• Tartalom

1176/2009. (X. 26.) Korm. határozat

1176/2009. (X. 26.) Korm. határozat

a közigazgatási informatikai feladatok kormányzati koordinációjáról szóló 1026/2007. (IV. 11.) Korm. határozat módosításáról1

2009.11.03.

1. A közigazgatási informatikai feladatok kormányzati koordinációjáról szóló 1026/2007. (IV. 11.) Korm. határozat 11–17. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. A Bizottság feladataival és működésével kapcsolatos szervezési és adminisztratív teendőket a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikuskormányzat-központjában működő Titkárság látja el. A Titkárság működéséhez szükséges forrást – a 12. pontban meghatározott albizottság kivételével – a Miniszterelnöki Hivatal biztosítja.
12. A Bizottság munkáját állandó és eseti szakmai albizottságok segítik. A Nemzeti Környezeti Térinformatikai Rendszer létrehozásáról és működtetéséről szóló külön jogszabályban (a továbbiakban: NKTR) meghatározott koordinációs testületként a Kormány a Nemzeti Környezeti Térinformatikai Koordinációs Bizottságot jelöli ki, amely a Bizottság állandó albizottságaként működik, és amelyre a 13. pont rendelkezéseit nem kell alkalmazni.
13. A Bizottság ülésén dönt az albizottságok megalakításáról. Az albizottságok elnökeit határozatlan időre a Bizottság elnöke nevezi ki. Az albizottságok tagjaira a Bizottság tagjai tesznek javaslatot.
14. Az albizottságok elnökei az albizottságok munkájába az általuk szükségesnek ítélt szervezeteket és személyeket bevonják.
15. Az albizottságok ügyrendjüket maguk állapítják meg.
16. A Nemzeti Környezeti Térinformatikai Koordinációs Bizottság:
a) javaslatot tesz az NKTR szerinti kapcsolattartónak a téradatkezelők téradatszolgáltatással és téradatmegosztással kapcsolatos tevékenysége összehangolásának fejlesztésére;
b) kezdeményezi az NKTR szerinti kapcsolattartónál az NKTR-ben foglalt intézkedések megtételét;
c) javaslatot tesz az NKTR szerinti kapcsolattartónak az Európai Közösségen belüli térinformációs infrastruktúra (INSPIRE) kialakításáról szóló, 2007. március 14-i 2007/2/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (a továbbiakban: 2007/2/EK irányelv) végrehajtását szolgáló uniós jogi aktusok kidolgozásának tárgyalásában részt vevő magyarországi delegáció összetételére;
d) javaslatot tesz a Bizottság részére a téradatkészletek összehangolt és gazdaságos előállítására vonatkozó stratégiára, figyelemmel kíséri annak végrehajtását;
e) figyelemmel kíséri a Nemzeti Környezeti Térinformatikai Rendszer kialakításához kapcsolódó költségek alakulását, azok jelentős növekedése esetén tájékoztatja erről az NKTR szerinti kapcsolattartót;
f) figyelemmel kíséri a téradatkezelők azon fejlesztéseit, amelyek a 2007/2/EK irányelv és az annak végrehajtását szolgáló uniós jogi aktusok által meghatározott követelmények és az interoperabilitás teljesítéséhez szükségesek.
17. A Nemzeti Környezeti Térinformatikai Koordinációs Bizottság az elnökből és 22 tagból áll, amelynek titkársági teendőit az NKTR szerinti kapcsolattartó látja el. A Nemzeti Környezeti Térinformatikai Koordinációs Bizottság elnökét a környezetvédelemért felelős miniszter, a tagokat a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és a következő miniszterek jelölik:
a) az agrárpolitikáért felelős miniszter,
b) a bányászati ügyekért felelős miniszter,
c) az egészségügyért felelős miniszter,
d) az energiapolitikáért felelős miniszter,
e) az erdőgazdálkodásért felelős miniszter,
f) a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter,
g) a földügyért felelős miniszter,
h) a honvédelemért felelős miniszter,
i) az iparügyekért felelős miniszter,
j) a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter,
k) a környezetvédelemért felelős miniszter,
l) a közigazgatási informatikáért felelős miniszter,
m) a közlekedésért felelős miniszter,
n) a kultúráért felelős miniszter,
o) az oktatásért felelős miniszter,
p) a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter,
q) a szakképzésért és a felnőttképzésért felelős miniszter,
r) a természetvédelemért felelős miniszter,
s) a területfejlesztésért és területrendezésért felelős miniszter,
t) a térképészetért felelős miniszter,
u) a vízgazdálkodásért felelős miniszter.”

2. Ez a Korm. határozat a közzétételét követő 8. napon lép hatályba.

1

A határozatot az 1117/2010. (V. 12.) Korm. határozat 1. pont 1.4. alpontja hatályon kívül helyezte 2010. május 13. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére