• Tartalom

14/2009. (V. 20.) SZMM utasítás

14/2009. (V. 20.) SZMM utasítás

a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról, a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok közzétételének szabályairól1

2012.12.19.

A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény 49. §-a, az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (a továbbiakban: Eitv.) 4. §-ának (3) bekezdése, továbbá a közérdekű adatok elektronikus közzétételére, az egységes közadatkereső rendszerre, valamint a központi jegyzék adattartalmára, az adatintegrációra vonatkozó részletes szabályokról szóló 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 3. §-ának (1) bekezdése alapján az alábbi utasítást adom ki:

1. § A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja működtetésének, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok közzétételének részletes szabályait a mellékletben foglaltak szerint állapítom meg.

2. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő nyolcadik napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapjának működéséről és a közzététel szabályairól szóló 6/2006. (MüK. 4.) FMM utasítás, valamint a miniszter és az államtitkár egyes belső ellenőrzési irányítási feladatainak megosztásáról szóló 38/2007. (MüK. –) SZMM utasítás, továbbá érvényét veszti a közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő törvénymódosításokból és kapcsolódó kormánydöntésekből adódó feladatok végrehajtásához készített FMM intézkedési terv, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben, a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvényben, az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvényben és az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendeletben foglalt, az internetes honlapon történő közérdekű adatok közzétételére vonatkozó feladatoknak a Munkaerőpiaci Alap tekintetében történő végrehajtásáról szóló intézkedési terv.

(2) Jelen utasítás mellékletének az Eitv. alapján közzéteendő jogszabálytervezetek és az azokhoz kapcsolódó dokumentumok közzétételére vonatkozó szabályait az utasítás hatálybalépését követően államigazgatási egyeztetésre bocsátott előterjesztésekre kell alkalmazni.

Melléklet a 14/2009. (V. 20.) SZMM utasításhoz

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja működtetésének, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok közzétételének részletes szabályairól

1. Általános szabályok

1.1. Jelen szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) célja, hogy az állampolgárok rendszeres, hiteles, gyors és széles körű tájékoztatása érdekében meghatározza a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) szervezeti egységeitől származó közérdekű vagy közérdekből nyilvános adattartalom (a továbbiakban: közérdekű adatok) honlapon történő nyilvánosságra hozatalának rendjét.

1.2. A Szabályzat hatálya a minisztérium valamennyi szervezeti egységére, valamint munkatársára kiterjed.

1.3. A Szabályzat hatálya a minisztérium www.szmm. gov.hu címen elérhető hivatalos internetes honlapjára (a továbbiakban: honlap) terjed ki.

1.4. A honlaptól eltérő, további domain nevek (internetes címek) lefoglalása, illetve működtetése az érintett szakterületet közvetlenül irányító államtitkár, illetve szakállamtitkár engedélyével, a Sajtó Titkárság (Osztály) egyidejű értesítése mellett történhet. A domain nevek lefoglalása az Informatikai Osztály feladata.

1.5. A honlappal kapcsolatos feladatok ellátása a minisztérium – 20/2008. (HÉ 48.) számú SZMM utasítással kiadott – Szervezeti és Működési Szabályzatában (a továbbiakban: SzMSz) foglalt feladatmegosztás szerint történik. A honlap tartalmáért, ennek körében különösen a közérdekű adatok folyamatos közzétételéért és frissítéséért – az 1.6. pontban foglalt kivétellel – a Sajtó Titkárság vezetője felel. A Sajtó Titkárság vezetője a közzététellel járó feladatokat, valamint az Eitv. szerinti egységes közadatkereső rendszer működtetőjével való kapcsolattartást és adatszolgáltatást a főszerkesztő útján látja el.

1.6. A honlapon működő Munkaügyi Kapcsolatok Információs Rendszerén (MKIR) megjelentetett információk közzétételéért a Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály vezetője felel.

1.7. A főszerkesztő munkáját a szervezeti egységek vezetői által erre a feladatra kijelölt munkatársak (honlapreferensek) segítik. A honlapreferensek a szervezeti egységükben koordinálják a tartalomszolgáltatási feladatok és a közzétételi kötelezettségek teljesítését, valamint a felhasználókkal e Szabályzat, illetve a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján történő kommunikációt.

2. A közérdekű adatok közzététel céljából történő közlése

2.1. A kötelezően közzéteendő közérdekű adatok körét, közzétételük határidejét, az adatok közzététel céljából történő közléséért (a továbbiakban: adatok közlése) való felelősség rendjét, továbbá a közzététel jóváhagyására jogosult személy megjelölését az 1. számú függelék tartalmazza.

2.2. Sürgős vagy rendkívüli közzétételi feladatot a miniszter, feladatkörükben az államtitkárok vagy a szakállamtitkárok rendelhetnek el.

2.3. A közérdekű adatok közlését úgy kell elvégezni, hogy a közzétételre határidőn belül sor kerülhessen.

2.4. A közzétételre szánt közérdekű adatnak hitelesnek, tényszerűnek, aktuálisnak és megalapozottnak kell lennie, továbbá meg kell felelnie az adat- és titokvédelmi előírásoknak és a szerzői és sajtójogi szabályoknak.

2.5. Az adatok közlése elektronikus levél útján történik, amelynek címzettje a főszerkesztő. Szóban jelzett, illetve papír alapú igények nem fogadhatók el.

2.6. Az adatok közlését tartalmazó elektronikus levelet (a továbbiakban: elektronikus levél) – az 5.2. pontban foglalt kivétellel – az adat közléséért felelős szervezeti egységnél kijelölt honlapreferens, vagy a rendkívüli közzétételi feladatot elrendelő küldi meg a főszerkesztőnek a honlapszerkeszto@szmm.gov.hu elektronikus levélcímre. Az elektronikus levelet másolatban meg kell küldeni a Sajtó Titkárság vezetőjének és az Informatikai Osztály vezetőjének.

2.7. Az elektronikus levél a következőket tartalmazza:

a) a közzéteendő anyag tárgya, címe,

b) annak megjelölése, hogy a közzétételt az 1. számú függelék mely pontja írja elő, ennek hiányában mely jogszabályi rendelkezés írja elő, vagy teszi lehetővé,

c) a közérdekű adat közléséért felelős vezető neve,

d) amennyiben a közérdekű adat közzététele az 1. számú függelék szerint külön jóváhagyást igényel, a közzétételt jóváhagyó vezető neve,

e) rendkívüli közzétételi feladat esetén a közzétételt elrendelő vezető neve,

f) a közzéteendő anyag Office dokumentumként (Word, Excel, Power point), a közlendő képek gif, jpg formátumban csatolva.

2.8. Az elektronikus levélben javaslat tehető a közzététel pontos helyére, az anyag elhelyezésére, illetve szerkesztésére (kiemelés, alcímek, rövidítés, utalások, illusztráció stb.). Külön jelezni kell továbbá az esetleges speciális formázási, valamint a képek, táblázatok, logók stb. elhelyezésére vonatkozó igényeket.

2.9. Az 1. számú függelék szerint az adatok közléséért felelős szervezeti egység vezetője felel a közzétételre szánt adatok tartalmáért. A közérdekű adatot tartalmazó dokumentumokat nyelvtani és nyelvhelyességi szempontból is ellenőrizve kell közölni, és gondoskodni kell az idegen nyelven (is) megjelenítendő dokumentumok lefordításáról.

2.10. A főszerkesztő a szervezeti egységek vezetőitől szakterületüket illetően a honlapreferensek közreműködésével határidő megjelölésével bármikor – indokolt esetben sürgősséggel is – kérhet a honlapra feltöltendő tájékoztatókat, információkat.

3. A közérdekű adatok közzétételének módja
és folyamata

3.1. Az egyes közérdekű adatok közzétételéről közvetlenül a főszerkesztő dönt és intézkedik.

3.2. A közzétételt megelőzően a főszerkesztő szükség szerint egyeztet a közzététellel kapcsolatos szakmai (műfaji, formai) kérdésekről, a megjelenés időpontjáról, esetleges hivatkozásokról. Megjelenés előtt tartalmi kérdésekben vezetői egyeztetést kezdeményezhet, véleményt és megerősítést kérhet.

3.3. A közérdekű adatokat a fogyatékos személyek – különös tekintettel a látássérült felhasználókra – számára is hozzáférhető módon kell közzétenni.

3.4. A közérdekű adatokat, vagy az azokra mutató hivatkozást a honlapon jól láthatóan szereplő „Közérdekű adatok” címszó alatt kell szerepeltetni.

3.5. A közérdekű adatokat – azok tartalmától függően – a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról szóló 18/2005. (XII. 27.) IHM rendelet szerinti bontásban kell elhelyezni a honlapon.

3.6. A közzétételt naplózni kell, a közzétett dokumentumokról és a naplóról biztonsági másolatot kell készíteni, az adatállományt védeni kell a megsemmisüléstől és az illetéktelen személy általi hozzáféréstől.

3.7. A főszerkesztő az adat közléséért felelős szervezeti egységnél kijelölt honlapreferenssel szükség szerint együttműködve, a közzétett adatok kereshetőségét biztosító – a közérdekű adatok elektronikus közzétételére, az egységes közadatkereső rendszerre, valamint a központi jegyzék adattartalmára, az adatintegrációra vonatkozó részletes szabályokról szóló 305/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet melléklete szerinti – táblázatot készít, melyet eljuttat az egységes közadatkereső rendszert működtető szerv részére.

3.8. A honlapon az egységes közadatkereső rendszerre való hivatkozást kell elhelyezni.

3.9. A közzétételhez kapcsolódó egyes további feladatok határidejét és felelőseit a 2. számú függelék határozza meg.

4. A közzétett közérdekű adatok módosítása

4.1. Az e pontban foglalt eltérésekkel az új adatok közlésére, illetve közzétételére vonatkozó rendelkezések alkalmazandók a közzétett közérdekű adatok helyesbítésére (javítására), frissítésére (cseréjére), archiválására, valamint eltávolítására (a továbbiakban együtt: módosítás).

4.2. A honlapon közzétett adat módosítására irányuló kezdeményezésben az eredeti adat címét és helyét pontosan meg kell jelölni.

4.3. A közzétett adat helyesbítését úgy kell elvégezni, hogy a helyesbítést követően a hibás vagy pontatlan adat ne legyen elérhető.

4.4. Közzétett adat frissítése esetén a frissített dokumentum mellett fel kell tüntetni a frissítés tényét és időpontját, valamint ha az előző állapot elérhető, az elérés módját.

4.5. Közzétett adat archiválása esetén az archivált dokumentum mellett fel kell tüntetni az archiválás tényét és időpontját, annak feltűnő módon történő jelzését, hogy az archivált adat nem időszerű, valamint – amennyiben van ilyen – az új állapot elérésének módját.

4.6. Ha a Szabályzat vagy jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz, a közzétett adat a közzétételt követő egy évig nem távolítható el a honlapról.

4.7. Ha az eredeti közzététel a 2.2. pontban foglaltak alapján történt, a közzétett adat honlapról való eltávolítása kérdésében az eredeti közzétételt elrendelő dönt.

5. A jogalkotás nyilvánosságát biztosító szabályok

5.1. A Kormány ügyrendjéről szóló 1088/1994. (IX. 20.) Korm. határozat alapján véleményezésre bocsátott jogszabályalkotásra irányuló koncepciót, jogszabálytervezetet és az ahhoz kapcsolódó előterjesztést (az egyeztetési lap és a vezetői összefoglaló kivételével), illetve szakmai indokolást (a továbbiakban együtt: tervezet) annak közigazgatási egyeztetésével egyidejűleg kell közzétenni.

5.2. A közzéteendő tervezetet, annak közigazgatási egyeztetésre bocsátásával egyidejűleg, a Jogi Főosztály főosztályvezetője, illetve – az SzMSz 63. §-a (10) bekezdésének g) pontjában meghatározott tárgykörökben – a Jogi Főosztály általános főosztályvezető-helyettese küldi meg a főszerkesztőnek. A közzétételt kezdeményező elektronikus levélben a 2.7. pontban felsoroltakon túl közölni kell a közzététel napját, a véleményadásra rendelkezésre álló határidőt, a tervezet szakmai előkészítéséért felelős szervezeti egység vezetőjének nevét és elektronikus levélcímét.

5.3. A közzétételről a Sajtó Titkárság vezetője indokolt esetben értesíti a kormányszóvivőt.

5.4. A Sajtó Titkárság vezetője biztosítja, hogy a közzétett tervezettel kapcsolatban bárki véleményt nyilváníthasson, illetve javaslatot tehessen. Ennek érdekében a honlapon a véleményeket, javaslatokat fogadó elektronikus levélcímet kell működtetni.

5.5. A közzétett tervezet véleményezésének határidejét az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény 10. §-ának (3) bekezdésével összhangban kell megállapítani. A véleményezési határidő első napja a honlapon való közzététel napja. A véleményezési határidő alapján a honlapon meg kell jelölni a vélemény benyújtásának utolsó napját. A honlapon fel kell hívni a figyelmet arra is, hogy a határidőn túl beérkezett véleményeket a 5.6. pont szerinti összefoglaló elkészítése során nem kell figyelembe venni.

5.6. A beérkezett észrevételeket a tervezet előkészítésében részt vevő szervezeti egységek ügyintézői áttekintik, és azokról, illetve az elutasított észrevételek esetében az elutasítás indokairól – egyedi válaszadási kötelezettség nélkül – összegzést készítenek. Az összefoglaló elkészítéséről a tervezet előkészítéséért szakmailag felelős szervezeti egység gondoskodik, szükség szerint részanyag bekérésével a többi érintett szervezeti egységtől.

5.7. Az összefoglalóban ki kell térni a beérkezett észrevételek számára, főbb jellemzőire, jelezni kell a tervezet véglegesítése során figyelembe vett, vagy figyelembe venni tervezett megállapításokat, valamint – a nem érdemi észrevételek figyelmen kívül hagyásával – ki kell térni az észrevételek elutasításának főbb indokaira.

5.8. Az összefoglalót a honlapon a tervezettel azonos oldalon kell elhelyezni.

5.9. Ha a tervezetre észrevétel nem érkezik, összefoglaló helyett a főszerkesztő az „A tervezetre észrevétel nem érkezett.” szöveget tünteti fel.

5.10. Ha a tervezetre érdemi észrevétel nem érkezik, összefoglaló helyett a főszerkesztő a tervezet előkészítéséért szakmailag felelős szervezeti egység vezetőjével egyetértésben „A tervezetre érdemi észrevétel nem érkezett.” szöveget tünteti fel.

6. A minisztérium hivatalos lapjának közzététele

6.1. A minisztérium hivatalos lapját, a Szociális és Munkaügyi Közlönyt a minisztérium a honlapján történő közzététellel adja ki.

6.2. A Szociális és Munkaügyi Közlönyt a honlap megnyitásakor megjelenő oldalon jól látható hivatkozásként kell elhelyezni.

1. számú függelék a 14/2009. (V. 20.) SZMM utasításhoz

A közérdekű adatok honlapon történő közzétételéről, továbbá a minisztérium hivatalos lapjának kiadásáról

 

A kötelezettség alapjául szolgáló
jogszabályi rendelkezés

A közzéteendő adattartalom

Az adatok közléséért
felelős

A közzététel
jóváhagyója

A honlapon történő
közzététel határideje

A honlapon szereplő
adatok megőrzése

Megjegyzések

1.

az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.)
22. sz. melléklet 1.1/3. pont

Munkaerőpiaci Alap költségvetési alapokmánya

Alapkezelési Főosztály vezetője

 

évente, az elemi költségvetés jóváhagyását követő harmincadik nap

az előző állapot nem törölhető

 

2.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/40. pont

a Munkaerőpiaci Alapból a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény alapján a foglalkoztatás és képzés céljából adott támogatásokra vonatkozóan az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 15/A. § (1) bekezdése szerinti adatok összesítve

Alapkezelési Főosztály vezetője

foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár

évente, a tárgyévet követő év
január 31-ig

 

a 2008. évtől kezdődően

3.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/34. pont

a Munkaerőpiaci Alapból a társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, közhasznú társaságok, egyházak és köztestületek részére juttatott támogatás adatai a szociális és közoktatási humánszolgáltatások normatív támogatása kivételével

Alapkezelési Főosztály vezetője

 

évente, a tárgyévet követő év
január 31-ig

az előző állapot
egy éven belül nem törölhető

visszamenőleges adatszolgáltatás a 2005. évi adatokkal kezdődően

4.

a szociális módszertani intézmények kijelöléséről és feladatairól, valamint a szociális szolgáltatók, intézmények engedélyezési eljárásának szakértői díjáról szóló 3/2008. (IV. 15.) SZMM rendelet (a továbbiakban: 3/2008. (IV. 15.) SZMM rendelet) 8. § (3) bek.

reginonális módszertani intézmény kijelölésére irányuló pályázati kiírás

Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztályának vezetője

 

 

 

 

5.

3/2008. (IV. 15.) SZMM rendelet
10. § (2) bek.

egyházi módszertani intézmény kijelölésének kérelmezéséhez szükséges adatlap

Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztályának vezetője

 

 

 

 

6.

az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (a továbbiakban: Eitv.) melléklet
II/11. pont

a minisztériumnál végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések felsorolása (az Állami Számvevőszék ellenőrzései, illetve egyéb ellenőrzések, vizsgálatok), valamint azok nyilvános megállapításai

Ellenőrzési Osztály vezetője, illetve külső szervek által történő ellenőrzések tekintetében az ellenőrzéssel érintett szervezeti egység kiadmányozási jogkörrel rendelkező vezetője

 

a vizsgálatról szóló jelentés megismerését követően haladéktalanul

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

7.

a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény (a továbbiakban: Fktv.)
8. § (4) bek. és 9. § (4) bek.

a felnőttképzést folytató intézmények jegyzéke

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

havonta (minden hónap 1-jéig)

 

 

8.

Fktv. 10. § (4) bek., valamint a felnőttképzést folytató intézmények ellenőrzése során kiszabható bírságról szóló 1/2005. (I. 19.) FMM rendelet
8. § (4) bek.

az állami foglalkoztatási szerv felnőttképzési tevékenységtől való eltiltást kimondó határozata

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a jogerőre emelkedést követő 8 napon belül

 

 

9.

a felnőttképzési normatív támogatás részletes szabályairól szóló 123/2007. (V. 31.) Korm. rend. [a továbbiakban: 123/2007. (V. 31.) Korm. rend.]
6. § (5) bek.

fogyatékkal élő felnőttek képzésére vonatkozó támogatási megállapodások felfüggesztéséről szóló közlemény

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

 

 

10.

123/2007. (V. 31.) Korm. rend. 13. §

felnőttképzési normatív támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

 

 

 

11.

a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II. 16.) Korm. rend. [a továbbiakban: 22/2004. (II. 16.) Korm. rend.] 5. § (2) bek.

a Felnőttképzési Akkreditáló Testület tagjainak névsora

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

 

 

12.

22/2004. (II. 16.) Korm. rend.
22. § (1) bek.

az akkreditált felnőttképzési intézmények és programok nyilvántartásában szereplő intézmények és programok jegyzéke

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

 

 

13.

a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásba vételének részletes szabályairól szóló
48/2001. (XII. 29.) OM rendelet
1. sz. melléklet

a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartását vezető kijelölt regionális munkaügyi központok székhelyei

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

 

 

 

14.

a regionális fejlesztési és képzési bizottságok működéséről szóló
4/2008. (IV. 22.) SZMM rendelet
8. § (1) bek.

a regionális fejlesztési és képzési bizottság döntései

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a döntés meghozatalától számított nyolc napon belül

 

 

15.

a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet
[a továbbiakban: 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet] 6. § (5) bek.

a tanév rendjében megadott napokon túli, további országos vizsganapok; írásbeli és interaktív vizsgatevékenységek országosan egységes vizsga-időpontjai

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

a vizsgát megelőző év november 30-ig

 

 

16.

20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet
9. § (4) és (6) bek.

a miniszter és az országos gazdasági kamarák által – a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 7. §-a (1) bek. szerint – kötött megállapodás

Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály vezetője

 

 

 

 

17.

a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásokról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 18. § (8) bek.

a munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés – a Munkaerőpiaci Alapból történő – támogatására irányuló pályázati felhívás, illetve a pályázati úton nyújtott támogatás feltételei

Foglalkoztatási Főosztály

 

 

 

 

18.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/14. pont

az Állami Foglalkoztatási Szolgálat által évente készített felmérés a közszféra létszám, bér és kereseti adatairól

Foglalkoztatási
és képzési szakállamtitkár

 

évente május 31-ig

az előző állapot
nem törölhető

a 2002. évi adattal kezdődően

19.

a fogyasztóvédelemről szóló
1997. évi CLV. törvény
37/A. § (1) bek.

a békéltető testületekre vonatkozó, illetve azokkal kapcsolatos, az Fgytv. 37/A. § (1) bek. szerinti adatok

Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal, a békéltetőtestületek tevékenységéről szóló beszámoló tekintetében évente február 28-ig

 

 

20.

a békéltető testületi tagok kijelölésének szabályairól szóló
215/2008. (VIII. 23.) Korm. rendelet
3. § (2) bek.

hirdetmény a békéltető testületi tagok fogyasztóvédelmi szervezetek által történő jelölésére való felhívásról

Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője

 

a békéltetőtestület elnökének (illetve elnök hiányában a háromfős testület) megkeresésére haladéktalanul

 

 

21.

Áht. 15/A. §, Eitv. melléklet III/3. pont

az államháztartás alrendszereiből nyújtott, nem normatív, céljellegű, működési és fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok

Gazdasági Főosztály vezetője

 

legkésőbb a döntés meghozatalát követő hatvanadik napig

a honlapon közzétett adatok legalább
öt évig archívumban tartandók

 

22.

Eitv. melléklet I/6. pont

a minisztérium irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése, valamint hivatalos neve (teljes neve), székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei, (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme), ügyfélfogadásának rendje

Gazdasági Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

23.

a közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 5. §

tárgyévre szóló közbeszerzési terv, valamint annak módosításai

Gazdasági Főosztály vezetője

 

a költségvetési év elején, lehetőség szerint április 15-ig

a tárgyévet követő évre vonatkozó közbeszerzési terv honlapon történő közzétételéig

 

24.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/24. pont

humánszolgáltatásokat (szociális, közoktatási, felsőoktatási vagy kulturális közfeladatot) ellátó szervezetek és személyek részére juttatott egyéb (nem normatív) állami hozzájárulás esetén a kedvezményezett neve, a támogatás célja, összege

Gazdasági Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
nem törölhető

a 2003. évi adatokkal kezdődően

25.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/30. pont

a költséghatékonyság javítása érdekében a tárgyévben tett intézkedések felsorolása, rövid leírása, hatásuk rövid, számszerű elemzése

Gazdasági Főosztály vezetője

 

évente a tárgyévet követő év
január 31-ig

az előző állapot
nem törölhető

 

26.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/38. pont

az európai uniós társfinanszírozással bonyolított pályázatok esetében a nettó százmillió forintot meghaladó, teljesített kifizetés összege, kedvezményezettje, és a kifizetés időpontja

Gazdasági Főosztály vezetője

 

folyamatosan, a kifizetést követő nyolc napon belül

 

csak a 2006. október 1-jét követően megindított közbeszerzések kapcsán kötött szerződésekre vonatkozóan

27.

Eitv. melléklet III/6. pont

a minisztérium által nem alapfeladatai ellátására (így különösen társadalmi szervezet támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek-képviseleti szervei számára, foglalkoztatottai, ellátottai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre) fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések

Gazdasági Főosztály önálló kiadmányozási joggal rendelkező,
– a Pénzügyi Osztályt, a Gazdálkodási Számviteli Osztályt és az Informatikai Osztályt irányító – főosztályvezető-
helyettese (a továbbiakban: az SZMM igazgatás gazdasági vezetője)

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az adatok külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább egy évig archívumban tartandók

 

28.

Eitv. melléklet II/16. pont

azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a minisztérium az egyik szerződő fél

az SZMM igazgatás gazdasági vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

29.

Eitv. melléklet III/2. pont

a minisztériumnál foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok, a vezetők és vezető tisztségviselők illetményének, munkabérének, rendszeres juttatásainak, valamint költségtérítésének összesített összege és átlagos mértéke, továbbá az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve (pl. utazási költségek, személygépkocsi-használat, mobiltelefon-használat).

az SZMM igazgatás gazdasági vezetője, illetve a létszámadatok tekintetében a Humánpolitikai Főosztály vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az adatok külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább egy évig archívumban tartandók

 

30.

Kbt. 17/C. §

a Kbt. 17/C. §-a szerint közzéteendő közbeszerzési adatok, információk és hirdetmények

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alap tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

 

öt munkanapon belül, de hirdetmények esetén csak az Európai Közösségek Hivatalos Kiadványai Hivatala, illetve a Kbt. III. része szerinti eljárás esetében a Közbeszerzések Tanácsa részére történő feladást követően

a közbeszerzési eljárás lezárulásától, illetőleg a szerződés teljesítésétől számított öt évig; ha a közbeszerzéssel kapcsolatban jogorvoslati eljárás indult, annak jogerős befejezéséig, de legalább az említett öt évig

a Kbt. 307. §-a alapján az egy évnél hosszabb vagy határozatlan időre kötött szerződés esetében a szerződés megkötésétől számítva évenként tájékoztatót kell készíteni és közzétenni a szerződés részteljesítéséről

31.

Áht. 50. § (2) bek.

részletes jelentés az SZMM fejezet, valamint a Munkaerőpiaci Alap pénzügyi helyzetéről és a választási ciklusban keletkezett, későbbi éveket terhelő pénzügyi determinációkról, kötelezettségekről

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alap tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

Államtitkár (általános jogkörű)

az országgyűlési képviselők általános választásának évében, a választás napját (első forduló) megelőző 30 nappal

 

 

32.

Ámr. 22. sz. melléklet
1.1/4. pont

az éves költségvetési beszámoló szöveges indokolása

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alap tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

 

évente május 31-ig

az előző állapot nem törölhető

 

33.

Ámr. 22. sz. melléklet 2/37. pont

a közbeszerzési eljárás eredményeként (az intézményi vagy a fejezeti kezelésű előirányzatok, illetve az alapok terhére) megkötött, nettó százmillió forint teljesítési értéket meghaladó szerződések alapján teljesített kifizetés összege, közvetlen jogosultja és a kifizetés időpontja

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alapból finanszírozott kiadások tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

 

folyamatosan, a kifizetést követő nyolc napon belül

 

csak a 2006. október 1-jét követően megindított közbeszerzések kapcsán kötött szerződésekre vonatkozóan

34.

Eitv. melléklet III/1. pont

a minisztérium, továbbá a Munkaerőpiaci Alap éves (elemi) költségvetése, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámolója (számszaki adatok); a költségvetés végrehajtásáról – a külön jogszabályban meghatározott módon és gyakorisággal – készített beszámolók

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alap tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az adatok külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább öt évig archívumban tartandók

a beszámoló szöveges indokolásának közzététele az Ámr. 1.1/4. pont alapján történik

35.

Áht. 15/B. §, Eitv. melléklet III/4. pont

az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő – a nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű – árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait

Gazdasági Főosztály vezetője, illetve a Munkaerőpiaci Alap tekintetében az Alapkezelési Főosztály vezetője

 

a szerződés létrejöttét követő hatvan napon belül

a honlapon közzétett adatok legalább egy évig archívumban tartandók

 

36.

Eitv. melléklet I/3. pont

a minisztérium vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, hivatali elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, postacíme, elektronikus levélcíme)

Humánpolitikai Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

szervezeti egységenként felsorolva

37.

Ámr. 22. sz. melléklet
1.1/4/A. pont

a minisztérium vezetőjének és gazdasági vezetőjének neve, kinevezésének (választásának) időpontja, időtartama

Humánpolitikai Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot törölhető

első közzététel: 2009. február 1.

38.

a szociális és munkaügyi miniszter által adományozható szakmai elismerésekről szóló 10/2008. (VI. 28.) SZMM rendelet [a továbbiakban: 10/2008. (VI. 28.) SZMM rendelet] 12. § (3) bek.

miniszteri elismerésben részesült személyek, közösségek névsora

Humánpolitikai Főosztály vezetője

 

 

 

 

39.

10/2008. (VI. 28.) SZMM rendelet
13. § (3) bek.

miniszteri elismerés (méltatlanná válás esetén történő) visszavonásának ténye

Humánpolitikai Főosztály vezetője

 

 

 

 

40.

az Idősbarát Önkormányzat Díj alapításáról és adományozásáról szóló 58/2004. (VI. 18.) ESzCsM–BM együttes rendelet 4. § (2) bek.

Idősbarát Önkormányzat Díj pályázati kiírása

Idősügyi Titkárság (Osztály) vezetője

 

minden év május 31-ig

 

 

41.

Eitv. melléklet I/7. pont

a minisztérium többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezet [Ptk. 685. § c) pont] neve, székhelye, elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím), tevékenységi köre, képviselőjének neve, a minisztérium részesedésének mértéke

Intézményfelügyeleti Osztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

42.

Eitv. melléklet I/8/A. pont

a minisztérium által alapított költségvetési szerv neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, illetve az azt alapító határozat, a költségvetési szerv alapító okirata, vezetője, honlapjának elérhetősége

Intézményfelügyeleti Osztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

43.

Eitv. 3. § (2) bek.

amennyiben az Eitv. 3. § (2) bekezdése szerinti közfeladatot ellátó szerv az Eitv. 6. §-ában foglalt közzétételi kötelezettségének (választása szerint) a minisztérium honlapján kíván eleget tenni, a minisztérium részéről a közlendő adatok fogadása, szükség szerinti egyeztetése és közzététel céljából történő közlése

Intézményfelügyeleti Osztály vezetője

a közfeladatot ellátó szerv irányítását, szakmai felügyeletét ellátó szervezeti egységet irányító szakállamtitkár

(szükség szerint) folyamatosan

a minisztérium tekintetében az Eitv. alapján közzétett adatokra vonatkozó megőrzési időkkel megegyezően

 

44.

Eitv. melléklet I/8. pont

a minisztérium által alapított, illetve azon közalapítványok neve, székhelye, alapító okirata, kezelő szervének tagjai, melyek alapítói jogait a minisztérium gyakorolja

Jogi Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

az alapító okiratok közvetlen elérhetőségének biztosításával

45.

Eitv. melléklet I/2. pont

a minisztérium szervezeti felépítése a szervezeti egységek megjelölésével, és vezetőik megnevezésével, az egyes szervezeti egységek feladatai (szervezeti struktúra ábra)

Jogi Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot törlendő

elérést biztosítva az egyes szervezeti egységek feladatainak leírását tartalmazó dokumentumokhoz

46.

Ámr. 22. sz. melléklet
1/1. pont

a minisztérium hatályos alapító okirata

Jogi Főosztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

47.

Eitv. melléklet II/1. pont

a minisztériumra vonatkozó normatív utasítások – így különösen az SzMSz – hatályos és teljes szövege

Jogi Főosztály vezetője, illetve kiadmányozási jogkörrel rendelkező általános főosztályvezető-
helyettese (a továbbiakban együtt: a Jogi Főosztály vezetője, illetve általános főosztályvezető-
helyettese)

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

normatív utasítások, (SzMSz) elérhetőségének biztosításával

48.

Eitv. melléklet II/1. pont

a minisztérium feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, valamint a minisztériumra vonatkozó, az SzMSz
2. §-ában felsorolt alapvető jogszabályok jegyzéke, valamint azok hatályos és teljes szövege

Jogi Főosztály vezetője, illetve általános főosztályvezető-
helyettese

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

a jogszabályok elérhetőségének biztosításával

49.

Eitv. melléklet II/1. pont

a minisztérium jogszabály-előkészítési feladatkörébe tartozó jogszabályok jegyzéke

Jogi Főosztály vezetője, illetve általános főosztályvezető-
helyettese

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

50.

Eitv. melléklet II/9. pont

a Szabályzat 5.1. pontja szerinti tervezet [véleményezésre bocsátott jogszabályalkotásra irányuló koncepció, jogszabálytervezet és az ahhoz kapcsolódó előterjesztés – az egyeztetési lap és a vezetői összefoglaló kivételével –, illetve szakmai indokolás], az egyeztetés állapotának feltüntetésével

Jogi Főosztály vezetője, illetve általános főosztályvezető-
helyettese

 

a tervezetek államigazgatási egyeztetésre bocsátásával egyidejűleg

a tervezet egy évig (jogszabálytervezet esetén a jogszabály elfogadását követő egy évig) archívumban tartandó

 

51.

Eitv. 13. §

Szociális és Munkaügyi Közlöny

Jogi Főosztály vezetője, illetve általános főosztályvezető-
helyettese

 

havonta (minden hónap 1-jéig)

a kiadott hivatalos lap a honlapról nem távolítható el

 

52.

Eitv. melléklet II/12. pont

a minisztérium feladatellátásának teljesítményére, kapacitásának jellemzésére, hatékonyságának és teljesítményének mérésére szolgáló mutatók és értékük, időbeli változásuk

koordinációs szakállamtitkár

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

53.

Eitv. melléklet I/1. pont

a minisztérium hivatalos neve (teljes név), székhelye, postai címe (postafiók szerinti címe, ha van), telefon- és telefaxszáma (nemzetközi vagy belföldi számként, utóbbi esetben körzetszámmal, illetve szolgáltatás- vagy hálózatkijelölő számmal), elektronikuslevél-címe (központi elektronikuslevél-cím), honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme)

Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

54.

Eitv. melléklet I/4. pont

a minisztériumon belül illetékes ügyfélkapcsolati vezető neve és az ügyfélfogadási rend

Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

55.

Eitv. melléklet II/7. pont

a minisztérium nyilvános kiadványainak címe, témája (kiadványonkénti bontásban), a hozzáférés módja, a kiadvány ingyenessége, illetve a költségtérítés mértéke

Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

ha a honlapról a kiadvány letölthető, az elérhetőségének biztosításával

56.

Eitv. melléklet II/2. pont

a minisztérium feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven

Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály vezetője, az angol nyelvű fordítás tekintetében az európai uniós és Nemzetközi Főosztály vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

57.

Eitv. melléklet II/10. pont

a minisztérium által kiírt pályázatok felsorolása, szakmai leírásuk, eredményeik és indokolásuk

Monitoring Titkárság (Osztály) vezetője

 

folyamatosan

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

a pályázatok szakmai leírását, eredményeit és indokolását tartalmazó dokumentumok elérhetőségének biztosításával

58.

a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól szóló 2/2004. (II. 15.) FMM rendelet (a továbbiakban: 2/2004. (II. 15.) FMM rendelet)
2. § (2) bek.

kollektív szerződés elektronikus nyilvántartó rendszer, illetve az ezen keresztül történő elektronikus bejelentés lehetőségének biztosítása

Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály vezetője

 

 

 

Munkaügyi Kapcsolatok Információs Rendszerének (MKIR) a honlapról elérhető internetes felületén

59.

2/2004. (II. 15.) FMM rendelet
4. § (1) bek.

nyilvánosságra hozható, több munkáltatóra kiterjedő kollektív szerződések

Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály vezetője

 

 

 

Munkaügyi Kapcsolatok Információs Rendszerének (MKIR) a honlapról elérhető internetes felületén

60.

2/2004. (II. 15.) FMM rendelet 1–5. sz. melléklet

kollektív szerződés bejelentéséhez szükséges adatlapok

Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály vezetője

 

 

 

Munkaügyi Kapcsolatok Információs Rendszerének (MKIR) a honlapról elérhető internetes felületén

61.

Eitv. melléklet II/13. pont

a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, (ideértve a közérdekű adatok egyedi igénylésének szabályairól szóló tájékoztatót is) az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége (postacíme, földrajzi helye, telefonszáma, telefaxszáma, elektronikus levélcíme)

Sajtó Titkárság (Osztály) vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

62.

Eitv. melléklet II/13. pont

az adatvédelmi felelős, vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve

Sajtó Titkárság (Osztály) vezetője

 

negyedévente (minden év április 30-ig, július 31-ig, október 31-ig és január 31-ig)

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

63.

az egyéni védőeszközök megfelelőségét tanúsító, ellenőrző szervezetek kijelölésének és bejelentésének részletes szabályairól szóló 17/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet 19. § (1) bek.

az Európai Bizottságnak és a tagállamoknak való bejelentés ténye (a kijelölés területe feltüntetésével); a bejelentett szervezet tevékenységének felfüggesztése, a felfüggesztés megszűnésének ténye; a kijelölés, a bejelentés módosításának ténye; a bejelentés megszűnésének ténye; a bejelentett tanúsító szervezet azonosító száma; az EK-típustanúsítvány száma a bejelentett tanúsító szervezet azonosító számának, és a tanúsított egyéni védőeszköz megnevezésének egyidejű feltüntetésével

társadalmi kapcsolatokért felelős szakállamtitkár

 

a változásokat követően azonnal

 

 

64.

Ámr. 22. sz. melléklet
2/34. pont

társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, közhasznú társaságok, egyházak és köztestületek részére juttatott központi költségvetési támogatás adatai a szociális és közoktatási humánszolgáltatások normatív támogatása kivételével

Társadalmi és Civil Kapcsolatok Főosztályának vezetője

 

havonta,
a tárgyhónapot követő huszadik napon

az előző állapot
egy évig
nem törölhető

visszamenőleges adatszolgáltatás a 2005. évi adatokkal kezdődően. A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény 9. § (4) bek. e) pontja szerinti adatok tekintetében a civil információs portálon közzétett adatok elérhetőségének biztosításával

65.

a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény
12. § (3) bek.

az önkénteseket fogadó szervezetekről a minisztérium által – a törvény 11. §-a szerint – vezetett nyilvántartás adatai

Társadalmi és Civil Kapcsolatok Főosztályának vezetője

 

a változásokat követően azonnal

 

 

66.

Eitv. melléklet II/6. pont

a minisztérium által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások jegyzéke, az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 28. §-a szerinti azonosító adatai; a minisztérium által – alaptevékenysége keretében – gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei

az SzMSz szerint az adatbázisért, nyilvántartásért, adatgyűjtésért szakmailag felelős szervezeti egység kiadmányozási jogkörrel rendelkező vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

 

67.

Eitv. melléklet II/4. pont

a minisztérium hatáskörébe tartozó hatósági ügyekben ügycsoportonként (ügytípusonként) és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése, illetékességi területe. Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok felsorolása, eljárási illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak összege, alapvető eljárási szabályok, az eljárást megindító irat benyújtásának módja, helye (postacím, ügyfélszolgálati cím, nyitvatartási idő), határideje, az ügyek intézését segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás és az ügyintézéshez használt letölthető formanyomtatványok

az SzMSz szerint hatósági ügyekben hatáskörrel rendelkező szervezeti egységek kiadmányozási joggal rendelkező vezetői

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

a forma-
nyomtatványok letölthetőségének biztosításával

68.

Eitv. melléklet I/5. pont

a miniszter által működtetett testületek esetében a testület létszáma, összetétele, tagjainak neve, beosztása, hivatali elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikuslevél-cím)

az SzMSz szerint az adott testület titkársági feladatait ellátó szervezeti egység kiadmányozási joggal rendelkező vezetője

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot az adatok frissítésével (helyesbítésével) egyidejűleg törlendő

 

69.

Eitv. melléklet II/8. pont

jogszabállyal, vagy az állami irányítás egyéb jogi eszközével létrehozott, a miniszter által működtetett testületek esetében a testület döntései előkészítésének rendje, az állampolgári közreműködés (véleményezés) módja (erre szolgáló postai, illetve elektronikuslevél-cím), döntéshozatalának eljárási szabályai, a testületi szerv üléseinek helye (irányítószám, város utca, házszám), ideje (a megtartott és a tervezett ülésekre vonatkozóan is év, hó, nap, óra megjelöléssel), továbbá nyilvánossága (látogathatóságának rendje), üléseinek napirendje (ülésenkénti bontásban), döntései, ideértve az elektronikus döntéshozatalt is (döntéshozatal dátuma, év, hó, nap megjelöléssel, döntések felsorolása ülésenkénti bontásban, a döntések, az ülések jegyzőkönyvei, illetve összefoglalói elérhetőségének biztosításával); a testületi szerv szavazásának adatai (döntésenkénti bontásban), ha ezt jogszabály nem korlátozza

az SzMSz szerint az adott testület titkársági feladatait ellátó szervezeti egység kiadmányozási joggal rendelkező vezetője, az Országos Fogyatékosügyi Tanács (OFT) esetén a Tanács titkára

 

a változásokat követően azonnal

az előző állapot
egy évig archívumban tartandó

végrehajtható – a honlapon erre való hivatkozás mellett a honlapról történő közvetlen elérhetőség biztosításával – az egyes tanácsok internetes felületein

70.

Eitv. 10. § (4) bek.

a Szabályzat 5.1. pontja szerinti tervezettel kapcsolatosan a honlapon keresztül érkezett észrevételekről készült összefoglaló a véleményezők észrevételeiről, és az észrevételek elutasításának indokairól

az SzMSz szerint a 6.1. pont szerinti tervezet előkészítéséért szakmailag felelős szervezeti egység kiadmányozási jogkörrel rendelkező vezetője

az adat közléséért felelős szervezeti egységet irányító szakállamtitkár

a jogszabály kihirdetését, illetve a határozat közzétételét megelőzően

az összefoglaló az észrevételekkel érintett jogszabály (tervezet) elfogadását követő egy évig a honlapról nem távolítható el

 

71.

a szociális és munkaügyi miniszter irányítása alá tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló miniszteri rendelet

fejezeti kezelésű előirányzatokból történő támogatásra irányuló nyílt pályázatok pályázati felhívásai

az SzMSz szerint a pályázati felhívás előkészítéséért felelős szervezeti egység kiadmányozási jogkörrel rendelkező vezetője

 

 

 

 

2. számú függelék a 14/2009. (V. 20.) SZMM utasításhoz

A közérdekű adatok közzétételével kapcsolatos további feladatokról

1. A honlapreferensek nevének és elérhetőségének megküldése a főszerkesztő részére (Sajtó Titkárság – honlapszerkeszto@szmm.gov.hu)

Felelős: az adatok közléséért felelős szervezeti egységek vezetői

Határidő: az utasítás hatálybalépését követő 10 napon belül

2. Emlékeztető elektronikus levél küldése a honlapreferensek részére a közérdekű adatokkal kapcsolatos közzétételi kötelezettségre vonatkozóan

Felelős: főszerkesztő (Sajtó Titkárság)

Határidő: havonta (minden hónap 5-éig)

3. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium fejezethez tartozó költségvetési szervek honlapjai „Közérdekű adatok” menüpontjainak felülvizsgálata, szükség esetén azok módosításaira, korrekcióira vonatkozó ajánlások, figyelemfelhívások elkészítése és megküldése az érintetteknek

Felelős: koordinációs szakállamtitkár a költségvetési szervek irányítását, szakmai felügyeletét ellátó szervezeti egységek bevonásával

Határidő: évente február 28-ig

4. A közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatok közzétételével kapcsolatos kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése és erről a miniszter számára jelentés készítése

Felelős: Sajtó Titkárság vezetője az adatok közléséért felelős vezetők bevonásával

Határidő: évente február 28-ig (a tárgyévet megelőző év tekintetében)

1

Az utasítás a 22/2012. (XII. 18.) EMMI utasítás 2. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére