• Tartalom

1123/2009. (VII. 23.) Korm. határozat

1123/2009. (VII. 23.) Korm. határozat

a helyközi közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos kinevezéséről1

2010.01.01.

1. A Kormány a helyközi közösségi közlekedési rendszer, ezen belül különösen a Magyar Államvasutak Zrt. és leányvállalatai szervezeti átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolására – arra az időtartamra, amíg a hivatalban lévő miniszterelnök a hatásköreit gyakorolja – Antali Károlyt kormánybiztossá nevezi ki.

2. A kormánybiztos javaslatot tesz

a) az integrált közösségi személyszállítási közlekedési rendszer megteremtésére,

b) a közösségi személyszállítás megrendelésének eljárásrendjére,

c) a csökkenő állami támogatások mellett az ellátási kötelezettség tartalmára,

d) a menetdíj és a fogyasztói árkiegészítés rendszerének átalakítására,

e) az ún. e-ticket bevezetésének előkészítésére,

f) a Magyar Államvasutak Zrt. és leányvállalatai szervezeti átalakítására, illetve a tulajdonukban álló ingatlanok jogi helyzetének teljes körű tisztázásához szükséges intézkedésekre.

3. A kormánybiztos a 2. pontban meghatározott feladatkörében eljárva

a) a központi államigazgatási szervektől adatokat, információkat, elemzéseket kérhet,

b) a feladatkörrel rendelkező miniszterrel együttesen előkészíti a feladatkörével összefüggő kormány-előterjesztéseket és jelentéseket,

c) szükség esetén kezdeményezi a Kormány döntését vagy a feladatkörrel rendelkező miniszter intézkedését.

4. A kormánybiztos a 2. pontban meghatározott feladatok végrehajtásának részletes ütemezését 2009. július 31-ig a Kormány elé terjeszti.

5. A kormánybiztost e megbízatására tekintettel külön díjazás nem illeti meg.

6.2 A közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolásának segítésére a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény 25. § (1) bekezdése szerinti testületként munkacsoport működik, amelynek vezetője a helyközi közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, tagjai a pénzügyminiszter által kijelölt állami vezető, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter által kijelölt személy, a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója által kijelölt két személy, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár által kijelölt személy. A munkacsoport tevékenységét a kormánybiztos által felkért további személyek segíthetik.

7. A kormánybiztos és a munkacsoport működése nem érinti a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter vagyonkezelői jogait, a pénzügyminiszter részvényesi joggyakorlói hatáskörét, illetve a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hatáskörét.

8. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

A határozatot az 1380/2011. (XI. 8.) Korm. határozat 3. pontja visszavonta 2011. november 9. napjával. Alkalmazására lásd e határozat 7. pontját.

2

A 6. pont a 1230/2009. (XII. 30.) Korm. határozat 3. pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére