• Tartalom

3/2009. (III. 10.) KvVM rendelet

3/2009. (III. 10.) KvVM rendelet

a 2009. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének és elbírálásának részletes feltételeiről, valamint az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezéséről1

2010.01.01.

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 5. számú melléklet 2. pontjában kapott felhatalmazás alapján a környezetvédelmi és vízügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 165/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § c) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az önkormányzati miniszter feladat- és hatásköréről szóló 132/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró önkormányzati miniszter, a pénzügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló 169/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró pénzügyminiszter, az egészségügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 161/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró egészségügyi miniszter, valamint a szociális és munkaügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 170/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró szociális és munkaügyi miniszter véleményének kikérésével – a következőket rendelem el:

A víz- és csatornaszolgáltatás támogatása

1. § (1) A lakossági víz- és csatornaszolgáltatás ráfordításainak csökkentését szolgáló támogatás igénylésére a települési önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) jogosult.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás pályázati igénybejelentés (a továbbiakban: pályázat) útján igényelhető.

(3) A pályázatokról a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 5. számú mellékletének 2. pontjában foglaltak szerinti – a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) által vezetett – Tárcaközi Bizottság javaslata alapján a környezetvédelmi és vízügyi miniszter (a továbbiakban: miniszter) dönt.

A víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének feltételei

2. § (1) Az az önkormányzat nyújthat be az 1. § (2) bekezdése szerinti pályázatot, amely az alábbi feltételeknek megfelel:

a) a pályázat benyújtásának időpontjában 2009. évre elfogadott ivóvíz-, illetve csatornadíjra vonatkozó hatályos önkormányzati rendelettel rendelkezik;

b) a szennyvízcsatorna-hálózattal ellátott területen az ingatlanok legalább 60%-ának bekötése megvalósult, és az önkormányzat ezt az 1. számú melléklet szerinti nyilatkozatban igazolja;

c) az állami támogatásban, közműhitelben részesült szennyvízközmű beruházás esetén nem vállalt szerződéses kötelezettséget arra, hogy öt éven belül a ráfordítások csökkentéséhez költségvetési (állami) támogatást nem vesz igénybe, és az önkormányzat ezt a 1. számú melléklet szerinti nyilatkozatban igazolja;

d) területén az ivóvízmű, illetve csatornamű üzemeltetését a támogatás igénylésének időpontjában érvényes vízjogi üzemeltetési engedéllyel rendelkező szolgáltató végzi, vagy ennek hiányában az illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőséghez benyújtott engedély iránti kérelmet az önkormányzat a pályázathoz csatolja; és

e) az egyes szolgáltatások esetében a támogatás számításánál figyelembe vett fajlagos ráfordítás, illetve költség a következők szerint alakul:

ea) a más víziközműből történő ivóvízátvétel esetén a lakossági célra átvett ivóvíz költsége a 2009. évre hatályos miniszteri vagy önkormányzati díjrendeletben, illetve az ivóvíz-értékesítési szerződésben meghatározott díj figyelembevételével meghaladja a nettó 275 Ft/m3 értéket; vagy

eb) a nem csatornázott területeken az ivóvíz-szolgáltatás – ármegállapításnál is elfogadott – 2009. évi várható fajlagos ráfordítása meghaladja a nettó 435 Ft/m3 értéket; vagy

ec) a csatornázott területeken – függetlenül attól, hogy az ivóvíz- és csatornaszolgáltatást azonos vagy más-más szolgáltató végzi – az ivóvíz- és csatornaszolgáltatás 2009. évre várható együttes, összevont fajlagos ráfordítása meghaladja a nettó 870 Ft/m3 értéket.

(2) Az (1) bekezdés e) pontjának ea) alpontja szerinti nettó 275 Ft/m3 feletti rész támogatása csak a lakossági célú felhasználás miatt átvett vízmennyiség után igényelhető.

(3) Fajlagos ráfordításnak minősül az az egy m3 szolgáltatásra jutó költség (Ft/m3), amelyet a 3. § (5) bekezdése és a 2. számú melléklet szerinti adatlapokon előírt szerkezetben, számviteli bizonylatokkal alátámasztható, a tervezett szolgáltatás mennyiségére és annak várható költségeire vonatkozó adatok alapján kell kiszámítani.

(4) Támogatás a fajlagos ráfordításokra épülő díj esetén igényelhető. Átalánydíj alkalmazása esetén akkor igényelhető támogatás, ha a díjat – az összehasonlíthatóság érdekében – átszámítják a fajlagos ráfordítások és a szolgáltatott mennyiség figyelembevételével, és az átszámítás módját részletes kalkulációk támasztják alá.

(5) Többtényezős díjak alkalmazása esetén a többtényezős díjat az összehasonlíthatóság érdekében egytényezőssé kell alakítani, az átalakítás módját részletes kalkulációkkal kell bemutatni.

(6) A szolgáltatást terhelő áfát, valamint csatornaszolgáltatásnál a környezetterhelési díjat (vízterhelési díjat) a támogatás alapjául szolgáló díj összegénél nem lehet figyelembe venni.

(7) Több települést ellátó és a települések tekintetében átlagráfordítást figyelembe vevő egységes díjat alkalmazó szolgáltató esetében településenkénti költségkalkuláció alapján támogatás nem igényelhető.

A pályázat benyújtása

3. § (1) A pályázatokat a Minisztériumhoz kell benyújtani a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatósága (a továbbiakban: Igazgatóság) útján.

(2) A több települést ellátó ivóvízmű, illetve csatornamű esetén a pályázatot – településenkénti bontásban és településenként összesítve – a gesztor önkormányzat nyújthatja be. A gesztor önkormányzatot a pályázatban részt vevő önkormányzatok – megegyezés alapján – maguk jelölik ki. A pályázatban részt vevő települések önkormányzatát a szolgáltató előzetesen tájékoztatja a támogatási igények benyújtásához szükséges adatokról, illetve kalkulációkról. A pályázatban részt vevő valamennyi önkormányzatnak meg kell felelnie a 2. § (1) bekezdésében foglaltaknak és a pályázathoz a pályázatban részt vevő valamennyi önkormányzat tekintetében csatolni kell az 1. számú melléklet szerinti nyilatkozatokat, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 13/A. § (5) bekezdése szerinti nyilatkozatot.

(3) A több megyében szolgáltatást végző szolgáltató esetében a pályázatot a gesztor önkormányzat szerinti Igazgatósághoz kell benyújtani, megyénkénti bontásban és összesítve is.

(4) Ivóvíz- és csatornaszolgáltatásra vonatkozó együttes támogatási igény, illetve csatornaszolgáltatásra vonatkozó támogatási igény esetén a szolgáltató – vagy a társszolgáltató – által végzett ivóvíz-szolgáltatásra vonatkozó adatokat és részletes kalkulációkat is be kell nyújtani.

(5) A pályázat elkészítéséhez és benyújtásához szükséges – a 2. számú melléklet 1–4. pontjainak megfelelő – adatlapok megjelennek a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben tájékoztatóként, valamint letölthetők a www.kvvm.hu honlapról.

4. § (1) A pályázatokat három eredeti példányban 2009. március 20-ig kell benyújtani, a borítékon feltüntetve: „2009. évi lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás támogatási pályázata”, valamint kizárólag a 3. § (5) bekezdése szerinti adatlapokat elektronikus formában is meg kell küldeni a palyazat@mail.kvvm.hu e-mail címre.

(2) Az Igazgatóság az Áht. 64/B. § (3) bekezdése, valamint a helyi önkormányzatok és a helyi kisebbségi önkormányzatok központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásai igénybevétele és elszámolása szabályszerűségének felülvizsgálatáról szóló 16/2002. (IV. 12.) PM rendelet figyelembevételével megvizsgálja, hogy az önkormányzat pályázatában szereplő adatok megfelelnek-e a 2. § (1) bekezdésében megfogalmazott feltételeknek, illetve hogy a pályázó az előírt dokumentumokat, nyilatkozatokat csatolta-e.

(3) Amennyiben a pályázó az előírt dokumentumokat, nyilatkozatokat nem csatolta, az Igazgatóság a pályázót 8 napon belüli hiánypótlásra szólítja fel.

(4) Amennyiben a pályázatot az (1) bekezdés szerinti határidő lejártát követően nyújtották be az Igazgatósághoz, illetve a pályázat az e rendelet szerinti formai követelményeknek a hiánypótlást követően sem felel meg, az Igazgatóság azt érdemi vizsgálat nélkül elutasítja. Erről az Igazgatóság a pályázót értesíti.

(5) Az Igazgatóság a hiánypótlást követően a határidőben benyújtott és a formai követelményeknek megfelelő pályázatokat 2009. április 3-ig, két példányban továbbítja a Minisztériumhoz.

A pályázat elbírálásának szempontjai

5. § (1) A Tárcaközi Bizottság a javaslatának kialakítása során figyelembe veszi, hogy a támogatást igénylő önkormányzatok területén működő szolgáltatók fajlagos ráfordításainak kalkulációja összhangban van-e az árak megállapításáról szóló törvény, illetve a számvitelről szóló törvény rendelkezéseivel.

(2) A Tárcaközi Bizottság a támogatás mértékére tett javaslatának kialakítása során az alábbi szempontokat veszi figyelembe:

a) az ivóvíz-szolgáltatás teljes fajlagos ráfordításának növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 5%-ig, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 14,5%-ig vehető figyelembe a támogatási javaslat kialakítása során;

b) csatornázott területeken a csatornaszolgáltatás teljes fajlagos ráfordításának növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 6%-ig, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 15,5%-ig vehető figyelembe a támogatási javaslat kialakítása során;

c) a nem lakossági fogyasztói körre meghatározott díj nem lehet alacsonyabb, mint a tervezett fajlagos ráfordítás; amennyiben ez nem teljesül, a lakossági támogatás összege arányosan csökken;

d) a lakossági fogyasztók számára megállapított 2009. évi díj a támogatási igény meghatározásánál figyelembe vett, a 2. § (1) bekezdés e) pontjának ea)–ec) alpontjaiban meghatározott küszöbértéket eléri-e; amennyiben ez nem teljesül, és az eltérés nem önkormányzati kompenzációból adódik, a fajlagos támogatás mértéke csökken a megállapított díj és a küszöbérték közti különbözettel;

e) az átvett víz esetében a hálózati veszteség aránya nem haladhatja meg a 15,5%-ot;

f) a csatornaszolgáltatás számlázott mennyisége nem haladhatja meg a szolgáltatott ivóvíz mennyiségét.

(3) Amennyiben a szolgáltatás teljes fajlagos ráfordításának növekedése meghaladja a (2) bekezdés a)–b) pontjai szerint figyelembe vehető mértéket, az egyes költségnemek növekedését a támogatási javaslat kialakításánál a következők szerint kell elismerni:

a) az értékcsökkenési leírás, illetőleg az azt helyettesítő használati díj nem haladhatja meg az eszközök pótlásának, felújításának céljaira felhasználható (a fajlagos ráfordítás számítása során felhasználni tervezett) – a díjmegállapításban értékcsökkenés címén elfogadott, illetve a bérleti díjból a víziközmű fenntartására fordított – mértéket, illetve mértékének 130 Ft/m3 feletti része nem támogatható;

b) a személyi jellegű ráfordítások növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 2,5%, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 8,5% lehet;

c) az anyag, anyagjellegű ráfordítások növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 3%, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 8,5% lehet;

d) az energiaköltségek növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 20%, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 50% lehet;

e) az egyéb költségek és egyéb ráfordítások növekedése az előző évben elismerthez képest legfeljebb 5,5%, a 2007. évi tényleges értékhez viszonyítva legfeljebb 13% lehet.

(4) Ha az önkormányzat nem felel meg a (2)–(3) bekezdésben foglaltaknak, a pályázónak részletes szöveges indokolást kell benyújtani. A szöveges indoklásban foglaltakat a Tárcaközi Bizottság valamennyi pályázat esetében alkalmazott egységes szempontrendszer alapján mérlegeli, és tesz javaslatot a támogatás mértékére.

(5) A Tárcaközi Bizottság a beérkezett pályázatok megvizsgálása után tesz javaslatot a lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás fajlagos ráfordításai támogatásának odaítélésénél figyelembe vehető tényleges küszöbértékekre, amelyek nem lehetnek alacsonyabbak, mint a 2. § (1) bekezdés e) pontjának ea)–ec) alpontjaiban megadott értékek.

(6) Új vízmű, illetve csatornamű üzembe helyezése esetén a fajlagos ráfordítás összetevőit – beleértve az üzembe helyezés költségét – külön indokolásban kell kimutatni a beruházás megvalósítási tanulmányának megfelelően.

6. § (1) A támogatásról a miniszter 2009. május 10-ig dönt.

(2) Az (1) bekezdés szerinti döntést követő 8 napon belül a helyi önkormányzatokért felelős miniszter egy összegben kiutalja a támogatást az önkormányzat, illetve gesztor önkormányzat pályázata esetében a gesztor önkormányzat részére.

(3) A kiutalt összeget az önkormányzat, illetve gesztor önkormányzat pályázata esetében a gesztor önkormányzat kizárólag a lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás ráfordításainak csökkentésére használhatja fel. Az önkormányzat, illetve gesztor önkormányzat a hozzá megérkezett teljes támogatási összeget a megérkezéstől számított 8 napon belül továbbutalja a szolgáltatónak.

(4) A kötelezettségvállalással terhelt maradványt 2010. június 30-ig lehet felhasználni.

(5) A támogatás elszámolásáról, a lemondás alapján visszafizetett összegekről a tényleges adatok alapján 2010. június 30-ig – a (6) bekezdés szerinti visszafizetési kötelezettség terhe mellett – kell számot adnia az önkormányzatnak, illetve gesztor önkormányzat pályázata esetén a gesztor önkormányzatnak, településenkénti bontásban.

(6) Az elszámolás során be kell mutatni a fajlagos ráfordítás és a szolgáltatott mennyiség tényleges értékeit. Amennyiben a megítélt támogatás összege nagyobb, mint az elszámolásban szereplő adatok alapján számított, a különbözetet az önkormányzat visszafizeti. Gesztor önkormányzat pályázata esetén a gesztornak települési önkormányzatonként kell az elszámolást és a visszafizetést teljesíteni.

(7) Az elszámolás elkészítéséhez és benyújtásához szükséges – a 2. számú melléklet 5. pontjának megfelelő – adatlapok megjelennek a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben tájékoztatóként, valamint letölthetők a www.kvvm.hu honlapról.

(8) Az elszámolást az önkormányzat két példányban küldi meg az Igazgatóságnak, amely a pénzügyi felülvizsgálatot követően az elszámolás egy példányát – a beérkezéstől számított 30 napon belül – továbbítja a Minisztériumhoz.

(9) A jogosulatlanul igénybe vett támogatást az önkormányzatnak, gesztor önkormányzat pályázata esetén a gesztor önkormányzatnak 2010. július 15-ig kell visszafizetnie. A visszafizetésre az Áht. szabályait kell alkalmazni.

(10) Az önkormányzat, illetve gesztor önkormányzat pályázata esetén a gesztor önkormányzat a 2010. évi zárszámadás keretében és rendje szerint beszámol a támogatás felhasználásáról.

Az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezése

7. § (1) Az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatai kiadásainak részbeni ellentételezésére igénybejelentést benyújtani azok az önkormányzatok jogosultak, amelyeket az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (a továbbiakban: ÁNTSz) határozatban kötelezett arra, hogy a településen élők részére az egészséges ivóvizet zacskós vagy palackos kiszerelésben, illetve tartálykocsis szállítással biztosítsák. A rendelkezésre álló összeg mértékéről a Tárcaközi Bizottság javaslata alapján a miniszter 2009. május 10-ig dönt.

(2) Az igényelhető ellentételezés mértékét az (1) bekezdés szerint jogosult önkormányzat számítja ki a 3. számú mellékletben foglaltak szerint.

(3) Az önkormányzat az ellentételezést utólag, a szolgáltató által benyújtott és az önkormányzat által jóváhagyott számlák alapján – az Igazgatóság útján – az Önkormányzati Minisztériumtól 2009. május 20-ig és 2009. szeptember 30-ig igényelheti. Ellentételezés kizárólag 2008. július 31-ét követően felmerült kiadások esetében igényelhető. Nem igényelhető újabb ellentételezés olyan kiadásra, amelyre vonatkozóan 2008-ban – a 2008. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének és elbírálásának részletes feltételeiről, valamint az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezéséről szóló 8/2008. (III. 28.) KvVM rendelet alapján – ellentételezést vettek igénybe.

(4) Az igénybejelentést kettő eredeti példányban kell benyújtani az Igazgatósághoz. Az igénybejelentéshez az önkormányzat mellékeli az ÁNTSz jogerős határozatát és a számlák hitelesített másolati példányait.

(5) Az Igazgatóság megvizsgálja, hogy az önkormányzat igénybejelentésében az ellentételezés mértéke a (2) bekezdésnek megfelelően lett-e kiszámítva, valamint, hogy az előírt dokumentumokat csatolta-e a pályázó.

(6) Szükség esetén az Igazgatóság 8 napon belüli hiánypótlásra szólítja fel az önkormányzatot.

(7) Az Igazgatóság – a hiánypótlást követően – 8 napon belül, a település kódjának feltüntetésével továbbítja az igénybejelentéseket egy példányban az Önkormányzati Minisztériumhoz. Az Önkormányzati Minisztérium a 2009. május 20-ig benyújtott igényeket 2009. július 20-ig, a 2009. szeptember 30-ig benyújtott igényeket 2009. november 20-ig bírálja el.

(8) A döntést követő 8 napon belül az ellentételezést a rendelkezésre álló összeg erejéig a helyi önkormányzatokért felelős miniszter egy összegben kiutalja az önkormányzatok részére.

Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)2

(3)3

1. számú melléklet a 3/2009. (III. 10.) KvVM rendelethez

Az önkormányzat, illetve a szolgáltató nyilatkozatai
1.számú nyilatkozat
Önkormányzat neve, címe, telefonszáma:     
ÖNKORMÁNYZATI NYILATKOZAT
a nem állami tulajdonú víziközműből ellátott települések önkormányzata részéről
Alulírott ................................................................................................................. település polgármestere igazolom, hogy a pályázatban közölt fajlagos ráfordítási adatok a 2009. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének és elbírálásának részletes feltételeiről, valamint az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezéséről szóló KvVM rendeletben szereplő feltételeknek megfelelő tartalmúak.
A támogatási igény bejelentéséről – a csatolt tartalommal – a Képviselő-testület ............................... számú határozatot hozta (1. számú melléklet).
Egyúttal kötelezettséget vállalunk arra, hogy a fajlagos ráfordításnál figyelembe vett, illetőleg a Tárcaközi Bizottság által elfogadott mértékű amortizációt, eszközhasználati jogcímen meghatározott összeget a víziközmű felújítására, pótlására, fejlesztési hitellel kapcsolatos adósságszolgálatra fordítjuk.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
polgármester
2.számú nyilatkozat
Önkormányzat neve, címe, telefonszáma:     
ÖNKORMÁNYZATI NYILATKOZAT
az állami tulajdonú víziközműből ellátott települések önkormányzata részéről
Alulírott ............................................................................................................ település polgármestere nyilatkozom, hogy a szolgáltató által bemutatott támogatási igénybejelentést és a településünkre kimutatott támogatásigényt tudomásul veszem és a támogatási igényt benyújtom.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
polgármester
3.számú nyilatkozat
Önkormányzat neve, címe, telefonszáma:     
ÖNKORMÁNYZATI NYILATKOZAT
állami támogatás igénybevételéről
Alulírott ............................................................................................................ település polgármestere nyilatkozom, hogy az államilag támogatott szennyvízközmű beruházással összefüggésben a szerződéses feltételek között nem szerepel, hogy öt éven belül a ráfordítások csökkentéséhez költségvetési (állami) támogatást nem vesz igénybe az önkormányzat.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
polgármester
4.számú nyilatkozat
Önkormányzat neve, címe, telefonszáma:     
ÖNKORMÁNYZATI NYILATKOZAT
az ingatlanok a szennyvízcsatorna-hálózatra történt bekötésének mértékéről
Alulírott ................................................................................................................. település polgármestere igazolom, hogy a szennyvízcsatorna-hálózattal ellátott területen az ingatlanok 60%-ának bekötése megvalósult.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
polgármester
5.számú nyilatkozat
Szolgáltató neve, címe, telefonszáma:     
SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET NYILATKOZATA
az ellátott települések önkormányzatainak előzetes tájékoztatásáról
Alulírott ................................................................................................ szolgáltató szervezet vezetője nyilatkozom, hogy az ellátott települések önkormányzatait az igényelhető támogatásról előzetesen tájékoztattam, az abban foglalt adatok a támogatás igénybevételi feltételeinek megfelelnek.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
a társaság vezetője
6.számú nyilatkozat
Önkormányzat neve, címe, telefonszáma:     
ÖNKORMÁNYZATI NYILATKOZAT
a gesztor önkormányzat meghatalmazásáról
Alulírott ............................................................................................................ település polgármestere nyilatkozom, hogy a 2009. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének benyújtására és a pályázattal kapcsolatos technikai teendők lebonyolítására a ............................................................. település önkormányzatát meghatalmazzuk.
.........................................., .......... év ......... hó .......... nap
...............................................
polgármester

2. számú melléklet a 3/2009. (III. 10.) KvVM rendelethez

A pályázat benyújtásához és elszámolásához szükséges adatlapok adattartalmi követelményei
1. A támogatási igényt benyújtó (gesztor) önkormányzat adatai
a) név
b) cím
c) telefonszám
d) ügyintéző neve
e) ügyintéző telefonszáma
f) számlavezető bank neve
g) számlaszám
h) polgármester neve
i) az ivóvíz-szolgáltatást végző szervezet neve
j) az ivóvíz-szolgáltatást végző szervezet címe
k) az ivóvíz-szolgáltatást végző szervezet telefonszáma
l) a támogatási igény összeállításáért felelős neve (az ivóvíz-szolgáltatást végző szervezetnél)
m) a támogatási igény összeállításáért felelős telefonszáma (az ivóvíz-szolgáltatást végző szervezetnél)
n) a csatornaszolgáltatást végző szervezet neve
o) a csatornaszolgáltatást végző szervezet címe
p) a csatornaszolgáltatást végző szervezet telefonszáma
q) a támogatási igény összeállításáért felelős neve (a csatornaszolgáltatást végző szervezetnél)
r) a támogatási igény összeállításáért felelős telefonszáma (a csatornaszolgáltatást végző szervezetnél)
s) a támogatási igénnyel érintett települések neve
2. Az ivóvíz-szolgáltatás adatai
a) a szolgáltatás támogatására benyújtott igény településenként
b) saját termelésből történő szolgáltatás mennyisége településenként
ba) 2007. évi tényleges
bb) 2008. évi támogatásnál elfogadott
bc) 2009. évi tervezett
c) szolgáltatás csatornázott területen településenként
d) szolgáltatás nem csatornázott területen településenként
e) vásárlásból történő szolgáltatás mennyisége településenként
f) saját termelésből lakosság részére történő szolgáltatás mennyisége településenként
g) vásárlásból lakosság részére történő szolgáltatás mennyisége településenként
h) az alkalmazott lakossági díj típusa
i) lakossági díj mértéke
j) nem lakossági díj mértéke
k) vízjogi üzemeltetési engedélyek száma
l) a szolgáltatás fajlagos ráfordítása
la) 2007. évi tényleges
lb) 2008. évi támogatásnál elfogadott
lc) 2008. évi várható
ld) 2009. évi tervezett
m) fajlagos ráfordítás kalkulációja évenként
ma) energiaköltség
mb) technológiai villamosenergia költsége
mc) vásárolt (átvett) víz költsége
md) egyéb anyagköltség
me) anyagjellegű szolgáltatás értéke
mf) alvállalkozói teljesítmény értéke
mg) bérköltség
mh) személyi jellegű ráfordítás, egyéb kifizetés
mi) TB járulék
mj) közművagyon amortizációja vagy az önkormányzati tulajdon használati díja
mk) egyéb költség
ml) egyéb ráfordítás
mm) pénzügyi bevételek és kiadások egyenlege
mn) rendkívüli bevételek és kiadások egyenlege
mo) fajlagos vezetékhálózat hossza
mp) fajlagos technológiai villamosenergia-felhasználás
3. A csatornaszolgáltatás adatai
a) a szolgáltatás támogatására benyújtott igény településenként
b) szolgáltatás mennyisége településenként
ba) 2007. évi tényleges
bb) 2008. évi támogatásnál elfogadott
bc) 2009. évi tervezett
c) lakossági szolgáltatás mennyisége településenként
d) az alkalmazott lakossági díj típusa
e) lakossági díj mértéke
f) nem lakossági díj mértéke
g) vízjogi üzemeltetési engedélyek száma
h) szennyvíztisztítást végző szervezet neve településenként
i) tisztítás díja településenként
j) szennyvízátadás tervezett mennyisége településenként
k) lakosságtól származó szennyvízátadás tervezett mennyisége településenként
l) a szolgáltatás fajlagos ráfordítása
la) 2007. évi tényleges
lb) 2008. évi támogatásnál elfogadott
lc) 2008. évi várható
ld) 2009. évi tervezett
m) fajlagos ráfordítás kalkulációja évenként
ma) energiaköltség
mb) technológiai villamosenergia költsége
mc) tisztításra átadott szennyvíz költsége
md) egyéb anyagköltség
me) anyagjellegű szolgáltatás értéke
mf) alvállalkozói teljesítmény értéke
mg) bérköltség
mh) személyi jellegű ráfordítás, egyéb kifizetés
mi) TB járulék
mj) közművagyon amortizációja vagy az önkormányzati tulajdon használati díja
mk) egyéb költség
ml) egyéb ráfordítás
mm) pénzügyi bevételek és kiadások egyenlege
mn) rendkívüli bevételek és kiadások egyenlege
mo) kapacitás-kihasználtság
mp) fajlagos vezetékhálózat hossza
mr) fajlagos technológiai villamosenergia-felhasználás
4. Ivóvízvásárlás adatai
a) támogatási igény
b) ivóvíz-szolgáltató szervezet neve
c) az ivóvizet értékesítő szolgáltató szervezet(ek) neve
d) a vásárolt ivóvízből ellátott települések neve
e) tervezett ivóvízvásárlás lakossági felhasználásra
f) tervezett ivóvízvásárlás nem lakossági felhasználásra
g) hálózati veszteség mértéke
h) fajlagos ráfordítás (díj)
5. Az igénybe vett támogatás elszámolása településenként
a) lakosság részére értékesített ivóvíz támogatási igényben elismert mennyisége
b) lakosság részére értékesített ivóvíz tényleges mennyisége
c) támogatási igényben elismert fajlagos ráfordítás (ivóvíz-szolgáltatás)
d) tényleges fajlagos ráfordítás (ivóvíz-szolgáltatás)
e) megítélt fajlagos támogatás (ivóvíz-szolgáltatás)
f) lakosság részére végzett szennyvíz-elvezetési szolgáltatás támogatási igényben elismert mennyisége
g) lakosság részére végzett szennyvíz-elvezetési szolgáltatás tényleges mennyisége
h) támogatási igényben elismert fajlagos ráfordítás (csatornaszolgáltatás)
i) tényleges fajlagos ráfordítás (csatornaszolgáltatás)
j) megítélt fajlagos támogatás (csatornaszolgáltatás)
k) az ivóvizet értékesítő szolgáltató szervezet neve
l) vízbázis neve
m) a vásárolt víz nettó díja ráfordítása
n) lakossági ivóvíz-szolgáltatáshoz vásárolt ivóvíz támogatási igényben elismert mennyisége
o) lakossági ivóvíz-szolgáltatáshoz vásárolt ivóvíz tényleges mennyisége
p) megítélt fajlagos támogatás (ivóvíz-vásárlás)

3. számú melléklet a 3/2009. (III. 10.) KvVM rendelethez

Az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezésére igényelhető összeg mértékének kiszámítási módja
Az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezésére igényelhető összeg mértékét a következő képlettel kell kiszámítani:
T = Szv–Kv,
ahol
T = támogatás mértéke,
Szv = a kiszállított egészséges ivóvíz mennyiségének (m3) és a legkisebb költség elve alapján érvényesíthető fajlagos ráfordítás (Ft/m3) szorzata,
Kv = a kiszállított egészséges ivóvíz mennyiségének (m3) és a lakossági ivóvíz-szolgáltatás és a 2. § (1) bekezdés eb) pontjában meghatározott támogatási küszöbértékének szorzata.
1

A rendeletet a 16/2010. (V. 13.) KvVM rendelet 14. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte 2010. augusztus 1. napjával.

2

A 8. § (2) bekezdése ugyanezen bekezdés alapján hatályát vesztette.

3

A 8. § (3) bekezdése ugyanezen bekezdés alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére