• Tartalom

169/2009. (XII. 18.) FVM rendelet

169/2009. (XII. 18.) FVM rendelet

a 2010. évi iskolatej program szabályozásáról1

2010.01.01.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, – a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a következőket rendelem el:

Hatály, kedvezményezetti kör, kérelmezők

1. § (1) A 2010. január 1. és 2010. december 31. közötti időszakra meghirdetett iskolatej programban a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: közoktatási törvény) 20. § (1) bekezdés a)–d) pontjaiban és (2) bekezdésében foglalt közoktatási intézményekben óvodai nevelésben részt vevő gyermekek (a továbbiakban: óvodások), általános iskolai nevelésben-oktatásban részt vevő tanulók (a továbbiakban: tanulók), a középiskolai és szakiskolai nevelésben-oktatásban részt vevő tanulók (a továbbiakban: középfokú iskola tanulói), valamint gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelésben-oktatásban részt vevő tanulók vehetnek részt.

(2) Az iskolatej program keretében óvodásonként, általános iskolai tanulónként és középfokú iskolai tanulónként foglalkozási és tanítási naponként átlagosan legfeljebb 0,25 liter tej egyenértékkel megegyező mennyiség erejéig az e rendeletben meghatározott tejtermékek után támogatás igényelhető.

2. § (1) Az iskolatej program lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) látja el.

(2) Az e rendelet alapján kötelezően alkalmazandó formanyomtatványokat az MVH a honlapján közleményben közzéteszi.

3. § (1) Az iskolatej program tekintetében a támogatás igénylői az oktatási intézmények tanulóinak tejjel és egyes tejtermékekkel való ellátására irányuló közösségi támogatás tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet alkalmazásával kapcsolatos részletes szabályok megállapításáról szóló, 2008. július 10-i 657/2008/EK bizottsági rendelet (a továbbiakban: bizottsági rendelet) 6. cikk (2) bekezdés b) pontjában említett és a közoktatási törvény 3. § (2) bekezdése szerinti óvodai nevelést, valamint az iskolai nevelési-oktatási feladatokat ellátó közoktatási intézmények fenntartói (a továbbiakban együtt: kérelmező) lehetnek.

(2) Támogatást olyan, a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvényben (a továbbiakban: Tv.) szerint regisztrált kérelmező igényelhet, amely rendelkezik az MVH előzetes jóváhagyásával. A regisztrációs kérelem legkésőbb az e rendelet 4. § (1) bekezdése szerinti jóváhagyási kérelemmel egyidejűleg nyújtható be.

A kérelmezők jóváhagyása

4. § (1) Az 1. mellékletben meghatározott adattartalmú jóváhagyási kérelmet – az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon – a jóváhagyással nem rendelkező kérelmezőnek legkésőbb a 2010. évre vonatkozó első támogatási kérelmével egyidejűleg kell benyújtania a kérelmező székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez. A jóváhagyási kérelmek benyújtási határideje jogvesztő.

(2) Intézményfenntartó társulás esetében a gesztor, valamint a tagönkormányzatok (1) bekezdés szerinti közös jóváhagyási kérelmét kizárólag a társulási megállapodás szerinti gesztor önkormányzat nyújthatja be. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény alapján alakított többcélú kistérségi társulás esetében az (1) bekezdés szerinti jóváhagyási kérelmet a többcélú kistérségi társulás nyújthatja be. A jóváhagyási kérelemhez intézményfenntartó társulások, illetve többcélú kistérségi társulások esetében mellékelni kell az önkormányzatok által kötött társulási megállapodás másolati példányát.

(3) Amennyiben a jóváhagyást követően a kérelmező adataiban változás következik be – így különösen, ha valamelyik tagönkormányzat kilép az önkormányzati társulásból, vagy új önkormányzati társulást hoz létre –, a kérelmező az adatváltozást tíz munkanapon belül köteles az MVH-nak bejelenteni.

(4) Ha a kérelmező rendelkezik a Tv. szerinti regisztrációs számmal, valamint az iskolatej programot szabályozó korábbi jogszabályok alapján benyújtott jóváhagyási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozattal, akkor újabb regisztrációs kérelmet, illetve jóváhagyási kérelmet nem kell benyújtania.

(5) Az MVH a hiányosan beküldött jóváhagyási kérelmek tekintetében egy alkalommal tíz munkanapos határidő tűzésével hiánypótlásra szólítja fel a kérelmezőt.

(6) Amennyiben a hiánypótlást a kérelmező az (5) bekezdésben rögzített határidőn túl nyújtja be, azt a döntés meghozatalánál nem lehet figyelembe venni.

A támogatás igénylésének általános feltételei

5. § (1) E rendelet szerinti támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező olyan, a Tv. szerint regisztrált, tejfeldolgozással, illetve tejtermeléssel foglalkozó, a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 685. § c) pontja szerinti gazdálkodó szervezettel (a továbbiakban: szállító) köt szállítási szerződést (a továbbiakban: szerződés), amely által biztosított termékek megfelelnek a 852/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek, illetve a 853/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek, azaz a termékeket engedélyezett üzemben állították elő, illetve megfelelnek a 853/2004/EK rendelet II. Mellékletének I. Szakaszában meghatározott jelölési előírásoknak.

(2) Támogatás abban az esetben is igénybe vehető, ha a kérelmező a szállítóval, továbbá a szállító által előállított termékek továbbértékesítését végző gazdálkodó szervezettel egyidejűleg köt szállítási szerződést.

(3) A támogatás további feltétele, hogy a szerződés közoktatási intézményenként – a bizottsági rendeletben foglaltaknak megfelelően – legalább az alábbi kellékeket tartalmazza:

a) a teljesítés helyszíne,

b) a tanítási, illetve foglalkozási napok száma az 1. § (1) bekezdésében meghatározott időszakra vonatkozóan,

c) az 1. § (1) bekezdése szerint jogosult tanulók, illetve óvodások száma a támogatási kérelemmel érintett, a 7. § (1) bekezdésében meghatározott időszakokban,

d) a támogatott termék átvételének módja,

e) a termékek kiszerelési módja, illetve a kiszerelési mód szerinti egységnyi mennyiség,

f) a szállítandó termék 6. § (5) bekezdésében foglaltak szerint számított tej egyenértékben megadott mennyisége,

g) az adott termékre vonatkozó egységár,

h) a fizetés feltételei,

i) a szállítási időszak,

j) a szállítások ütemezése,

k) a szerződésmódosítás lehetősége a szeptemberi tanulólétszám ismeretében.

A támogatható termékek köre

6. § (1) Az iskolatej program keretében az 1. § (1) bekezdés szerinti ellátotti kör részére a foglalkozási, illetve a tanítási napokon az alábbi termékek kerülhetnek kiszállításra:

a) a mezőgazdasági piacok közös szervezésének létrehozásáról, valamint egyes mezőgazdasági termékekre vonatkozó egyedi rendelkezésekről („az egységes közös piacszervezésről szóló rendelet”) szóló, 2007. október 22-i 1234/2007/EK tanácsi rendelet (a továbbiakban: tanácsi rendelet) XIII. számú mellékletének III. pontja szerinti teljes tej és/vagy 2,8% (m/m) zsírtartalmú tej, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv nemzeti termékleírásokat tartalmazó kötelező előírásairól szóló 57/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról szóló 140/2008. (X. 30.) FVM rendelet Függeléke (a továbbiakban: MÉ) 1–3/51–1. számú előírás 1.1.1 pontja szerinti ízesített tejkészítmények, azzal a feltétellel, hogy az ízesített késztermékben – a bizottsági rendelet I. számú melléklete I. b) pontjának megfelelően – a tejhányad legalább 90% (m/m) és a MÉ 1–3/51–1. számú előírás 1.3 pontja szerint zsíros, illetve félzsíros kategóriába esik (a továbbiakban együtt: I. kategória);

b) a tanácsi rendelet XIII. számú mellékletének III. pontja szerint félzsíros tej (1,5–1,8% m/m%), a MÉ 1–3/51–1. számú előírás 1.1.1 pontja szerint ízesített tejkészítmények, azzal a feltétellel, hogy az ízesített késztermékben – a bizottsági rendelet I. számú melléklete I. b) pontjának megfelelően – a tejhányad legalább 90% (m/m) legyen, továbbá azzal a feltétellel, hogy a MÉ 1–3/51–1. számú előírás 1.3 pontja szerint zsírszegény, illetve sovány kategóriába esik (a továbbiakban: II. kategória);

c) a MÉ 1–3/51–1. számú előírás 7.1.1., illetve 7.1.2. pontban meghatározott, nem ízesített ömlesztett sajtok, amely a bizottsági rendelet I. számú mellékletének megfelelően 90 tömegszázalékban tartalmaz sajtot és megfelel a MÉ 1–3/51–1. számú előírás 7.3 pontja szerinti félzsíros, vagy zsíros kategóriának (a továbbiakban: III. kategória).

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt termékeknek meg kell felelniük a 2. mellékletben meghatározott minőségi követelményeknek.

(3) A kiszállított termék kizárólag közvetlenül az óvodások, az általános iskolai tanulók és a középfokú iskola tanulói részére kerülhet kiosztásra, azt a közoktatási intézmények más (pl. feldolgozási, kereskedelmi, ételkészítési) célra nem használhatják fel.

(4) Nem vehető igénybe támogatás azon tej, ízesített tej vagy sajtmennyiség után, amelyet olyan tanuló, illetve óvodás részére nyújtanak, aki az adott tanítási/foglalkozási napon már részesült az e rendelet szerint őt megillető és maximálisan kiosztható 0,25 liter mennyiségű tejtermékből. Nem vehető igénybe támogatás továbbá arra a mennyiségre sem, amely az adott tanítási/foglalkozási napra leszállított mennyiségből nem került kiosztásra.

(5) A kiszállított tejtermékek tejegyenértékei a következők:

a) 1 liter kiszállított teljes vagy félzsíros vagy zsírszegény, az e rendelet előírásainak megfelelő hőkezelt fogyasztói tejféleség, illetve hőkezelt fogyasztói ízesített tejféleség 1 liter tej egyenértéknek felel meg,

b) 1 kg kiszállított, az e rendelet előírásainak megfelelő ömlesztett sajt 2,912 liter tejegyenértéknek felel meg.

A támogatási kérelem benyújtása

7. § (1) A kérelmező a 3. mellékletben meghatározott adattartalmú támogatási kérelmét – az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon – a 2010. január 1. és 2010. március 31. közötti időszakban (a továbbiakban: I. időszak), a 2010. április 1. és a közoktatási intézmény nyári szünetének hivatalos kezdő időpontja közötti időszakban (a továbbiakban: II. időszak) kiszállított tejtermékekre vonatkozóan, időszakonként egy alkalommal nyújthatja be az adott időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig, a 2010. szeptember 1. és 2010. október 31. közötti időszakban (a továbbiakban: III. időszak) és a 2010. november 1. és 2010. december 31. közötti időszakban (a továbbiakban: IV. időszak) kiszállított tejtermékekre vonatkozóan, időszakonként egy alkalommal nyújthatja be az adott időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig az MVH kérelmező székhelye szerint illetékes megyei kirendeltségéhez.

(2) Intézményfenntartó társulás esetében a gesztor, valamint a tagönkormányzatok (1) bekezdés szerinti, közös támogatási kérelmét kizárólag a társulási megállapodás szerinti gesztor önkormányzat nyújthatja be. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény alapján alakított többcélú kistérségi társulás esetében az (1) bekezdés szerinti támogatási kérelmet a többcélú kistérségi társulás nyújthatja be.

(3) A támogatási kérelemhez csatolni kell az adott időszakra vonatkozó, a támogatott termékek beszerzését igazoló számlák másolati példányait és azok összesítőjét, amely összesítőnek minden számla vonatkozásában tartalmaznia kell a számlákon szereplő, leszállított termékmennyiséget termékkategóriánkénti és korcsoportonkénti (óvodás/általános iskolai tanuló/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanuló/szak-, illetve középfokú iskola tanuló) bontásban. Intézményfenntartó társulás, valamint többcélú kistérségi társulás esetében, azok 2010. évi első támogatási kérelméhez csatolni kell az önkormányzatok által kötött társulási megállapodás másolati példányát. Amennyiben a kérelmező a szállítóval, továbbá a szállító által előállított termékek továbbértékesítését végző gazdálkodó szervezettel egyidejűleg kötött szállítási szerződést, úgy e szerződés másolati példányát is csatolni kell a kérelemhez.

(4) Amennyiben a jóváhagyást követően a kérelmező adataiban változás következik be – így különösen, ha valamelyik tagönkormányzat kilép az önkormányzati társulásból, vagy új önkormányzati társulást hoz létre –, a kérelmező az adatváltozást tíz munkanapon belül köteles az MVH-nak bejelenteni.

(5) A támogatás – az MVH határozata alapján – a támogatási kérelem benyújtásának napjától számított három hónapon belül kerül átutalásra a kérelmező által – az ügyfél-regisztrációs rendszerben megadott bankszámlaszámra.

(6) Az MVH a hiányosan beküldött támogatási kérelmek tekintetében tíz munkanapos határidő tűzésével hiánypótlásra szólítja fel a kérelmezőt.

(7) Amennyiben a hiánypótlást a kérelmező a (6) bekezdésben rögzített határidőn túl nyújtja be, azt a döntés meghozatalánál nem lehet figyelembe venni.

Az igényelhető támogatás mértéke

8. § (1) Az általános iskolai tanulók ellátása esetén az iskolatej program lebonyolítása a bizottsági rendelet szerinti támogatás összegéig közösségi forrásból, illetve ehhez kapcsolódóan a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetésében meghatározott forrásból kerül finanszírozásra.

(2) A közösségi támogatás forintban meghatározott értékének kiszámításakor az euróval kapcsolatos agromonetáris rendszernek a mezőgazdaságban való alkalmazására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról és egyes rendeletek módosításáról szóló, 2006. december 20-i 1913/2006/EK bizottsági rendelet 5. cikk (4) bekezdésének megfelelően az adott támogatási időszakban annak az időszaknak a kezdő napján érvényes, az Európai Központi Bank által hivatalosan közzétett forint/euró középárfolyamot kell alapul venni, amelyre a támogatási kérelem vonatkozik.

(3) Az iskolafenntartók székhelyük alapján az e rendelet 4–6. mellékletei szerint kerülnek az igényelhető támogatási mérték tekintetében besorolásra. A támogatási kategóriákba való besorolás a fenntartó székhelye szerinti önkormányzatnak a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. törvény 4. számú melléklete szerinti jövedelemdifferenciálódás mérséklésében év végén elfoglalt pozíciója, valamint 2007–2008. évi önhibáján kívüli hátrányos helyzete figyelembevételével történik.

(4) A megyei önkormányzatok, országos kisebbségi önkormányzatok, gesztor települési önkormányzatok, alapítványok, egyházak, illetve a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény alapján alakított többcélú kistérségi társulások fenntartásában működő iskolák esetében a 4–6. mellékletek szerinti besorolás alapja a közoktatási intézmény székhelye.

(5) Az általános iskolai tanulók ellátására igényelhető támogatás mértéke a 4. melléklet szerinti székhelyű iskolafenntartó esetében a tejtermékek bruttó vételárának száz százaléka.

(6) Sajátos nevelési igényű általános iskolai tanulók esetében igényelhető támogatás a tejtermékek bruttó vételárának száz százaléka, függetlenül attól, hogy a tanuló gyógypedagógiai intézményben, vagy a többi tanulóval együtt, azonos iskolai osztályban részesül nevelésben-oktatásban, vagy fejlesztőiskolai oktatás keretében teljesíti a tankötelezettségét.

(7) Az általános iskolai tanulók ellátására igényelhető támogatás mértéke az 5. melléklet szerinti székhelyű iskolafenntartó esetében a bizottsági rendelet szerinti támogatás, valamint a bizottsági rendelet szerinti támogatás és a bruttó vételár különbözetének ötven százaléka.

(8) Az általános iskolai tanulók ellátására igényelhető támogatás mértéke a 6. melléklet szerinti székhelyű iskolafenntartó esetében a bizottsági rendelet szerinti támogatás, valamint a bizottsági rendelet szerinti támogatás és a bruttó vételár különbözetének húsz százaléka.

(9) E rendelet alkalmazásában a támogatás alapja a szerződés szerinti bruttó vételár, de legfeljebb

a) az I. kategóriájú termékek esetében 27,6 Ft/dl,

b) a II. kategóriájú termékek esetében 13,2 Ft/dl,

c) a III. kategóriájú termékek esetében 960 Ft/kg.

9. § Óvodások és középfokú iskola tanulóinak ellátása esetén az iskolatej program lebonyolítása során a bizottsági rendeletben meghirdetett közösségi támogatás mértékéig igényelhető támogatás.

Nyilvántartási kötelezettség, ellenőrzés

10. § (1) A közoktatási intézmény köteles naprakész nyilvántartást vezetni az intézménybe felvett tanulók, illetve óvodások, valamint az adott tanítási, illetve foglalkozási napon jelen lévő tanulók, illetve óvodások számáról és a kiosztott tejtermékek mennyiségéről a 6. § (1) bekezdésében meghatározott kategóriánkénti részletezésben. A közoktatási intézmény köteles a nyilvántartást az adott támogatási időszak lejártát követő öt évig megőrizni.

(2) Ha a támogatás átutalását megelőző ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a közoktatási intézmény nem teljesítette az e rendeletben foglaltakat – különös tekintettel a közoktatási intézmény naprakész nyilvántartási kötelezettségére –, akkor a kérelmező nem jogosult az érintett közoktatási intézmény esetében igényelhető támogatás igénybevételére, illetve a Tv-ben meghatározottak szerint mulasztási bírsággal sújtható.

(3) Ha a támogatás kifizetését követő utóellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a közoktatási intézmény nem teljesítette az e rendeletben foglaltakat – különös tekintettel a közoktatási intézmény naprakész nyilvántartási kötelezettségére –, akkor az érintett közoktatási intézmény esetében a támogatás a Tv. 69. §-a szerinti jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül.

Az iskolatej programot népszerűsítő plakát

11. § A bizottsági rendelet 16. cikkében foglaltak alapján minden, az iskolatej programban résztvevő intézménynek egy – a közösségi rendelet III. mellékletében meghatározott minimumfeltételeknek megfelelő –, az iskolatej programot népszerűsítő plakátot kell elhelyeznie az intézmény főbejáratánál.

Záró rendelkezés

12. § (1) Ez a rendelet 2010. január 1-jén lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a 2009. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 166/2008. (XII. 22.) FVM rendelet hatályát veszti azzal, hogy rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben alkalmazni kell.

Az Európai Unió jogának való megfelelés

13. § Ez a rendelet az oktatási intézmények tanulóinak tejjel és egyes tejtermékekkel való ellátására irányuló közösségi támogatás tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet alkalmazásával kapcsolatos részletes szabályok megállapításáról szóló, 2008. július 10-i 657/2008/EK bizottsági rendelet végrehajtását szolgálja.

1. melléklet a 169/2009. (XII. 18.) FVM rendelethez

I. Jóváhagyási kérelem főlapjának adattartalma
1. Kérelmező regisztrációs száma.
2. Kérelmező azonosító adatai.
3. Kérelmező kapcsolattartási adatai.
4. Az intézményfenntartó típusának megjelölése (települési önkormányzat/intézményfenntartó társulás gesztor önkormányzata/intézményfenntartó társulásban nem tag önkormányzat/megyei önkormányzat/országos kisebbségi önkormányzat/gesztor önkormányzat/többcélú kistérségi társulás/alapítvány/egyházközség/egyéb).
5. Ellátotti kör megjelölése (óvodai nevelésben részt vevő gyermekek/közoktatásban részt vevő iskolák I–VIII. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú tanulói/a közoktatásban részt vevő iskolák I–VIII. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú, gyógypedagógiai tantervű oktatásban részt vevő általános iskolai tanulók, illetve integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulói/szakiskolai, illetve középfokú iskola tanulói).
6. A kérelmező nyilatkozata arról, hogy:
6.1. a támogatott tejtermékeknek a kedvezményezettek részére történő kiosztásáért felelősséget vállal;
6.2. a tejtermékeket csak azon intézmény(ek) általános iskolai tanulóinak, szakiskolai vagy középfokú iskola tanulóinak, illetve óvodai nevelésben részesülő gyermekek részére biztosítja, aki(k) tekintetében a támogatást közvetve vagy közvetlenül kérelmezi;
6.3. a támogatott tejtermékeket ételek elkészítéséhez nem használja fel, illetve biztosítja, hogy a fenntartott intézmények sem használják fel ilyen célra;
6.4. olyan – szállítólevelekkel, számlákkal és egyéb bizonylatokkal alátámasztott – nyilvántartást vezet, amely tartalmazza legalább a támogatott termék szállítóját, a leszállított termékmennyiséget termékkategóriánkénti és korcsoportonkénti (óvodás/általános iskolai tanuló/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanuló/szak-, illetve középfokú iskola tanuló) bontásban, valamint az intézménybe felvett tanulók, óvodások számát (havi lebontásban), illetve az adott tanítási/foglalkozási napon jelenlévő tanulók/óvodások számát és a kiosztott tejtermékek kategóriánkénti mennyiségét (intézményenként);
6.5. a helyszíni ellenőrzés lefolytatása során az ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok elvégzését elősegíti, valamint az általa vezetett nyilvántartásokat és az ezzel kapcsolatos valamennyi iratot szükség esetén az ellenőrök rendelkezésre bocsátja;
6.6. az MVH tudomására hoz mindennemű, a jóváhagyási kérelemben szereplő adatokkal kapcsolatos változást, a változástól számított 10 munkanapon belül.
6.7. A kérelmező kijelentése arra vonatkozóan, hogy a jóváhagyási kérelemben és a mellékletben feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek.
7. Keltezés helye, ideje (év, hó, nap).
8. Kérelmező aláírása.
II. Jóváhagyási kérelem betétlapjának adattartalma
1. Kérelmező azonosító adatai.
2. A kérelmező által fenntartott azon oktatási/nevelési intézmény(ek) nevének és OM azonosító számának felsorolása, amely(ek)ben a kérelmező biztosítja az iskolatej-ellátást.
3. Keltezés helye, ideje (év, hó, nap).
4. Kérelmező aláírása.

2. melléklet a 169/2009. (XII. 18.) FVM rendelethez

Az iskolatej programban forgalmazható tejkészítmények minőségi előírásai
1. A termék meghatározása
Az iskolatej programban forgalmazható tejkészítmények a 2010. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 169/2009. (XII. 18.) FVM rendelet 6. § (1) bekezdés a), b) és c) pontjaiban meghatározott, tehéntejből készített termékek, és amelyeket
a) a közoktatásban részt vevő iskolák I–VIII. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú tanulói részére támogatások igénybevételével térítésmentesen osztanak ki;
b) az óvodákban, illetve a középfokú iskolákban az oktatási intézmények tanulóinak tejjel és egyes tejtermékekkel való ellátására irányuló közösségi támogatás tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet alkalmazásával kapcsolatos részletes szabályok megállapításáról szóló, 2008. július 10-i 657/2008/EK bizottsági rendeletben meghatározott közösségi támogatás igénybevételével térítésmentesen osztanak ki.
2. Minőségi követelmények
2.1. A termékek minőségi, élelmiszer-biztonsági jellemzőinek, gyártási folyamatának, csomagolásának, jelölésének, szállítási és tárolási körülményeinek meg kell felelnie a hatályos európai uniós és hazai előírásoknak.
2.2. A tejtermékek a hőkezelésének módjától függően
a) Pasztőrözöttek
b) Ultramagas hőmérsékleten hőkezeltek (UHT) lehetnek.
3. Speciális szállítási és tárolási követelmények
3.1. Szállításnál általános követelmény a napi rendszerességű szállítás. Ez az ellátott közintézmény helyi adottságainak, valamint a kiszállított termék tárolási követelményeinek függvényében módosulhat, igazodva a közoktatási intézmény infrastrukturális feltételeihez, valamint a szállító logisztikai és disztribúciós lehetőségeihez.
3.2. A hűtést igénylő termékeket úgy kell szállítani, hogy hőmérsékletük a szállítás teljes időtartama alatt ne haladja meg az előállító által a terméken feltüntetett tárolási hőmérsékletet, amely legfeljebb +6 °C hőmérséklet lehet. Azoknak az intézményeknek, amelyeknek nincs megfelelő kapacitásuk a beérkező, hűtve tárolást igénylő termékek hűtve tárolására, gondoskodniuk kell arról, hogy a termékeket a szállítást követő két órán belül a tanulók, középfokú iskola tanulói, óvodások elfogyaszthassák.
3.3. Annak az intézménynek, amely nem rendelkezik a hűtést igénylő és el nem fogyasztott termékek hűtve tárolásának feltételeivel, a kiszállítástól számított maximum három órán belül gondoskodnia kell a megmaradt tejmennyiség előírásszerű megsemmisítéséről. A fel nem használt iskolatej gyártó üzembe történő visszaszállítása nem engedélyezett.
3.4. Azokban az intézményekben, ahol az előírásoknak megfelelő hűtve tárolás feltételei biztosítottak, ott a termék a csomagoláson feltüntetett fogyaszthatósági határidőig tárolható és felhasználható. Az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt termékek szobahőmérsékleten, a termék csomagolásán feltüntetett minőségmegőrzési határidőig tárolhatók.
3.5. Nagyobb kiszerelési egységű termék (ún. lédig termék) kiosztását úgy kell elvégezni, hogy a termékben minőségi romlás ne következzék be.

3. melléklet a 169/2009. (XII. 18.) FVM rendelethez

I. Támogatási kérelem főlapjának adattartalma
1. Kérelmező regisztrációs száma.
2. Kérelmező azonosító adatai.
3. Kérelmező kapcsolattartási adatai.
4. Az intézményfenntartó típusának megjelölése (települési önkormányzat/intézményfenntartó társulás gesztor önkormányzata/intézményfenntartó társulásban nem tag önkormányzat/megyei önkormányzat/országos kisebbségi önkormányzat/gesztor önkormányzat/többcélú kistérségi társulás/alapítvány/egyházközség/egyéb).
5. Ellátotti kör megjelölése (óvodai nevelésben részt vevő gyermekek/közoktatásban részt vevő iskolák I–VIII. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú tanulói/a közoktatásban részt vevő iskolák I–VIII. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú, gyógypedagógiai tantervű oktatásban részt vevő általános iskolai tanulók, illetve integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulói/szakiskolai, illetve középfokú iskola tanulói).
6. A támogatási időszak megjelölése [I. időszak (2010. január–március); II. időszak (2010. április–oktatási/nevelési intézmény nyári szünetének hivatalos kezdő napja); III. időszak (2010. szeptember–október); IV. időszak (2010. november–december)].
7. Az iskolafenntartó által működtetett általános iskola(k) adatai (az általános iskolá(k)ban iskolatej-ellátásban részesülő általános iskolai tanulók átlaglétszáma támogatási időszakonként; az általános iskola neve; OM azonosító száma; nyári szünet hivatalos kezdő napja).
8. Az iskolafenntartó által fenntartott, gyógypedagógiai tanterv alapján működő, illetve integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók ellátását biztosító általános iskola(k) adatai (az általános iskolá(k)ban iskolatej-ellátásban részesülő általános iskolai tanulók átlaglétszáma támogatási időszakonként; az általános iskola neve; OM azonosító száma; nyári szünet hivatalos kezdő napja).
9. Az iskolafenntartó által működtetett szak-, illetve középfokú iskola(k) adatai (az általános iskolá(k)ban iskolatej-ellátásban részesülő általános iskolai tanulók átlaglétszáma támogatási időszakonként; az általános iskola neve; OM azonosító száma; nyári szünet hivatalos kezdő napja).
10. Az óvodafenntartó által működtetett óvoda(k) adatai (az óvoda(k)ban iskolatej-ellátásban részesülő óvodások átlaglétszáma támogatási időszakonként; az óvoda neve; OM azonosító száma; nyári szünet hivatalos kezdő napja).
11. Kiszállított tejegyenérték mennyisége (kiszállított tejmennyiség literben meghatározva + kiszállított ömlesztett sajtmennyiség tejegyenértékben; óvodások/általános iskolások/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanulók/szak-, illetve középfokú iskola tanulói részére kiosztott tejegyenérték mennyiség külön-külön és összesen literben).
12. Kiosztott tejegyenérték mennyiség (kiosztott tejmennyiség + kiosztott ömlesztett sajtmennyiség tejegyenértékben: óvodások/általános iskolások/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanulók/szak-, illetve középfokú iskola tanulói részére kiosztott tejegyenérték mennyiség külön-külön és összesen literben).
13. A kiosztott tejmennyiség alapján igényelt támogatás összege (óvodások/általános iskolai tanulók/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanulók/szak-, illetve középiskolások ellátása esetében igényelt támogatás forintban).
14. Csatolt dokumentumok száma.
15. A kérelmező nyilatkozata arról, hogy a jelen támogatási kérelmében feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek, valamint arról, hogy az MVH tudomására hoz mindennemű, a jóváhagyási, valamint a támogatási kérelemben szereplő adatokkal kapcsolatos változást a változástól számított tíz munkanapon belül.
16. Mellékletek az adott támogatási időszakra vonatkozó számlákon szereplő, leszállított termékmennyiség termékkategóriánkénti és korcsoportonkénti (óvodás/általános iskolai tanuló/gyógypedagógiai tanterv alapján tanuló, illetve integráltan nevelt általános iskolai tanuló/szak-, illetve középfokú iskola tanuló) bontásban.
17. Keltezés helye, ideje (év, hó, nap).
18. Kérelmező aláírása
II. Számlaösszesítő adattartalma
1. Kérelmező azonosító adatai.
2. Az alábbi táblázat:

Számla-
szám

Szállítási időszak

Termék-
kate-
gória

Leszállított mennyiség

Számla szerinti bruttó összeg (Ft)

liter/kg

darab***

Óvoda

Általános iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Óvoda

Általá-
nos iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Össze-
sen

Óvoda

Általános iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Össze-
sen

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Keltezés helye, ideje (év, hó, nap).
4. Kérelmező aláírása.
III. A megyei önkormányzatok, országos kisebbségi önkormányzatok, gesztor önkormányzatok, alapítványok, egyházközségek és többcélú kistérségi társulások által alkalmazandó számlaösszesítő adattartalma
1. Kérelmező azonosító adatai.
2. Az alábbi táblázat:

Számla-
szám

Szállítási időszak

Termék-
kate-
gória

Leszállított mennyiség

Számla szerinti bruttó összeg (Ft)

liter/kg

darab***

Óvoda

Általános iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Óvoda

Általános iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Össze-
sen

Óvoda

Általános iskola

Szak-, illetve közép-
iskola

Össze-
sen

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

Normál tanterv

Speci-
ális tanterv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Keltezés helye, ideje (év, hó, nap).
4. Kérelmező aláírása.

4. melléklet a 169/2009. (XII. 18.) FVM rendelethez

Sor-
szám

KSH

Önkormányzat

1

1612441

Abádszalók

2

0212548

Abaliget

3

1024554

Abasár

4

0526718

Abaújkér

5

0503595

Abaújszántó

6

0811882

Abda

7

1104428

Ács

8

1318573

Acsa

9

0833385

Acsalag

10

1023241

Adács

11

1406080

Ádánd

12

1907302

Adásztevel

13

0708925

Adony

14

1931307

Adorjánháza

15

0317686

Ágasegyháza

16

0804880

Ágfalva

17

0509362

Aggtelek

18

0829407

Agyagosszergény

19

1508776

Ajak

20

0321944

Akasztó

21

0533093

Alacska

22

0726824

Alap

23

1625265

Alattyán

24

0715176

Alcsútdoboz

25

1006345

Aldebrő

26

0213329

Almamellék

27

0429595

Almáskamarás

28

0927641

Álmosd

29

0520482

Alsóberecki

30

0519664

Alsódobsza

31

1729665

Alsónána

32

2019512

Alsónemesapáti

33

1930526

Alsóörs

34

2032081

Alsópáhok

35

1216425

Alsópetény

36

0725283

Alsószentiván

37

1822725

Alsóújlak

38

0529814

Alsóvadász

39

0521032

Alsózsolca

40

0616197

Ambrózfalva

41

1529975

Anarcs

42

1428714

Andocs

43

1017987

Andornaktálya

44

1134227

Annavölgy

45

1520303

Apagy

46

1333561

Apaj

47

1726125

Aparhant

48

0614252

Apátfalva

49

1808873

Apátistvánfalva

50

1007241

Apc

51

0321148

Apostag

52

1509353

Aranyosapáti

53

0514331

Arló

54

0503771

Arnót

55

0503823

Ároktő

56

0619062

Árpádhalom

57

0610339

Ásotthalom

58

0826921

Ásványráró

59

0504233

Aszaló

60

1123852

Ászár

61

1316188

Aszód

62

1006503

Átány

63

1016090

Atkár

64

1732735

Attala

65

0205403

Babarc

66

1430474

Babócsa

67

1428316

Bábonymegyer

68

0815042

Babót

69

0310180

Bácsbokod

70

0327234

Bácsborsód

71

1922327

Badacsonytomaj

72

1309131

Bag

73

0920011

Bagamér

74

2030368

Bagod

75

0828769

Bágyogszovát

76

1129212

Baj

77

1817020

Bajánsenye

78

1116744

Bajna

79

1129355

Bajót

80

2004738

Bak

81

0915167

Bakonszeg

82

1923746

Bakonybél

83

0708730

Bakonycsernye

84

1929513

Bakonyjákó

85

1925991

Bakonynána

86

1930410

Bakonyoszlop

87

1125229

Bakonysárkány

88

0805944

Bakonyszentlászló

89

1122381

Bakonyszombathely

90

0629106

Baks

91

0203975

Baksa

92

0518184

Baktakék

93

1502325

Baktalórántháza

94

1213657

Balassagyarmat

95

0623676

Balástya

96

1011527

Balaton

97

1905838

Balatonalmádi

98

1427377

Balatonberény

99

1433853

Balatonboglár

100

1912238

Balatonederics

101

1419460

Balatonendréd

102

1420729

Balatonfenyves

103

1929461

Balatonfőkajár

104

1902219

Balatonfűzfő

105

1905148

Balatonkenese

106

1407375

Balatonkeresztúr

107

1433862

Balatonlelle

108

1416601

Balatonszabadi

109

1424907

Balatonszárszó

110

1422822

Balatonszemes

111

1421324

Balatonszentgyörgy

112

1526958

Balkány

113

0902918

Balmazújváros

114

0325937

Balotaszállás

115

1131422

Bana

116

0525159

Bánhorváti

117

2008439

Bánokszentgyörgy

118

0521953

Bánréve

119

1526480

Barabás

120

0707047

Baracs

121

0708581

Baracska

122

0926693

Báránd

123

0806196

Barbacs

124

1432799

Barcs

125

1403735

Bárdudvarnok

126

1220048

Bárna

127

1711712

Báta

128

0303656

Bátmonostor

129

1233534

Bátonyterenye

130

1502990

Bátorliget

131

0418102

Battonya

132

0311961

Bátya

133

2024864

Batyk

134

2018698

Bázakerettye

135

2023144

Becsehely

136

1212016

Becske

137

2018360

Becsvölgye

138

1420710

Bedegkér

139

0933446

Bedő

140

0506929

Bekecs

141

0426189

Békéssámson

142

0402680

Békésszentandrás

143

1004400

Bekölce

144

1033260

Bélapátfalva

145

0810588

Beled

146

1417127

Beleg

147

0419390

Bélmegyer

148

0708466

Beloiannisz

149

1325098

Bénye

150

1232911

Bér

151

1202389

Bercel

152

1520677

Beregsurány

153

0918467

Berekböszörmény

154

1634005

Berekfürdő

155

1933127

Berhida

156

1209034

Berkenye

157

0216461

Berkesd

158

1507472

Berkesz

159

1318777

Bernecebaráti

160

0526356

Berzék

161

1430119

Berzence

162

1513639

Besenyőd

163

1027517

Besenyőtelek

164

1611305

Besenyszög

165

0716346

Besnyő

166

1521227

Beszterec

167

0829805

Bezenye

168

0810560

Bezi

169

0213310

Bicsérd

170

0919956

Biharkeresztes

171

0924828

Biharnagybajom

172

0929887

Bihartorda

173

0429610

Biharugra

174

0204899

Bikal

175

1502945

Biri

176

1829203

Boba

177

2017543

Bocfölde

178

1022354

Boconád

179

0308305

Bócsa

180

0934102

Bocskaikert

181

0718254

Bodajk

182

1410506

Bodrog

183

0523737

Bodroghalom

184

0530784

Bodrogkeresztúr

185

0533808

Bodrogkisfalud

186

0514401

Bodrogolaszi

187

0505926

Bódvaszilas

188

0525195

Bogács

189

0232151

Bogád

190

0221892

Bogádmindszent

191

1703425

Bogyiszló

192

0914137

Bojt

193

1107311

Bokod

194

1003452

Boldog

195

0514474

Boldogkőváralja

196

0508396

Boldva

197

1418120

Bolhó

198

0608192

Bordány

199

0206725

Borjád

200

0319327

Borota

201

2010056

Borsfa

202

0530669

Borsodbóta

203

0506707

Borsodivánka

204

0505315

Borsodnádasd

205

0530207

Borsodszentgyörgy

206

0516799

Borsodszirák

207

1209894

Borsosberény

208

1930252

Borzavár

209

1522239

Botpalád

210

1805476

211

1426532

Böhönye

212

1511299

Bököny

213

1706558

Bölcske

214

0833950

Bőny

215

0806619

Börcs

216

0815501

Bősárkány

217

0413471

Bucsa

218

2020613

Búcsúszentlászló

219

0332823

Bugac

220

1519707

Buj

221

1214234

Buják

222

1417358

Buzsák

223

0527890

Bükkaranyos

224

0223162

Bükkösd

225

1010621

Bükkszenterzsébet

226

0508022

Bükkszentkereszt

227

0532887

Bükkzsérc

228

0713152

Cece

229

1509681

Cégénydányád

230

1320640

Ceglédbercel

231

1203665

Cered

232

1622938

Cibakháza

233

0503939

Cigánd

234

1719284

Cikó

235

0815954

Cirák

236

0431334

Csabacsűd

237

0730544

Csabdi

238

1930924

Csabrendek

239

1512928

Csaholc

240

1916072

Csajág

241

1803911

Csákánydoroszló

242

0705360

Csákberény

243

0720002

Csákvár

244

0602121

Csanádalberti

245

0420455

Csanádapáca

246

0605379

Csanádpalota

247

1016841

Csány

248

0219901

Csányoszró

249

0622293

Csanytelek

250

1529416

Csaroda

251

1116416

Császár

252

0310472

Császártöltés

253

0326471

Csátalja

254

0316373

Csávoly

255

1230270

Csécse

256

1526107

Csegöld

257

1819488

Csehi

258

1812724

Csehimindszent

259

1305184

Csemő

260

1823816

Csempeszkopács

261

0632285

Csengele

262

1530641

Csenger

263

1524095

Csengersima

264

1526851

Csengerújfalu

265

0312344

Csengőd

266

1809070

Csénye

267

0508493

Csenyéte

268

1613170

Csépa

269

1812140

Csepreg

270

0506974

Cserépfalu

271

1222594

Cserhátsurány

272

1605795

Cserkeszőlő

273

0528459

Csernely

274

2007135

Cserszegtomaj

275

2002583

Csesztreg

276

1931699

Csetény

277

1318476

Csévharaszt

278

0315699

Csikéria

279

1730094

Csikóstőttős

280

1826064

Csipkerek

281

0505333

Csobád

282

0520774

Csobaj

283

1306822

Csobánka

284

0721908

Csókakő

285

1405971

Csokonyavisonta

286

1118926

Csolnok

287

0312025

Csólyospálos

288

1333118

Csomád

289

2031149

Csonkahegyhát

290

1902185

Csopak

291

0709779

Csór

292

0426709

Csorvás

293

1932878

Csót

294

1932814

Csögle

295

0912450

Csökmő

296

1424314

Csököly

297

2029364

Csömödér

298

1822390

Csönge

299

0706734

Csősz

300

1326985

Csővár

301

1421315

Csurgó

302

1917172

Dabronc

303

1133163

Dad

304

1122910

Dág

305

1729230

Dalmand

306

1331811

Dánszentmiklós

307

1318397

Dány

308

1431352

Darány

309

0821865

Darnózseli

310

0734342

Daruszentmiklós

311

0914678

Darvas

312

0310533

Dávod

313

1724989

Decs

314

0504686

Dédestapolcsány

315

0732753

Dég

316

1212511

Dejtár

317

1309973

Délegyháza

318

1517756

Demecser

319

0207773

Dencsháza

320

0607834

Derekegyház

321

0624077

Deszk

322

0424819

Dévaványa

323

1932276

Devecser

324

1206743

Diósjenő

325

0232373

Diósviszló

326

0433190

Doboz

327

0630535

Dóc

328

0525690

Domaháza

329

0613383

Domaszék

330

0424031

Dombegyház

331

1707685

Dombóvár

332

1514508

Dombrád

333

1304808

Domony

334

1007515

Domoszló

335

1030261

Dormánd

336

1224439

Dorogháza

337

1702565

Döbrököz

338

1503647

Döge

339

1329647

Dömsöd

340

0217419

Drávafok

341

0228608

Drávaszabolcs

342

0221698

Drávasztára

343

1208156

Drégelypalánk

344

1902936

Dudar

345

1133835

Dunaalmás

346

1325362

Dunabogdány

347

0321069

Dunaegyháza

348

0312566

Dunafalva

349

0307861

Dunapataj

350

0821078

Dunaszeg

351

0209186

Dunaszekcső

352

1709539

Dunaszentgyörgy

353

0815875

Dunaszentpál

354

0314766

Dunatetétlen

355

0307612

Dunavecse

356

0304109

Dusnok

357

0914614

Ebes

358

0816708

Écs

359

1017181

Ecséd

360

1204251

Ecseg

361

0409432

Ecsegfalva

362

1324518

Ecser

363

0510728

Edelény

364

0228918

Egerág

365

1012821

Egerbakta

366

1026019

Egerbocs

367

1016610

Egercsehi

368

1002981

Egerfarmos

369

1013648

Egerszólát

370

2033428

Egervár

371

1828796

Egervölgy

372

0820288

Egyed

373

0915741

Egyek

374

1217659

Egyházasdengeleg

375

0815237

Egyházasfalu

376

0216498

Egyházasharaszti

377

0227401

Egyházaskozár

378

1825946

Egyházasrádóc

379

0432957

Elek

380

0720358

Előszállás

381

0504677

Emőd

382

0533048

Encs

383

1532328

Encsencs

384

1225496

Endrefalva

385

0815033

Enese

386

0702802

Enying

387

1518528

Eperjeske

388

1129638

Epöl

389

0522503

Erdőhorváti

390

1313480

Erdőkertes

391

1028556

Erdőkövesd

392

1222655

Erdőkürt

393

0218704

Erdősmecske

394

1221795

Erdőtarcsa

395

1024235

Erdőtelek

396

1020118

Erk

397

1510852

Érpatak

398

0311864

Érsekcsanád

399

0333589

Érsekhalma

400

1221582

Érsekvadkert

401

0925469

Esztár

402

2006178

Eszteregnye

403

1106664

Ete

404

1215370

Etes

405

0702316

Etyek

406

1523250

Fábiánháza

407

0619974

Fábiánsebestyén

408

1718980

Fadd

409

0502741

Fáj

410

0303230

Fajsz

411

0833996

Farád

412

0534272

Farkaslyuk

413

1309122

Farmos

414

1616647

Fegyvernek

415

1518971

Fehérgyarmat

416

0806956

Fehértó

417

0732203

Fehérvárcsurgó

418

0729939

Felcsút

419

1020747

Feldebrő

420

0622646

Felgyő

421

0833251

Felpéc

422

1813587

Felsőcsatár

423

0509742

Felsődobsza

424

0333598

Felsőlajos

425

1715820

Felsőnána

426

0532762

Felsőnyárád

427

1717914

Felsőnyék

428

1924369

Felsőörs

429

1306035

Felsőpakony

430

1224323

Felsőpetény

431

2021476

Felsőrajk

432

0302954

Felsőszentiván

433

0208819

Felsőszentmárton

434

1823287

Felsőszölnök

435

1016328

Felsőtárkány

436

0531671

Felsőtelekes

437

0523533

Felsővadász

438

0502848

Felsőzsolca

439

1522415

Fényeslitke

440

0809885

Fertőd

441

0809487

Fertőendréd

442

0812414

Fertőrákos

443

0302149

Foktő

444

0517932

Fony

445

0633020

Forráskút

446

0530483

Forró

447

0609210

Földeák

448

0903258

Földes

449

0522123

Fulókércs

450

0916993

Furta

451

0706114

Füle

452

0922150

Fülöp

453

0333622

Fülöpjakab

454

0314058

Fülöpszállás

455

1717950

Fürged

456

0517109

Füzér

457

0511378

Füzérkomlós

458

0412256

Füzesgyarmat

459

0918175

Gáborján

460

1513727

Gacsály

461

0409511

Gádoros

462

2012991

Galambok

463

1225663

Galgaguta

464

1313295

Galgagyörk

465

1319503

Galgahévíz

466

1327128

Galgamácsa

467

1406451

Gamás

468

0715750

Gánt

469

0331848

Gara

470

0510904

Garadna

471

0710296

Gárdony

472

0326383

Gátér

473

1505801

Gávavencsellő

474

1503629

Géberjén

475

0303577

Géderlak

476

1505670

Gégény

477

0523719

Gelej

478

2008068

Gellénháza

479

2012089

Gelse

480

1513000

Gemzse

481

1824183

Gencsapáti

482

1826152

Gérce

483

0407393

Gerendás

484

0202857

Geresdlak

485

1705731

Gerjen

486

1830942

Gersekarát

487

0417394

Geszt

488

0515608

Gesztely

489

1528893

Geszteréd

490

0521564

Girincs

491

1309441

Gomba

492

0233233

Gödre

493

1430571

Gölle

494

0515936

Gönc

495

0518643

Göncruszka

496

0802060

Gönyű

497

0916568

Görbeháza

498

0230438

Görcsöny

499

1414599

Görgeteg

500

1529443

Gulács

501

2002097

Gutorfölde

502

0826860

Gyarmat

503

1430960

Gyékényes

504

2023302

Gyenesdiás

505

0218315

Gyód

506

0820400

Gyömöre

507

1811943

Gyöngyösfalu

508

1017534

Gyöngyöshalász

509

1013338

Gyöngyösoroszi

510

1008323

Gyöngyöspata

511

1019123

Gyöngyössolymos

512

1028088

Gyöngyöstarján

513

1730289

Gyönk

514

0808721

Győrasszonyfa

515

1725539

Györe

516

0505069

Györgytarló

517

1712326

Györköny

518

0813198

Győrladamér

519

0831316

Győrság

520

0819309

Győrsövényház

521

0815653

Győrszemere

522

1510126

Győrtelek

523

0807481

Győrújbarát

524

0831787

Győrújfalu

525

1809724

Győrvár

526

0815228

Győrzámoly

527

1507676

Gyulaháza

528

1730359

Gyulaj

529

0715918

Gyúró

530

1533774

Gyüre

531

2010269

Hahót

532

0926170

Hajdúbagos

533

0912803

Hajdúdorog

534

0931097

Hajdúsámson

535

0917473

Hajdúszovát

536

1915361

Hajmáskér

537

0318759

Hajós

538

0826790

Halászi

539

1309690

Halásztelek

540

1907898

Halimba

541

0527942

Halmaj

542

0525104

Hangony

543

0723427

Hantos

544

1714164

Harc

545

0807649

Harka

546

0308350

Harkakötöny

547

1408837

Háromfa

548

0505847

Harsány

549

0318458

Harta

550

0812308

Hédervár

551

1416726

Hedrehely

552

0817905

Hegyeshalom

553

1832188

Hegyfalu

554

1818032

Hegyhátszentjakab

555

0818403

Hegykő

556

1203993

Héhalom

557

0506655

Hejőbába

558

0504604

Hejőkeresztúr

559

0516780

Hejőpapi

560

0304093

Helvécia

561

0929391

Hencida

562

0530137

Hercegkút

563

0312937

Hercegszántó

564

1020242

Heréd

565

1111891

Héreg

566

1923658

Herend

567

1309849

Hernád

568

0524165

Hernádkak

569

0531200

Hernádnémeti

570

0519840

Hernádvécse

571

1409928

Hetes

572

0207126

Hetvehely

573

1014526

Heves

574

1010241

Hevesaranyos

575

1313949

Hévízgyörk

576

0206798

Hidas

577

0511697

Hidasnémeti

578

0525672

Hidvégardó

579

0227933

Himesháza

580

0804020

Himod

581

0233932

Hobol

582

1513019

Hodász

583

0531167

Hollóháza

584

1233242

Hollókő

585

0327845

Homokmégy

586

1419150

Homokszentgyörgy

587

0521236

Homrogd

588

1004145

Hort

589

0904118

Hortobágy

590

1816887

Horvátzsidány

591

0230836

Hosszúhetény

592

0906266

Hosszúpályi

593

1820880

Hosszúpereszteg

594

1726055

Hőgyész

595

0433297

Hunya

596

1525636

Ibrány

597

0525399

Igrici

598

1427784

Iharosberény

599

1811387

Ikervár

600

1303300

Iklad

601

0820604

Ikrény

602

1509654

Ilk

603

0308095

Imrehegy

604

0508086

Ináncs

605

1332106

Inárcs

606

1426301

Inke

607

1229319

Ipolyvece

608

1704701

Iregszemcse

609

1307807

Isaszeg

610

1010074

Istenmezeje

611

0831635

Iván

612

1831680

Ivánc

613

1727711

Izmény

614

0321999

Izsák

615

0505591

Izsófalva

616

1813958

Ják

617

0317923

Jakabszállás

618

1415927

Jákó

619

1507843

Jánkmajtis

620

0309469

Jánoshalma

621

1811679

Jánosháza

622

1622859

Jánoshida

623

0526657

Járdánháza

624

1517589

Jármi

625

1917437

Jásd

626

1622929

Jászágó

627

1630711

Jászalsószentgyörgy

628

1622202

Jászapáti

629

1615811

Jászboldogháza

630

1617978

Jászdózsa

631

1623579

Jászfelsőszentgyörgy

632

1625186

Jászjákóhalma

633

1311004

Jászkarajenő

634

1622798

Jászkisér

635

1621111

Jászladány

636

1613514

Jászszentandrás

637

0308378

Jászszentlászló

638

1623135

Jásztelek

639

1513143

Jéke

640

0715972

Jenő

641

1208712

Jobbágyi

642

1417279

Juta

643

0812113

Kajárpéc

644

0721342

Kajászó

645

1714100

Kajdacs

646

1702033

Kakasd

647

1332230

Kakucs

648

1032179

Kál

649

1829957

Káld

650

1208642

Kálló

651

1531404

Kállósemjén

652

1406105

Kálmáncsa

653

1527225

Kálmánháza

654

0306442

Kalocsa

655

0716683

Káloz

656

0404279

Kamut

657

1502671

Kántorjánosi

658

1405272

Kánya

659

1015307

Kápolna

660

1409098

Kaposfő

661

1418227

Kaposmérő

662

1718962

Kaposszekcső

663

1406424

Kaposszerdahely

664

1914270

Káptalanfa

665

0828334

Kapuvár

666

1005935

Karácsond

667

1405263

Karád

668

1218625

Karancsalja

669

1208855

Karancskeszi

670

1226897

Karancsság

671

0521218

Karcsa

672

2018041

Karmacs

673

0530508

Karos

674

1330696

Kartal

675

0330605

Kaskantyú

676

0422752

Kaszaper

677

0311280

Katymár

678

1327827

Káva

679

0513374

Kázsmárk

680

0319789

Kecel

681

1104525

Kecskéd

682

2032902

Kehidakustány

683

1528431

Kék

684

1514359

Kékcse

685

0327571

Kelebia

686

0512034

Kelemér

687

0318166

Kéleshalom

688

1519992

Kemecse

689

1812247

Kemenesmagasi

690

1813426

Kemenesmihályfa

691

0210542

Kémes

692

0505458

Kenézlő

693

1607418

Kengyel

694

1809937

Kenyeri

695

1028079

Kerecsend

696

0322530

Kerekegyháza

697

1110995

Kerékteleki

698

1334166

Kerepes

699

1925654

Kerta

700

0412618

Kertészsziget

701

1231413

Keszeg

702

0529249

Kesznyéten

703

1129577

Kesztölc

704

0403461

Kétegyháza

705

1411174

Kéthely

706

1619813

Kétpó

707

0403106

Kétsoprony

708

0208572

Kétújfalu

709

0431574

Kevermes

710

0814748

Kimle

711

0702343

Kincsesbánya

712

0220552

Királyegyháza

713

0613666

Királyhegyes

714

0712636

Kisapostag

715

1519424

Kisar

716

0822886

Kisbajcs

717

1424493

Kisbárapáti

718

0833695

Kisfalud

719

0522840

Kisgyőr

720

0528875

Kishuta

721

1018281

Kisköre

722

0309344

Kiskőrös

723

0728990

Kisláng

724

1528477

Kisléta

725

1930173

Kislőd

726

0915477

Kismarja

727

1333738

Kismaros

728

1012502

Kisnána

729

1305227

Kisnémedi

730

1329850

Kisoroszi

731

0512399

Kistokaj

732

1625919

Kisújszállás

733

1509265

Kisvárda

734

0626666

Kiszombor

735

0328158

Kisszállás

736

1102510

Kocs

737

1332771

Kocsér

738

1722433

Kocsola

739

1507445

Kocsord

740

1331361

Kóka

741

0917455

Kokad

742

1930182

Kolontár

743

0902167

Komádi

744

0516559

Komlóska

745

1527146

Komoró

746

1023995

Kompolt

747

0410287

Kondoros

748

0811262

Kóny

749

0925964

Konyár

750

0806895

Kópháza

751

0824633

Koroncó

752

1327687

Kosd

753

1324679

Kóspallag

754

1523728

Kótaj

755

0528547

Kovácsvágás

756

0206336

Kozármisleny

757

1516665

Kölcse

758

1710463

Kölesd

759

0217899

Kölked

760

1014535

Kömlő

761

1107630

Kömlőd

762

1523612

Kömörő

763

0313806

Kömpöc

764

0526602

Köröm

765

0410764

Körösnagyharsány

766

0412900

Köröstarcsa

767

1332975

Kőröstetétlen

768

0931130

Körösszakál

769

0908943

Körösszegapáti

770

1820109

Kőszegszerdahely

771

1418148

Kötcse

772

0406804

Kötegyán

773

1611235

Kőtelek

774

0215538

Kővágószőlős

775

0519576

Krasznokvajda

776

0734209

Kulcs

777

0305856

Kunadacs

778

0416045

Kunágota

779

0306044

Kunbaja

780

0307728

Kunbaracs

781

1605254

Kuncsorba

782

0329027

Kunfehértó

783

1622567

Kunhegyes

784

1623171

Kunmadaras

785

0331918

Kunpeszér

786

0331893

Kunszállás

787

1632504

Kunszentmárton

788

1720507

Kurd

789

0511819

Kurityán

790

2019479

Kustánszeg

791

1428857

Kutas

792

1428291

Lábod

793

1416258

Lad

794

0305786

Ladánybene

795

0707506

Lajoskomárom

796

0515857

Lak

797

0306202

Lakitelek

798

1411040

Lakócsa

799

0233330

Lánycsók

800

1521290

Laskod

801

1414863

Látrány

802

0804376

Lázi

803

1330809

Leányfalu

804

1125487

Leányvár

805

0833668

Lébény

806

0511660

Legyesbénye

807

0503531

Léh

808

2012575

Lenti

809

0707269

Lepsény

810

1921962

Lesenceistvánd

811

1917871

Lesencetomaj

812

0905768

Létavértes

813

2012122

Letenye

814

1322682

Letkés

815

0819239

Levél

816

1530979

Levelek

817

0222974

Lippó

818

1204871

Litke

819

1918856

Lókút

820

1526091

Lónya

821

1309140

Lórév

822

0719114

Lovasberény

823

2028167

Lovászi

824

1905087

Lovászpatona

825

0421209

Lőkösháza

826

1507995

Lövőpetri

827

1220190

Lucfalva

828

1202778

Ludányhalászi

829

0503902

Mád

830

0323357

Madaras

831

1729337

Madocsa

832

0206813

Mágocs

833

1516629

Magy

834

0727678

Magyaralmás

835

1410427

Magyaratád

836

0427906

Magyarbánhegyes

837

0225177

Magyarbóly

838

0605962

Magyarcsanád

839

1226967

Magyargéc

840

1926374

Magyargencs

841

0903683

Magyarhomorog

842

1706017

Magyarkeszi

843

1803221

Magyarlak

844

0205412

Magyarmecske

845

1232407

Magyarnándor

846

1817288

Magyarszecsőd

847

0222600

Magyarszék

848

0227863

Majs

849

1304394

Makád

850

0519600

Makkoshotyka

851

1027696

Maklár

852

0527395

Mályi

853

1517826

Mándok

854

0723490

Mány

855

1418500

Marcali

856

1922220

Marcaltő

857

0812283

Máriakálnok

858

0214483

Máriakéménd

859

1304570

Márianosztra

860

1519655

Máriapócs

861

0610515

Maroslele

862

0625733

Mártély

863

1518874

Mátészalka

864

1019965

Mátraballa

865

1014872

Mátraderecske

866

1220075

Mátramindszent

867

1219372

Mátranovák

868

1224332

Mátraszele

869

1233525

Mátraterenye

870

1230100

Mátraverebély

871

0716948

Mátyásdomb

872

0213444

Mecseknádasd

873

0827359

Mecsér

874

0420765

Medgyesbodzás

875

0430128

Medgyesegyháza

876

1730562

Medina

877

0521768

Megyaszó

878

0423931

Méhkerék

879

1529799

Méhtelek

880

0316018

Mélykút

881

1303692

Mende

882

0525618

Méra

883

1507463

Mérk

884

1423630

Mernye

885

1630234

Mesterszállás

886

1416106

Mesztegnyő

887

0513833

Mezőcsát

888

1430854

Mezőcsokonya

889

0717552

Mezőfalva

890

0404206

Mezőgyán

891

0411873

Mezőhegyes

892

0511323

Mezőkeresztes

893

0705689

Mezőkomárom

894

0430322

Mezőkovácsháza

895

0519433

Mezőkövesd

896

1532656

Mezőladány

897

1923560

Mezőlak

898

0518379

Mezőnagymihály

899

0511749

Mezőnyárád

900

0812812

Mezőörs

901

1025089

Mezőszemere

902

0706576

Mezőszentgyörgy

903

0729036

Mezőszilas

904

1031662

Mezőtárkány

905

0503443

Mezőzombor

906

2027526

Miháld

907

2002130

Mihályfa

908

1904668

Mihályháza

909

0821980

Mihályi

910

1420905

Mike

911

1324466

Mikebuda

912

0924217

Mikepércs

913

1031282

Mikófalva

914

0524253

Mikóháza

915

1830599

Mikosszéplak

916

1531750

Milota

917

0621555

Mindszent

918

0216285

Mindszentgodisa

919

0330632

Miske

920

1126930

Mocsa

921

1317783

Mogyoród

922

1128255

Mogyorósbánya

923

2021014

Molnári

924

0507825

Monok

925

1924040

Monostorapáti

926

0925894

Monostorpályi

927

1720701

Mórágy

928

1431343

Mosdós

929

0833677

Mosonszentmiklós

930

0229540

Mozsgó

931

0521546

Múcsony

932

0502158

Muhi

933

2025210

Murakeresztúr

934

2033987

Muraszemenye

935

0411989

Murony

936

1519211

Nábrád

937

1806716

Nádasd

938

0713903

Nádasdladány

939

1415909

Nágocs

940

1927979

Nagyalásony

941

1504710

Nagyar

942

1421652

Nagybajom

943

0426028

Nagybánhegyes

944

0325955

Nagybaracska

945

1216391

Nagybárkány

946

1429063

Nagyberény

947

1421449

Nagyberki

948

1314775

Nagybörzsöny

949

0802495

Nagycenk

950

1522743

Nagycserkesz

951

1521485

Nagydobos

952

0233899

Nagydobsza

953

1718388

Nagydorog

954

1506488

Nagyecsed

955

0620914

Nagyér

956

1923180

Nagyesztergár

957

1026879

Nagyfüged

958

1527155

Nagyhalász

959

0202653

Nagyharsány

960

1621689

Nagyiván

961

0404242

Nagykamarás

962

2020589

Nagykapornak

963

0707001

Nagykarácsony

964

1313435

Nagykáta

965

0908907

Nagykereki

966

1727182

Nagykónyi

967

1432805

Nagykorpád

968

1309991

Nagykovácsi

969

1615574

Nagykörű

970

0732364

Nagylók

971

0832939

Nagylózs

972

0617233

Nagymágocs

973

1714030

Nagymányok

974

0214650

Nagynyárád

975

1223986

Nagyoroszi

976

0219877

Nagypall

977

0227164

Nagypeterd

978

0906309

Nagyrábé

979

2014979

Nagyrécse

980

1031486

Nagyréde

981

1606318

Nagyrév

982

0533181

Nagyrozvágy

983

1127076

Nagysáp

984

1826143

Nagysimonyi

985

1425520

Nagyszakácsi

986

1706761

Nagyszékely

987

1527988

Nagyszekeres

988

0408244

Nagyszénás

989

0833543

Nagyszentjános

990

1323409

Nagytarcsa

991

1010418

Nagyút

992

1533783

Nagyvarsány

993

1919196

Nagyvázsony

994

0726134

Nagyvenyim

995

1028282

Nagyvisnyó

996

1508420

Napkor

997

1120163

Naszály

998

0528033

Nekézseny

999

2006169

Nemesapáti

1000

1823320

Nemescsó

1001

1407913

Nemesdéd

1002

1905652

Nemesgörzsöny

1003

1902787

Nemesgulács

1004

0332540

Nemesnádudvar

1005

1417561

Nemesvid

1006

1921759

Nemesszalók

1007

1715006

Németkér

1008

1133826

Neszmély

1009

1209797

Nézsa

1010

1410959

Nikla

1011

1204358

Nógrád

1012

1232300

Nógrádkövesd

1013

1212131

Nógrádmegyer

1014

1208387

Nógrádsáp

1015

1219497

Nógrádsipek

1016

1914757

Noszlop

1017

1018810

Noszvaj

1018

2003355

Nova

1019

1029276

Novaj

1020

0527191

Novajidrány

1021

1229425

Nőtincs

1022

1323038

Nyáregyháza

1023

0323056

Nyárlőrinc

1024

1320066

Nyársapát

1025

0512885

Nyékládháza

1026

0932294

Nyírábrány

1027

0914003

Nyíracsád

1028

1924004

Nyirád

1029

0906187

Nyíradony

1030

1514845

Nyírbátor

1031

1515802

Nyírbéltek

1032

1531158

Nyírbogát

1033

1528802

Nyírbogdány

1034

1507904

Nyírcsaholy

1035

1525973

Nyírcsászári

1036

1528440

Nyírgelse

1037

1509238

Nyírgyulaj

1038

1514696

Nyíribrony

1039

1531477

Nyírjákó

1040

1518290

Nyírkarász

1041

1532452

Nyírkáta

1042

1525928

Nyírkércs

1043

1511095

Nyírlövő

1044

1511271

Nyírlugos

1045

1512274

Nyírmada

1046

0932382

Nyírmártonfalva

1047

1523269

Nyírmeggyes

1048

1526365

Nyírmihálydi

1049

1510807

Nyírparasznya

1050

1533145

Nyírpazony

1051

1503878

Nyírpilis

1052

1528060

Nyírtass

1053

1513550

Nyírtelek

1054

1509256

Nyírtét

1055

1512098

Nyírtura

1056

1516522

Nyírvasvári

1057

0504215

Nyomár

1058

0812955

Nyúl

1059

1304075

Ócsa

1060

1522284

Ófehértó

1061

2027775

Óhíd

1062

0419257

Okány

1063

1926514

Olaszfalu

1064

0531778

Olaszliszka

1065

0221704

Old

1066

0522558

Onga

1067

0522628

Ónod

1068

1527924

Ópályi

1069

0612797

Ópusztaszer

1070

1416823

Ordacsehi

1071

0316276

Ordas

1072

0211730

Orfű

1073

0316939

Orgovány

1074

0534069

Ormosbánya

1075

0815121

Osli

1076

1832629

Ostffyasszonyfa

1077

1027216

Ostoros

1078

1419770

Osztopán

1079

1705661

Ozora

1080

1708961

Őcsény

1081

1628006

Öcsöd

1082

1531769

Ököritófülpös

1083

1812043

Ölbő

1084

1526550

Ömböly

1085

1509025

Őr

1086

1308545

Őrbottyán

1087

0308679

Öregcsertő

1088

1407056

Öreglak

1089

1203249

Őrhalom

1090

1810630

Őriszentpéter

1091

1629382

Örményes

1092

1924068

Ősi

1093

1925450

Öskü

1094

0802635

Öttevény

1095

0631079

Öttömös

1096

0515893

Pácin

1097

2031741

Pacsa

1098

0318670

Páhi

1099

2029160

Páka

1100

2024271

Pakod

1101

0725751

Pákozd

1102

1709371

Pálfa

1103

0512362

Pálháza

1104

1434041

Pálmajor

1105

0302705

Pálmonostora

1106

0210135

Palotabozsok

1107

1205883

Palotás

1108

1322248

Pánd

1109

1823108

Pankasz

1110

0824305

Pannonhalma

1111

1527748

Pap

1112

1911855

Pápakovácsi

1113

1931255

Pápateszér

1114

1907348

Papkeszi

1115

1007436

Parád

1116

0526745

Parasznya

1117

1531972

Paszab

1118

1207409

Pásztó

1119

1207199

Patak

1120

1512186

Pátroha

1121

1523685

Pátyod

1122

0721786

Pázmánd

1123

0812715

Pázmándfalu

1124

1922451

Pécsely

1125

0216115

Pellérd

1126

1019567

Pély

1127

1318689

Penc

1128

1517084

Penészlek

1129

0815529

Pér

1130

1328185

Perbál

1131

0823773

Pereszteg

1132

0719354

Perkáta

1133

0533419

Perkupa

1134

1321847

Péteri

1135

1012070

Pétervására

1136

1517224

Petneháza

1137

1033686

Petőfibánya

1138

0315431

Petőfiszállás

1139

1211590

Piliny

1140

1329601

Pilisborosjenő

1141

1307144

Piliscsaba

1142

1121874

Piliscsév

1143

1334148

Pilisjászfalu

1144

1114669

Pilismarót

1145

1305290

Pilisszántó

1146

1318731

Pilisszentkereszt

1147

1308457

Pilisszentlászló

1148

1719585

Pincehely

1149

1503391

Piricse

1150

0315398

Pirtó

1151

0606284

Pitvaros

1152

0911837

Pocsaj

1153

1511244

Pócspetri

1154

0217242

Pogány

1155

2021050

Pókaszepetk

1156

0717525

Polgárdi

1157

1517215

Porcsalma

1158

1022196

Poroszló

1159

1923515

Porva

1160

2009867

Pölöske

1161

1733570

Pörböly

1162

0521272

Prügy

1163

1513860

Pusztadobos

1164

0405397

Pusztaföldvár

1165

1719938

Pusztahencse

1166

1419026

Pusztakovácsi

1167

2006530

Pusztamagyaród

1168

0606354

Pusztamérges

1169

1615246

Pusztamonostor

1170

0729018

Pusztaszabolcs

1171

2026639

Pusztaszentlászló

1172

0628592

Pusztaszer

1173

1323083

Pusztavacs

1174

1315583

Pusztazámor

1175

0527410

Putnok

1176

0812964

Püski

1177

1321388

Püspökhatvan

1178

0910162

Püspökladány

1179

1807278

Püspökmolnári

1180

1304303

Püspökszilágy

1181

0833701

Rábacsécsény

1182

1826736

Rábagyarmat

1183

1803197

Rábahídvég

1184

0814793

Rábakecöl

1185

0825335

Rábapatona

1186

1826073

Rábapaty

1187

0824721

Rábapordány

1188

0815273

Rábaszentandrás

1189

0815422

Rábatamási

1190

0709900

Rácalmás

1191

0702015

Ráckeresztúr

1192

1317260

Ráckeve

1193

1302370

Rád

1194

0506053

Ragály

1195

0826587

Rajka

1196

0529717

Rakaca

1197

0516133

Rakacaszend

1198

1514739

Rakamaz

1199

1614207

Rákóczifalva

1200

1612423

Rákócziújfalu

1201

1531857

Ramocsaháza

1202

0531909

Rásonysápberencs

1203

0512469

Rátka

1204

0821801

Ravazd

1205

1009609

Recsk

1206

1130012

Réde

1207

2031592

Rédics

1208

1715459

Regöly

1209

0326310

Rém

1210

0531884

Répáshuta

1211

0814438

Répceszemere

1212

1521573

Rétközberencs

1213

1905625

Révfülöp

1214

0509317

Révleányvár

1215

2023898

Rezi

1216

0519220

Ricse

1217

1228884

Rimóc

1218

1426754

Rinyaszentkirály

1219

1524581

Rohod

1220

1212195

Romhány

1221

0204516

Rózsafa

1222

1517428

Rozsály

1223

1027650

Rózsaszentmárton

1224

0613161

Röszke

1225

0523029

Rudabánya

1226

0534120

Rudolftelep

1227

1810597

Rum

1228

0603966

Ruzsa

1229

1212520

Ságújfalu

1230

1414942

Ságvár

1231

0503081

Sajóhídvég

1232

0514313

Sajókaza

1233

0526949

Sajókeresztúr

1234

0527173

Sajólád

1235

0516638

Sajópetri

1236

0523782

Sajópüspöki

1237

0516054

Sajószentpéter

1238

0520738

Sajóvámos

1239

2027720

Salomvár

1240

0504729

Sály

1241

0631705

Sándorfalva

1242

0926116

Sáp

1243

0925007

Sáránd

1244

2008101

Sárhida

1245

1126903

Sárisáp

1246

0425168

Sarkadkeresztúr

1247

0731802

Sárkeresztes

1248

0725344

Sárkeresztúr

1249

2014906

Sármellék

1250

0725140

Sárosd

1251

0527474

Sárospatak

1252

1704747

Sárpilis

1253

0923940

Sárrétudvari

1254

0731538

Sárszentágota

1255

1720817

Sárszentlőrinc

1256

0711776

Sárszentmihály

1257

1007180

Sarud

1258

0232160

Sásd

1259

0502875

Sáta

1260

0505120

Sátoraljaújhely

1261

0233482

Sátorhely

1262

1402051

Sávoly

1263

1427368

Segesd

1264

0228741

Sellye

1265

1504491

Sényő

1266

0720206

Seregélyes

1267

0532531

Serényfalva

1268

1725645

Sióagárd

1269

1008527

Sirok

1270

0812627

Sokorópátka

1271

0329115

Solt

1272

0318218

Soltszentimre

1273

0319983

Soltvadkert

1274

0223472

Somberek

1275

1926569

Somlóvásárhely

1276

0223807

Somogyapáti

1277

1418078

Somogyfajsz

1278

1420330

Somogygeszti

1279

0229142

Somogyhárságy

1280

1428963

Somogyjád

1281

1412876

Somogymeggyes

1282

1415626

Somogysámson

1283

1428723

Somogysárd

1284

1418546

Somogyszob

1285

1404853

Somogyudvarhely

1286

1421856

Somogyvámos

1287

1419442

Somogyvár

1288

1201526

Somoskőújfalu

1289

0733321

Soponya

1290

1807171

Sorkifalud

1291

1829692

Sorokpolány

1292

1214881

Sóshartyán

1293

1306840

Sóskút

1294

1822983

Sótony

1295

2019080

Söjtör

1296

1824800

Söpte

1297

0714951

Sukoró

1298

1131990

Súr

1299

0321245

Sükösd

1300

1321713

Sülysáp

1301

1925593

Sümeg

1302

2021397

Sümegcsehi

1303

1108688

Süttő

1304

0728705

Szabadbattyán

1305

0431325

Szabadkígyós

1306

0325061

Szabadszállás

1307

0215079

Szabadszentkirály

1308

1519169

Szabolcs

1309

1522053

Szabolcsbáka

1310

1503586

Szabolcsveresmart

1311

0208475

Szajk

1312

1605874

Szajol

1313

0503805

Szakáld

1314

1704464

Szakály

1315

1710083

Szakcs

1316

0319530

Szakmár

1317

1504774

Szakoly

1318

1133516

Szákszend

1319

0222257

Szalánta

1320

0531015

Szalaszend

1321

0319947

Szalkszentmárton

1322

0516753

Szalonna

1323

1513046

Szamosszeg

1324

0311794

Szank

1325

0808536

Szany

1326

0719549

Szár

1327

0815714

Szárföld

1328

1133491

Szárliget

1329

1605777

Szászberek

1330

0233765

Szászvár

1331

1531237

Szatmárcseke

1332

1215325

Szátok

1333

0612007

Szatymaz

1334

1206628

Szécsény

1335

1233011

Szécsényfelfalu

1336

0205607

Szederkény

1337

1716814

Szedres

1338

0533817

Szegi

1339

0632489

Szegvár

1340

1531088

Székely

1341

0612265

Székkutas

1342

1833172

Szeleste

1343

1620428

Szelevény

1344

0509830

Szemere

1345

1204507

Szendehely

1346

0508077

Szendrő

1347

0527456

Szendrőlád

1348

1415103

Szenna

1349

1425706

Szentbalázs

1350

1907922

Szentgál

1351

0522169

Szentistván

1352

0321120

Szentkirály

1353

1916267

Szentkirályszabadja

1354

0216355

Szentlászló

1355

0215866

Szentlőrinc

1356

1328653

Szentmártonkáta

1357

1821254

Szentpéterfa

1358

0919099

Szentpéterszeg

1359

2011165

Szentpéterúr

1360

2007700

Szepetnek

1361

0328820

Szeremle

1362

0933437

Szerep

1363

1326259

Szigetbecse

1364

1307870

Szigetcsép

1365

1326213

Szigetmonostor

1366

1315185

Szigetszentmárton

1367

1322114

Szigetújfalu

1368

1924891

Szigliget

1369

1011013

Szihalom

1370

0819266

Szil

1371

1005643

Szilvásvárad

1372

0520871

Szin

1373

1221634

Szirák

1374

0509496

Szirmabesenyő

1375

1324916

Szob

1376

1306947

Szokolya

1377

1122619

Szomód

1378

0518892

Szomolya

1379

1121421

Szomor

1380

1312690

Sződ

1381

1328866

Sződliget

1382

0516179

Szögliget

1383

1411101

Szőlősgyörök

1384

0511110

Szuhakálló

1385

0524606

Szuhogy

1386

1410986

Szulok

1387

1219044

Szurdokpüspöki

1388

1009982

Szűcsi

1389

1408590

Tab

1390

0714465

Tabajd

1391

0325432

Tabdi

1392

1308332

Táborfalva

1393

0729267

Tác

1394

1331963

Tahitótfalu

1395

1330720

Taksony

1396

0503708

Taktabáj

1397

0518245

Taktaharkány

1398

0528787

Taktakenéz

1399

0503133

Taktaszada

1400

1917321

Taliándörögd

1401

0512210

Tállya

1402

1724563

Tamási

1403

0814261

Táp

1404

1315015

Tápióbicske

1405

1317303

Tápiógyörgye

1406

1309405

Tápióság

1407

1331796

Tápiószecső

1408

1314146

Tápiószele

1409

1314571

Tápiószentmárton

1410

1302769

Tápiószőlős

1411

1832045

Táplánszentkereszt

1412

0821971

Tápszentmiklós

1413

1232896

Tar

1414

1416735

Tarany

1415

0521740

Tarcal

1416

0508165

Tard

1417

1130225

Tardos

1418

0433075

Tarhos

1419

1118935

Tarján

1420

1120987

Tárkány

1421

1032966

Tarnabod

1422

1013240

Tarnalelesz

1423

1023348

Tarnaméra

1424

1014128

Tarnaörs

1425

1016160

Tarnaszentmiklós

1426

1017163

Tarnazsadány

1427

1304154

Tárnok

1428

1504312

Tarpa

1429

0320525

Tass

1430

1404932

Taszár

1431

1108758

Tát

1432

0314544

Tataháza

1433

1327386

Tatárszentgyörgy

1434

0324998

Tázlár

1435

0923214

Téglás

1436

0412681

Telekgerendás

1437

0513763

Telkibánya

1438

1706901

Tengelic

1439

1432416

Tengőd

1440

1014076

Tenk

1441

0811457

Tényő

1442

0931042

Tépe

1443

1533358

Terem

1444

1204844

Terény

1445

1224174

Tereske

1446

2008828

Teskánd

1447

0919691

Tetétlen

1448

1731459

Tevel

1449

0530447

Tibolddaróc

1450

1508952

Tiborszállás

1451

1930465

Tihany

1452

1524475

Timár

1453

1307108

Tinnye

1454

0324545

Tiszaalpár

1455

0502291

Tiszabábolna

1456

1517817

Tiszabecs

1457

1503850

Tiszabercel

1458

1520172

Tiszabezdéd

1459

1610773

Tiszabő

1460

1622770

Tiszabura

1461

0915644

Tiszacsege

1462

0529133

Tiszacsermely

1463

1506433

Tiszadada

1464

1616230

Tiszaderzs

1465

1512593

Tiszadob

1466

1509113

Tiszaeszlár

1467

1629726

Tiszafüred

1468

1630304

Tiszagyenda

1469

0930845

Tiszagyulaháza

1470

1628699

Tiszaigar

1471

1629346

Tiszajenő

1472

1508554

Tiszakanyár

1473

0513976

Tiszakarád

1474

1504446

Tiszakerecseny

1475

0513888

Tiszakeszi

1476

1508794

Tiszakóród

1477

1630386

Tiszakürt

1478

0519381

Tiszaladány

1479

1523524

Tiszalök

1480

0528398

Tiszalúc

1481

1527252

Tiszanagyfalu

1482

1007083

Tiszanána

1483

1615787

Tiszaörs

1484

0508633

Tiszapalkonya

1485

1603373

Tiszapüspöki

1486

1510205

Tiszarád

1487

1620181

Tiszaroff

1488

1621494

Tiszasas

1489

1617695

Tiszasüly

1490

1513541

Tiszaszalka

1491

1622789

Tiszaszentimre

1492

1527544

Tiszaszentmárton

1493

0616966

Tiszasziget

1494

1607852

Tiszaszőlős

1495

0530377

Tiszatarján

1496

1514447

Tiszatelek

1497

1609627

Tiszatenyő

1498

0314094

Tiszaug

1499

1631866

Tiszavárkony

1500

1507597

Tiszavasvári

1501

1321467

Tóalmás

1502

0518306

Tokaj

1503

1114155

Tokod

1504

1134023

Tokodaltáró

1505

0528051

Tolcsva

1506

1206381

Tolmács

1507

1711031

Tolnanémedi

1508

1609557

Tomajmonostora

1509

0514890

Tomor

1510

0328486

Tompa

1511

0721005

Tordas

1512

0518801

Tornanádaska

1513

1516957

Tornyospálca

1514

1829878

Torony

1515

1607490

Tószeg

1516

0416434

Tótkomlós

1517

2016382

Tótszentmárton

1518

2025113

Tótszerdahely

1519

1902714

Tótvázsony

1520

1324527

Tök

1521

1329823

Tököl

1522

0816674

Töltéstava

1523

0625900

Tömörkény

1524

1420093

Törökkoppány

1525

1322008

Törtel

1526

1513213

Tunyogmatolcs

1527

1309593

Tura

1528

1513602

Túristvándi

1529

1509919

Tuzsér

1530

2012609

Türje

1531

1904631

Tüskevár

1532

1531398

Tyukod

1533

1924767

Ugod

1534

0512487

Újcsanálos

1535

1533659

Újdombrád

1536

1526611

Újfehértó

1537

0923393

Újiráz

1538

1510117

Újkenéz

1539

0402352

Újkígyós

1540

1319682

Újlengyel

1541

0920419

Újléta

1542

0206062

Újpetre

1543

1615291

Újszász

1544

0614924

Újszentiván

1545

0932568

Újszentmargita

1546

1317808

Újszilvás

1547

0911925

Újtikos

1548

2032197

Újudvar

1549

1923010

Ukk

1550

1127632

Úny

1551

1528981

Ura

1552

1821537

Uraiújfalu

1553

0717622

Úrhida

1554

1328644

Úri

1555

1920853

Úrkút

1556

0316294

Uszód

1557

0621412

Üllés

1558

1311934

Üröm

1559

1305917

Vácduka

1560

1330331

Vácegres

1561

1319886

Váchartyán

1562

1317668

Vácrátót

1563

1309104

Vácszentlászló

1564

0802237

Vág

1565

1518591

Vaja

1566

0530003

Vajdácska

1567

0228538

Vajszló

1568

0705829

Vál

1569

1317598

Valkó

1570

1506938

Vállaj

1571

1014580

Vámosgyörk

1572

1310737

Vámosmikola

1573

0908989

Vámospércs

1574

0515149

Vámosújfalu

1575

0812405

Vámosszabadi

1576

0916762

Váncsod

1577

1230915

Vanyarc

1578

1921777

Vanyola

1579

1709414

Várdomb

1580

1117251

Várgesztes

1581

1907065

Városlőd

1582

1229498

Varsány

1583

2014182

Várvölgy

1584

1322585

Vasad

1585

0202264

Vásárosdombó

1586

1518324

Vásárosnamény

1587

0328343

Vaskút

1588

1527100

Vasmegyer

1589

1825982

Vassurány

1590

1804695

Vasvár

1591

1926648

Vaszar

1592

1829373

Vasszécseny

1593

1802246

Vát

1594

0431228

Végegyháza

1595

0725016

Velence

1596

0220279

Véménd

1597

1826426

Vép

1598

0703498

Vereb

1599

1333729

Verőce

1600

1024147

Verpelét

1601

0219725

Versend

1602

0702750

Vértesacsa

1603

0713897

Vértesboglár

1604

1115282

Vértessomló

1605

1129629

Vértestolna

1606

1131264

Vértesszőlős

1607

1408183

Vése

1608

0822691

Veszprémvarsány

1609

0429531

Vésztő

1610

1621157

Vezseny

1611

0228024

Villány

1612

0511581

Vilmány

1613

1915705

Vilonya

1614

0505096

Viss

1615

1807940

Viszák

1616

1003513

Visznek

1617

0825797

Vitnyéd

1618

1429780

Vízvár

1619

1210320

Vizslás

1620

0521087

Vizsoly

1621

0205892

Vokány

1622

2012919

Vonyarcvashegy

1623

0503063

Zádorfalva

1624

1614836

Zagyvarékas

1625

1021722

Zagyvaszántó

1626

1414623

Zákány

1627

1434403

Zákányfalu

1628

0605546

Zákányszék

1629

2017400

Zalaapáti

1630

2007579

Zalabaksa

1631

2024280

Zalabér

1632

2004002

Zalacsány

1633

1912654

Zalahaláp

1634

2010348

Zalakomár

1635

2030313

Zalalövő

1636

2022947

Zalaszabar

1637

2033288

Zalaszántó

1638

2018564

Zalaszentbalázs

1639

2032522

Zalaszentgrót

1640

2002608

Zalaszentiván

1641

2007232

Zalaszentlászló

1642

2018449

Zalaszentmihály

1643

2013736

Zalavár

1644

1406008

Zamárdi

1645

0730243

Zámoly

1646

1920826

Zánka

1647

1314960

Zebegény

1648

0531608

Zemplénagárd

1649

0215848

Zengővárkony

1650

0734263

Zichyújfalu

1651

1926499

Zirc

1652

1721625

Zomba

1653

0519105

Zubogy

1654

0406257

Zsadány

1655

0904817

Zsáka

1656

1325034

Zsámbék

1657

1322035

Zsámbok

1658

0804622

Zsira

1659

0617765

Zsombó

1

A rendeletet a 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet 15. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte 2011. január 1. napjától azzal, hogy a folyamatban lévő ügyekben alkalmazni kell.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére