• Tartalom

23/2009. (V. 22.) OKM rendelet

23/2009. (V. 22.) OKM rendelet

az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása, valamint az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok anyagi támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól1

2009.05.23.

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 5. számú mellékletének 16. pontjában és 24. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az oktatási és kulturális miniszter feladat- és hatásköréről szóló 167/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontja szerinti feladatkörömben eljárva, az önkormányzati miniszter feladat- és hatásköréről szóló 132/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § a) pontja szerinti feladatkörében eljáró önkormányzati miniszter egyetértésével a következőket rendelem el:

I. Képességkibontakoztató, integrációs felkészítés, továbbá óvodai fejlesztő program szervezésének támogatása

1. § (1) A támogatást helyi önkormányzatok és azok jogi személyiségű társulásai (a továbbiakban együtt: helyi önkormányzatok), a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények, illetve a közoktatási feladatot ellátó nem állami, nem helyi önkormányzati intézmények fenntartói (a továbbiakban együtt: fenntartó) igényelhetik, ha az általuk fenntartott intézmény a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet (a továbbiakban: MKM rendelet) 39/D–39/E. §-ában meghatározott követelmények és az oktatási és kulturális miniszter (a továbbiakban: miniszter) által kiadott Integrációs Pedagógiai Program szerint képességkibontakoztató, integrációs felkészítést vagy óvodai fejlesztő program szerinti foglalkoztatást biztosít.

(2) A képességkibontakoztató, integrációs felkészítés, valamint az óvodai fejlesztő program után igényelhető támogatás kizárólag olyan intézményben vehető igénybe, amelynek alapító okiratában, valamint helyi pedagógiai programjában, nevelési programjában az igényjogosultságot megalapozó tevékenység szerepel vagy a fenntartó kötelezettséget vállal annak beépítésére. Képességkibontakoztató, integrációs felkészítés támogatása iránti igénylést az általános iskolában, a gimnáziumban, a szakközépiskolában és a szakiskolában megszervezett felkészítés esetén lehet benyújtani. Az e bekezdés szerinti támogatási formákban részt vevő fenntartók és intézményeik kötelesek a 2. § (13) bekezdése alapján együttműködési megállapodást kötni. Az együttműködési megállapodások megkötésekor az intézmények a 6. számú mellékletben foglalt, a miniszter által kiadott iskolai, óvodai integrációs pedagógiai program alapján kitűzött vállalásokat tesznek, nyilatkoznak a (9) bekezdés szerinti támogatott időszak alatt megvalósítandó feladataikról.

(3) Nem nyújtható képességkibontakoztató, integrációs felkészítés, valamint óvodai fejlesztő program után járó támogatás, amennyiben az érintett intézménnyel vagy az intézmény fenntartójával szemben az intézmény működésével, oktatási tevékenységével összefüggésben a támogatás iránti igénylés benyújtását megelőző 3 éven belül bíróság vagy más hatóság jogerősen megállapította az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény megsértését. Ezzel összefüggésben az igényléshez csatolni kell a 2. b. számú mellékletben foglalt nyilatkozatot. Támogatás csak akkor igényelhető, ha a fenntartó a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Kt.) 66. §-ában foglaltak szerint eleget tesz az iskolai körzethatárok kialakítására vonatkozó kötelezettségének.

(4) Amennyiben a közoktatási intézmény a 2008/2009. nevelési évben, tanévben részt vesz az e § szerinti pedagógiai tevékenységek megvalósításában, köteles betartani az általa az Educatio Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság Országos Oktatási Integrációs Hálózattal (a továbbiakban: OOIH) és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóságával (a továbbiakban: OKM Támogatáskezelő) kötött együttműködési megállapodásban foglaltakat. A 2008/2009. nevelési évre, tanévre vonatkozó együttműködési megállapodásban foglalt vállalások teljesítése, az intézményi önértékelés, valamint a pénzügyi elszámolás elfogadása a támogatásra való jogosultság további feltétele. Nem nyújtható képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítés után járó támogatás, amennyiben ugyanazon fenntartó által fenntartott, azonos településen működő általános iskolai intézménybe járó halmozottan hátrányos helyzetű tanulók létszámának az adott intézménybe járó összes tanuló létszámához viszonyított aránya eltérő, amennyiben ez az eltérés bármely két intézmény között meghaladja a huszonöt százalékpontot. Többcélú intézmény esetén általános iskolán az általános iskolai intézményegységet kell érteni.

(5) Az (1) bekezdésben foglalt támogatás csak a nappali oktatás munkarendje szerint oktatásban részesülő tanulók után igényelhető, magántanulók esetében nem igényelhető támogatás.

(6) A fenntartó által elnyert támogatás az 1. számú melléklet szerinti mértékben, a miniszter által kiadott óvodai, iskolai integrációs pedagógiai programban meghatározott tevékenységekre, feladatok ellátására, illetve az ott meghatározott célok megvalósítására használható fel. A támogatás pedagógiai szakszolgáltatások és egyéb pedagógiai szolgáltatások igénybevételére fordítható része a 4. a. számú melléklet, illetve az 5. a. számú melléklet kitöltésével meghatározásra kerülő többletszolgáltatások finanszírozására fordítható a szakszolgáltatóval, egyéb szolgáltatóval kötött megállapodás alapján. Az e vonatkozásban kötött megállapodásokat a fenntartó a 2. § (13) bekezdésében foglalt együttműködési megállapodás szerint köteles az OKM Támogatáskezelő részére megküldeni, illetve ennek keretében a pénzügyi elszámolásban az e célra felhasznált támogatási összegeket feltüntetni. A támogatás nem fordítható olyan tevékenység finanszírozására, amelynek pénzügyi fedezetét a 3–4. §-ban meghatározott támogatás biztosítja.

(7) A támogatás igénylése az erre a célra működtetett elektronikus rendszeren keresztül

b) óvoda esetében a 2. számú melléklet és az 5. a. számú melléklet

kitöltésével történik.

(8) A fenntartónak az e rendelet hatálybalépésével egyidejűleg megküldött azonosítót felhasználva be kell lépnie az elektronikus rendszerbe, és ki kell töltenie az ott található adatlapokat, nyilatkozatokat. A fenntartónak a kitöltött adatlapokat és nyilatkozatokat elektronikusan és kinyomtatva két eredeti példányban, postai úton is meg kell küldenie az adatlapon szereplő címre. A kizárólag postai úton benyújtott igénylés érvénytelen. Az igénylés benyújtására kialakított elektronikus rendszer az igénylés elektronikus úton való benyújtását kizárólag az igénylési adatlapok teljes körű, hiánytalan kitöltését követően teszi lehetővé.

(9) A támogatás az adott intézményben, tagintézményben a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és tanulók 2008. évi októberi közoktatási statisztikai létszáma alapján igényelhető és használható fel. Képességkibontakoztató, integrációs felkészítés esetén támogatás a nem halmozottan hátrányos helyzetű tanuló után is igényelhető, feltéve, hogy a tanuló hátrányos helyzetűnek minősül. A hátrányos helyzetű tanulók létszáma azonban nem haladhatja meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók tíz százalékát, tört létszám esetén felfelé kerekítve. A támogatás a 2009/2010. nevelési év, tanév 2009. szeptember 1-jétől 2009. december 31-ig tartó időszakára igényelhető. A támogatás összege képességkibontakoztató, integrációs felkészítés esetében legfeljebb 24 600 Ft/fő. Óvodai fejlesztő program szervezése esetében a támogatás összege legfeljebb 27 400 Ft/fő.

2. § (1) Az igénylő a támogatási igényt legkésőbb 2009. június 15-ig az alábbiak szerint nyújthatja be az 1. § (7) bekezdésében meghatározott módon:

a) az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 64/B. § (3) bekezdésének figyelembevételével a helyi önkormányzatok a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) Regionális Igazgatósága illetékes megyei szervezeti egységeihez (a továbbiakban: Igazgatóság),

b) a nem állami, nem helyi önkormányzati intézmények fenntartói, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói az OKM Támogatáskezelő részére

papír alapon, valamint elektronikusan az erre a célra kialakított elektronikus rendszeren keresztül.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénylés legkorábban e rendelet hatálybalépésének napjától nyújtható be.

(3) A helyi önkormányzatok esetén az Igazgatóság, nem állami és nem helyi önkormányzati intézmények, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények esetén az OKM Támogatáskezelő a határidőig benyújtott igénylések feldolgozása során szükség esetén a beérkezéstől számított öt napon belül, nyolcnapos határidővel hiánypótlásra hívja fel a támogatást igénylőt. Amennyiben a fenntartó a felhívásnak nem tesz eleget vagy nem megfelelően teljesíti azt, az Igazgatóság, illetve az OKM Támogatáskezelő a támogatási igényt elutasítja, erről 2009. július 10-ig értesíti a fenntartót és az Oktatási és Kulturális Minisztériumot (a továbbiakban: OKM).

(4) Az Igazgatóság a helyi önkormányzatok által benyújtott támogatási igényeket a hiánypótlások beérkezését követően 2009. július 5-ig egy eredeti példányban megküldi az OKM Támogatáskezelőnek, egy eredeti példány az Igazgatóságnál marad.

(5) Az OKM Támogatáskezelő a feldolgozott igénybejelentések alapján elkészített összesítő jelentését helyi önkormányzatok, közoktatási feladatot ellátó nem állami, nem helyi önkormányzati fenntartók, illetve központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói szerint külön-külön összesítve, továbbá intézmény-, programtípusok és tanulói létszám szerint összesítve elektronikus formában és papír alapon, 2009. július 15-ig megküldi az OKM részére.

(6) A megküldött összesítő jelentéseket hét tagból álló értékelő bizottság vizsgálja meg. A bizottság elnökét és két tagját az OKM, két tagját az OOIH, további egy tagját szakmai érdekképviseleti társadalmi szervezet, egy tagot az Önkormányzati Minisztérium (a továbbiakban: ÖM) jelöl ki. A bizottság az ügyrendjét maga állapítja meg.

(7) Az értékelő bizottság a formai követelményeken túl az MKM rendelet 39/D–39/E. §-ának, valamint az 1. § rendelkezéseinek való megfelelést megvizsgálva szakmai véleményt készít, amelyben a támogatás odaítélésére, illetve elutasítására indokolt javaslatot tesz a miniszternek. Az értékelő bizottság a javaslatot 2009. július 25-ig küldi meg a miniszternek.

(8) Az értékelő bizottság javaslata alapján a miniszter 2009. augusztus 3-ig dönt a támogatás odaítéléséről.

(9) A támogatást elnyert önkormányzatok összesített adatait az OKM utalványozás céljából az önkormányzat KSH-kódjának, megnevezésének és a támogatási összegnek a feltüntetésével papír alapon és elektronikus formában 2009. augusztus 5-ig megküldi az ÖM részére. A támogatás folyósításáról a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 5. számú mellékletének 16. pontja szerinti forrás terhére a 2009. év augusztus havi nettó finanszírozás keretében az ÖM utalványozása alapján a Kincstár intézkedik.

(10) A nem állami, nem helyi önkormányzati intézményfenntartó részére megítélt támogatás folyósításáról az OKM által biztosított keretösszeg, valamint a finanszírozási adatok ismeretében az Igazgatóság a 2009. szeptember havi normatívakiutalással együtt gondoskodik. A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartó részére megítélt támogatás folyósításáról a költségvetési törvény XX. fejezet, 11. cím, 2. alcím, 17. jogcímcsoport „Gyakorlóiskolák normatív támogatása” előirányzat terhére kell gondoskodni.

(11) A támogatást elnyert fenntartók összesített adatait az OKM elektronikus formában 2009. augusztus 10-ig továbbítja az OKM Támogatáskezelőnek, valamint az Igazgatóságnak. Ezt követően az OKM Támogatáskezelő értesíti a fenntartót a támogatás elfogadásáról, illetve elutasításáról.

(12) Az e rendelet alapján támogatásra jogosult fenntartók által fenntartott intézmények a 2009. októberi statisztikai létszámadatok megadásával egyidejűleg az 1. § (7) bekezdése szerinti elektronikus rendszeren keresztül a 4. b. számú melléklet és az 5. b. számú melléklet kitöltésével 2009. október 15-ig kötelesek megadni a támogatásra jogosult intézmény, tagintézmény halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre, tanulókra vonatkozó 2009. októberi statisztikai létszámadatait, valamint a képességkibontakoztató, integrációs felkészítésben, illetve óvodai fejlesztő programban részt vevő gyermekek, tanulók létszámadatait. Amennyiben az adatszolgáltatás körében – az igénylési adatok határidőre történő benyújtása óta – fenntartóváltás következett be, a jogutód fenntartó az OOIH-tól köteles azonosítót igényelni az e § szerinti adatbejelentési kötelezettség teljesítéséhez.

(13) A támogatást elnyert fenntartónak és a támogatásban részesülő intézménynek vállalnia kell, hogy – az 1. § (2) és (4) bekezdésében foglaltakra figyelemmel – a támogatott időszakra vonatkozóan 2009. szeptember 15-ig az OOIH-val és az OKM Támogatáskezelővel együttműködési megállapodást köt. Az együttműködési megállapodás alapján a nevelési év, tanév végén az intézmények és fenntartóik – a 6. számú melléklet szerint elkészített vállalásaik teljesüléséről – intézményi önértékelést és pénzügyi elszámolást kötelesek benyújtani. A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartó esetében az együttműködési megállapodásban szerződő félként az OKM is részt vesz. Az együttműködési megállapodás egy másolati példányát az OOIH 2009. október 31-ig megküldi az Igazgatóságnak. Amennyiben a vállalások teljesítése a 2009/2010. nevelési évben, tanévben nem történik meg, a benyújtásra kerülő intézményi önértékelés és a pénzügyi elszámolás nem kerül elfogadásra.

(14) Az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: OH) a támogatást elnyert fenntartók esetében ellenőrzést végez. Ha a szakmai ellenőrzés tanügy-igazgatási szabálytalanságokat tár fel, az OH hatósági ellenőrzést végez, a vizsgálat eredményeképpen kezdeményezheti a Kincstárnál a támogatás iránti jogosultság felülvizsgálatát.

II. Az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok kiegészítő illetményére fordítható támogatás

3. § (1) Az 1. § (1) bekezdésében meghatározott olyan fenntartó, amely általános iskolát vagy óvodát tart fenn és az 1–2. § alapján képességkibontakoztató, integrációs felkészítést, óvodai fejlesztő programot segítő támogatásra válik jogosulttá, továbbá az általa fenntartott intézmény megfelel a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben tárgyú 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet 15/A. §-ában meghatározott feltételeknek, jogosult arra, hogy az intézményben foglalkoztatott pedagógusok részére juttatható kiegészítő illetmény iránti támogatást igényeljen.

(2) A támogatás a 2009/2010. nevelési év, tanév 2009. szeptember 1-jétől 2009. december 31-ig tartó időszakára igényelhető.

(3) Általános iskola esetén, amennyiben a képességkibontakoztató, integrációs felkészítést szervező intézményben, tagintézményben a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya a 2008. évi októberi közoktatási statisztikai létszáma alapján

a) az 5%-ot eléri vagy meghaladja, de legfeljebb 20%, a támogatás összege tanulónként legfeljebb 15 375 forint,

b) a 20%-ot meghaladja, de legfeljebb 40%, a támogatás összege tanulónként legfeljebb 20 500 forint,

c) a 40%-ot meghaladja, de legfeljebb 60%, a támogatás összege tanulónként legfeljebb 26 650 forint,

d) a 60%-ot meghaladja, a támogatás összege tanulónként legfeljebb 32 800 forint.

(4) Óvoda esetén, amennyiben az óvodai fejlesztő programot szervező intézményben, tagintézményben a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya a 2008. évi októberi közoktatási statisztikai létszáma alapján

a) a 15%-ot eléri vagy meghaladja, de legfeljebb 50%, a támogatás összege gyermekenként legfeljebb 20 500 forint,

b) az 50%-ot meghaladja, a támogatás összege gyermekenként legfeljebb 26 650 forint.

(5) A kiegészítő illetmény forrásául szolgáló támogatás a képességkibontakoztató, integrációs felkészítésre vagy óvodai fejlesztő programra e rendelet alapján igénylést benyújtó fenntartó által fenntartott intézményben, tagintézményben a halmozottan hátrányos helyzetű és az 1. § (9) bekezdésében meghatározottak szerint hátrányos helyzetű tanulók, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek 2008. évi októberi közoktatási statisztikai létszáma alapján igényelhető és használható fel. A kiegészítő illetménynek az egy intézményben alkalmazott pedagógusokra jutó, munkaadókat terhelő járulékokkal növelt teljes összegét a (2) bekezdésben meghatározott időtartamra vonatkozóan a gyermekek, tanulók létszámának a (3)–(4) bekezdésben meghatározott összegekkel való szorzata alapján kell kiszámítani.

(6) A (3)–(4) bekezdésben megjelölt arányokat tagintézményenként kell meghatározni. A százalékos arány kiszámításánál törtszám esetén két tizedes jegyig történő kerekítéssel kell az arányokat megállapítani.

4. § (1) Az intézmény vezetőjének a fenntartó jóváhagyása mellett el kell készítenie a 7. számú mellékletben foglalt feladattervet, amelyben meghatározza a pedagógus által ellátandó tevékenységeket, valamint azt, hogy a pedagógus mekkora összegű kiegészítő illetményre jogosult. A támogatás felhasználása nincs a feladattervben megnevezett pedagógusok személyéhez kötve, a kiegészítő illetmény a 3. § (2) bekezdése szerinti támogatási időszakban bármely, a feladatellátásban részt vevő pedagógusnak megítélhető.

(2) A fenntartónak a 8. számú mellékletben foglaltak szerint kell összesítenie, mely intézmények tekintetében és mekkora összegben igényli a támogatást. Az igényelt támogatás összege nem lehet magasabb, mint a 7. számú melléklet szerinti feladattervben megnevezett pedagógusoknak megállapított kiegészítő illetmény 2009. szeptember 1-jétől 2009. december 31-ig tartó időtartamra számított, munkaadókat terhelő járulékokkal növelt teljes öszszege.

(3) A fenntartó a támogatási igényt az 1. § (7) bekezdése szerinti elektronikus rendszer igénybevételével elektronikusan és papír alapon a 7. és a 8. számú melléklet megküldésével, az integrációs, képességkibontakoztató felkészítés, illetve az óvodai fejlesztő program szervezése után járó támogatás iránti igényléssel egyidejűleg legkésőbb 2009. június 15-ig nyújthatja be, helyi önkormányzatok az Áht. 64/B. § (3) bekezdésének figyelembevételével az Igazgatósághoz, a nem állami, nem helyi önkormányzati intézmények fenntartói, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói az OKM Támogatáskezelőhöz. Az e bekezdésben meghatározott határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénylés legkorábban e rendelet hatálybalépésének napjától nyújtható be.

(4) A hiánypótlásra, valamint a támogatásról szóló döntés előkészítésére a 2. § (3)–(6) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni.

(5) E § tekintetében a jogosultság fennállásáról a 2. § (6) bekezdése szerinti értékelő bizottság javaslata alapján 2009. augusztus 3-ig a miniszter dönt.

(6) A támogatást elnyert önkormányzatok összesített adatait az OKM utalványozás céljából az önkormányzat KSH-kódjának, megnevezésének és a támogatási összegnek a feltüntetésével papír alapon és elektronikus formában 2009. augusztus 5-ig megküldi az ÖM részére. A támogatás folyósításáról a költségvetési törvény 5. számú mellékletének 24. a) pontja szerinti forrás terhére a 2009. év szeptember havi nettó finanszírozás keretében, majd havonta az ÖM utalványozása alapján a Kincstár intézkedik.

(7) A nem állami, nem helyi önkormányzati intézményfenntartó részére megítélt támogatás folyósításáról az OKM által biztosított keretösszeg, valamint a finanszírozási adatok ismeretében az Igazgatóság a 2009. szeptember havi normatívakiutalással együtt, majd havonta gondoskodik. A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartó részére megítélt támogatás folyósításáról a költségvetési törvény XX. fejezet, 11. cím, 2. alcím, 17. jogcímcsoport „Gyakorlóiskolák normatív támogatása” előirányzat terhére kell gondoskodni.

(8) A támogatást elnyert fenntartók összesített adatait az OKM elektronikus formában 2009. augusztus 10-ig továbbítja az OKM Támogatáskezelőnek, valamint az Igazgatóságnak, majd az OKM Támogatáskezelő értesíti a fenntartót a támogatás elfogadásáról, illetve elutasításáról.

(9) A kiegészítő illetmény pedagógusoknak történő kifizetéséről a fenntartó gondoskodik.

(10) Az Igazgatóság és az OKM Támogatáskezelő a 7. számú mellékletben foglalt feladattervet személyes adatok nélkül 2009. augusztus 15-ig továbbítja az OOIH felé. A 2. § (13) bekezdése alapján megkötésre kerülő együttműködési megállapodás szerint benyújtásra kerülő intézményi önértékelés és pénzügyi elszámolás részeként sor kerül a kiegészítő illetmény kifizetésére nyújtott támogatás felhasználásának értékelésére is.

(11) Az OH a támogatást elnyert fenntartók esetében ellenőrzést végez. Ha a szakmai ellenőrzés tanügy-igazgatási szabálytalanságokat tár fel, az OH hatósági ellenőrzést végez, a vizsgálat eredményeképpen kezdeményezheti a Kincstárnál a támogatás iránti jogosultság felülvizsgálatát.

III. Elszámolás, ellenőrzés rendje

5. § (1) A helyi önkormányzatok a támogatás felhasználásáról legkésőbb 2009. december 31-i fordulónappal, a mindenkori zárszámadás keretében és rendje szerint kötelesek elszámolni. A központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények a támogatásokról a 2009. évi költségvetésről szóló beszámolójukban a központosított előirányzatok elszámolásait tartalmazó űrlapon kötelesek elszámolni. A támogatás 2009. december 31-ig fel nem használt, kötelezettségvállalással nem terhelt maradványát a központi költségvetésbe vissza kell fizetni. A kötelezettségvállalással terhelt, fel nem használt összeg 2010. június 30-ig használható fel pénzügyi teljesítésre, elszámolása a 2010. évi zárszámadás keretében és rendje szerint történik. Az itt kimutatott adatok valódiságát az egyes önkormányzatoknál, illetve intézményeknél megfelelő analitikus nyilvántartásokkal, szakmai dokumentációval kell alátámasztani.

(2) A támogatások elszámolása a nem állami, nem helyi önkormányzati intézmények esetén a fenntartók 2009. évi támogatásairól történő elszámolása keretében, a kötött felhasználású támogatások elszámolásait tartalmazó űrlapon történik. A támogatás 2009. december 31-ig fel nem használt, kötelezettségvállalással nem terhelt maradványát a központi költségvetésbe vissza kell fizetni, elszámoláskor e támogatási jogcímeken pótigény nem érvényesíthető. A kötelezettségvállalással terhelt, fel nem használt összeg 2010. június 30-ig használható fel pénzügyi teljesítésre, elszámolása a 2010. évi elszámolás keretében történik. Az itt kimutatott adatok valódiságát az egyes fenntartóknál, illetve intézményeknél a tanulói azonosítók feltüntetésével és szakmai dokumentációval kell alátámasztani.

(3) Ha a támogatást vagy annak egy részét a fenntartó önkormányzat jogosulatlanul vette igénybe, vagy azt nem a megjelölt feladatra használta fel, illetve a jogszabályban rögzített arányt meghaladó mértékű támogatást vett igénybe vagy a támogatás igényléséhez valótlan adatot szolgáltatott, köteles az Áht. 64/B. § (1)–(2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően eljárni. A fenntartó önkormányzat év közben az Igazgatóságon keresztül az ÖM-nél haladéktalanul köteles lemondani a jogosulatlanul igénybe vett összegről, mely esetben a már kiutalt összeg visszavonásra kerül a következő havi nettósításban, és a lemondásnak megfelelően módosításra kerül az előirányzat. Év végi elszámolás esetén befizetéssel történik a többlet-igénybevétel elszámolása.

(4) Ha a támogatást vagy annak egy részét a nem állami, nem helyi önkormányzati fenntartó jogosulatlanul vette igénybe, azt nem a megjelölt feladatra használta fel, illetve a támogatás igényléséhez valótlan adatot szolgáltatott, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról rendelkező 20/1997. (II. 13.) Korm. rendeletnek az állami hozzájárulás és támogatás elszámolására, ellenőrzésére vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

IV. Vegyes rendelkezések

6. § (1) Amennyiben a támogatási igény benyújtását vagy elnyerését követően az igényléssel érintett intézményt a Kt. 121. § (1) bekezdésének 15. pontjában foglaltak értelmében a fenntartó átszervezi vagy fenntartóváltás következik be, köteles ezt a tényt az átszervezésről vagy a fenntartóváltásról szóló fenntartói döntés meghozatalától számított nyolc napon belül az OKM, valamint az OOIH felé jelezni. A bejelentési kötelezettség körében írásos formában jelezni kell azt is, hogy az elnyert, illetve megpályázott támogatási összeg felhasználását az intézményátszervezésre, illetve fenntartóváltásra tekintettel hogyan tervezi megvalósítani a pályázó. Jogutód nélküli megszűnés esetén a pályázati összegről a pályázó köteles lemondani. Minden egyéb esetben kizárólag a pályázati célra, a pályázattal érintett intézmény jogutód intézményében kell felhasználni a támogatást. Fenntartóváltás esetében, amennyiben a jövőben önkormányzati társulás tartja fenn az intézményt, a megállapodásban megnevezett gesztor önkormányzat használhatja fel az eredetileg megítélt támogatást, amelyre a korábban az intézmény előző fenntartója lett volna jogosult – feltéve, ha az igénylés feltételei ezen új intézmény esetében is fennállnak. Az intézményátszervezésről, illetve a fenntartóváltásról az OKM köteles értesíteni az Igazgatóságot.

(2) A pályázathoz csatolni kell a fenntartó a 2. c. számú melléklet szerinti nyilatkozatát arról, hogy rendelkezik a Kt. 105. §-ában meghatározott közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési tervvel. E rendelkezéseket önkormányzati társulások tekintetében azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a nyilatkozatot a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. törvényben, valamint a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvényben az egyes társulási típusoknál meghatározott döntéshozó szerv vagy személy adja ki.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2010. június 30-án hatályát veszti.

1. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Képességkibontakoztató, integrációs támogatás felhasználásának kerete általános iskolai székhely,
tagintézmény esetén

KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Minimum 60%-ot erre a célra kell fordítani.

1.Az IPR bevezetésével, alkalmazásával kapcsolatos szolgáltatások

 

Akkreditált továbbképzések, felkészítések, tréningek, illetőleg az ezekhez kapcsolódó mentorálás. IPR módszertani, előítélet-kezelő, konfliktuskezelő tréningek, óvoda-iskola átmenet tréning (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

IPR alapú komplex intézményfejlesztési, minőségbiztosítási, mérés-értékelési, tanügy-igazgatási, jogi szolgáltatás (pedagógiai módszertani, jogi szaktanácsadás megbízási szerződések költsége).

Hospitációs napok megrendezése, illetőleg hospitálás más intézményben (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

2.Szociális hátrányok enyhítése

A szociális hátrányok enyhítése a programban részt vevő tanulók részére (tanszerek, könyv, hangszerek, játék, ruházat, cipő, sporteszközök egyéni használatra; osztálykiránduláson, erdei táborban, sportfoglalkozáson való részvétel biztosítása; szükség esetén helyi és helyközi utazási bérletek megvásárlása).

3.Együttműködések – partneri kapcsolatok erősítése

Az IPR alkalmazását támogató az iskolán kívüli partneri kapcsolatok erősítése tanórán kívüli, szabadidős tevékenységek, programok szervezésével legalább egy – nem az iskola érdekeltségébe tartozó – civil szervezet, kisebbségi önkormányzat, sportegyesület stb., valamint a felkészítésbe bevont tanulók szüleinek részvételével (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

4.Szaktanácsadás, folyamat-tanácsadás – maximum bruttó 8%, de legfeljebb 250 E Ft

IPR szaktanácsadói szolgáltatás, IPR alapú intézményfejlesztés támogatása, folyamat-tanácsadás a tanév során több alkalommal, a tanév végi intézményi önértékelés felülvizsgálata.

NEM KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Maximum 40%-ot lehet erre a célra fordítani.

5.Pályaorientációs programok, a továbbtanulást elősegítő tevékenységek

Elsősorban tanórán kívüli, a partneri szektort, külső szakértőket is bevonó, patrónusi, mentori, tutori rendszer az iskolán kívüli kezdeményezésekre építő rendszeres programok támogatása.

6.Pedagógiai szakszolgáltatások és egyéb pedagógiai szolgáltatások igénybevétele

A felkészítésben részt vevő tanulók számára igényeiknek megfelelően, a kötelezően biztosított szolgáltatásokon túl pedagógiai szakszolgáltatás, a nevelési tanácsadás keretében nyújtott egyéb szolgáltatás (pl. gyógytestnevelő, pszichológus, az SNI prevenció érdekében fejlesztő pedagógus stb.) biztosítása.

7.A tanulók által közvetlenül használt, az IPR megvalósítását segítő fejlesztő eszközök beszerzése

A fejlesztést segítő eszközök beszerzése (társasjáték, logikai, készségfejlesztő, finom motorikát, térlátást fejlesztő, segítő eszközök stb.).

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

8.A pedagógusok tanórai tevékenységéhez, IPR módszertan megvalósításához szükséges eszközök beszerzése

A tanórai pedagógiai feladatok ellátásához szükséges kis értékű eszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése.

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

9.Tanulóbarát osztályterem kialakítása

Elsősorban a kooperatív, differenciált tanulásszervezéshez szükséges feltételek kialakítása, amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült. Nem használható fel elemi infrastruktúra-fejlesztésre, korszerűsítésre (fűtés, világítás, festés, parkettázás), akadálymentesítésre és kapacitásbővítésre.

10.Kulturális rendezvényekre jutás támogatása

A programban részt vevő tanulók részére kulturális rendezvényeken való részvétel, belépők biztosítása, utazás költsége.

11.Szakmai, tartalmi fejlesztés

Az IPR-hez kapcsolódó szakkönyvek, segédanyagok vásárlása, konferencián, szakmai fórumon való részvétel, utazási és egyéb költségek.

12.Projektnap

Az IPR-hez kapcsolódó intézményi vagy kistérségi szintű projekt megvalósítása, eszközök beszerzése, szolgáltatások, előadók felkérése.

Óvodai fejlesztő program támogatás felhasználásának kerete óvodai székhely, tagintézmény esetén

KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Minimum 60%-ot erre a célra kell fordítani.

1.Az IPR bevezetésével, alkalmazásával kapcsolatos szolgáltatások megrendelése

Akkreditált továbbképzések, felkészítések, tréningek, illetőleg az ezekhez kapcsolódó mentorálás költsége. IPR módszertani, előítélet-kezelő, konfliktuskezelő tréningek, óvoda-iskola átmenet tréning (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

IPR alapú komplex intézményfejlesztési, minőségbiztosítási, mérés-értékelési, tanügy-igazgatási, jogi szolgáltatás (pedagógiai módszertani, jogi szaktanácsadás, megbízási szerződések költsége).

Hospitációs napok megrendezése, illetőleg hospitálás más intézményben (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

2.Szociális hátrányok enyhítése

A szociális hátrányok enyhítése a programban részt vevő gyermekek részére (mesekönyv, hangszerek, játék, ruházat, cipő, sporteszközök egyéni használatra; kiránduláson, táborban, sportfoglalkozáson való részvétel biztosítása; szükség esetén helyi és helyközi utazási bérletek megvásárlása).

3.Együttműködések – partneri kapcsolatok erősítése

Az IPR alkalmazását támogató partnerségi kapcsolatok erősítése szabadidős tevékenységek, programok szervezésével (farsang, táncház, egészségnap stb.) legalább egy civil szervezet, kisebbségi önkormányzat, sportegyesület stb., valamint a programban részt vevő gyermekek szüleinek részvételével (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

4.Szaktanácsadás, folyamat-tanácsadás – maximum bruttó 8%, de legfeljebb 250 E Ft

IPR szaktanácsadói szolgáltatás, IPR alapú intézményfejlesztés támogatása, folyamat-tanácsadás a nevelési év során több alkalommal, a nevelési év végén az intézményi önértékelés felülvizsgálata.

NEM KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Maximum 40%-ot lehet erre a célra fordítani.

5.Pedagógiai szakszolgáltatások és egyéb pedagógiai szolgáltatások igénybevétele

A programban részt vevő gyermekek számára igényeiknek megfelelően, a kötelezően biztosított szolgáltatásokon túl pedagógiai szakszolgáltatás, a nevelési tanácsadás keretében nyújtott egyéb szolgáltatás (pl. gyógytestnevelő, pszichológus, az SNI prevenció érdekében fejlesztő pedagógus stb.) biztosítása.

6.A gyermekek által közvetlenül használt, az IPR megvalósítását segítő fejlesztő eszközök beszerzése

A fejlesztést segítő eszközök beszerzése (társasjáték, logikai, készségfejlesztő, finom motorikát, nagymozgást, térlátást fejlesztő, segítő eszközök stb.).

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

7.A pedagógusok tanórai tevékenységéhez, IPR módszertan megvalósításához szükséges eszközök beszerzése

A tanórai pedagógiai feladatok ellátásához szükséges kis értékű eszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése.

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

8.Gyermekbarát csoportszoba kialakítása

Elsősorban a kooperatív módszerek alkalmazásához szükséges feltételek kialakítása, amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült. Nem használható fel elemi infrastruktúra-fejlesztésre, korszerűsítésre (fűtés, világítás, festés, parkettázás), akadálymentesítésre és kapacitásbővítésre.

9.Kulturális rendezvényekre jutás támogatása

A programban részt vevő gyermekek részére kulturális rendezvényeken való részvétel, belépők biztosítása, utazás költsége.

10.Szakmai, tartalmi fejlesztés

Az IPR-hez kapcsolódó szakkönyvek, segédanyagok vásárlása, konferencián, szakmai fórumon való részvétel, utazási és egyéb költségek.

11.Projektnap

Az IPR-hez kapcsolódó intézményi vagy kistérségi szintű projekt megvalósítása, eszközök beszerzése, szolgáltatások, előadók felkérése.

Képességkibontakoztató, integrációs támogatás felhasználásának kerete gimnáziumi, szakközépiskolai, szakiskolai székhely, tagintézmény esetén

KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Minimum 70%-ot erre a célra kell fordítani.

1.A programmal kapcsolatos kiegészítő pedagógiai tevékenység, humánerőforrás biztosítása, IPR menedzsment működtetése

IPR menedzsment működtetése, IPR alapú intézményfejlesztés megvalósítása, az iskola környezetével való kapcsolatépítés, kapcsolattartás (megbízási szerződések költsége az adott intézményben dolgozó szakemberek részére).

Egyéni fejlesztési tervek készítése a felkészítésben részt vevő tanulók vonatkozásában, egyéni tanulási útvonalak megvalósításának támogatása, a tanulók teljesítményének értékelése (megbízási szerződések költsége az adott intézményben dolgozó szakemberek részére).

Módszertani adaptációt segítő munkacsoport működtetése. A módszertani elemek (kiemelten az integrációt segítő módszertani elemek, pl. differenciálás, kooperatív tanulás, projektpedagógia, drámapedagógia, valamint a multikulturális oktatás horizontális bevezetése) adaptációját elősegítő munkacsoport működtetése (megbízási szerződések költsége az adott intézményben dolgozó szakemberek részére).

2.Az IPR bevezetésével, alkalmazásával kapcsolatos szolgáltatások megrendelése

Akkreditált továbbképzések, felkészítések, tréningek, illetőleg az ezekhez kapcsolódó mentorálás költsége. IPR módszertani, előítélet-kezelő, konfliktuskezelő tréningek, óvoda-iskola átmenet tréning (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége).

IPR alapú komplex intézményfejlesztési, minőségbiztosítási, mérés-értékelési, tanügy-igazgatási, jogi szolgáltatás (pedagógiai módszertani, jogi szaktanácsadás, megbízási szerződések költsége).

Hospitációs napok megrendezése, illetőleg hospitálás más intézményben (szervezési, lebonyolítási költségek, megbízási szerződések költsége). Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

3.Szociális hátrányok enyhítése

A szociális hátrányok enyhítése a programban részt vevő tanulók részére (tanszerek, könyv, hangszerek, játék, ruházat, cipő, sporteszközök egyéni használatra; osztálykiránduláson, erdei táborban, sportfoglalkozáson való részvétel biztosítása; szükség esetén helyi és helyközi utazási bérletek megvásárlása).

4.Szaktanácsadás, folyamat-tanácsadás – maximum bruttó 8%, de legfeljebb 250 E Ft

IPR szaktanácsadói szolgáltatás, IPR alapú intézményfejlesztés támogatása, folyamat-tanácsadás a tanév során több alkalommal, a tanév végi intézményi önértékelés felülvizsgálata.

NEM KÖTELEZŐEN MEGVALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Maximum 30%-ot lehet erre a célra fordítani.

5.Pályaorientációs programok, a továbbtanulást elősegítő tevékenységek

Elsősorban tanórán kívüli, a partneri szektort, külső szakértőket is bevonó, patrónusi, mentori, tutori rendszer az iskolán kívüli kezdeményezésekre építő rendszeres programok támogatása.

6.Pedagógiai szakszolgáltatások és egyéb pedagógiai szolgáltatások igénybevétele

A felkészítésben részt vevő tanulók számára igényeiknek megfelelően, a kötelezően biztosított szolgáltatásokon túl pedagógiai szakszolgáltatás, a nevelési tanácsadás keretében nyújtott egyéb szolgáltatás (pl. gyógytestnevelő, pszichológus, az SNI prevenció érdekében fejlesztő pedagógus stb.) biztosítása.

7.A tanulók által közvetlenül használt, az IPR megvalósítását segítő fejlesztő eszközök beszerzése

A fejlesztést segítő eszközök beszerzése (társasjáték, logikai, készségfejlesztő, finom motorikát, térlátást fejlesztő, segítő eszközök stb.).

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

8.A pedagógusok tanórai tevékenységéhez, IPR módszertan megvalósításához szükséges eszközök beszerzése

A tanórai pedagógiai feladatok ellátásához szükséges kis értékű eszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése.

Amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült.

9.Tanulóbarát osztályterem kialakítása

Elsősorban a kooperatív, differenciált tanulásszervezéshez szükséges feltételek kialakítása, amennyiben más forrásból (TÁMOP, TIOP) az intézmény hasonló célra támogatásban nem részesült. Nem használható fel elemi infrastruktúra-fejlesztésre, korszerűsítésre (fűtés, világítás, festés, parkettázás), akadálymentesítésre és kapacitásbővítésre.

10.Kulturális rendezvényekre jutás támogatása

A programban részt vevő tanulók részére kulturális rendezvényeken való részvétel, belépők biztosítása, utazás költsége.

11.Szakmai, tartalmi fejlesztés

Az IPR-hez kapcsolódó szakkönyvek, segédanyagok vásárlása, konferencián, szakmai fórumon való részvétel, utazási és egyéb költségek.

12.Projektnap

Az IPR-hez kapcsolódó intézményi vagy kistérségi szintű projekt megvalósítása, eszközök beszerzése, szolgáltatások, előadók felkérése.

2. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Beküldendő az adott jogcímhez kapcsolódó további mellékletekkel egy eredeti és két másolati példányban postai úton:
a) a helyi önkormányzatok esetén: a MÁK illetékes területi szervéhez
b) közoktatási humánszolgáltatók és központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények esetén:
az OKM Támogatáskezelő részére
1055 Bp., Bihari János u. 5.
Borítékra írják rá: „Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása”
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető:
http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles
Fenntartói adatlap
Megye:    Fenntartó neve:
Címe:    Polgármester/képviselő neve:
Fenntartó típusa*:
Adószám: □□□□□□□□□ □ □
KSH-kód: □□□□□□□
PIR tözsszám (költségvetési szerv esetében):
ÁHT azonosító (költségvetési szerv esetében):
A számlavezető bank neve:     Bankszámlaszám: □□□□□□□□ – □□□□□□□□ – □□□□□□□□
Kapcsolattartó neve:     Kapcsolattartó e-mail címe:
Kapcsolattartó telefonszáma:    Kapcsolattartó faxszáma:
* Kérjük a megfelelő betűjelet beírni! Ö: önkormányzati, N: nem állami, nem önkormányzati
A közoktatási humánszolgáltatókra vonatkozó további adatok:

Nyilvántartási száma (cégkivonat száma, vagy a cégbírósági/bírósági végzés
száma ha van)*:

 

* Nem állami, nem önkormányzati fenntartó esetén kérjük kitölteni!
Dátum:
P. H.
.........................................
fenntartó képviselője
A kitöltött adatlaphoz mellékelni kell:
a) a 2. a. számú melléklet szerinti nyilatkozatot
b) a 2. b. számú melléklet szerinti nyilatkozatot
c) a 2. c. számú melléklet szerinti nyilatkozatot

2. a. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Fenntartói nyilatkozat
– a rendezett munkaügyi kapcsolatokról és köztartozásokról –
Fenntartó megnevezése, címe:
Képviselőjének neve (aláírásra jogosult személy):
Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam képviselt intézmény az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 15. §-a értelmében rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik.
Kijelentem továbbá, hogy az intézménynek lejárt köztartozása nincs.
Dátum:
képviselő aláírása
P. H.

2. b. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Fenntartói nyilatkozat
– az egyenlő bánásmód követelményével kapcsolatosan –
Fenntartó megnevezése, címe:
Képviselőjének neve (aláírásra jogosult személy):
Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az intézmény fenntartójával szemben az igénylés benyújtását megelőző 3 éven belül, az intézmény működésével, oktatási tevékenységével összefüggésben bíróság vagy más hatóság jogerősen nem állapította meg az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény megsértését.
Dátum:
képviselő aláírása
P. H.

2. c. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Fenntartói nyilatkozat
– az esélyegyenlőségi intézkedésekkel kapcsolatosan –
önkormányzati, közoktatási humánszolgáltatók, fővárosi, megyei fenntartású,
illetve önkormányzati társulások által fenntartott nevelési-oktatási intézmények esetén
(A megfelelő helyen kérjük kitölteni!)
Fenntartó megnevezése, címe:
Alulírott      polgármester/a fent nevezett önkormányzati társulás elnöke büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a település képviselő-testülete/a társulási tanács elfogadta a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 105. § (1) bekezdése szerinti önkormányzati intézkedési tervet/intézkedési tervet és az önkormányzati minőségirányítási programot/minőségirányítási programot, ebben meghatározva a gyermekek, tanulók esélyegyenlőségét szolgáló intézkedéseket, a gyermek- és ifjúságvédelem és a közoktatás kapcsolatát. Nyilatkozom továbbá arról, hogy az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodai nevelési programba, illetve iskolai pedagógiai programba történő beépítése azok jóváhagyásával kapcsolatos eljárás során megvizsgálásra került.*
Alulírott      a közoktatási humánszolgáltató képviseletében eljárva büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom arról, hogy a pályázat keretében érintett közoktatási intézmények nevelési programja/pedagógiai programja tartalmazza az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedéseket.**
Dátum:
polgármester/a társulási tanács elnöke/
a közoktatási humánszolgáltató képviseletében
eljáró személy aláírása
P. H.

3. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Fenntartói adatlap képességkibontakoztató, integrációs támogatás esetén általános iskolák,
általános iskolai intézményegységek részére
A táblázatot csak akkor kell kitölteni, ha az igénylés körében érintett településen az adott intézményfenntartó több általános iskolát, vagy az adott általános iskolához tartozó több intézményt, tagintézményt működtet! A táblázatban az ezen településen működő intézményeknek kell szerepelniük, az összes intézmény, tagintézmény adatainak megadásával.
Beküldendő 2 eredeti példányban postai úton 2009. június 15-ig.
a) a helyi önkormányzatok esetén: az Igazgatósághoz,
b) nem állami, nem önkormányzat, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói esetén: az OKM Támogatáskezelő részére 1055 Bp., Bihari János u. 5. címre.
Borítékra írják rá: Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles

Intézmény neve, OM azonosítója

Székhely vagy tagintézmény neve

Székhely vagy tagintézmény települése

Székhely vagy tagintézmény címe

Székhely vagy tagintézmény típusa*

Igényel a székhelyre vagy a tagintéz-
ményre támogatást?

A székhely vagy tagintézmény becsült tanulói összlétszáma a 2009/2010-es tanévben

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók becsült létszáma a székhelyen a tagintéz-
ményben a 2009/2010-es tanévben

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya a székhelyen a tagintéz-
ményben a 2009/2010-es tanévben

 

 

 

 

 

igen/nem**

 

 

 

 

 

 

 

 

igen/nem**

 

 

 

 

 

 

 

 

igen/nem**

 

 

 

* A: általános iskola 1–8. évfolyam; B: általános iskola alsó tagozat (1–4. évfolyam); C: általános iskola felső tagozat (5–8. évfolyam); D: egyéb: az évfolyamok felsorolásával
** A megfelelőt kérjük aláhúzni!
Figyelem! Kitöltéskor az adatokat többcélú intézmény esetén az általános iskolás korú tanulókra tekintettel kell megadni!
A fenntartó képviselőjeként kijelentem, hogy a településen (fővárosi kerületben) működő általános iskolákban a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolán belüli aránya és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók települési aránya közötti eltérés nem haladja meg a huszonöt százalékpontot egyik általános iskola tekintetében sem [MKM rendelet 39/D. § (9) bekezdés c) pont alapján].
A fenntartó képviselőjeként kijelentem továbbá, hogy az igényléssel érintett általános iskolában, amennyiben van összevont osztály, úgy az MKM rendelet 39/D. § (9) bekezdés b) pontjában foglalt feltételeknek megfelel.
Az adatlapot a fenntartó tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel!
Dátum:
P. H.
..............................................
fenntartó képviselője

4. a. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Intézményi, tagintézményi adatlap képességkibontakoztató, integrációs felkészítés szervezéséhez igényelhető
támogatás esetén általános iskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák részére
A mellékletet csak az igénylés körében érintett intézményre, tagintézményre kell kitölteni!
Beküldendő 2 eredeti példányban postai úton 2009. június 15-ig.
a) a helyi önkormányzatok esetén: az Igazgatósághoz,
b) nem állami, nem önkormányzat, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói esetén: az OKM Támogatáskezelő részére 1055 Bp., Bihari János u. 5. címre.
Borítékra írják rá: Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles

AZ IGÉNYLÉS KÖRÉBEN ÉRINTETT INTÉZMÉNYRE, TAGINTÉZMÉNYRE VONATKOZÓ ADATOK
Kérjük minden tagintézményre kitölteni, amely esetében támogatást igényel!

Az intézmény neve:

 

OM azonosító:

 

A székhely / tagintézmény neve:

 

A székhely / tagintézmény címe:

 

Telefon, email cím:

 

A székhely / tagintézmény igénybe vette a képességkibontakoztató, integrációs felkészítés után járó támogatást a 2008/2009-es tanévben?

igen / nem*

Tartalmazza-e az intézmény alapító okirata a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítését?

igen / nem*

Tartalmazza-e az intézmény pedagógiai programja a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítését?

igen / nem*

Amennyiben a székhely / tagintézmény a 2008/2009-es tanévben igényelte a képességkibontakoztató, integrációs felkészítés után járó támogatást, kötött-e együttműködési megállapodást az OOIH-val?

igen / nem*

Amennyiben az előző sorban igennel válaszolt kérjük adja meg az EM sorszámát:

EM/ 2008/...

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulói létszám, amelyre igényli a támogatást (a 2008. októberi létszám-statisztikai adatok alapján kell megadni):

 

Hátrányos helyzetű tanulói létszám, amelyre igényli a támogatást (a 2008. októberi létszám-statisztikai adatok alapján kell megadni, mely nem lehet több mint a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók 10%-a):

 

Az adott székhely, tagintézmény igényeinek felmérése alapján a 2009/2010-es tanévben mely pedagógiai szakszolgáltatások azok, amelyek esetében a 2008/2009. tanévben a fenntartó által kötelezően finanszírozott szakszolgáltatásokhoz képest többletszolgáltatás igénybevételére van szükség?

A 2008/2009. tanévben igénybe vett a fenntartó által kötelezően
finanszírozott szakszolgáltatások

A 2009/2010. tanévben igénybe veendő többletszolgáltatások

megnevezése

igénybevétel mértéke (alkalom/óra, az adott szolgáltatásban részesülők száma)

megnevezése

igénybevétel tervezett többlete (tervezett alkalom/óra, az adott szolgáltatásban részesülők tervezett száma)

1.

 

1.

 

2.

 

2.

 

3.

 

3.

 

* A megfelelőt kérjük aláhúzni!
A táblázat kötelező melléklete az előző táblázatnak, az igénylés körében érintett minden székhelyre, tagintézményre ki kell tölteni. A táblázatban egy osztály egy sort jelent. Minden sorban meg kell adni az adott osztályra vonatkozó adatokat. Az összevont osztályokat egy sorban kell szerepeltetni.
A székhely / tagintézmény valamennyi évfolyamának,
évfolyamonkénti osztályaira vagy csoportjaira vonatkozó adatok

Évfolyamok megjelölése
(1–12.)

Osztály neve, megjelölése
(,,a”, „b” stb.)

Az osztály típusa
N: normál
Gy: gyógypeda- gógiai

Az osztály típusa:
Á: általános iskolai,
G: gimnáziumi,
Sz: szakiskolai,
Szk: szakközép- iskolai

Tanulók becsült létszáma a 2009/2010-es tanévben (fő)

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók becsült létszáma a 2009/2010-es tanévben (fő)

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya a 2009/2010-es tanévben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* hátrányos helyzetű tanuló a programban részt vevő tanulók létszáma után 10%-nyi mértékben vonható be [MKM rendelet 39/D. § (6) bekezdés alapján] ...
Az adatlapot a fenntartó és az intézményvezető tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel! A fenntartó az adatlap kitöltésével, annak megküldésével tudomásul veszi, hogy amennyiben az elektronikusan rögzített és a postai úton eljuttatott igénylések egymástól eltérőek, vagy csak postai úton kerül az igénylés benyújtásra, a támogatás iránti igény elutasításra kerül.
Dátum:
P. H.
.........................................
intézményvezető
P. H.
..............................................
fenntartó

4. b. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Iskolai intézményi, tagintézményi adatbejelentő a 2009. októberi közoktatási
statisztikai létszám bejelentéséhez
Kitöltendő a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám lejelentésével egy időben, 2009. október 15-ig. Csak elektronikusan kell kitölteni. Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles.
Fenntartó neve:
Fenntartó címe:
KSH kód (önkormányzati fenntartók esetében):

AZ IGÉNYLÉS KÖRÉBEN ÉRINTETT INTÉZMÉNYRE, TAGINTÉZMÉNYRE VONATKOZÓ ADATOK
Kérjük minden tagintézményre kitölteni, amelyre vonatkozóan támogatásra vált jogosulttá!

Intézmény megnevezése és típusa (általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakiskola)*:

 

Intézmény OM azonosítója*:

 

Intézmény címe*:

 

Telefon, email cím*:

 

Támogatásban részesült székhely, tagintézmény neve*:

 

Támogatásban részesült székhely, tagintézmény címe*:

 

Össz. létszámadat (2009. októberi közoktatási statisztikai létszám szerint):

 

Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók száma (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám szerint):

 

A programban részt vevő halmozottan hátrányos helyzetű tanulók száma az adott székhelyen, tagintézményben (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám alapján kell megadni):

 

A programban részt vevő hátrányos helyzetű tanulók száma az adott székhelyen, tagintézményben (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám alapján kell megadni, mely nem lehet több mint a programban részt vevő halmozottan hátrányos helyzetű tanulók 10%-a):

 

* Amennyiben intézményátszervezésre, fenntartóváltásra került sor az elektronikus pályáztatási felületen az igényléskor megadott adatok kiválasztása után a cellák tartalma módosítható.
Az adatlapot a fenntartó és az intézményvezető tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel!
A fenntartó az adatlap kitöltésével, annak megküldésével tudomásul veszi, hogy amennyiben az elektronikusan rögzített és a postai úton eljuttatott igénylések egymástól eltérőek, vagy csak postai úton kerül az igénylés benyújtásra, a támogatás iránti igény elutasításra kerül.
Dátum:
P. H.
.........................................
intézményvezető
P. H.
..............................................
fenntartó

5. a. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Intézményi, tagintézményi adatlap óvodai fejlesztő program szervezéséhez igényelhető támogatás esetén
A mellékletet az igénylés körében érintett intézményre, tagintézményre kell kitölteni!
Beküldendő 2 eredeti példányban postai úton 2009. június 15-ig
a) a helyi önkormányzatok esetén: az Igazgatósághoz,
b) nem állami, nem önkormányzati, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói esetén: az OKM Támogatáskezelő részére, 1055 Bp., Bihari János u. 5. címre.
Kérjük, a borítékra írják rá: Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles

AZ IGÉNYLÉS KÖRÉBEN ÉRINTETT INTÉZMÉNYRE, TAGINTÉZMÉNYEIRE VONATKOZÓ ADATOK
Kérjük minden tagintézményre kitölteni, amely esetében támogatást igényel!

Az intézmény (óvodai intézményegységet működtető közoktatási intézmény) neve:

 

OM azonosító:

 

Székhely / tagintézmény neve:

 

Székhely / tagintézmény címe:

 

Telefon, e-mail cím:

 

Tartalmazza-e az intézmény alapító okirata a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek óvodai fejlesztő programját?

igen / nem*

Tartalmazza-e az intézmény nevelési programja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek óvodai fejlesztő programjára vonatkozó részleteket?

igen / nem*

A székhely, tagintézmény igénybe vette-e az óvodai fejlesztő program után járó támogatást a 2008/2009-es nevelési évben?

igen / nem*

Amennyiben az előző sorban igennel válaszolt, kérjük adja meg az EM sorszámát:

EM/ 2008/

Az adott székhely, tagintézmény igényeinek felmérése alapján a 2009/2010-es nevelési évben mely pedagógiai szakszolgáltatások azok, amelyek esetében a 2008/2009. nevelési évben a fenntartó által kötelezően finanszírozott szakszolgáltatásokhoz képest többletszolgáltatás igénybevételére van szükség?

A 2008/2009. nevelési évben igénybe vett a fenntartó által kötelezően
finanszírozott
szakszolgáltatások

A 2009/2010. nevelési évben igénybe veendő
többletszolgáltatások

megnevezése

igénybevétel mértéke (alkalom/óra, az adott szolgáltatásban részesülők száma)

megnevezése

igénybevétel tervezett többlete
(tervezett
alkalom/óra, az adott szol-
gáltatásban részesülők tervezett száma)

1.

 

1.

 

2.

 

2.

 

3.

 

3.

 

4.

 

4.

 

FIGYELEM! A következő sorok arra a székhelyre, tagintézményre vonatkoznak, amelyre támogatást igényel!

férőhelyek száma:

 

óvodások becsült száma a 2009/2010-es nevelési évben:

 

halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma a 2009/2010-es nevelési évben:

 

3 éves halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek becsült száma a körzetben a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

3 éves halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

4 éves halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek becsült száma
a körzetben a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

4 éves halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

5 éves halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek becsült száma a körzetben
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

5 éves halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

6 éves halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek becsült száma a körzetben
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

6 éves halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

7 éves halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek becsült száma a körzetben
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

7 éves halmozottan hátrányos helyzetű óvodások becsült száma
a 2009/2010-es nevelési évben**:

 

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek létszáma, amelyre igényli a támogatást
(a 2008. októberi létszám-statisztikai adatok alapján kell megadni):

 

 * A megfelelőt kérjük aláhúzni!
** Az adott életkort az adott nevelési év során betöltött életkor alapján kell figyelembe venni.
Az intézmény képviselőjeként kijelentem, hogy az igényléssel érintett óvodai intézményben, tagintézményben nincs 25%-nál nagyobb eltérés a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek arányában az egymásnak megfelelő korcsoportokra vonatkozóan a csoportok között. Ez a feltétel fennáll a vegyes csoportokra vonatkozóan is [MKM rendelet 39/E. § (8) bekezdés].
Az adatlapot a fenntartó és az intézményvezető tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel! A fenntartó az adatlap kitöltésével, annak megküldésével tudomásul veszi, hogy amennyiben az elektronikusan rögzített és a postai úton eljuttatott igénylések egymástól eltérőek, vagy csak postai úton kerül az igénylés benyújtásra, a támogatás iránti igény elutasításra kerül.
Dátum:
P. H.
..............................................
intézményvezető
P. H.
..............................................
fenntartó

5. b. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Óvodai intézményi, tagintézményi adatbejelentő a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám
bejelentéséhez
Kitöltendő a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám lejelentésével egy időben, 2009. október 15-ig. Csak elektronikusan kell kitölteni. Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles.
Fenntartó neve:
Fenntartó címe:
KSH kód (önkormányzati fenntartók esetében):

AZ IGÉNYLÉS KÖRÉBEN ÉRINTETT INTÉZMÉNYRE, TAGINTÉZMÉNYRE VONATKOZÓ ADATOK
Kérjük minden tagintézményre kitölteni, amelyre vonatkozóan támogatásra vált jogosulttá!

Intézmény megnevezése*:

 

Intézmény OM azonosítója*:

 

Intézmény címe*:

 

Telefon, e-mail cím*:

 

Támogatásban részesült székhely, tagintézmény neve*:

 

Támogatásban részesült székhely, tagintézmény címe*:

 

Össz. létszámadat (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám szerint):

 

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám szerint kell megadni):

 

A programban részt vevő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma az adott székhelyen, tagintézményben (a 2009. októberi közoktatási statisztikai létszám szerint kell megadni):

 

* Amennyiben intézményátszervezésre, fenntartóváltásra került sor az elektronikus pályáztatási felületen az igényléskor megadott adatok kiválasztása után a cellák tartalma módosítható.
Az adatlapot a fenntartó és az intézményvezető tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel!
A fenntartó az adatlap kitöltésével, annak megküldésével tudomásul veszi, hogy amennyiben az elektronikusan rögzített és a postai úton eljuttatott igénylések egymástól eltérőek, vagy csak postai úton kerül az igénylés benyújtásra, a támogatás iránti igény elutasításra kerül.
Dátum:
P. H.
.........................................
intézményvezető
P. H.
..............................................
fenntartó

6. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Vállalások képességkibontakoztató, integrációs felkészítés szervezése esetén
– az IPR megvalósítására vonatkozó cselekvési ütemterv elkészítése
– az IPR alkalmazása kapcsán az adott tanévre vonatkozó célkitűzések megfogalmazása, konkrét tevékenységek beazonosítása, elvárt eredmények kitűzése
– a 2009/2010-es tanévben a képességkibontakoztató, integrációs felkészítést támogató pedagógiai, módszertani képzettséggel rendelkező pedagógusok száma, aránya
– a 2009/2010-es tanévben a képességkibontakoztató, integrációs felkészítés megvalósításával kapcsolatosan működtetni kívánt munkacsoportok ismertetése
– a 2009/2010-es tanévben a képességkibontakoztató, integrációs felkészítés megvalósításával kapcsolatosan létrehozott munkacsoportokban részt vevő pedagógusok száma
– óvoda-iskola átmenetet támogató programok száma a támogatott időszakban
– módszertani adaptációt folytató pedagógusok száma
– pedagógusok hospitálása más intézményekben a támogatott időszakban
– a kooperatív tanulásszervezési módszert alkalmazó pedagógusok aránya a tantestületben
– a differenciáláson alapuló tanítási módszert alkalmazó pedagógusok aránya a tantestületben
Vállalások óvodai fejlesztő program szervezése esetén
– az IPR megvalósítására vonatkozó cselekvési ütemterv elkészítése
– az IPR alkalmazása kapcsán az adott nevelési évre vonatkozó célkitűzések megfogalmazása, konkrét tevékenységek beazonosítása, elvárt eredmények kitűzése
– a 2009/2010-es nevelési év során az óvodai fejlesztő programot támogató pedagógiai, módszertani képzettséggel rendelkező pedagógusok száma, aránya
– a 2009/2010-es nevelési év során az óvodai fejlesztő program megvalósításával kapcsolatosan működtetni kívánt munkacsoportok ismertetése
– a 2009/2010-es nevelési év során az óvodai fejlesztő program megvalósításával kapcsolatosan létrehozott munkacsoportokban részt vevő pedagógusok száma
– óvoda-iskola átmenetet támogató programok száma a támogatott időszakban
– módszertani adaptációt folytató pedagógusok száma
– pedagógusok hospitálása más intézményekben a támogatott időszakban

7. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Feladatterv intézmények, tagintézmények részére
A mellékletet az igénylés körében érintett intézményre, tagintézményre kell kitölteni!
Beküldendő 2 eredeti példányban postai úton 2009. június 15-ig
a) a helyi önkormányzatok esetén: az Igazgatósághoz,
b) nem állami, nem önkormányzati, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói esetén: az OKM Támogatáskezelő részére, 1055 Bp., Bihari János u. 5. címre.
Kérjük, a borítékra írják rá: Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles
Intézmény neve:
Intézmény OM azonosítója:
Tagintézmény megnevezése:
Tagintézmény települése:

Sorszám

Pedagógus neve

Pedagógus által a HHH tanulók fejlesztése érdekében ellátandó tevékenységek havi óraszáma

A HHH tanulók fejlesztése érdekében ellátandó tevékenységek (legalább három)*

A pedagógus részére kifizetendő kiegészítő illetmény havi összege**

A pedagógus részére kifizetendő, 4 hónapra számított kiegészítő illetmény összege

A pedagógus részére kifizetendő, 4 hónapra számított kiegészítő illetmény munkaadókat terhelő járulékokkal növelt teljes összege

1.

 

 

 

Ft

Ft

Ft

2.

 

 

 

Ft

Ft

Ft

3.

 

 

 

Ft

Ft

Ft

4.

 

 

 

Ft

Ft

Ft

5.

 

 

 

Ft

Ft

Ft

Igényelt támogatási összeg az adott székhelyre, tagintézményre vonatkozóan***:

 * A 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet 15/A. §-ában meghatározott tevékenységek.
 ** A 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet 15/A. § (6) bekezdésben meghatározott összegek szerint.
*** Az igényelt támogatás összege nem lehet magasabb, mint a 8. számú melléklet szerinti összesítésben szereplő az adott székhelyre, tagintézményre vonatkozó támogatási összeg.
Az adatlapot az intézményvezető tölti ki, az adatok valódiságáért az intézményvezető felel!
Dátum:
P. H.
..............................................
intézményvezető
P. H.
..............................................
fenntartó

8. számú melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

Adatlap óvodai, általános iskolai fenntartók részére pedagógusok kiegészítő illetménye igényléséhez
Beküldendő 2 eredeti példányban postai úton 2009. június 15-ig
a) a helyi önkormányzatok esetén: az Igazgatósághoz,
b) nem állami, nem önkormányzati, valamint a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények fenntartói esetén: az OKM Támogatáskezelő részére, 1055 Bp., Bihari János u. 5. címre.
Kérjük, a borítékra írják rá: Esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása
Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén
Az adatlap elérhető: http://www.okmt.hu/elektronikus_igenyles
Fenntartó neve, fenntartó címe:
KSH kód (önkormányzati fenntartók esetében):
A táblázatban szerepelnie kell az igényléssel érintett összes székhelynek, tagintézménynek. Az adatokat tagintézményi bontásban kérjük megadni! Amennyiben egy többcélú intézmény keretein belül zajlik a gyermekek, tanulók óvodai, iskolai nevelése, oktatása, külön sorban kell nevesíteni az óvodai és az iskolai intézményegységet.
Figyelem! Az igényelt támogatás összege tartalmazza a munkaadókat terhelő járulékokat is.

Az intézmény neve, OM azonosítója

Székhely, tagintézmény megnevezése

Székhely, tagintézmény címe

Oktatási forma
(Ó: óvoda esetén;
I: iskola esetén)

Összes gyermek, tanuló létszáma 2008. októberi statisztikai adatok alapján

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók létszáma a 2008. októberi statisztikai adatok alapján

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók aránya a székhely-
intézmény-
ben, illetve a tagintéz-
ményben

Gyerme-
kenkénti, tanulónkénti támogatás összege a 3. § (3)–(4) be-
kezdésben meghatáro-
zott sávok alapján

Gyermekek, tanulók létszáma, amelyre igényli a támogatást*

Igényelt támogatás az adott székhelyre, tagintéz-
ményre vonatkozó összege

Intézmény 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ft

Intézmény 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ft

Intézmény 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igényelt támogatási összeg fenntartói szinten összesen:    Ft

* A 2008. októberi létszám-statisztikai adatok alapján kell megadni, általános iskola esetén a hátrányos helyzetű tanulók után is lehet igényelni, melyek létszáma nem lehet több mint a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók 10%-a.
Az adatlapot a fenntartó tölti ki, az adatok valódiságáért a fenntartó felel!
Dátum:
P. H.
..............................................
fenntartó
1

A rendelet a 7. § alapján hatályát vesztette 2010. június 30. napjával.

*

    Kitöltendő önkormányzati, fővárosi, megyei fenntartású, illetve önkormányzati társulások által fenntartott nevelési-oktatási intézmények esetén.

**

    Kitöltendő közoktatási humánszolgáltató által fenntartott nevelési-oktatási intézmények esetén.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére