• Tartalom

29/2009. (XII. 4.) PM rendelet

29/2009. (XII. 4.) PM rendelet

egyes önkormányzati adóztatási tárgyú PM rendeletek módosításáról1

2009.12.12.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 175. § (7) bekezdésében és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 46. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a pénzügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló 169/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § Az önkormányzati adóhatóságok által rendszeresíthető bevallási, bejelentési nyomtatványok tartalmáról szóló 35/2008. (XII. 31.) PM rendelet (a továbbiakban: R1.) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzati adóhatóságnak (a továbbiakban: adóhatóság) a hatáskörébe tartozó adókra az 1–9. és a 15–16. mellékletben szereplő nyomtatványok alapján kell a bevallási nyomtatványokat rendszeresítenie. Az adóhatóság a bevallási nyomtatványokat kizárólag az önkormányzati adórendeletben szabályozott mentességi, kedvezményi rendelkezések végrehajtása, illetve a fizetendő adó megállapítása érdekében egészítheti ki.”

2. § Az R1. 1–4. melléklete helyébe e rendelet 1–4. melléklete, 12. melléklete helyébe e rendelet 5. melléklete, 13. melléklete helyébe e rendelet 6. melléklete lép.

3. § Az R1. az e rendelet 7. mellékletével megállapított 17. melléklettel egészül ki.

4. § A települési önkormányzat hatáskörébe tartozó adók és adók módjára behajtandó köztartozások nyilvántartásáról, kezeléséről és elszámolásáról szóló 13/1991. (V. 21.) PM rendelet (a továbbiakban: R2.) 13. §-a előtti alcím és a 13. § helyébe a következő alcím és rendelkezés lép:

„Az adó, a gépjárműadó, a luxusadó, a jövedelemadó, a talajterhelési díj, a közigazgatási hatósági eljárási illeték és az adók módjára behajtandó köztartozások számítógépes adatfeldolgozásának rendje, a közterhek számítógépes nyilvántartására kifejlesztett programrendszerek használatára irányuló engedélyezés
13. § (1) Az adópolitikáért felelős miniszter az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó közterhek számítógépes nyilvántartására szolgáló következő programrendszerek használatára irányuló engedélyek kiadása tárgyában dönt:
a) keretprogramrendszer [(3) bekezdés],
b) önkormányzati programrendszer [(4) bekezdés], valamint
c) az a)–b) pont szerinti programrendszerek (5) bekezdés szerinti módosítása.
(2) Az önkormányzati adóhatóság a hatáskörébe tartozó adók és adók módjára behajtandó köztartozások nyilvántartására csak az (1) bekezdés a) pontja szerinti keretprogramrendszernek az adott önkormányzat adórendeletére, adórendeleteire egyediesített változatát vagy a b) pontja szerinti programrendszert, illetőleg az (1) bekezdés c) pontja szerinti, módosított programrendszert használhatja. A keretprogramrendszer egyediesítésének minősül a keretprogramrendszer – (5) bekezdés szerinti módosításának nem tekinthető – olyan – egy önkormányzatra vonatkozó – adaptációja, amelynek eredményeként az adaptált keretprogramrendszer működése megfelel az adott önkormányzat adórendeletének és ügyviteli rendjének.
(3) Keretprogramrendszernek minősül az a programrendszer, amely megfelel az önkormányzati adóhatóságok feladatainak ellátását meghatározó törvények, kormányrendeletek, miniszteri rendeletek rendelkezéseinek. Keretprogramrendszer engedélyezésére irányuló eljárás esetén az adópolitikáért felelős miniszter ennek teljesülését vizsgálja.
(4) Önkormányzati programrendszernek minősül az a programrendszer, amely az önkormányzati adóhatóságok feladatainak ellátását meghatározó törvények, kormányrendeletek, miniszteri rendeletek rendelkezései mellett megfelel az adott önkormányzat adórendeletének is. Az önkormányzati programrendszer engedélyezésére irányuló eljárás esetén az adópolitikáért felelős miniszter – egy önkormányzat vonatkozásában – ennek teljesülését vizsgálja.
(5) Ha az (1) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti programrendszer használatára irányuló engedély kiadását követően az annak működését érintő jogszabály változik, akkor a programrendszert módosítani kell. A programrendszer módosításának kell tekinteni – jogszabályváltozástól függetlenül – azt is, ha a programrendszer jelentősen megváltozik (így különösen: adókötelezettség megállapítását, a pótlék, a kamat kiszámítását, a pénzforgalom elszámolását és ezek nyilvántartását érintő változások, valamint az ezekhez társuló adatstruktúra változása). Ha a programrendszer módosítására jogszabályváltozás miatt kerül sor, a módosítás tervezett bevezetése időpontjának a módosításra okot adó jogszabályváltozás hatálybalépésének napjára kell esnie. Az (1) bekezdés a)–b) pontjai szerinti programrendszerek módosításának engedélyezésére irányuló eljárás esetén az adópolitikáért felelős miniszter azt vizsgálja, hogy a korábban már jóváhagyott programrendszeren végrehajtott módosítás a hatályos jogszabályoknak és a már kihirdetett, hatályba lépő jogszabályváltozásnak megfelelően támogatja-e az önkormányzati adóhatóság feladatainak ellátását.
(6) A (3) bekezdés szerinti engedély iránti kérelemhez a kérelmezőnek mellékelnie kell a programrendszert leíró – (9) bekezdés szerinti – dokumentációt.
(7) A (4) bekezdés szerinti engedély iránti kérelemhez a kérelmezőnek mellékelnie kell:
a) a programrendszert leíró – (9) bekezdés szerinti – dokumentációt,
b) a programrendszert használni kívánó önkormányzat helyi adóról szóló, a programrendszer tervezett bevezetése időpontjában és az azt megelőző 5 naptári év bármely napján hatályos, egységes szerkezetbe foglalt valamennyi rendeletét az utolsó módosítás kihirdetési időpontjának megjelölésével.
(8) Az (5) bekezdés szerinti engedély iránti kérelemhez a kérelmezőnek mellékelnie kell:
a) a már jóváhagyott programrendszer módosítását leíró – (9) bekezdés szerinti – dokumentációt,
b) az (1) bekezdés b) pontja szerinti programrendszer módosítása esetén a programrendszert használó önkormányzat helyi adóról szóló, a programrendszer módosítását kiváltó rendeletének, rendeleteinek szövegét.
(9) A programrendszert leíró dokumentációnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy megfelelő részletezettséggel bemutassa, hogy a programrendszer működése a hatályos, illetve a már kihirdetett, hatályba lépő jogszabályoknak megfelel. A dokumentációnak tartalmaznia kell legalább a programrendszer funkcióinak leírását, a működése során alkalmazott műveletek, relációk, adatok, adatmezők, paraméterek, konstansok, mutatók, iratminták, listák (pl. adószámla egyenleg értesítő, zárási összesítő, kivetési összesítő) részletes bemutatását.
(10) Az (1) bekezdés a)–b) pontjai szerinti programrendszert leíró dokumentációt a tervezett bevezetését megelőző 90 nappal optikai adathordozón és 6 darab papír alapú példányon vagy elektronikus úton, a már jóváhagyott programrendszer módosítását tartalmazó dokumentációt pedig a tervezett bevezetését megelőző 30 nappal optikai adathordozón és 6 darab papír alapú példányon vagy elektronikus úton kell az adópolitikáért felelős miniszterhez benyújtani.
(11) A (6)–(8) bekezdésekben foglaltakon túlmenően a (3)–(5) bekezdések szerinti eljárások kezdeményezése esetén a kérelemhez csatolni kell:
a) nyilatkozatot a programrendszer, illetve a már jóváhagyott programrendszer módosítása bevezetésének tervezett időpontjáról,
b) optikai adathordozón vagy – ha a programrendszert leíró dokumentációt elektronikus úton nyújtották be – elektronikus úton a jóváhagyásra benyújtott programrendszert,
c) a kincstár adatfogadásról szóló igazolását, valamint
d) a díj megfizetését igazoló banki átutalási bizonylatot is.
(12) Ha a (3)–(5) bekezdésekben foglalt eljárások kezdeményezésére irányuló kérelem benyújtását követően, de az engedélyezési kérelem elbírálását megelőzően kihirdetett törvényben, kormányrendeletben vagy miniszteri rendeletben olyan rendelkezés válik a programrendszer engedélyezésére irányuló kérelem benyújtásának időpontját követően hatályossá, amely a programrendszer működését érinti, akkor az adópolitikáért felelős miniszter tájékoztatja a kérelmezőt a jogszabályváltozásról és felhívja a kérelmezőt a kérelem 15 napon belül történő kiegészítésére. Ha a (4) bekezdés szerinti eljárás kezdeményezésére irányuló kérelem benyújtását követően, de az engedélyezési kérelem elbírálását megelőzően olyan önkormányzati adórendeletet hirdettek ki, amely a programrendszer engedélyezésére irányuló kérelem benyújtását követően válik hatályossá, akkor a kérelmező az önkormányzati adórendelet kihirdetését követő 15 napon belül – de legfeljebb a kérelem elbírálásáig – engedélyezési kérelmét – az adópolitikáért felelős miniszter külön felhívása nélkül – kiegészíti.
(13) Az adópolitikáért felelős miniszter a benyújtott programrendszert, illetve a már jóváhagyott programrendszer módosítását – a jóváhagyásról szóló határozatában foglalt a programrendszer alkalmazhatósága megkezdésének napjától számított 3 év időtartamra, feltéve, hogy a programrendszer módosításának (5) bekezdés szerinti engedélyezésére nincs szükség – akkor hagyja jóvá, ha a programrendszer működése a hatályos jogszabályoknak megfelel. Az adópolitikáért felelős miniszter eljárását elsősorban a benyújtott dokumentáció alapján folytatja le, szükséges esetben a programrendszer működését teszteli.
(14) Ha a jóváhagyott programrendszer használatára vonatkozó – határozatban rögzített – határidő letelik, a programrendszer jóváhagyását új eljárásban kell kezdeményezni.”

5. § Az R2. 13. melléklete helyébe e rendelet 8. melléklete lép.

6. § Az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó közterhek nyilvántartását segítő számítógépes programrendszer engedélyezésének igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 42/2006. (XII. 25.) PM rendelet (a továbbiakban: R3.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § (1) A települési önkormányzat hatáskörébe tartozó adók és adók módjára behajtandó köztartozások nyilvántartásáról, kezeléséről és elszámolásáról szóló 13/1991. (V. 21.) PM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 13. § a) (3) bekezdésében meghatározott eljárásért 1 500 000 forint,
b) (4) bekezdésében meghatározott eljárásért 350 000 forint, továbbá minden, az önkormányzat által működtetett helyi adónem után további 100 000-100 000 forint,
c) (5) bekezdésében meghatározott eljárásért, ha a programrendszer módosítása
ca) a Rendelet 13. § (1) bekezdés a) pontja szerinti programrendszerre irányul, akkor 500 000 forint,
cb) a Rendelet 13. § (1) bekezdés b) pontja szerinti programrendszerre irányul, akkor a b) pontban meghatározott összeg 25%-ának megfelelő
igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.
(2) Amennyiben a Rendelet 13. § (10) bekezdése szerint a programrendszert leíró dokumentációt elektronikus úton nyújtották be, akkor a Rendelet 13. § (3)–(5) bekezdései szerinti eljárásokért a Rendelet 13. § (1) bekezdés a)–c) pontjai szerint számított igazgatási szolgáltatási díj 50 000 forinttal növelt összegét kell igazgatási szolgáltatási díjként megfizetni.
(3) Mentes az igazgatási szolgáltatási díj alól a központi költségvetési szerv.”

7. § (1) E rendelet – a (2) és (3) bekezdésben foglalt kivételekkel – a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

(2) E rendelet 1–3. §-a, 5. §-a, valamint 1–8. mellékletei 2010. január 1-jén lépnek hatályba.

(3) E rendelet 8. §-a 2010. január 15-én lép hatályba.

(4) Hatályát veszti az R3. 3. § (2) bekezdés a) pontjában az „és (7)” szövegrész.

8. § Az R3.

a) 1. § (1) bekezdés b) pontjában a „350 000 forint” szövegrész helyébe az „500 000 forint” szöveg,

b) 1. § (1) bekezdés c) pontja cb) alpontjában az „akkor a b) pontban meghatározott összeg 25%-ának megfelelő” szövegrész helyébe az „akkor 200 000 forint, továbbá minden, az önkormányzat által működtetett helyi adónem módosítása esetén helyi adónemenként 50 000 forint” szöveg lép.

9. § E rendelet 2010. január 16-án hatályát veszti.

1. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁS
az építményadóról,

hasznos alapterület szerinti adózás esetében

FŐLAP

(Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához.
Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

I. Bevallás fajtája     Megállapodás alapján benyújtott bevallás         Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

II. Bevallás benyújtásának oka

Adókötelezettség keletkezése

    Változás jellege:

     új ingatlan

     ingatlan szerzése

     vagyoni értékű jog alapítása

     vagyoni értékű jog megszűnése

    ⬜ adóbevezetés

    ⬜ adóalap-megállapítás változása

Változás bejelentése

    Változás jellege:

    

Adókötelezettség megszűnése

Változás jellege:

     ingatlan megszűnése

     ingatlan elidegenítése

     vagyoni értékű jog alapítása

     vagyoni értékű jog megszűnése

    

III. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜      város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

2. Helyrajzi száma:     /    /    /    

3. Egy helyrajzi számon található adótárgyak (épületek, épületrészek) száma

lakás    ⬜⬜ db     üdülő      ⬜⬜ db

kereskedelmi egység     ⬜⬜ db    szállásépület      ⬜⬜ db

egyéb nem lakás céljára szolgáló épület     ⬜⬜ db

IV. Bevallás benyújtója

1. Bevallásbenyújtó minősége:

Tulajdonos

Vagyoni értékű jog jogosítottja

Jog jellege:      kezelői jog

    ⬜ vagyonkezelői jog

    ⬜ haszonélvezeti jog

    ⬜ használat joga

2. Tulajdoni (jogosultsági) hányad:     

3. Bevallásbenyújtó neve (cégneve):     

4. Születési helye:     város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜⬜⬜ nap

5. Anyja születési családi és utóneve:     

6. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

7. Illetősége:      Belföldi     ⬜ Külföldi:      ország

8. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜      város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

9. Telefonszáma:    , e-mail címe:    

 

V. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

    
helység

⬜⬜⬜⬜

év

⬜⬜

⬜⬜

nap

    

az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

1. A jelen adóbevallást ellenjegyzem:

Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott:

2. Adótanácsadó, adószakértő vagy okleveles adószakértő neve:
    

Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta:

3. Adóazonosító száma:

Jelölje X-szel, ha az aláíró az adóhatósághoz bejelentett pénzügyi képviselő:

4. Bizonyítvány / igazolvány száma:

 

Oldalszám: ⬜⬜

„A” jelű betétlap lakásról, üdülőről
a hasznos alapterület szerint működtetett építményadó bevallásához

(Adótárgyanként egy betétlapot kell kitölteni.)

I. Bevallás benyújtója

Bevallásbenyújtó neve (cégneve):

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

2. Helyrajzi száma:

/

/

/

 

III. Épület jellemzői

1. Fajtája

     Egylakásos lakóépületben lévő lakás

    Ennek jellege:

családi ház

sorház

láncház

kastély, villa, udvarház

egyéb:______________

Többlakásos lakóépületben vagy

    egyéb épületben lévő lakás

Ennek jellege:

társasházi lakás

lakásszövetkezeti lakás

egyéb:______________

Üdülő

Ennek jellege:

üdülő

hétvégi ház

apartman

nyaraló

csónakház

egyéb:___________

2. Hasznos alapterülete: ______________________m2

 

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:

⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜⬜⬜ nap

 

V. Törvényi mentesség

1. Szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiség(ek)

hasznos alapterülete: ______________________m2

2. Szükséglakás

3. Gyógy- vagy üdülőhelynek nem minősülő kistelepülésen fekvő komfort nélküli lakásból 100 m2

4. Költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló építmény

VI. Nyilatkozat a műemléképület felújításához kapcsolódó adómentesség igénybevételéről.

Nyilatkozom, hogy a Htv. 13/A. §-a szerinti adómentességet igénybe kívánom venni.

(építési engedély jogerőre emelkedésének napja: ⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜ ⬜⬜ nap)

VII. Önkormányzati rendeleti mentesség, kedvezmény

1. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség______________________________ címen mentes terület:_____________________m2

2. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény____________________________________________________________________ címen

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜

év

⬜⬜

⬜⬜

nap

_________________________________________
a bevallásbenyújtó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

Oldalszám: ⬜⬜

„B” jelű betétlap kereskedelmi egységről (szállásépületről), egyéb nem lakás céljára szolgáló épületről a hasznos alapterület szerint működtetett építményadó bevallásához

(Adótárgyanként egy betétlapot kell kitölteni.)

I. Bevallás benyújtója

Bevallásbenyújtó neve (cégneve):

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

 

III. Épület jellemzői

1. Fajtája:

Kereskedelmi egység

(szállásépület nélkül)

Ennek jellege:

kereskedelmi üzlet, bolt, abc,

áruház, üzletház

csárda, bisztró, borozó, söröző,

büfé, cukrászda, kávézó, étterem

iroda, műterem

rendelő, kórház, szanatórium,

gyógyszertár

egyéb:___________________

Szállásépület

Ennek jellege:

szálloda     hotel

panzió     fogadó

motel     szálló

vendégház     vadászház

egyéb:________________

Egyéb nem lakás céljára szolgáló épület

Ennek jellege:

    ⬜ üzem, üzemcsarnok, gyár    ⬜ műhely, szerviz

     garázs, gépjárműtároló     raktár

     üvegház     pince

    ⬜ présház    ⬜ hűtőház

     egyéb:__________________

2. Hasznos alapterülete: ______________________m2

 

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:

⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜⬜⬜ nap

V. Törvényi mentesség

1. Szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiség(ek)

hasznos alapterülete: ______________________m2

2. Költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló építmény

3. Állattartásra vagy növénytermesztésre szolgáló épület vagy az állattartáshoz, növénytermesztéshez kapcsolódó tároló épület

VI. Nyilatkozat a műemléképület felújításához kapcsolódó adómentesség igénybevételéről.

Nyilatkozom, hogy a Htv. 13/A. §-a szerinti adómentességet igénybe kívánom venni.

(építési engedély jogerőre emelkedésének napja: ⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜ ⬜⬜ nap)

VII. Önkormányzati rendeleti mentesség, kedvezmény

1. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség

címen mentes terület:

m2

2. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény

címen

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜

év

⬜⬜

⬜⬜

nap

_________________________________________
a bevallásbenyújtó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

2. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁS
az építményadóról,

korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében
FŐLAP

(Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához.
Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

I. Bevallás fajtája

Megállapodás alapján benyújtott bevallás

Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

II. Bevallás benyújtásának oka

Adókötelezettség keletkezése
    Változás jellege:
    új ingatlan
    ingatlan szerzése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése
    ⬜adóbevezetés
    ⬜adóalap-megállapítás változása

Változás bejelentése
    Változás jellege:
__________________________


Adókötelezettség megszűnése
    Változás jellege:
    ingatlan megszűnése
    ingatlan elidegenítése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése

III. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

3. Egy helyrajzi számon található adótárgyak (épületek, épületrészek) száma
lakás     ⬜⬜ db     üdülő     ⬜⬜ db
kereskedelmi egység    ⬜⬜ db     szállásépület     ⬜⬜ db
egyéb nem lakás céljára szolgáló épület    ⬜⬜ db

IV. Bevallás benyújtója

1. Bevallásbenyújtó minősége:

Tulajdonos

Vagyoni értékű jog jogosítottja
Jog jellege:     kezelői jog
    ⬜vagyonkezelői jog
    ⬜haszonélvezeti jog
    ⬜ használat joga    

2. Tulajdoni (jogosultsági) hányad: ______________

3. Bevallásbenyújtó neve (cégneve):     

4. Születési helye:      város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

5. Anyja születési családi és utóneve:     

6. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

7. Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi: _________________________________________________________________ ország

8. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜    város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

9. Telefonszáma:    , e-mail címe:    

 

V. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

________________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

1. A jelen adóbevallást ellenjegyzem:

Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott:

2. Adótanácsadó, adószakértő vagy okleveles adószakértő neve:
    

Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta:

3. Adóazonosító száma:

Jelölje X-szel, ha az aláíró az adóhatósághoz bejelentett pénzügyi képviselő:

4. Bizonyítvány / igazolvány száma:

 

Oldalszám: ⬜⬜

„A” jelű betétlap lakásról, üdülőről

korrigált forgalmi érték szerinti működtetett építményadó bevallásához

(Adótárgyanként egy betétlapot kell kitölteni.)

I. Bevallás benyújtója

Bevallásbenyújtó neve (cégneve):

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

 

III. Épület jellemzői

1. Fajtája

     Egylakásos lakóépületben lévő lakás

    Ennek jellege:

családi ház

sorház

láncház

kastély, villa, udvarház

egyéb:______________

Többlakásos lakóépületben vagy egyéb épületben lévő lakás

Ennek jellege:

társasházi lakás

lakásszövetkezeti lakás

egyéb:______________

Üdülő

Ennek jellege:

üdülő

hétvégi ház

apartman

nyaraló

csónakház

egyéb:___________

2. Hasznos alapterülete: ______________________m2

 

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:

⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜⬜⬜ nap

 

 

V. Bejelentés a forgalmi értékről: _________________________________Ft

 

VI. Törvényi mentesség

szükséglakás

gyógy- vagy üdülőhelynek nem minősülő kistelepülésen fekvő komfort nélküli lakásból 100 m2

költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló építmény

szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg nevelés-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiség(ek)

hasznos alapterülete: _____________________m2

VII. Nyilatkozat a műemléképület felújításához kapcsolódó adómentesség igénybevételéről.

Nyilatkozom, hogy a Htv. 13/A. §-a szerinti adómentességet igénybe kívánom venni.

(építési engedély jogerőre emelkedésének napja: ⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜ ⬜⬜ nap)

VIII. Önkormányzati rendeleti mentesség, kedvezmény

1. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség

címen mentes terület:

m2

2. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség

címen mentes értékrész:

Ft

3. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény

címen

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜

év

⬜⬜

⬜⬜

nap

_________________________________________
a bevallásbenyújtó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

Oldalszám: ⬜⬜

„B” jelű betétlap kereskedelmi egységről (szállásépületről), egyéb nem lakás céljára szolgáló épületről a korrigált forgalmi érték szerinti működtetett építményadó bevallásához

(Adótárgyanként egy betétlapot kell kitölteni.)

I. Bevallás benyújtója

Bevallásbenyújtó neve (cégneve):

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

 

III. Épület jellemzői

1. Fajtája:

Kereskedelmi egység

(szállásépület nélkül)

Ennek jellege:

kereskedelmi üzlet, bolt, abc,

áruház, üzletház

csárda, bisztró, borozó, söröző, büfé, cukrászda, kávézó, étterem

iroda, műterem

rendelő, kórház, szanatórium,

gyógyszertár

egyéb:___________________

Szállásépület

Ennek jellege:

szálloda     hotel

panzió     fogadó

motel     szálló

vendégház     vadászház

egyéb:________________

Egyéb nem lakás céljára szolgáló épület

Ennek jellege:

    ⬜ üzem, üzemcsarnok, gyár    ⬜ műhely, szerviz

     garázs, gépjárműtároló     raktár

     üvegház     pince

    ⬜ présház    ⬜ hűtőház

     egyéb:__________________

2. Hasznos alapterülete: ______________________m2

 

IV. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:

⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜⬜⬜ nap

 

 

V. Bejelentés a forgalmi értékről: _________________________________Ft

 

VI. Törvényi mentesség

szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi, illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiség(ek)

hasznos alapterülete: ______________________m2

költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló építmény

állattartásra vagy növénytermesztésre szolgáló épület vagy az állattartáshoz, növénytermesztéshez kapcsolódó tároló épület

VII. Nyilatkozat a műemléképület felújításához kapcsolódó adómentesség igénybevételéről.

Nyilatkozom, hogy a Htv. 13/A. §-a szerinti adómentességet igénybe kívánom venni.

(építési engedély jogerőre emelkedésének napja: ⬜⬜⬜⬜ év ⬜⬜ ⬜⬜ nap)

VIII. Önkormányzati rendeleti mentesség, kedvezmény

1. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség

címen mentes terület:

m2

2. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség

címen mentes értékrész:

Ft

3. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény

címen

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜

év

⬜⬜

⬜⬜

nap

_________________________________________
a bevallásbenyújtó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

3. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁS
a telekadóról,

alapterület szerinti adózás esetében

(Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához.
Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

I. Bevallás fajtája
     Megállapodás alapján benyújtott bevallás     Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

II. Bevallás benyújtásának oka

Adókötelezettség keletkezése
    Változás jellege:
    új telek
    ingatlan szerzése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése
    építmény lebontása
    művelési ágban, aranykorona
    értékkel nyilvántartott földrészlet
    művelésének befejezése
    belterületbe vonás
    adóbevezetés
    ⬜adóalap-megállapítás változása

Változás bejelentése
    Változás jellege:
_______________________________

Adókötelezettség megszűnése
Változás jellege:
    ingatlan megszűnése
    100%-os beépítés
    ingatlan elidegenítése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése
    ⬜művelési ágban, aranykorona
    értékkel nyilvántartott földrészlet
    művelés alá vétele
    külterületbe sorolás

III. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:
⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

IV. Telek

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

V. Bevallás benyújtója    

1. Bevallásbenyújtó minősége:

Tulajdonos

Vagyoni értékű jog jogosítottja    
Jog jellege:     kezelői jog
    ⬜vagyonkezelői jog
    ⬜haszonélvezeti jog
    ⬜használat joga
    ⬜(tartós) földhasználat joga

2. Tulajdoni (jogosultsági) hányad: ______________

3. Bevallásbenyújtó neve (cégneve):     

4. Születési helye:     város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

5. Anyja születési családi és utóneve: ______________________________________________________________________________________

6. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

7. Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

8. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

9. Telefonszáma:    , e-mail címe:    

 

VI. Telek általános jellemzői

1. Telek teljes területe: __________________________m2

2. A telekből építménnyel, épülettel lefedett terület: ___________________ m2

3. A telekadó hatálya alá tartozó telekrész (1-2): ___________________ m2

 

VII. Mentességek, kedvezmények

1. Törvényi mentességek    1.1 A telek építési, telekalakítási, változtatási tilalom alatt áll

    ⬜1.2 A telek helyi és helyközi menetrendszerinti tömegközlekedési célt szolgál

    ⬜1.3 A telken szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi,
illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiséget magában foglaló épület áll

    ⬜1.4 A telken költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló építmény áll

    ⬜1.5 A telek erdő művelési ágban van nyilvántartva

    1.6 A telken elhelyezkedő épülethez, az épületnek nem minősülő építményhez,
nyomvonal jellegű létesítményekhez tartozó – jogszabályban vagy hatósági előírásban megállapított – ___________________ m2 védő (biztonsági) terület tartozik

    1.7 A telken levő épület(ek) hasznos alapterülete: _________________________________ m2
    1.8 A telken levő műtárgy(ak) által lefedett terület: ________________________________ m2

2. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség________________________________ címen mentes terület:_____________________m2

3. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény____________________________________________________________________ címen

 

VIII. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

__________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

________________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

1. A jelen adóbevallást ellenjegyzem:

Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott:

2. Adótanácsadó, adószakértő vagy okleveles adószakértő neve:
    

Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta:

3. Adóazonosító száma:

Jelölje X-szel, ha az aláíró az adóhatósághoz bejelentett pénzügyi képviselő:

4. Bizonyítvány / igazolvány száma:

 

4. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁS
a telekadóról,

korrigált forgalmi érték szerinti adózás esetében

(Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat adóhatóságához.
Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

I. Bevallás fajtája

Megállapodás alapján benyújtott bevallás

Nem megállapodás alapján benyújtott bevallás

II. Bevallás benyújtásának oka

Adókötelezettség keletkezése
    Változás jellege:
    új ingatlan
    ingatlan szerzése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése
    ⬜művelési ágban, aranykorona
értékkel nyilvántartott földrészlet
művelésének befejezése
    ⬜belterületbe vonás
    ⬜adóbevezetés
    ⬜adóalap-megállapítás változása

Változás bejelentése
    Változás jellege:
_________________________________

Adókötelezettség megszűnése
    Változás jellege:
    ingatlan megszűnése
    ingatlan elidegenítése
    vagyoni értékű jog alapítása
    vagyoni értékű jog megszűnése
    ⬜művelési ágban, aranykorona
értékkel nyilvántartott földrészlet
művelés alá vétele
    ⬜külterületbe sorolás

III. Adókötelezettség keletkezésének, változásának, megszűnésének időpontja:
⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap    

IV. Telek

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

V. Bevallás benyújtója

1. Bevallásbenyújtó minősége:

Tulajdonos

Vagyoni értékű jog jogosítottja
Jog jellege:     kezelői jog
    ⬜vagyonkezelői jog
    ⬜haszonélvezeti jog
    ⬜használat joga
    ⬜(tartós) földhasználat joga

2. Tulajdoni (jogosultsági) hányad: ______________

3. Bevallásbenyújtó neve (cégneve):     

4. Születési helye:     város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

5. Anyja születési családi és utóneve:     

6. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

7. Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

8. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh      em.      ajtó

9. Telefonszáma:    _, e-mail címe:    

 

VI. Telek általános jellemzői

1. Telek teljes területe: __________________________m2

2. A telekből építménnyel, épülettel lefedett terület: ___________________ m2

3. A telekadó hatálya alá tartozó telekrész (1-2): ______________________ m2

 

VII. Bejelentés a forgalmi értékről: _________________________________Ft

 

VIII. Telekadó mentességek, kedvezmények

1. Törvényi mentességek    1.1 A telek építési, változtatási, telekalakítási tilalom alatt áll

1.2 A telek helyi és helyközi menetrendszerinti tömegközlekedési célt szolgál

1.3 A telken szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi,
illetőleg a nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiséget magában foglaló épület áll

1.4 A telken költségvetési szerv vagy egyház tulajdonában álló épület (épületrész) áll

1.5 A telek erdő művelési ágban van nyilvántartva

1.6 A telken elhelyezkedő épülethez, az épületnek nem minősülő építményhez,
nyomvonal jellegű létesítményekhez tartozó – jogszabályban vagy hatósági előírásban megállapított – ___________________ m2 védő (biztonsági) terület tartozik

1.7 A telken levő épület(ek) hasznos alapterülete: _________________________________ m2
1.8 A telken levő műtárgy(ak) által lefedett terület: ________________________________ m2

2. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség     címen mentes terület:    m2

3. Önkormányzati rendeleti adóalap-mentesség     címen mentes értékrész:    Ft

4. Önkormányzati rendeleti adókedvezmény     címen

IX. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

__________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

________________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

1. A jelen adóbevallást ellenjegyzem:

Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott:

2. Adótanácsadó, adószakértő vagy okleveles adószakértő neve:
    

Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta:

3. Adóazonosító száma:

Jelölje X-szel, ha az aláíró az adóhatósághoz bejelentett pénzügyi képviselő:

4. Bizonyítvány / igazolvány száma:

 

5. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén
Főlap

2009. adóévben a/az ______________________ önkormányzat illetékességi területén folytatott tevékenység utáni adókötelezettségről
(Benyújtandó a székhely, telephely fekvése szerinti települési önkormányzat, fővárosban a fővárosi önkormányzat adóhatóságához.)

I. Bevallás jellege

1. Éves bevallás

2. Záró bevallás

3. Előtársasági bevallás

4. Naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózó bevallása

5. Év közben kezdő adózó bevallása

6. Naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózó áttérésének évéről készült évközi bevallása

7. A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint mezőgazdasági őstermelő bevallása

8. A Htv. 37. § (2) b) pontja alapján állandó jellegű iparűzési tevékenységgé váló tevékenység után benyújtott bevallás

II. Bevallott időszak     ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜naptól      ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜napig

III. A záró bevallás benyújtásának oka

1. Felszámolás

2. Végelszámolás

3. Átalakulás

4. A tevékenység saját elhatározásból történő megszüntetése

5. Hatósági megszüntetés

6. Előtársaságként működő társaság cégbejegyzés iránti kérelemnek elutasítása vagy a kérelem bejegyzés előtti visszavonása

7. Székhely áthelyezése

8. Telephely megszüntetése

9. Egyszerűsített vállalkozói adóalanyiság megszűnése

10. A települési önkormányzat adórendeletének hatályon kívül helyezése

11. Egyéb:___________________________________

IV. Bevallásban szereplő betétlapok     A     B     C     D     E     F    G

V. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Születési helye:     város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

3. Anyja születési családi és utóneve:     

4. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

5. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜    város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

6. Bevallást kitöltő neve:    , telefonszáma/e-mail címe:    

VI. Az adó alapjának egyszerűsített meghatározási módját választók nyilatkozata

1. A 2009. adóévre az adóalap egyszerűsített megállapítási módját választottam/választom.

2. A 2010. adóévre az adóalap egyszerűsített megállapítási módját választom.

3. A 2009. adóévben, mint az egyszerűsített vállalkozói adó alanya az adóalap egyszerűsített megállapítási módját választottam/választom.

4. A 2010. adóévre, mint az egyszerűsített vállalkozói adó alanya az iparűzési adónál az egyszerűsített adóalap megállapítási módot választom.

 

VII. Az adó    (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel
(részletezése külön lapon található)
    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. Eladott áruk beszerzési értéke    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. Közvetített szolgáltatások értéke    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. A 3. sorból az alvállalkozói teljesítmények értéke    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Anyagköltség     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - adóalap [1-(2+3+5)]    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
7. A foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
8. Külföldön létesített telephelyen végzett tevékenységre jutó adóalap mentessége    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
9. A foglalkoztatás csökkentéséhez kapcsolódó adóalap-növekmény    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
10. Mentességekkel korrigált Htv. szerinti - a vállalkozási szintű - adóalap [6-7-8+9]    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
11. Az önkormányzat illetékességi területére jutó - a 10. sorban lévő adóalap megosztása
szerinti - települési szintű adóalap    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
12. Adómentes adóalap önkormányzati döntés alapján (Htv. 39/C §-a szerint)    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
13. Az önkormányzati rendelet szerinti adóköteles adóalap (11-12)     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
14. Adóalapra jutó iparűzési adó összege (13. sor*…. %)     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
15. Önkormányzati döntés szerinti adókedvezmény (Htv. 39/C §-a szerint)    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
16. Az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység után az adóévben megfizetett és
az önkormányzatnál levonható adóátalány összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
17. Kommunális beruházás miatt magánszemély által levonható kedvezmény összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
18. Iparűzési adófizetési kötelezettség [14-(15+16+17)]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
19. Adóelőlegre befizetett összeg    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
20. Feltöltési kötelezettség miatt befizetett összeg     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
21. Különbözet [18-(19+20)]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
22. Az önkormányzatra jutó adóátalány összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,

VIII. Adóelőleg bevallása

1. Előlegfizetési időszak     ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜naptól     ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜napig

    Esedékesség    Összeg      (Ft)

2. Első előlegrészlet az előlegfizetési időszakban    ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap     ⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜,
(VII. pont 18. sorában szereplő adóösszeg csökkentve az önkormányzat határozata alapján 2010. március 16-án fizetendő előleggel)
3. Második előlegrészlet az előlegfizetési időszakban⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap    ⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜,
(VII. pont 18. sorában szereplő adóösszeg fele)

 

IX. Nyilatkozat társasági adóelőleg-kiegészítésről

Társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett 2009-ben.      Igen    Nem

X. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

__________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

________________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

1. A jelen adóbevallást ellenjegyzem:

Jelölje X-szel, ha az adóhatósághoz bejelentett, a bevallás aláírására jogosult állandó meghatalmazott:

2. Adótanácsadó, adószakértő vagy okleveles adószakértő neve:
    

Jelölje X-szel, ha meghatalmazott és meghatalmazását csatolta:

3. Adóazonosító száma:

Jelölje X-szel, ha az aláíró az adóhatósághoz bejelentett pénzügyi képviselő:

4. Bizonyítvány / igazolvány száma:

 

„A” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

Vállalkozók nettó árbevételének a kiszámítása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. A nettó árbevétel    (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2-3-4-5-6]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. A számviteli törvény szerinti nettó árbevétel    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti jogdíjbevétel    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. Egyéb szolgáltatások értékeként, illetve egyéb ráfordítások között kimutatott jövedéki adó összege
    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Egyéb ráfordítások között kimutatott regisztrációs adó, energia adó összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Felszolgálási díj árbevétele     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„B” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

Hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások nettó árbevételének a kiszámítása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. A nettó árbevétel     (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2+3+4+5+6+7-8]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. Egyéb pénzügyi szolgáltatás bevételei     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. Nem pénzügyi és befektetési szolgáltatás nettó árbevétele     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Befektetési szolgáltatás bevétele     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Fedezeti ügyletek veszteségének/nyereségének nyereségjellegű különbözete    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
7. Alapügyletek (fedezett tételek) nyereségének/ veszteségének nyereségjellegű különbözete
    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
8. Fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„C” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

Biztosítók nettó árbevételének a kiszámítása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. A nettó árbevétel    (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2+3+4+5+6+7-8]    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. Biztosítástechnikai eredmény     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. Nettó működési költség     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. Befektetésekből származó biztosítástechnikai ráfordítások (csak életbiztosítási ágnál) és
az egyéb biztosítástechnikai ráfordítások együttes összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Fedezeti ügyletek nyereségének/veszteségének nyereségjellegű különbözete     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Alapügyletek (fedezett tételek) nyereségének/veszteségének nyereségjellegű
különbözete     
⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
7. Nem biztosítási tevékenység bevétele, befektetések nettó árbevétele, a Htv. 52. § 22. c) alpontja
szerint egyéb növelő tételek     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
8. Htv. 52. § 22. c) alpontjában foglalt csökkentések     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜ ,

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„D” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

Befektetési vállalkozások nettó árbevételének a kiszámítása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. A nettó árbevétel     (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2+3+4+5+6]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. Befektetési szolgáltatási tevékenység bevételei     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. Nem befektetési szolgáltatási tevékenység bevétele     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek együttes összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Fedezeti ügyletek nyereségének/veszteségének nyereségjellegű különbözete    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Alapügyletek (fedezett tételek) nyereségének/ veszteségének nyereségjellegű
különbözete    
⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„E” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

Kockázati tőketársaságok és kockázati tőkealapok nettó árbevételének a kiszámítása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. A nettó árbevétel     (Ft)

1. Htv. szerinti - vállalkozási szintű - éves nettó árbevétel [2+3-(4+5+6)]     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
2. A számviteli törvény szerinti nettó árbevétel     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
3. Befektetett pénzügyi eszközöknek minősülő részvények, részesedések a mérlegkészítés
időpontjáig pénzügyileg realizált árfolyamnyereség, továbbá az ilyen befektetések után kapott (járó)
osztalék és részesedés együttes összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
4. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti jogdíjból származó, árbevételként
elszámolt ellenérték     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
5. Egyéb szolgáltatások értékeként, illetve egyéb ráfordítások között kimutatott jövedéki adó összege
    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,
6. Egyéb ráfordítások között kimutatott, az adóhatósággal elszámolt regisztrációs adó,
energiaadó összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜,

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„F” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi
iparűzési adóbevalláshoz

A vállalkozási szintű adóalap megosztása

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Az alkalmazott adóalap megosztás módszere

1. Személyi jellegű ráfordítással arányos

2. Eszközérték arányos

3. Személyi jellegű ráfordítás és eszközérték arányos együtt

4. A Htv. 3. számú melléklet 2.2 pontja szerinti megosztás

 

III. Megosztás

1. A vállalkozás által az adóévben - a Htv. melléklete szerint - figyelembeveendő összes személyi
jellegű ráfordítás összege     ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
2. Az 1. sorból az önkormányzat illetékességi területén foglalkoztatottak után az adóévben - a
Htv. melléklete szerint - figyelembeveendő személyi jellegű ráfordítás összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
3. A vállalkozásnak az adóévben a székhely, telephely szerinti településekhez tartozó - a Htv.
melléklete szerinti - összes eszközérték összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
4. A 3. sorból az önkormányzat illetékességi területén figyelembeveendő - a Htv. melléklete szerinti –
eszközérték összege    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
5. Egyetemes vagy közüzemi szolgáltató, villamosenergia- vagy földgázkereskedő villamosenergia
vagy földgáz végső fogyasztók részére történő értékesítésből származó összes számviteli törvény
szerinti nettó árbevétele    ⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
6. Az 5. sorból az egyetemes vagy közüzemi szolgáltató, villamosenergia- vagy földgázkereskedő
villamosenergia vagy földgáz végső fogyasztók részére történő értékesítésből származó az
önkormányzat illetékességi területére jutó számviteli törvény szerinti
nettó árbevétele     
⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜.⬜⬜⬜, Ft
7. Villamos energia elosztó hálózati engedélyes és földgázelosztói engedélyes esetén az összes végső
fogyasztónak továbbított villamosenergia vagy földgáz mennyisége    ⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜, kWh vagy ezer m3
8. A 7. sorból a villamos energia elosztó hálózati engedélyes és földgázelosztói engedélyes esetén
az önkormányzat illetékességi területén lévő végső fogyasztónak továbbított villamosenergia vagy
földgáz mennyisége    ⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜ .⬜⬜⬜, kWh vagy ezer m3

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

„G” jelű betétlap
2009. adóévről a/az ________________ önkormányzat illetékességi területén
folytatott állandó jellegű iparűzési tevékenység utáni adókötelezettségről szóló helyi iparűzési adóbevalláshoz

Nyilatkozat túlfizetésről

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):     

2. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Nyilatkozat    

1. A túlfizetés összegét később esedékes iparűzési adó fizetési kötelezettségre kívánom felhasználni
2. A túlfizetés összegéből     forintot kérek visszatéríteni, a fennmaradó összeget később esedékes iparűzési adó fizetési kötelezettségre kívánom felhasználni
3. A túlfizetés összegéből     forintot kérek visszatéríteni,     forintot kérek más adónemben/hatóságnál nyilvántartott lejárt esedékességű köztartozásra átvezetni, a fennmaradó összeget később esedékes iparűzési adó fizetési kötelezettségre kívánom felhasználni
4. A túlfizetés összegéből     forintot kérek más adónemben/hatóságnál nyilvántartott lejárt esedékességű köztartozásra átvezetni, a fennmaradó összeget később esedékes iparűzési adó fizetési kötelezettségre kívánom felhasználni
5. A túlfizetés teljes összegének visszatérítését kérem

III. Más adónemben, hatóságnál nyilvántartott lejárt esedékességű köztartozására átvezetendő összegek

Sorszám

Köztartozást nyilvántartó
intézmény megnevezése

Köztartozás fajtája

Összeg
(Ft)

Köztartozáshoz tartozó pénzintézeti számlaszám

Intézmény által alkalmazott
ügyfélazonosító szám

1.

⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

2.

⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

3.

⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

4.

⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

5.

⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜- ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

6. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

BEVALLÁSgépjárműadóról a/az ________________ önkormányzati adóhatósághoz

I. Adóalany

1. Adóalany neve (cégneve):

2. Születési helye:

város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

3. Anyja születési családi és utóneve:

4. Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

5. Statisztikai számjele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - ⬜⬜⬜⬜ - ⬜⬜⬜ - ⬜⬜

6. Pénzintézeti számlaszáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜

7. Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

8. Levelezési címe: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

9. Telefonszáma:

, e-mail címe:

II. Gépjármű adatai

1. Rendszám:

(Amennyiben volt, akkor korábbi rendszám:

)

2. Alvázszám

III. Az adómentesség jogcíme
a) az adóalany költségvetési szerv,
b) helyi és helyközi tömegközlekedést lebonyolító adóalany autóbusza,
c) egyház tulajdonában lévő gépjármű,
d) tűzoltó szerkocsi,
ea) súlyos mozgáskorlátozott járműtulajdonos adóalany gépjárműve,
eb) súlyos mozgáskorlátozott kiskorú személyt szállító szülő (adóalany) gépjárműve,
ec) cselekvőképességet korlátozó (kizáró) gondnokság alatt álló súlyos mozgáskorlátozott nagykorú személyt
rendszeresen szállító szülő (adóalany) gépjárműve,
f) az a gépjármű, amelynek adómentességét nemzetközi egyezmény vagy viszonosság biztosítja,
g) az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, továbbá az Észak-atlanti Szerződés tagállamainak és az 1995. évi LXVII. törvényben
kihirdetett békepartnerség más részt vevő államainak Magyarországon tartózkodó fegyveres erői tulajdonában lévő gépjármű,
h) kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott személygépkocsi.

 

IV. Az adómentességre való jogosultság kezdete/vége

⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

V. Súlyos mozgáskorlátozott kiskorú személy vagy a cselekvőképességet korlátozó (kizáró) gondnokság alatt álló súlyos mozgáskorlátozott nagykorú személy adatai

1. Neve:

2. Születési helye:

város/község, ideje: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

3. Anyja születési családi és utóneve:

4. Lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜

város/község

közterület

közterület jelleg

hsz.

ép.

lh.

em.

ajtó

 

VI. Adófizetési kötelezettség szünetelése (gépjármű jogellenes eltulajdonítása esetén)

1. Adófizetési kötelezettség szünetelésének bejelentése

1.1. Az igazolást kiállító rendőrhatóság megnevezése:

1.2. Igazolás kelte: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap, iktatószáma:

1.3. Igazolt időszak kezdete: ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

2. Adófizetési kötelezettség szünetelés végének bejelentése: szünetelés vége ⬜⬜⬜⬜év ⬜⬜⬜⬜nap

VII. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy a bevallásban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
az adózó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

7. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

Oldalszám: ⬜⬜

Kiegészítő lap az építményadó, illetve a telekadó bevallásához
(Benyújtandó, ha az adó alanya külföldön bejegyzett szervezet)

I. Bevallás benyújtója

Bevallásbenyújtó cégneve:     

Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

 

II. Ingatlan

1. Címe: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

2. Helyrajzi száma: _______/_______/_______/_______

 

III. Az adóalany szervezet tagjai (részvényesei)

Tag 1.

Neve:      Tulajdoni részesedés aránya:     

Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

Tag 2.

Neve:      Tulajdoni részesedés aránya:     

Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

Tag 3.

Neve:      Tulajdoni részesedés aránya:     

Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

Tag 4.

Neve:      Tulajdoni részesedés aránya:     

Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

Tag 5.

Neve:      Tulajdoni részesedés aránya:     

Illetősége:      Belföldi     ⬜Külföldi:      ország

Adóazonosító jele: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜    Adószáma: ⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜ - - ⬜⬜

Székhelye, lakóhelye: ⬜⬜⬜⬜     város/község

     közterület      közterület jelleg      hsz.      ép.      lh.      em.      ajtó

_____________________________
helység

⬜⬜⬜⬜
év

⬜⬜

⬜⬜
nap

_________________________________________
a bevallásbenyújtó vagy képviselője (meghatalmazottja) aláírása

8. melléklet a 29/2009. (XII. 4.) PM rendelethez

Iparűzési adó
feldolgozási összesítő

Megnevezés

Összesen

Adózók

száma

(Ft)

(fő, db)

1. Számviteli tv. szerinti éves nettó árbevétel (ÁFA nélkül) (+)

2. Egyéb pénzügyi szolgáltatás bevételei (+)

3. Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek (+)

4. Nem pénzügyi és befektetési szolgáltatás nettó árbevétele (+)

5. Befektetési szolgáltatás bevétele (+)

6. Nem befektetési szolgáltatási tevékenység bevétele (+)

7. Biztosítástechnikai eredmény (+)

8. Biztosítóknál nettó működési költségek (+)

9. Befektetésekből származó biztosítástechnikai ráfordítások, egyéb biztosítástechnikai ráfordítások (+)

10. Nem biztosítási tevékenység bevétele, befektetések nettó bevétele, egyéb növelő tételek (+)

11. A Htv. 52. § 22. j ) pontjában megfogalmazott árfolyamnyereség, osztalék és részesedés (+)

12. Fedezeti ügyletek veszteségének/nyereségének nyereségjellegű különbözete (+)

13. Alapügyletek (fedezett ügyletek) nyereségének/veszteségének nyereségjellegű különbözete (+)

14. Biztosítóknál a Htv. 52. § 22. c) pontjában foglalt csökkentések (-)

15. Az egyéb szolgáltatások értékeként, illetve egyéb ráfordítások között kimutatott jövedéki adó (-)

16. Egyéb ráfordítások között kimutatott, az adóhatósággal elszámolt regisztrációs adó, energia adó (-)

17. Felszolgálási díj árbevétele (-)

18. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti jogdíjból származó, árbevételként

elszámolt ellenérték (-)

19. Fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások (-)

20. HTV. SZERINTI NETTÓ ÁRBEVÉTEL

[(1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13)-(14+15+16+17+18+19)]

21. Eladott áruk beszerzési értéke (-)

22. Közvetített szolgáltatások értéke (-)

22/a. A 22. sorból az alvállalkozói teljesítések értéke

23. Anyagköltség (a Htv. 39. § (1) bek.) (-)

24. HTV. SZERINTI ADÓALAP [20-(21+23+24)]

25. A foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentesség (-)

26. Külföldön létesített telephelyen végzett tevékenységre jutó adóalap (-)

27. A foglalkoztatás csökkenéséhez kapcsolódó adóalap növekedés (+)

28. HTV. SZERINTI ADÓALAP MENTESSÉGGEL KORRIGÁLVA [(24-25-26)+27]

29. Adómentes adóalap önkormányzati döntés alapján (-)

30. Adózás alá eső adóalap (28-29)

31. ADÓKÖTELES ADÓALAP SZERINTI IPARŰZÉSI ADÓ

32. Kedvezmény az adóból az önkormányzat döntése alapján (-)

33. Az 1995. évi XCVIII. tv. 10. § (2) bek. alapján csökkentés (-)

34. Az ideiglenes jelleggel megfizetett adóátalány levonható összege (-)

35. FIZETENDŐ IPARŰZÉSI ADÓ [31-(32+33+34)]

36. A Htv. 40. § (3)-(4) bek. alapján megfizetett adóátalány önkormányzatra jutó összege

37. Első adóelőleg részletre bevallott összeg

38. Második adóelőleg részletre bevallott összeg

1

A rendelet a 9. § alapján hatályát vesztette 2010. január 16. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére