállásáért;
– a szerződésnek a gazdálkodásra vonatkozó szabályokkal való összhangjáért.
6.3. A jogi ellenjegyző felelős:
– a szerződés és a kötelezettségvállaló által rendelkezésre bocsátott iratok összhangjáért;
– a szerződésnek a jogviszony alapjául szolgáló jogszabályoknak való megfelelőségéért.
6.4. A döntéshozó, a bírálóbizottsági tagok, valamint a Jogi Képviseleti Osztály vezetője által delegált személy felelősségét az utasítás 3. számú melléklete tartalmazza.
7. A szerződés módosítása
A nemzetbiztonsági beszerzés eredményeként kötött szerződés csak a Rendelet 13/A. §-ában foglaltak figyelembevételével módosítható.
8. Záró rendelkezések
8.1. Az utasítás az aláírását követő 8. napon lép hatályba.
8.2. Az utasítás a Hivatalos Értesítőben és a Miniszterelnöki Hivatal intranethálózatán kerül közzétételre.
Budapest, 2009. július 23.
Dr. Molnár Csaba s. k.,
a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter

1. számú melléklet a 10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasításhoz

FELKÉRÉS A BÍRÁLÓBIZOTTSÁGI TAGSÁGRA
Ügyiratszám
………………………… (név)
…………………………………… (munkakör)
Budapest
Tájékoztatom, hogy döntésem alapján a Miniszterelnöki Hivatal …………………….….. (szervezeti egység neve) …………………………………………. tárgyban az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet szerinti beszerzési eljárást folytat le.
Felkérem, hogy az eljárás lefolytatásában, a beérkezett ajánlatok elbírálásában és a döntési javaslat kidolgozásában, mint a bírálóbizottság tagja/elnöke vegyen részt.
A felkérés elfogadása esetén a mellékelt összeférhetetlenségi és titoktartási nyilatkozatot aláírni szíveskedjen.
Budapest, …………………………..
…………………………………
kötelezettségvállaló
A bírálóbizottság munkájában tagként/elnökként való részvételre vonatkozó felkérést
elfogadom – nem fogadom el.
Budapest, ……………………………
………………………………….
aláírás

2. számú melléklet a 10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasításhoz

ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI ÉS TITOKTARTÁSI NYILATKOZAT
Alulírott …………………………………… az „………………………………………..” tárgyú az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet szerinti beszerzési eljárás döntéshozója / bírálóbizottságának elnöke / bírálóbizottsági tagja / egyéb módon közreműködője* a tisztséget elfogadom és jelenlegi ismereteim alapján kijelentem a következőket:
1. Az előzőekben meghatározott eljárásban nem vagyok részvételre jelentkező vagy ajánlattevő, illetve nem állok az érdekelt céggel (olyan cég, amelynek az ajánlatkérő részvételi vagy ajánlattételi felhívást küld) munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban, nem vagyok ilyen szervezetnek vezető tisztségviselője, felügyelőbizottságának tagja, illetve ilyenben tulajdoni részesedéssel nem rendelkezem. Kijelentem azt is, hogy nem vagyok ezen személyeknek a Ptk. 685. § b) pontja szerinti hozzátartozója (házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó, mostoha- és nevelőszülő, testvér, élettárs, egyeneságbeli rokon házastársa, jegyes, házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, testvér házastársa). Kijelentem, hogy az eljárással kapcsolatos megbízásom sem jogi, sem etikai szempontból nem összeférhetetlen.
2. Egyetlen ajánlat kedvező elbírálásában sem vagyok sem anyagilag, sem más szempontból érdekelve. Az ajánlattevőkkel perben, haragban nem állok.
3. Kötelezem magam arra, hogy az ajánlattevők személyiségi jogait, szerzői jogait, iparjogvédelmi jogait (találmány, szabadalom, védjegy, ipari minta) vagy más jogi érdekeit – a bírálati (szakértői) munka során tudomásomra jutott adatok jogosulatlan felhasználásával, nyilvánosságra hozatalával vagy illetéktelen személy tudomására hozatalával vagy bármely más módon – nem sértem.
4. Tartózkodni fogok az ajánlatokból tudomásomra jutott adatok, információk, leírások bárminemű közvetlen, illetve közvetett felhasználásától és kijelentem, hogy az ajánlatok tárgyában semmilyen szerzői, iparjogvédelmi igényeim nincsenek.
5. Az eljárás során szerzett információkat bizalmasan kezelem, a tudomásomra jutott államtitkokat vagy szolgálati titkokat, illetve egyéb bizalmas információkat büntetőjogi felelősségem tudatában megőrzöm.
6. A tárgyi nemzetbiztonsági eljárást illetően az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdésére figyelemmel ismerem a tárgyi közbeszerzési eljárás előkészítésének, lefolytatásának, dokumentálásának rendjét és felelősségi körét.
7. Amennyiben az eljárás lebonyolítása során jelen nyilatkozatomat érintő változás következik be, azt haladéktalanul írásban bejelentem az eljárás döntéshozójának, az eljárásban folytatott tevékenységem felfüggesztése mellett.
Budapest, 200….……………...
………………………………………
aláírás

………………………………………
lakcím
Előttünk, mint tanúk előtt:
…………………………………… (név)
…………………………………… (cím)
…………………………………… (név)
…………………………………… (cím)
–––––––––––
* A megfelelő szövegrész aláhúzandó!

3. számú melléklet a 10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasításhoz

FELELŐSSÉGI KÖRÖK MEGHATÁROZÁSA
……………………………………………………. tárgyú az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet szerinti beszerzés vonatkozásában az eljárás lefolytatásával kapcsolatban az alábbi felelősségi köröket határozom meg:
1. A bírálóbizottság tagjai:
Név és munkakör: ……………………………………
Név és munkakör: ……………………………………
Név és munkakör: ……………………………………
Felelősségük kiterjed az alábbiakra:
– az ajánlattevők pénzügyi, gazdasági ellenőrzése;
– a beérkezett ajánlatok alaki, formai, pénzügyi-gazdasági, illetve műszaki-szakmai alkalmasság megfelelőségének vizsgálata;
– a beérkezett ajánlatoknak az ajánlattételi felhívásban meghatározottak szerinti bírálata;
– az eljárás folyamatának rendelet szerinti dokumentálása;
– a bontásban, tárgyaláson és a döntési javaslat kidolgozásakor történő részvétel.
2. A Jogi Képviseleti Osztály vezetője által delegált személy:
Név és munkakör: ……………………………………
Felelőssége kiterjed az alábbiakra:
– a Rendelet szerinti részvételi felhívás, ajánlattételi felhívás, dokumentáció megszerkesztése;
– a beérkezett ajánlatok alaki, formai megfelelőségének vizsgálata;
– javaslattétel a bírálóbizottságnak az érvényesség kérdésében;
– végleges szerződés elkészítése.
3. Az eljárásban az ajánlatkérő részéről közreműködő további személyek és felelősségi körük:
Név: …………………………………     Felelősségi kör: ……………………………
Név: …………………………………     Felelősségi kör: ……………………………
4. Az eljárásban a technikai teendők koordinálása és az eljárás dokumentáltságának biztosítása:
Név és munkakör: .……………………………….…….
5. A nemzetbiztonsági beszerzésben döntésre jogosult:
Név és munkakör: ……………………………………
Felelőssége kiterjed az alábbiakra:
– az eljárást kezdeményező iratoknak a felkérni kívánt szervezetek részére történő megküldése;
– a részvételi szakasz lezárása vagy az eredményhirdetés csak az adott eljárástípusnak megfelelő szabályok szerint a nemzetbiztonsági szakvélemény rendelkezésre állása esetén történik meg;
– döntéshozatal a bírálóbizottság döntési javaslata alapján;
– intézkedés az iratok megőrzése iránt.
Budapest, ………………………………
…………………………….
kötelezettségvállaló

4. számú melléklet a 10/2009. (VII. 31.) MeHVM utasításhoz

KEZDEMÉNYEZÉS
a 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó beszerzés lefolytatására
Az igénylő szervezeti egység tölti ki!

Az igénylő szervezeti egység megnevezése:
Ügyintéző neve, telefonszáma:
Kapcsolattartó neve, telefonszáma:

Ajánlattételre felkérni tervezett szolgáltatók:

Ajánlattevő 1.

Neve:

Azonosító adatai:

Székhelye/címe:

Képviselője:

Ajánlattevő 2.

Neve:

Azonosító adatai:

Székhelye/címe:

Képviselője:

Ajánlattevő 3.

Neve:

Azonosító adatai:

Székhelye/címe:

Képviselője:

A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje:1

 

A teljesítés helye:


A szolgáltatás
becsült/várható
ellenértéke, díja
(magyar forintban nettó +%-os áfabontásban):

 

A szerződés tárgya, mennyisége (A szolgáltatás részletes műszaki paramétereit tartalmazó leírást, illetőleg a minőségi követelményeket és a teljesítménykövetelményeket külön lapon kell csatolni):

A szolgáltatás CPV kódja és megnevezése:

–––––––––––
1 Pontos dátumok feltüntetésével, a tervezett teljesítési kezdő és végdátum vagy a teljesítés végdátumának megjelölése.

A kezdeményező szervezeti egység által kezdeményezett eljárás típusa:

a) Kétszakaszos eljárás
b) Kétszakaszos eljárás – Versenypárbeszéd
c) Keretmegállapodásos eljárás
d) Azonnali eljárás
e) Könnyített eljárás

Azonnali eljárás esetén az eljárást a 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet alábbi rendelkezése alapozza meg:

Az azonnali eljárás indokai:




Az eljárás lefolytatása szempontjából jelentőséggel bíró egyéb tények, információk:


Az igényelt szolgáltatás pénzügyi fedezete:2

Hivatali költségvetés

Fejezeti előirányzat száma,
megnevezése:

Bírálati szempontok3: a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás/az összességében legelőnyösebb ajánlat4
Az összességében legelőnyösebb ajánlat, mint bírálati szempont választása esetén a részszempontok és azokhoz tartozó súlyszámok megjelölése:
1. Vállalási ár    …………%
2.    …………%
3.    …………%
Stb.    …………%
Összesen:    100%

–––––––––––
2 A megfelelő forrást kivastagítással, aláhúzással kell jelölni, a fejezeti forrásnál a célelőirányzat nevének és számának feltüntetésével.
3 Bírálati szempontokat a bírálóbizottság jóváhagyásával kell meghatározni.
4 A kiválasztott bírálati szempont valamelyikét kivastagítással, aláhúzással kell jelölni. Az összességében legelőnyösebb ajánlat bírálati szempont választása esetén meg kell adni a részszempontokat és a súlyszámokat.

A kötelezettségvállalásra jogosult

neve: ……………………………………………………..

munkaköre: ………………………………………………

Budapest, 200… ………………………………….

A kötelezettségvállalásra jogosult aláírása:

…………………………………………………….

A nemzetbiztonsági beszerzési eljárás megindítására irányuló kezdeményezést
engedélyezem/nem engedélyezem.5

Budapest, 200… ………………………………….

Az engedélyezésre kijelölt vezető aláírása6:

…………………………………………………….

A Pénzügyi és Számviteli/Költségvetési Főosztály vezetője tölti ki!

A pénzügyi fedezete:

A megbízói díjkeret terhére

biztosított/nem biztosított

Budapest, 200

Aláírás:

A Jogi Képviseleti Osztály tölti ki!

Nyilvántartásban előjegyezve.

Budapest, 200

Ügyiratszám:

Aláírás:

–––––––––––
5 A döntést aláhúzással kérjük jelezni.
6 Az SZMSZ szerinti irányítási jogkört gyakorló államtitkár, miniszter kabinetfőnöke vagy kormánybiztos.
1

Az utasítást a 38/2012. (XI. 16.) KIM utasítás 4. § c) pontja hatályon kívül helyezte 2012. november 17. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére