• Tartalom

3/2009. (ÜK. 3.) LÜ utasítás

3/2009. (ÜK. 3.) LÜ utasítás

a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központtal való együttműködésről szóló 16/2001. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosításáról*

2009.04.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (6) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központtal való együttműködésről szóló 16/2001. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:

2. § (1) Amennyiben az 1. § (1) bekezdésében felsorolt jelentéstételi kötelezettség alá eső intézkedésre alakszerű intézkedésben (jogorvoslatot elbíráló határozat, nyomozást megszüntető határozat, vádirat) kerül sor, a jelentéstételi kötelezettséget az intézkedés egy példányának megküldésével, egyébként az intézkedés külön feljegyzésbe foglalásával kell teljesíteni.
(2) Az 1. § (2) bekezdésében meghatározott jelentéstételi kötelezettséget a jogerős bírósági határozat egy példányának megküldésével kell teljesíteni.
(3) Amennyiben az (1) és (2) bekezdésben meghatározott iratokból a Törvény 4/C. § (2) bekezdésében megjelölt adatok (az elkövetés módszere, eszköze, ideértve a bűncselekménnyel szerzett javakra, azok legalizálására szolgáló vállalkozásra vagy egyéb módszerre vonatkozó megállapításokat) nem állapíthatók meg, ezeket feljegyzésben kell rögzíteni és a feljegyzést csatolni kell a megküldendő iratokhoz.
(4) Az 1. § (1) és (2) bekezdésében foglalt jelentéseket a Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztályának (a továbbiakban: főosztály) kell megküldeni.
(5) Amennyiben a megküldendő iratok elektronikus formában is rendelkezésre állnak, azokat elektronikus úton, az ügyészség belső információs hálózatán erre a célra kialakított felületen keresztül kell továbbítani a főosztálynak.
(6) A kizárólag papír alapon rendelkezésre álló iratokat a helyi ügyészségek szolgálati úton, a főügyészségek, a fellebbviteli főügyészségek, valamint a Legfőbb Ügyészség önálló szervezeti egységei közvetlenül küldik meg a főosztálynak. Az iratokkal együtt két példányban meg kell küldeni az iratokra vonatkozó adatok felsorolását tartalmazó nyomtatványt1, melyen az egy időben megküldött iratok adatait kell feltüntetni.
(7) A területi katonai ügyészségek, valamint a Katonai Fellebbviteli Ügyészség a Katonai Főügyészségnek tesznek jelentést. A jelentéseket a Katonai Főügyészség a (6) bekezdésben foglaltak szerint közvetlenül küldi meg a főosztálynak.”

2. § Az Ut. 4. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A főosztály a 2. § (5) bekezdése szerint érkezett iratokat elektronikus úton továbbítja a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központnak (a továbbiakban: Központ). A 2. § (6) bekezdése szerint érkezett iratokat – a titkos ügykezelés alá tartozó ügyek kivételével – évenkénti gyűjtőszámon belül kezeli és az iratok felsorolását tartalmazó nyomtatvány egy példányával együtt postai úton továbbítja a Központnak.”

3. § Az Ut. 7. § (3) bekezdésében szereplő „a Be. 145. § (1) bekezdése” szöveg a „Be. 193. § (5) bekezdése”, a „Be. 145. § (2) bekezdése” szöveg pedig a „Be. 216. § (1) bekezdése” szövegre változik.

4. § Az Ut. 9. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a (3) bekezdés számozása (4) bekezdésre változik:

„(3) Felhatalmazom a főosztály vezetőjét, valamint a Katonai Főügyészség személyügyi és információs önálló osztály vezetőjét, hogy az elektronikus úton történő adatszolgáltatás részletes szabályait együttes főosztályvezetői körlevélben szabályozzák.”

5. § Ez az utasítás 2009. április 1-jén lép hatályba és a hatálybalépését követő hónap utolsó napján hatályát veszti.

Dr. Kovács Tamás s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítás – az 5. §-a alapján – hatályát vesztette 2009. május 31. napján.

1,

Az ügyészi szervezetben használatos egyes formanyomtatványokról szóló 2/2007. (ÜK. 2.) főov. körlevél 1. számú melléklet, ny.sz. 2300. számú formanyomtatvány.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére