• Tartalom

24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelet

24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelet

a villamosenergia-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet módosításáról1

2009.07.01.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. § (2) bekezdés 15. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 133/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A villamosenergia-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet (a továbbiakban: R.) 10. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A „C” díjszabással történő vételezésre, illetve a kedvezményre jogosult villamosenergia-ipari munkavállaló halála esetén annak túlélő házastársa, aki 2007. június 21-én villamosenergia-ipari özvegyként nem vételezett az R. szerint „C” díjszabással villamos energiát, a jogosultság kezdetének a 4. számú mellékletben meghatározott időpontjától számított 5 évig jogosult a kedvezményre.”

2. § Az R. 10. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A „C” díjszabással történő vételezésre, illetve a kedvezményre jogosult villamosenergia-ipari nyugdíjas halála esetén annak túlélő házastársa]

b) a jogosultság kezdetének a 4. számú mellékletben meghatározott időpontjától számított 5 évig jogosult a kedvezményre, ha a halálesetet követő 5 éven belül nem válik öregségi nyugdíjra jogosulttá.”

3. § Az R. 10. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A kedvezményt a (2) bekezdés és a (4) bekezdés b) pontja szerinti villamosenergia-ipari özvegy a haláleset időpontjától számított 1 éven belül igényelheti.”

4. § Az R. 13. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kedvezményes felhasználási hely(ek)et a jogosult naptári évente legfeljebb egyszer változtathatja meg úgy, hogy a változtatás eredményeként a kedvezményes felhasználási hely, illetve a kedvezményesen fogyasztani kívánt villamosenergia-mennyiség módosul. Ha az adott kedvezményes felhasználási helyre vonatkozó, a kedvezményes villamosenergia-fogyasztás feltételét jelentő, a 14. §-ban meghatározott jogviszony megszűnik, erről a jogosult haladéktalanul köteles értesíteni a kapcsolattartásra kijelölt szervezetet. A kedvezményes felhasználási hely(ek) megváltoztatásáról a kedvezményre jogosult az igénylőlap ismételt kitöltésével és megküldésével értesíti a kapcsolattartásra kijelölt szervezetet, amely az értesítés kézhezvételét követő 5 munkanapon belül továbbküldi az értesítést az átviteli rendszerirányítónak. A változtatásokat az illetékes egyetemes szolgáltató az átviteli rendszerirányító erre vonatkozó értesítésének kézhezvételét követő naptári hónap első napjától érvényesíti.”
„(4) A kedvezmény igénybevételére vonatkozó jogosultság megszűnik, ha a jogosult adatközlési kötelezettségeinek az átviteli rendszerirányító erre irányuló felszólításának kézhezvételét követő 30 napon belül neki felróható okból nem tesz eleget. Ha az adatközlési kötelezettségének a jogosult a későbbiekben eleget tesz, az igazolt adatközlést követő második naptári hónap első napjától ismét jogosulttá válik a kedvezményre, ha egyébként megfelel az e rendeletben meghatározott feltételeknek.”

6. § Az R. 22. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az igénylőlapot, valamint az annak kitöltésére vonatkozó – legalább az átviteli rendszerirányító által meghatározott tartalmi elemekre kiterjedő – tájékoztatót minden egyetemes szolgáltató az állandó ügyfélszolgálati irodában és az ügyfélszolgálati fiókirodában hozzáférhetővé teszi, és honlapján elektronikusan letölthető formátumban is közzéteszi. A munkáltatói listán szereplő vállalkozás és szakszervezet a munkavállalók számára az igénylőlapot, valamint az annak kitöltésére vonatkozó tájékoztatót nyomtatott és elektronikus formátumban is hozzáférhetővé teszi.”

7. § Az R. 22. § (7) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Ha az igénylő korábban e rendelet szerint nem részesült kedvezményben, vagy az igénylő korábban e rendelet szerint kedvezményben részesült, de a munkáltató személyében változás következett be, illetve az igénylő 7–10. §-ban meghatározott jogosultsági alapja megváltozott – kivéve, ha a kedvezményt igénybe vevő villamosenergia-ipari munkavállaló nyugdíjba vonult –, az igénylőlaphoz mellékelni kell a kedvezményre való jogosultság igazolását is. A jogosultság igazolása]

d) a 10. § (4) bekezdésben meghatározott esetben az igénylő”

[feladata. Az igazolást az e bekezdés szerinti b), c) és d) esetekben az igénylőnek, az a) esetben a munkáltatónak kell az igénylőlaphoz mellékelnie.]

8. § Az R. 23. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(9) Ha az igénylés nyilvántartásba vétele során az átviteli rendszerirányító a kedvezmény igénybevételének 11–15. §-ban meghatározott feltételeihez képest eltérést, illetve az adatok között logikai ellentmondást azonosít, az átviteli rendszerirányító az eltérések, az ellentmondások megjelölésével az illetékes egyetemes szolgáltató (4) bekezdés szerinti értesítésének kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül visszaküldi az igénylőlapot elektronikus formátumban az adott kérelmező esetén kapcsolattartásra kijelölt szervezetnek, amely az eltérések, az ellentmondások megjelölésével az igénylőlap elektronikus formátumban történő kézhezvételét követő 4 munkanapon belül tájékoztatja az igénylőt az igénylőlap módosításának szükségességéről.”

9. § Az R. 23. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) Az illetékes egyetemes szolgáltató a (10) bekezdés szerinti értesítést követő 10 munkanapon belül értesíti a kedvezményre jogosultat a jogosultság fennállásáról és jellemzőiről, külön kiemelve az (5) bekezdés szerint korrigált eltéréseket. Az értesítésen szerepeltetni kell a kedvezményre jogosult fogyasztónak az átviteli rendszerirányító által adott egyedi azonosító kódját. A kedvezményre jogosult fogyasztó az értesítést követő 20 munkanapon belül észrevételt tehet az illetékes egyetemes szolgáltatónál, amelyet az egyetemes szolgáltató az észrevétel kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül továbbít az átviteli rendszerirányító részére.”

10. § Az R. 25. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kedvezményt az illetékes egyetemes szolgáltató a kedvezményre való jogosultságra vonatkozó, az átviteli rendszerirányító általi értesítés kézhezvételét követő naptári hónap első napjától érvényesíti a jogosult villamosenergia-díjában.”

11. § Az R. 27. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Villamosenergia-ipari társaság kérésére az átviteli rendszerirányító 5 munkanapon belül köteles tájékoztatást adni arról, hogy a 37. § szerinti térítést mely fogyasztók esetén köteles a villamosenergia-ipari társaság megfizetni és milyen időpontra vonatkozóan.”

12. § Az R. 29. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

29. § (1) A munkáltató a kedvezményt igénybe vevő villamosenergia-ipari munkavállaló munkaviszonyának megszűnését vagy nyugdíjba vonulását követő 5 munkanapon belül írásban és az átviteli rendszerirányító által megadott elektronikus formátumban értesíti az átviteli rendszerirányítót a jogosultság megszűnéséről vagy a kedvezményre való jogosultság változásáról. A kedvezményt igénybe vevő villamosenergia-ipari munkavállaló nyugdíjba vonulása esetén a munkáltató igazolja (a jogosultsági időtartam pontos megjelölésével) a villamosenergia-ipari munkavállaló mint villamosenergia-ipari nyugdíjas kedvezményre vonatkozó jogosultságát.
(2) Az átviteli rendszerirányító a jogosultság megszűnéséről vagy a jogosultság változásáról az (1) bekezdés szerinti értesítés kézhezvételét követő 5 munkanapon belül értesíti az illetékes egyetemes szolgáltatót.
(3) A jogosultság megszűnése esetén az illetékes egyetemes szolgáltató az átviteli rendszerirányító értesítése alapján a munkaviszony megszűnésének napjától megszünteti a kedvezményes villamosenergia-elszámolást.”

13. § Az R. 30. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

30. § A villamosenergia-ipari társaság a megszűnéséről, a Gt. szerinti átalakulásáról, valamint a nevének, a székhelyének megváltozásáról az erre vonatkozó társasági döntést követően 5 munkanapon belül írásban értesíti az átviteli rendszerirányítót.”

14. § Az R. 31. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

31. § (1) Az igénylőlapon szereplő adatokban bekövetkező változásokról – a fogyasztásmérő cseréjét kivéve – a kedvezményre jogosult az igénylőlap ismételt kitöltésével (az igénylőlapon megjelölve, hogy annak kitöltésére adatváltozás miatt került sor) és megküldésével értesíti a kapcsolattartásra kijelölt szervezetet, amely az értesítés kézhezvételét követő 5 munkanapon belül továbbküldi az értesítést az átviteli rendszerirányítónak. Fogyasztásmérő cseréje esetén az új fogyasztásmérő gyári számát és a mérőállást az illetékes egyetemes szolgáltató köteles bejelenteni az átviteli rendszerirányító részére a fogyasztásmérő cseréjét követő 10 munkanapon belül a kedvezményre jogosult aláírását is tartalmazó, az átviteli rendszerirányító által megadott tartalmú írásos és elektronikus formában.
(2) A kedvezmény igénybevételének a kedvezményre jogosult által történő megszüntetése, valamint az igénylőlapon szereplő adatokban bekövetkező változásoknak (beleértve a kedvezményes fogyasztási hely megváltoztatását) a kedvezményre jogosult által történő bejelentése esetén az igénylőlap kitöltésére, megküldésére és elbírálására a 22–23. §-ban meghatározottak a következő eltérésekkel alkalmazandók:
a) adatváltozás vagy adatmódosítás esetén az átviteli rendszerirányító csak abban az esetben küldi meg az igénylőlapot ellenőrzésre az illetékes egyetemes szolgáltatónak, ha a kedvezményre jogosult villamosenergia-vásárlási szerződését érintő (az igénylőlapon külön megjelölt) adat is változik,
b) a kedvezmény igénybevételének a kedvezményre jogosult által történő megszüntetése esetén az átviteli rendszerirányító az igénylőlapot nem küldi meg ellenőrzésre az illetékes egyetemes szolgáltatónak.
(3) A kedvezmény igénybevételéhez kapcsolódó villamosenergia-vásárlási szerződés megszűnéséről az illetékes egyetemes szolgáltató a tudomására jutástól számított 5 munkanapon belül az átviteli rendszerirányító által megadott elektronikus formátumban értesíti az átviteli rendszerirányítót.”

15. § Az R. 32. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

32. § (1) A kedvezményre jogosultakra vonatkozóan az átviteli rendszerirányító országosan egységes, egyedi adatokat tartalmazó nyilvántartást alakít ki és kezel. Az átviteli rendszerirányító ennek keretében köteles legalább azon adatokat nyilvántartani, amelyek alapján ellenőrizhetők az e rendelet szerinti kedvezményes áron történő villamosenergia-vásárlás jellemzői, különösen az egyes fogyasztók jogosultsága, a kedvezményes villamosenergia-vásárlás lehetséges és megvalósult mennyisége, a kedvezményes villamosenergia-vásárlás értéke, a kapcsolódó térítés összege, a térítés megfizetéséért felelős szervezet.
(2) Az átviteli rendszerirányító a részére e rendelet alapján megküldött papír alapú igénylőlapokat és egyéb bejelentéseket az elektronikus aláírásról szóló törvényben és a kapcsolódó jogszabályokban meghatározott feltételekkel elektronikus dokumentumként is megőrizheti.
(3) Az átviteli rendszerirányító a kedvezményre jogosultakra vonatkozó adatokat az adatkezelési cél megszűnését követően haladéktalanul megsemmisíti.”

16. § Az R. 33. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

33. § (1) Az átviteli rendszerirányító jogosult ellenőrizni az igénylőlapon szereplő adatok valóságtartalmát, a 11–15. §-ban meghatározott feltételek betartását, valamint a kedvezményre való jogosultság fennállását. Az ellenőrzés során kérheti a kedvezményre jogosulttól és a munkáltatótól a 22. § (7) bekezdés és a 44. § szerinti nyilatkozatokat, valamint az igénylőlapon szereplő adatokat igazoló dokumentumok bemutatását.
(2) Az átviteli rendszerirányító az általa lefolytatott ellenőrzések alapján, valamint a finanszírozó kérésére kezdeményezheti a villamosenergia-vételezés módjának az illetékes egyetemes szolgáltató általi felülvizsgálatát. Ha az átviteli rendszerirányító az általa lefolytatott ellenőrzések alapján megállapítja, hogy a kedvezményt igénybe vevő fogyasztó vonatkozásában a jogosultság feltételei nem állnak fenn, vagy a 19. § (1) bekezdés a)–d) pontjában meghatározottak bármelyike teljesül, értesíti az illetékes egyetemes szolgáltatót a kedvezményre való jogosultság megszüntetéséről.
(3) Ha az illetékes egyetemes szolgáltató megállapítja a 19. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározottak fennállását, erről az átviteli rendszerirányítót írásban értesíti. Az értesítést követően az átviteli rendszerirányító értesíti az illetékes egyetemes szolgáltatót és a finanszírozót a jogosultság megszüntetéséről.”

17. § Az R. 39. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

39. § Az egyetemes szolgáltató, a munkáltatói listán szereplő munkáltatók, valamint az egyéb érintett egyetemes szolgáltatók a közöttük megkötésre kerülő szerződésben rendezik a kedvezmény 37. § szerinti térítésére vonatkozó részletszabályokat.”

18. § Az R. 44. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 22. § (7) bekezdése szerinti jogosultság igazolása
a) a 9. § (2) bekezdésében meghatározott esetben, ha a villamos energia-ipari munkavállaló munkavállalóként nem vette igénybe a kedvezményt, a munkáltató (amelytől az igénylő nyugdíjba vonult), vagy ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt, az igénylő nyilatkozatával történik.
b) a 10. § (4) bekezdésében meghatározott esetben, ha a villamosenergia-ipari nyugdíjas nem vette igénybe a kedvezményt,
1. az elhunyt jogosultságára vonatkozóan az elhunyt volt munkáltatója nyilatkozik,
2. az elhunyt volt munkáltatója jogutód nélkül történő megszűnése esetén az igazolás az elhunyt túlélő házastársának nyilatkozatával történik.
Igazolásként továbbá benyújtandó az igénylőnek a házastársi kapcsolatra vonatkozó nyilatkozata, valamint az igénylő öregségi nyugdíjra való jogosulttá válásának időpontjára vonatkozó nyilatkozata is.
c) a 10. § (4) bekezdésében meghatározott esetben, ha a villamosenergia-ipari nyugdíjas az elhalálozás időpontjában „C” díjszabással vételezett, az igénylő a „C” díjszabással történő vételezést a (2) bekezdés szerint köteles igazolni, továbbá köteles benyújtani az elhalálozás időpontjára és a házastársi kapcsolatra vonatkozó nyilatkozatát, valamint az igénylő öregségi nyugdíjra való jogosulttá válásának időpontjára vonatkozó nyilatkozatát is.”

19. § Az R. 1. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

20. § Az R. 2. számú melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

21. § Az R. 3. számú melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

22. § Az R. 4. számú melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

23. § Az R. 5. számú melléklete az 5. melléklet szerint módosul.

24. § Az R. 6. számú melléklete helyébe a 6. melléklet lép.

25. § Hatályát veszti az R. 42–43. §-a, 45–48. §-a.

26. § (1) Ez a rendelet 2009. július 1-jén lép hatályba.

(2) Az R. e rendelettel megállapított rendelkezéseit csak az e rendelet hatálybalépését követően benyújtott igénylések esetében kell alkalmazni.

1. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

A kedvezmény mértéke
A kedvezményes villamosenergia-díj az első kedvezményes felhasználási helyen az éves villamosenergia-fogyasztástól függően a kedvezményre jogosult számára villamos energiát értékesítő egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díjnak az alábbiakban meghatározott százaléka.

Kategória

Kedvezményes fogyasztás mértéke

Csökkentett villamosenergia-
díj az egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díj százalékában*

I.

0 kWh-tól 6 000 kWh-ig

37%

II.

6 000 kWh-tól 9 000 kWh-ig

40%

III.

9 000 kWh-tól 12 000 kWh-ig

50%

IV.

12 000 kWh-tól 15 000 kWh-ig

60%

* A kedvezményes villamosenergia-díj növekménye a fogyasztástöbbletre vonatkozik, tehát például az első kedvezményes felhasználási helyen 8000 kWh éves kedvezményes fogyasztás esetén 6000 kWh az egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díj 37%-án, 2000 kWh az egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díj 40%-án vételezhető.
A második kedvezményes felhasználási helyen a kedvezményre jogosult az egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díj 60%-ának megfelelő csökkentett díjon vásárolhat villamos energiát.
A külön jogszabályban meghatározott elosztói alapdíj esetén a kedvezményes villamosenergia-díj az egyetemes szolgáltató részére egyébként fizetendő díj 37%-a az első kedvezményes fogyasztási helyen és 60%-a a második kedvezményes fogyasztási helyen.

2. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

Munkáltatói lista

Név

Cím

1. AES Borsodi Energetikai Kft.

3701 Kazincbarcika, Ipari út 7.

2. AES Tisza Erőmű Kft.

3580 Tiszaújváros, Verebély L. u. 2.

3. –

4. Atel Energia Kft.

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

5. Bakonyi Erőmű Zrt.

8401 Ajka, Gyártelep

6. Bánhida Erőmű Kft.

2800 Tatabánya, Környei út 38.

7. BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft.

1203 Budapest, Csepeli átjáró 1–3.

8. Budapesti Energiakereskedő Kft.

1043 Budapest, Dugonics u. 11.

9. Budapesti Erőmű Zrt.

1117 Budapest, Budafoki út 52.

10. CEZ Magyarország Villamosenergiaipari Kereskedelmi Kft.

1053 Budapest, Károlyi M. u. 12.

11. DÉL-ÁSZ AUTÓ Kft.

6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 89.

12. Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (DÉMÁSZ)

6720 Szeged, Klauzál tér 9.

13. DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.

6720 Szeged, Klauzál tér 1.

14. DÉMÁSZ Partner Hálózatüzemeltető és Szolgáltató Kft.

6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64–66.

15. DÉMÁSZ Primavill Hálózatszerelő Ipari Kft.

6724 Szeged, Pulcz u. 42.

16. D-Energia Kereskedelmi Kft.

6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64–66.

17. Dorog Esztergom Erőmű Kft.

2510 Dorog, Esztergomi út 17.

18. DOTENERGO Energetikai és Épületgépészeti Zrt.

6000 Kecskemét, Hegedűs köz. 28.

19. Dunamenti Erőmű Zrt.

2440 Százhalombatta, Erőmű u. 2.

20. E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt.

7626 Pécs, Rákóczi út 73/b.

21. E.ON Energiakereskedő Kft.

1051 Budapest, Roosevelt tér 7–8.

22. E.ON Energiaszolgáltató Kft.

1051 Budapest, Roosevelt tér 7–8.

23. E.ON Energiatermelő Kft.

4030 Debrecen, Mikepércsi u. 1.

24. E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt.

9027 Győr, Kandó K. u. 11–13.

25. E.ON EÜT Erőműüzemelő és Szolgáltató Kft.

4030 Debrecen, Mikepércsi út 1.

26. E.ON Hálózati Szolgáltató Kft.

7636 Pécs, Malomvölgyi u. 2.

27. E.ON Hungária Energetikai Zrt.

1051 Budapest, Roosevelt tér 7–8.

28. E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt.

4024 Debrecen, Kossuth u. 41.

29. E.ON Ügyfélszolgálati Kft.

1051 Budapest, Roosevelt tér 7–8.

30. EFT Budapest Zrt.

1051 Budapest, Sas u. 10–12.

31. ELMŰ Hálózati Kft.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

32. ELMŰ Nyrt.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

33. ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

34. ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

35. ÉMÁSZ Hálózati Kft.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

36. ÉMÁSZ Nyrt.

3525 Miskolc Dózsa Gy. út 13.

37. –

38. ENERGO-HOLDING Energetikai, Kereskedelmi és
    Szolgáltató Kft.

6000 Kecskemét, Hegedűs köz 28.

39. Energo-Merkur Kft.

1239 Budapest, Grassalkovich u. 255.

40. Entrade Hungary Kft.

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

41. ERBE Energetikai Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 95.

42. Fűzfői Erőmű Energiatermelő Kft.

8184 Fűzfőgyártelep, Belterület 1498/133 Hrsz.

43. GTER Gázturbinás Erőműveket Üzemeltető és Karbantartó Kft.

1011 Budapest, Vám u. 5–7.

44. HEBÜ Hőszolgáltató és Energetikai Berendezéseket
    Üzemeltető Kft.

6724 Szeged, Damjanich u. 21.

45. Hernádvíz Vízerőmű Kft.

3579 Kesznyéten, Vízerőmű telep 013/1 Hrsz.

46. Jank Magyarország Vízerőmű Kft.

9983 Alsószölnök, Fő u. 126/b.

47. Komlói Fűtőerőmű Zrt.

7300 Komló, Bem J. u. 24.

48. Magyar Áramszolgáltató Kft.

1132 Budapest, Váci út 72–74.

49. Magyar Villamos Művek Zrt.

1011 Budapest, Vám u. 5–7.

50. Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.
    (MAVIR)

1014 Budapest, Petermann bíró u. 5–7.

51. Mátrai Erőmű Zrt.

3272 Visonta, Erőmű u. 11.

52. MIFÜ Kft.

3531 Miskolc, Tatár út 29/b.

53. Mosonmagyaróvári Energiatermelő Kft.

9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány u. 13.

54. MVM Észak-Buda Projekt Kft.

1011 Budapest, Iskola u. 13.

55. MVM Kontó Zrt.

7030 Paks, Gagarin u. 1.

56. MVM Partner Zrt.

1011 Budapest, Vám u. 5–7.

57. MVM Villamosenergia Kereskedelmi Zrt.

1011 Budapest, Vám u. 5–7.

58. MVMI Informatika Zrt.

7031 Paks, Pf. 110

59. –

60. NYKCE Nyíregyházi Kombinált Ciklusú Erőmű Kft.

4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 92.

61. Országos Villamostávvezeték Zrt.

1158 Budapest, Körvasút sor 105.

62. Paksi Atomerőmű Zrt.

7031 Paks, 8803/10 Hrsz., Pf. 71.

63. Pannon Hőerőmű Zrt.

7630 Pécs, Edison u. 1.

64. Pannonpower Holding Zrt.

1117 Budapest, Budafoki út 91–93.

65. Pannontrading Energetikai és Általános Kereskedelmi Kft.

7630 Pécs, Edison u. 1.

66. SIEMENS Erőműtechnika Kft.

1158 Budapest, Késmárk u. 24–28.

67. Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft.

8000 Székesfehérvár, Királysor u. 1/b.

68. Szombathelyi Erőmű Zrt.

9700 Szombathely, Március 15 tér 5. A. ép.

69. Szombathelyi Vízerőmű Kft.

9756 Ikervár, Vízerőtelep

70. Tatabánya Erőmű Kft.

2800 Tatabánya, Vájár köz 2.

71. Tiszavíz Vízerőmű Energetikai Kft.

4450 Tiszalök, Vízerőmű

72. Vértesi Erőmű Zrt.

2841 Oroszlány, Pf. 23.

73. VILLKESZ Kft.

1138 Budapest, Révész u. 18.

74. ZSG Hungaria Kft.

5300 Karcag, Madarasi u. 54.

75. Bánya és Energiaipari Dolgozók Szakszervezte

1068 Budapest, Városligeti fasor 46–48.

76. Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

1011 Budapest, Fő u. 34–36.

77. Rudnap – Hungary Energia-kereskedelmi Kft.

1074 Budapest, Dohány u. 58–62.

78. ÁTI-Sziget Ipari Szolgáltató Központ Kft.

2313 Szigetszentmiklós, ÁTI-Sziget Ipari Park

89. Villamos Energia Termelő és Szolgáltató Kft.

1118 Budapest, Kelenhegyi út 39.

3. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

IGÉNYLŐLAP

Vonalkód helye

a villamosenergia-ipari munkavállalók és nyugdíjasok, illetve özvegyeik
kedvezményes árú villamosenergia-vételezéséhez
Kérjük, hogy a helyes kitöltés érdekében olvassa el a mellékelt tájékoztatót!
Az igénylőlapon „*”-gal megjelölt adatok villamosenergia-vásárlási szerződés tartalmával való összhangját az illetékes egyetemes szolgáltató ellenőrzi.
Az igénybejelentés típusa:

Új igény

 

Módosítás

 

Kedvezmény igénybevételének teljes megszüntetése

Az alábbi adatokat kell feltüntetni az igénylőlapon:
– új igény esetén valamennyi kért adatot [1., 2., 3., 4. és 5. pontok],
– módosítás esetén a módosuló adatokat, az igénylő személyes adatait, a jogosultságra vonatkozó adatokat (fogyasztásmérő cseréje esetén nem szükséges módosító igénylőlap kitöltése) [1., 2. és 5. pontok, valamint szükség esetén a 3. és 4. pont is],
– a kedvezmény igénybevételének teljes megszüntetése esetén az igénylő személyes adatait és a kedvezményes vételezés megszüntetésével kapcsolatosan kért adatokat [1., 4. és 5. pontok].
1. Az igénylő személyes adatai

Családi és utónév*:

 

Születési név*:

 

Anyja születési neve*:

 

Születési hely, idő*:

 

,

 

év

 

 

nap

Lakcím*:

 

Telefonszám (amennyiben van):

 

E-mail cím(amennyiben van):

 

MAVIR ID(módosítás, megszüntetés esetén kitöltendő):

⬜ ⬜ ⬜ ⬜ − ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ − ⬜

** A gyorsabb és pontosabb adatfeldolgozás érdekében célszerűen kitöltendő!
2. A jogosultságra vonatkozó adatok

A jogosultság alapja:
(Kérjük, csak egy jogosultsági kategóriát jelöljön meg!)


1. Munkavállaló
(nem szakszervezeti alkalmazott)

3. Munkavállaló özvegye
(nem szakszervezeti alkalmazott özvegye)

5. Szakszervezeti alkalmazott


7.    Szakszervezeti alkalmazott özvegye











 


2. Nyugdíjas
(nem nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott)

4. Nyugdíjas özvegye
(nem nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott özvegye)

6. Nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott

8. Nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott özvegye











Amennyiben Ön munkavállalóként, illetve szakszervezeti alkalmazottként kívánja igénybe venni a kedvezményt, kérjük adja meg az alábbi adatokat!

A jelenlegi munkáltató/szakszervezet megnevezése:

 

A munkáltató/szakszervezet székhelye:

 

Amennyiben Ön nyugdíjasként kívánja igénybe venni a kedvezményt, kérjük adja meg az alábbi adatokat!

Nyugdíjas törzsszáma:

 

Az utolsó munkáltató megnevezése:

 

Az utolsó munkáltató székhelye:

 

Amennyiben Ön özvegyként kívánja igénybe venni a kedvezményt, kérjük adja meg az alábbi adatokat!

Az elhunyt házastárs családi és utóneve:

 

Az elhunyt születési neve:

 

Az elhunyt anyjának születési neve:

 

Az elhunyt születési helye, ideje:

 

,

 

év

 

 

nap

Az elhalálozás időpontja:

 

év

 

 

nap

Halotti anyakönyvi kivonat száma:

 

Az elhunyt utolsó munkáltatójának megnevezése:

 

Az elhunyt utolsó munkáltatójának székhelye:

 

Az elhunyttal kötött házasságra vonatkozó házassági anyakönyvi kivonat száma:

 

Az Ön (igénylő) öregségi nyugdíjra való jogosultságának (várható) kezdete:

 

év

 

 

nap

3. A kedvezményes villamosenergia-vételezésre vonatkozó adatok
Hány felhasználási helyen kíván kedvezményesen villamos energiát vételezni?

 

Egy
(Csak az első számú kedvezményes felhasználási helyen)


 


Kettő


A kedvezményesen vételezhető villamos energia mennyisége évente a két felhasználási helyen összesen legfeljebb 15 000 kWh, amelyből a második fogyasztási helyen évente legfeljebb 2500 kWh vehető igénybe. Az első kedvezményes felhasználási helyen a 15 000 kWh és a második kedvezményes felhasználási helyre vonatkozóan megadott mennyiség különbözetét lehet kedvezményesen vételezni. A kedvezményes villamosenergia-fogyasztás az egyetemes szolgáltató, illetve az elosztó által leolvasott aktuális mérőállástól, ennek hiányában a kedvezmény igénybevételének kezdetére becsült mérőállástól számítva kerül elszámolásra (a becslés az igénylő havi átlagos villamosenergia-fogyasztása alapján történik).
I. Első kedvezményes felhasználási hely

Címe*:

 

A kedvezményes felhasználási hely azonosítója*:

 

A használat jogcíme:
(az igénylő és/vagy a házastárs kizárólagos, illetve közös fennálló joga)


tulajdon

haszonélvezet





bérlet

albérlet





társbérlet


Fogyasztásmérő(k) gyári száma*:

 

 

 

Jelenlegi mérőállás (tájékoztató adat, kötelezően kitöltendő)*:

 

 

 

Az egyetemes szolgáltató megnevezése*:

 

Az igénylő egyetemes szolgáltató szerinti vevőkódja/ügyfélszáma/partnerszáma*:

 

Szerződésszám*:

 

II. Második kedvezményes felhasználási hely

Címe*:

 

A kedvezményes felhasználási hely azonosítója*:

 

A használat jogcíme:
(az igénylő és/vagy a házastárs kizárólagos, illetve közös fennálló joga)


tulajdon

haszonélvezet





bérlet

albérlet





társbérlet


Fogyasztásmérő(k) gyári száma*:

 

 

 

Jelenlegi mérőállás (tájékoztató adat, kötelezően kitöltendő)*:

 

 

 

A tárgyévben kedvezményesen vételezni kívánt villamosenergia-mennyiség:

 

kWh/naptári év

Az egyetemes szolgáltató megnevezése*:

 

Az igénylő egyetemes szolgáltató szerinti vevőkódja/ügyfélszáma/partnerszáma*:

 

Szerződésszám*:

 

4. A kedvezményes vételezés módosításához/megszüntetéséhez kapcsolódó adatok
Kérjük, töltse ki az alábbi táblázatokat amennyiben Ön
•    kedvezményes felhasználási helyet érintő adatváltozást vagy módosítást jelent be és
−    meg kívánja változtatni a kedvezményes felhasználási helyeket – erre naptári évente kétszer van lehetősége (a kedvezményes vételezés egy adott kedvezményes felhasználási helyen történő befejezése is ebbe a kategóriába tartozik),
−    a kedvezményes felhasználási helyeket az adott naptári évben már kétszer megváltoztatta és a kedvezményes felhasználási hely(ek)en a kedvezmény feltételét jelentő jogviszony (a használat jogcíme) megszűnése miatt befejezi az adott felhasználási hely(ek)en történő kedvezményes vételezést (ebben az esetben új első vagy második kedvezményes felhasználási helyet nem jelölhet meg és a kedvezményesen vételezni kívánt villamos energia mennyiségét nem módosíthatja),
•    teljesen meg kívánja szüntetni a kedvezmény igénybevételét.
I. Kedvezményes vételezés befejezése vagy megszüntetése az első kedvezményes felhasználási helyen
A kedvezményes vételezés befejezésének vagy megszüntetésének oka:

A kedvezményes felhasználási helyek megváltoztatása
(évente kétszer lehetséges)

A kedvezményes vételezés befejezése a kedvezmény feltételét jelentő használati jogcím megszűnése miatt

 

A kedvezmény igénybevételének megszüntetése

A kedvezményes felhasználási hely címe*:

 

A kedvezményes felhasználási hely azonosítója*:

 

Fogyasztásmérő(k) gyári száma*:

 

 

 

Jelenlegi mérőállás (tájékoztató adat, kötelezően kitöltendő)*:

 

 

 

Az egyetemes szolgáltató megnevezése*:

 

II. Kedvezményes vételezés befejezése vagy megszüntetése a második kedvezményes felhasználási helyen
A kedvezményes vételezés befejezésének vagy megszüntetésének oka:

A kedvezményes felhasználási helyek megváltoztatása
(évente kétszer lehetséges)

 

A kedvezményes vételezés befejezése a kedvezmény feltételét jelentő használati jogcím megszűnése miatt

 

A kedvezmény igénybevételének megszüntetése

A kedvezményes felhasználási hely címe*:

 

A kedvezményes felhasználási hely azonosítója*:

 

Fogyasztásmérő(k) gyári száma*:

 

 

 

Jelenlegi mérőállás (tájékoztató adat, kötelezően kitöltendő)*:

 

 

 

Az egyetemes szolgáltató megnevezése*:

 

5. Nyilatkozat
Jelen igénylőlap aláírásával hozzájárulok az igénylőlapon megadott személyes adataimnak, valamint a kedvezményes vételezéshez kapcsolódó egyedi villamosenergia-fogyasztási adataimnak a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. mint átviteli rendszerirányító részére történő átadásához és az átviteli rendszerirányító általi kezeléséhez. Tudomásul veszem, hogy személyes és fogyasztási adataimat az átviteli rendszerirányító csak a villamoseneriga-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló 116/2007. (XII. 29.) GKM rendeletben [a továbbiakban: 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet] meghatározott célok érdekében használhatja fel.
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy szénjárandóságban nem részesülök és a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerint kedvezményesen vételezett villamos energiát saját célra kívánom igénybe venni, jövedelemszerzésre irányuló tevékenységhez azt nem használom. Kijelentem, hogy a kérelemben feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek és a kedvezményt a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendeletben meghatározott feltételekkel veszem igénybe. Tudomásul veszem, hogy a MAVIR ZRt. az igénylőlapon feltüntetett adatokat, illetve a jogosultság feltételeinek fennállását ellenőrizheti és tőlem ezek alátámasztását kérheti, az erre szolgáló igazolásokat köteles vagyok a MAVIR ZRt. részére az erre vonatkozó felszólítás kézhezvételét követő 30 napon belül megküldeni.
Tudomásul veszem, hogy az igénylőlapon feltüntetett adataim megváltozásáról (a fogyasztásmérő cseréjének esetét kivéve) köteles vagyok 15 napon belül új igénylőlap megküldésével értesíteni a tájékoztató szerinti kapcsolattartásra kijelölt szervezetet.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………………………………….
igénylő aláírása
Kérjük, hogy az igénylőlap 2. pontjában megjelölt jogosultsági kategória alapján az alábbiaknak megfelelően mellékelje a jogosultságra vonatkozó kitöltött igazolást!
Kitöltött igazolást az alábbi esetekben kell mellékelni:
–    az igénylő a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt korábban nem vette igénybe,
–    az igénylő a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt korábban igénybe vette, illetve jelenleg is igénybe veszi, de a kedvezményre vonatkozó jogosultsági alapja (az igénylőlap 2. pontjában megjelölt jogosultsági kategória vagy az elhunyt házastárs személye) megváltozott (kivéve ha a kedvezményt igénybe vevő munkavállaló, illetve szakszervezeti alkalmazott nyugdíjba vonult),
–    az igénylő a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerint kedvezményt korábban igénybe vette, illetve jelenleg is igénybe veszi, de a munkáltató személyében változás következett be.
•    Ha Ön 1-es jogosultsági kategóriába tartozó munkavállaló vagy 5-ös jogosultsági kategóriába tartozó szakszervezeti alkalmazott, igénylőlapjához az 1. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie.
•    Ha Ön 2-es jogosultsági kategóriába tartozó nyugdíjas vagy 6-os jogosultsági kategóriába tartozó nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott és
o    2007. június 21-én nyugdíjasként a lakossági fogyasztók részére a közüzemi szolgáltató által szolgáltatott villamos energia árának megállapításáról szóló 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet [a továbbiakban: 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet] szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát, igénylőlapjához a 2. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie,
o    2007. június 21-én nyugdíjasként nem vételezett az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát és mint munkavállaló vagy mint nyugdíjas nem vette igénybe a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt, igénylőlapjához a 3. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie.
•    Ha Ön 3-as jogosultsági kategóriába tartozó munkavállalói özvegy vagy 7-es jogosultsági kategóriába tartozó szakszervezeti alkalmazotti özvegy és
o    2007. június 21-én munkavállaló özvegyeként az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát, igénylőlapjához a 2. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie,
o    2007. június 21-én munkavállaló özvegyeként nem vételezett az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát, igénylőlapjához a 4. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie.
•    Ha Ön 4-es jogosultsági kategóriába tartozó nyugdíjas özvegye vagy 8-as jogosultsági kategóriába tartozó nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott özvegye és
o    2007. június 21-én nyugdíjas özvegyeként az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát, igénylőlapjához a 2. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie,
o    2007. június 21-én nyugdíjas özvegyeként nem vételezett az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát, valamint
▪    az elhunyt nyugdíjas házastárs igénybe vette a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt, igénylőlapjához az 5. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie,
▪    az elhunyt nyugdíjas házastárs nem vette igénybe a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt, igénylőlapjához a 6. számú igazolást kell mellékelve kitöltenie,
▪    az elhunyt nyugdíjas házastárs elhalálozásakor az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát, igénylőlapjához a 7. számú igazolást kell kitöltve mellékelnie (ebben az esetben a jogosultság a 6. számú igazolás kitöltésével is igazolható).
Az igazolás szövegében „/” jellel elválasztott, dőlt betűvel szedett lehetőségek közül, kérjük, aláhúzással jelezze a megfelelőt!
Kérjük, az alábbi táblázatban jelölje meg, hogy hányas számú igazolást mellékelte az igénylőlaphoz!

 

1. számú igazolás

4. számú igazolás

7. számú igazolás

 

2. számú igazolás

5. számú igazolás

 

 

 

3. számú igazolás

6. számú igazolás

 

 

1. számú igazolás
Igazolás
villamosenergia-ipari/ szakszervezeti munkavállaló jogosultságáról
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy ……………………………………… (név) (születési hely, idő: ………………….., anyja születési neve: …………………………..…, lakcím: …………………………………………………………) teljes vagy részmunkaidőben történő foglalkoztatásra irányuló munkaviszonya társaságunkkal/szakszervezetünkkel fennáll és legalább három hónapos folyamatos, a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezik.
A fennálló teljes vagy részmunkaidős munkaviszony alapján, annak megszűnéséig villamosenergia-ipari munkavállalóként/szakszervezeti alkalmazottként jogosult a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményes villamosenergia-vételezésre.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása

 

2. számú igazolás
Igazolás
2007. június 21-én az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát vételező villamosenergia-ipari nyugdíjas/ özvegy jogosultságáról
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: ……………………………., lakcím: ……………………………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy 2007. június 21-én mint villamosenergia-ipari nyugdíjas/özvegy az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételeztem villamos energiát.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása
(A villamosenergia-ipari („C”) díjszabás igénybevételének számlamásolattal
történő igazolása esetén töltendő ki!)
A fenti igazoláshoz mellékelem a 2007. június 21-ét is tartalmazó időszakra vonatkozóan kiállított villamosenergia-számla másolatát.
A mellékelt számlához kapcsolódó adatok az alábbiak:

A fogyasztási hely címe:

 

Fogyasztási hely azonosítója:

 

Fogyasztásmérő gyári száma:

 

A közüzemi szolgáltató megnevezése:

 

Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása
(A villamosenergia-ipari („C”) díjszabás igénybevételének volt közüzemi szolgáltató, illetve jogutódja által történő igazolása esetén töltendő ki!)
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy az igénylő 2007. június 21-én az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát.
A kedvezményes fogyasztási hely adatai az alábbiak:

A fogyasztási hely címe:

 

Fogyasztási hely azonosítója:

 

Fogyasztásmérő gyári száma:

 

Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása
3. számú igazolás
Igazolás
2007. június 21-én villamosenergia-ipari nyugdíjasként az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát nem vételező és munkavállalóként vagy nyugdíjasként a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt igénybe nem vevő villamosenergia-ipari nyugdíjas jogosultságáról
(A volt munkáltató vagy jogutódjának működése esetén töltendő ki!)
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy társaságunktól/szakszervezetünktől, illetve annak jogelődjétől (a(z): …………………………………….. (jogelőd megnevezése) -tól/től) nyugdíjba vonult ………………………….……………… (név) (születési hely, idő: …………………………………………, anyja születési neve: ………………………………………………………, lakcím: ………………………………………………..) nyugdíjazásának időpontjában ……………………… (nyugdíjazás dátuma: év, hó, nap) -án/én ……………………… (munkaviszony tartama: év, hónap) a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezett.
A fenti munkaviszony időtartama alapján villamosenergia-ipari nyugdíjasként/nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazottként jogosult a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményes villamosenergia-vételezésre. A jogosultság időtartama ………………………… (év, hónap) / időben nem korlátozott.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása
(A volt munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén töltendő ki!)
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: …………………….………., lakcím: ……………………………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy a ……………………………………………………….……… (cégnév/szakszervezet neve, székhelye) -tól/től vonultam nyugdíjba és összesen ……………………………. (év, hónap) a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezem, nyugdíjazásom időpontja ………………… (év, hónap, nap).
A fenti munkaviszony időtartama alapján villamosenergia-ipari nyugdíjasként/nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazottként jogosult vagyok a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményes villamosenergia-vételezésre, jogosultságom időtartama ………………………… (év, hónap) / időben nem korlátozott.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása

 

4. számú igazolás
Igazolás
2007. június 21-én villamosenergia-ipari munkavállaló/szakszervezeti alkalmazott özvegyeként az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát nem vételező özvegy jogosultságáról
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy elhunyt munkavállalónk, illetve jogelődünk, (a(z) ………………………….…………………………. (jogelőd megnevezése)) elhunyt munkavállalója ……………………………………… (név) (születési hely, idő: …………………………………, anyja születési neve: …………………………………………) elhalálozásának időpontjában ………………… (év, hónap, nap) legalább három hónapos folyamatos, a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezett, illetve munkavállalóként jogosult volt az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással történő vételezésre.
Az elhunyt munkavállaló házastársa …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: ……………………………., lakcím: ……………………………………………..) villamosenergia-ipari özvegyként jogosult a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményes villamosenergia-vételezésre.
A jogosultság időtartama öt év.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása
5. számú igazolás
Igazolás
a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményben részesült, elhunyt villamosenergia-ipari nyugdíjas/nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott özvegyének jogosultságáról
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve ……………………………., lakcím: ……………………………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy ………………………………………-nak/nek (név) (születési hely, idő: …………………………………, anyja születési neve: …………………………………………) elhalálozásáig házastársa voltam.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………...
igénylő aláírása

 

6. számú igazolás
Igazolás
2007. június 21-én nyugdíjas özvegyeként az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát nem vételező és a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezményt igénybe nem vevő villamosenergia-ipari nyugdíjas/nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott özvegyének jogosultságáról
(A volt munkáltató vagy jogutódjának működése esetén töltendő ki!)
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy ……………………………………… (név) (születési hely, idő: …………………………………, anyja születési neve: …………………………………………), társaságunktól/szakszervezetünktől, illetve annak jogelődjétől (a(z): ……………………………………………….. (jogelőd megnevezése) -tól/től) vonult nyugdíjba és elhalálozásának időpontját (………………… (év, hónap, nap)) megelőzően legalább három hónapos folyamatos, a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezett.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: ……………………………., lakcím: ……………………………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy ………………………………………-nak/nek (név) (születési hely, idő: …………………………………, anyja születési neve: …………………………………………) elhalálozásáig házastársa voltam.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………...
igénylő aláírása
(A volt munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén töltendő ki!)
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: ……………………………., lakcím: ……………………………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy ……………………………………… (név) (születési hely, idő: …………………………………, anyja születési neve: …………………………………………) elhalálozását megelőzően a …………………………… (cégnév/szakszervezet neve, székhely) -tól/től vonult nyugdíjba és elhalálozásának időpontját, ………………… (év, hónap, nap) -t megelőzően legalább három hónapos folyamatos, a 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari munkaviszonnyal rendelkezett.
Továbbá kijelentem, hogy a fent megnevezett………………………………………-nak/nek elhalálozásáig házastársa voltam.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása
7. számú igazolás
Igazolás
elhunyt, elhalálozásakor az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással villamos energiát vételező nyugdíjas özvegyének jogosultságáról
Alulírott, …………………………… (az igénylő neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve …………………………..…., lakcím: ………………………..…………………………..) mint igénylő kijelentem, hogy …………………………… (az elhunyt nyugdíjas neve) (születési hely, idő: …………………………….., anyja születési neve: …………………………….) elhalálozásának időpontjában (………………………. (év, hó, nap)) mint villamosenergia-ipari nyugdíjas/nyugdíjazott szakszervezeti alkalmazott az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát.
Továbbá kijelentem, hogy a fent megnevezett ………………………………………-nak/nek (név) elhalálozásáig házastársa voltam.
Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása
(A villamosenergia-ipari („C”) díjszabás igénybevételének számlamásolattal
történő igazolása esetén töltendő ki!)
Igazolásomhoz mellékelem fenti elhunyt házastársam elhalálozásának időpontját is tartalmazó időszakra vonatkozóan kiállított villamosenergia-számla másolatát.
A mellékelt számlához kapcsolódó adatok az alábbiak:

A fogyasztási hely címe:

 

Fogyasztási hely azonosítója:

 

Fogyasztásmérő gyári száma:

 

A közüzemi szolgáltató megnevezése:

 

Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igénylő aláírása
(A villamosenergia-ipari („C”) díjszabás igénybevételének volt közüzemi szolgáltató, illetve jogutódja által történő igazolása esetén töltendő ki!)
Az igazolás kiállítója: …………………………………………………………..
Igazolom, hogy a fent megnevezett elhunyt ……………………….. (név) elhalálozásának időpontjában (………………………. (év, hó, nap)) az 58/2002. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti villamosenergia-ipari („C”) díjszabással vételezett villamos energiát.
A kedvezményes fogyasztási hely adatai az alábbiak:

A fogyasztási hely címe:

 

Fogyasztási hely azonosítója:

 

Fogyasztásmérő gyári száma:

 

Dátum: 20... …………….. hó …… nap
……………………………………………
igazoló (cégszerű) aláírása

4. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

A kedvezményes villamosenergia-vételezésre jogosultakról szóló értesítés adatai
A jogosultságra vonatkozó értesítés nyilvántartási száma
A kedvezményre jogosult fogyasztó
családi és utóneve
születési neve
anyja születési neve
születési helye, ideje
lakcíme
egyetemes szolgáltató szerinti vevőkódja/ügyfélszáma/partnerszáma
átviteli rendszerirányító által adott egyedi azonosító kódja (MAVIR ID)
A jogosultság alapja
A jogosultság kezdetének időpontja
A jogosultság megszűnésének időpontja (ha ismert)
A villamosenergia-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet 37. §-a szerinti finanszírozó neve
A finanszírozó székhelye
A kedvezményes felhasználási hely(ek) címe
A kedvezményes felhasználási hely(ek) azonosítója
A fogyasztásmérő(k) gyári száma (kedvezményes felhasználási helyenként)
A kedvezményesen vételezhető villamosenergia-mennyiség adott naptári évben (kedvezményes felhasználási helyenként)
A kedvezményre jogosult által egy naptári évben kedvezményesen vételezni kívánt villamosenergia-mennyiség (kedvezményes felhasználási helyenként)
Dátum

5. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

1. Az R. 5. számú melléklet 3. pontjában az „5 munkanapon belül” szövegrész helyébe „30 munkanapon belül” szöveg lép.
2. Az R. 5. számú melléklete a 3. pontot követően a következő 3/a. ponttal egészül ki:
„3/a. Az egyetemes szolgáltató a kedvezményes villamosenergia-vételezés megszűnése esetén a megszüntetéstől számított 5 munkanapon belül megküldi – az átviteli rendszerirányító által megadott elektronikus formátumban – az átviteli rendszerirányító részére az adott felhasználási helyre vonatkozóan a fogyasztásmérő(k) állását és a megszüntetés naptári hónapjában a megszüntetés időpontjáig elszámolt villamosenergia-fogyasztás mennyiségét.”
3. Az R. 5. számú melléklete a 4. pontot követően a következő 4/a. ponttal egészül ki:
„4/a. A számviteli bizonylat kiállításával egyidejűleg az egyetemes szolgáltató – ha ahhoz az érintett munkavállaló írásban hozzájárult – elektronikus formában megküldi a finanszírozónak a kedvezményt igénybe vevő fogyasztók azon személyes és fogyasztási adatait, amely alapján a számviteli bizonylat kiállításra került.”
4. Az R. 5. számú melléklet 7. pontjában az ,, , az eltérés bemutatásával” szövegrész hatályát veszti.
5. Az R. 5. számú melléklete a 10. pontot követően a következő 10/a. ponttal egészül ki:
„10/a. A várható éves fogyasztást az egyetemes szolgáltató nem határozhatja meg kizárólag az igénylőlapon megjelölt, kedvezményesen vételezni kívánt villamosenergia-mennyiség alapján.”
6. Az R. 5. számú melléklet 11. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„11. A tömbelszámolás alapját a felhasználási hely mérésére szolgáló fogyasztásmérő-berendezés leolvasásával, adatrögzítéssel, valamint az egyetemes szolgáltató kezdeményezésére történt felhasználói adatközléssel, ennek hiányában a felhasználás időarányos megosztásával megállapított mérőállás képezi. Az év végi tömbelszámolást azon a fogyasztási helyen kell elvégezni, ahol a decemberi fogyasztási időszak elszámolása történik. Ennek megvalósítása érdekében az egyetemes szolgáltatónak minden szükséges fogyasztási adatot meg kell kapnia ahhoz, hogy az éves tömbelszámolást el tudja végezni, abban az esetben is, ha év közben a fogyasztó egyetemes szolgáltatót vált. Szolgáltatóváltás esetén a szükséges adatokat az új egyetemes szolgáltató részére – az egyetemes szolgáltatók által biztosított adatok alapján – az átviteli rendszerirányító küldi meg.”

6. melléklet a 24/2009. (VI. 9.) KHEM rendelethez

Kimutatás a villamosenergia-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló
116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szerinti kedvezmény térítéséhez
Finanszírozó számviteli bizonylat összesítő
Finanszírozó neve
Finanszírozó átviteli rendszerirányító által adott egyedi azonosító kódja
Tárgyidőszak (év, hónap)

Első kedvezményes felhasználási hely

Második kedvezményes felhasználási hely

Összesen

A villamosenergia-iparban fennálló vagy eltöltött munkaviszonnyal összefüggésben igénybe vehető villamosenergia-vásárlási kedvezményről szóló 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet [a továbbiakban: 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet] 1. számú melléklete szerinti, illetve az egyetemes szolgáltatók által alkalmazott elszámolási kategóriák (tömbök)

I.1

II.1

III.

IV.

V.

VI.2

I.1

II.1

III 3

0-1320 kWh/év
(0 - 110 kWh/hó)

0/1320-6000 kWh/év
(0/110 - 500 kWh/hó)

6000-9000 kWh/év
(500 - 750 kWh/hó)

9000-12000 kWh/év
(750 - 1000 kWh/hó)

12000-
15000 kWh/év
(1000 - 1250 kWh/hó)

15000 kWh/év -
(1250 kWh/hó - )

0-1320 kWh/év
(0 - 110 kWh/hó)

0/1320 kWh/év - Kedv. vételezni kívánt mennyiség
(max. 2500 kWh/év)
(0/110 kWh/hó - max. 208 kWh/hó)

Kedv. vételezni kívánt mennyiség
(max. 2500 kWh) -
(max 208 kWh/hó - )

Kedvezményes áron értékesített villamos energia mennyisége (kWh)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedvezményes áron értékesített villamos energia értékesítéséből származó árbevétel kedvezmény nélküli áron számítva (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedvezményes áron történő értékesítésből származó árbevétel (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyetemes szolgáltató térítési igénye (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korrekció4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ténylegesen fizetendő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Ha az A/I. (1320 kWh/év fogyasztásig terjedő) tömb a későbbiekben megszüntetésre kerül, a vonatkozó adatok a II. tömb oszlopában kerülnek feltüntetésre és az I. tömb oszlopa üresen marad (ebben az esetben a II. tömb fejlécében az intervallumok kezdeteként nulla kWh-t kell figyelembe venni).
2 15000 kWh/év feletti villamos energia mennyiségre vonatkozóan a nem kedvezményes árak kerülnek feltüntetésre.
3 2500 kWh/év feletti villamos energia mennyiségre vonatkozóan a nem kedvezményes árak kerülnek feltüntetésre.
4 Nettó részösszegekre számított ÁFA kerekítésekből származó eltérés.
Finanszírozói jogosultság-csoportonkénti összesítő
Finanszírozó neve
Finanszírozó átviteli rendszerirányító által adott egyedi azonosító kódja
Tárgyidőszak (év, hónap)
Jogosultsági kategória (villamosenergia-ipari munkavállaló [nem szakszervezeti alkalmazott], villamosenergia-ipari munkavállaló özvegye, villamosenergia-ipari nyugdíjas, villamosenergia-ipari nyugdíjas özvegye, szakszervezeti alkalmazott)
A villamosenergia-piaci egyetemes szolgáltatás árképzéséről, valamint az egyetemes szolgáltatás keretében nyújtandó termékcsomagokról szóló 115/2007. (XII. 29.) GKM rendelet [a továbbiakban: 115/2007. (XII. 29.) GKM rendelet] 3. § (1) bekezdése szerinti árszabás („A1” vagy „A2”)
A kedvezményre jogosult hálózathasználati és villamosenergia-vásárlási szerződéseinek kezelése (összevontan/külön)

Első kedvezményes felhasználási hely

Második kedvezményes felhasználási hely

Összesen

A 116/2007. (XII. 29.) GKM rendelet 1. számú melléklete szerinti, illetve az egyetemes szolgáltatók által alkalmazott elszámolási kategóriák (tömbök)

I.1

II.1

III.

IV.

V.

VI.2

I.1

II.1

III.3

0-1320 kWh/év
(0 - 110 kWh/hó)

0/1320-6000 kWh/év
(0/110 - 500 kWh/hó)

6000-9000 kWh/év
(500 - 750 kWh/hó)

9000-12000 kWh/év
(750 - 1000 kWh/hó)

12000-
15000 kWh/év
(1000 - 1250 kWh/hó)

15000 kWh/év -
(1250 kWh/hó - )

0-1320 kWh/év
(0 - 110 kWh/hó)

0/1320 kWh/év - Kedv. vételezni kívánt mennyiség
(max. 2500 kWh/év)
(0/110 kWh/hó - max. 208 kWh/hó)

Kedv. vételezni kívánt mennyiség
(max. 2500 kWh) -
(max 208 kWh/hó - )

Kedvezményes áron értékesített villamos energia mennyisége (kWh)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedvezményes áron értékesített villamos energia értékesítéséből származó árbevétel kedvezmény nélküli áron számítva (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kedvezményes áron történő értékesítésből származó árbevétel (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyetemes szolgáltató térítési igénye (Ft)

ÁFA nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÁFÁ-val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korrekció4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ténylegesen fizetendő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Ha az A/I. (1320 kWh/év fogyasztásig terjedő) tömb a későbbiekben megszüntetésre kerül, a vonatkozó adatok a II. tömb oszlopában kerülnek feltüntetésre és az I. tömb oszlopa üresen marad (ebben az esetben a II. tömb fejlécében az intervallumok kezdeteként nulla kWh-t kell figyelembe venni).
2 15000 kWh/év feletti villamos energia mennyiségre vonatkozóan a nem kedvezményes árak kerülnek feltüntetésre.
3 2500 kWh/év feletti villamos energia mennyiségre vonatkozóan a nem kedvezményes árak kerülnek feltüntetésre.
4 Nettó részösszegekre számított ÁFA kerekítésekből származó eltérés.
A finanszírozói jogosultság-csoportonkénti összesítőt az egyes jogosultsági kategóriák, a 115/2007. (XII. 29.) GKM rendelet 3. § (1) bekezdése szerinti árszabások, valamint a hálózathasználati és villamosenergia-vásárlási szerződések kezelése alapján külön-külön kell kitölteni.”
1

A rendeletet a 12/2015. (III. 31.) NFM rendelet 11. § a) pontja hatályon kívül helyezte 2015. április 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére