• Tartalom

40/2009. (V. 27.) HM utasítás

40/2009. (V. 27.) HM utasítás

a Nemzeti Katonai Stratégiában foglaltak végrehajtásával kapcsolatos feladatokról

2016.09.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Magyar Köztársaság Nemzeti Katonai Stratégiájáról szóló 1009/2009. (I. 30.) Korm. határozatban foglaltak végrehajtása érdekében a következő utasítást adom ki:

1. §1 Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre, és a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire.

Általános rendelkezések

2. § (1) A HM és az MH működését és alapvető feladatait érintő stratégiai dokumentumainak kidolgozása és módosítása során, a Magyar Köztársaság Nemzeti Katonai Stratégiájában (a továbbiakban: NKS) megfogalmazott célkitűzések és prioritások érvényesítését minden esetben következetesen biztosítani kell.

(2) Az MH tapasztalatfeldolgozó rendszere kialakítása, illetve a tapasztalatok értékelése során az értékelési folyamatokban biztosítani kell az NKS előírásaival kapcsolatos összhang vizsgálatának követelményét.

(3) A HM és az MH szerveinél és szervezeteinél folyó tudományos tevékenység során kiemelt jelentőséggel kell kezelni az NKS-ben foglalt célkitűzések, feladatok elméleti megalapozását szolgáló programok végrehajtását.

(4) Az állomány oktatása és képzése során alapvető hangsúlyt kell fektetni az NKS megvalósításának elméleti és gyakorlati kérdéseire.

(5) A HM és az MH nemzetközi kapcsolatainak tervezésénél és a két- és többoldalú programok és rendezvények végrehajtása során az NKS-ben foglalt elveket és a külpolitika szempontjából egyértelmű iránymutatásokat tartalmazó célkitűzéseket következetesen érvényesíteni kell.

(6) Az MH szerepvállalását igénylő nemzetközi kezdeményezésekben történő részvétel lehetőségének vizsgálata, előkészítése, illetve végrehajtása során kifejezetten érvényesíteni kell az NKS-ben hangsúlyozott a Magyar Köztársaság – katonai szempontú – kül-, valamint biztonság- és védelempolitikai érdekeit.

(7) A tárca kommunikációs stratégiájában, illetve annak gyakorlati megvalósítása során hangsúlyozottan érvényesíteni kell az NKS-ben megfogalmazott elvárásokat és célkitűzéseket.

Az NKS végrehajtását érintő,
kormányzati koordinációt igénylő feladatok

3. § (1)2 Ki kell dolgozni az MH – NKS-sel összhangban álló – válságkezelési doktrínáját, figyelemmel a NATO Válságreagálási Rendszerére, illetve az azzal összhangban álló nemzeti intézkedési rendszer koncepciójára

Felelős: HM Védelmi Igazgatási Főosztály, MH Műveleti Központ

(2) Az NKS-nek a tárca költségvetésére vonatkozó rendelkezései szerinti GDP-arányos részesedés rögzítése következtében a 10 éves stratégiai tervben megfogalmazott célkitűzéseket át kell tekinteni és szükség szerint az MH működőképessége, alaprendeltetés szerinti megfelelősége és a fejlesztések prioritásainak figyelembevételével pontosítani kell.

Felelős: HM Védelmi Tervezési Főosztály, HM-szervek, -szervezetek

(3)3 Fel kell gyorsítani az NKS 12. pontjának megfelelően a NATO és a Magyar Köztársaság között kötendő Állandó Hatályú Befogadó Nemzeti Támogatás Egyetértési Megállapodás egyeztetését és a befogadó nemzeti támogatás egyes kérdéseiről szóló Korm. rendelet módosításának előkészítését, összhangban a Magyar Köztársaság területén működő NATO-szervezetekre vonatkozó befogadó nemzeti támogatást biztosító nemzetközi megállapodásokkal.

Felelős: HM Védelmi Igazgatási Főosztály

Határidő: folyamatos

(4) Az NKS 11. pontjában hangsúlyozottan megjelenített, a környező országokkal való két- és többoldalú katonai együttműködési formák bővítése és hatékonyságuk növelése érdekében át kell tekinteni a tárgyalás, előkészítés alatt álló két- és többoldalú nemzetközi szerződések, illetve alacsonyabb szintű nemzetközi megállapodások helyzetét és javaslatot kell tenni az azokkal kapcsolatos tárgyalási folyamatok felgyorsítására.

Felelős: HM Jogi Főosztály, HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály, HM Védelempolitikai Főosztály

Határidő: 2009. december 15.

(5) Ki kell dolgozni az NKS 19–20., 28. és 31. pontjaiban kiemelt együttműködési és képességfejlesztési feladatokkal összefüggésben, az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) tevékenységében történő részvétellel kapcsolatos nemzeti irányok meghatározását tartalmazó stratégiai dokumentumot.

Felelős: HM Védelempolitikai Főosztály

Határidő: 2009. december 1.

(6)4 Az önkéntes tartalékos katonák szolgálatteljesítése jogi, szervezeti feltételeinek elvárások és lehetőségek szerinti számbavétele, illetve szinkronizálása során kifejezett figyelemmel kell lenni az NKS-ben a Magyar Honvédség képességeinek biztosítása tekintetében megfogalmazott követelmények érvényesítésére.

Felelős: HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, HM Védelemgazdasági Hivatal, HM- és MH-szervek, -szervezetek

Határidő: folyamatos

(7)5 Ki kell alakítani a NATO és az EU válságreagáló képességének szinten tartása és fejlesztése érdekében végrehajtásra kerülő (CMX, CME) nemzetközi gyakorlatokkal kapcsolatos hazai kormányzati koordináció és együttműködés általános koncepciójának tervezetét.

Felelős: HM Védelmi Igazgatási Főosztály, HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, HM Védelempolitikai Főosztály, HM Jogi Főosztály, HVK Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség, MH Műveleti Központ

Határidő: folyamatos

Az NKS végrehajtását érintő tárcaszintű feladatok

4. § (1)6 Az országvédelmi koncepció és a kapcsolódó vezetési rendszer elemei szerkezetének és működési rendjének kialakítása, valamint az MH teljes készenlétbe helyezési tervének átdolgozása során, az NKS-ben megfogalmazott elvárásokat érvényesíteni kell.

Felelős: HVK Hadműveleti Csoportfőnökség, HM Védelmi Igazgatási Főosztály

Határidő: folyamatos

(2)7 A honvédelmi katasztrófavédelmi rendszer fenntartásával és működtetésével kapcsolatos tárcaszintű feladatokat az NKS-ben szereplő elvek alapján kell biztosítani.

Felelős: HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, HM Védelmi Igazgatási Főosztály, MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, HVK Hadműveleti Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(3)8 Felül kell vizsgálni a HM-nek a rendvédelmi szervekkel, illetve fegyveres testületekkel korábban kötött, érvényes együttműködési megállapodásait, és javaslatokat kell kidolgozni azok szükséges módosítására.

Felelős: HVK Hadműveleti Csoportfőnökség, HM vezérkari titkárság, HM Jogi Főosztály

Határidő: 2009. október 1.

(4) A HM- és MH-szervezetek alapító okiratainak módosítását követően át kell tekinteni a szervezetek Szervezeti és Működési Szabályzatait és azokban az NKS-ből eredő esetleges új szakmai feladatokat meg kell jeleníteni.

Felelős: HM–MH-szervek, -szervezetek, HM Tervezési és Koordinációs Főosztály

Határidő: 2009. október 1.

(5)9 El kell végezni a HM 2008-2017-re vonatkozó humánstratégiai és humánpolitikai program és NKS közötti koherenciavizsgálatot és szükség esetén a programot át kell dolgozni.

Felelős: HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, HM Humánpolitikai Főosztály

Határidő: 2009. szeptember 1.

(6)10 A 2009–2010. személyügyi évre vonatkozó humánpolitikai irányelvek kidolgozásánál az NKS-szempontokat is figyelembe kell venni.

Felelős: HM Tervezési és Koordinációs Főosztály, HM Humánpolitikai Főosztály

Határidő: 2009. szeptember 1.

(7)11 Az NKS-ben foglalt elvárásokra figyelemmel át kell tekinteni az MH hadi szervezetre való áttérését szabályozó elveket, követelményeket és javaslatot kell tenni a szükséges korrekciókra.

Felelős HVK Hadműveleti Csoportfőnökség, HM Humánpolitikai Főosztály, HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség

Határidő: 2009. december 1.

(8)12 Az NKS 37. pontja szerinti tárcaköltségvetés alakulására vonatkozó döntést a 2008. évi DPQ 2.4. pénzügyi erőforrások és a 3.8. pénzügyierőforrás-táblázatok fejezetben szükséges megjeleníteni, valamint a NATO-val folytatott 2009-es DPQ-tárgyalások során jelezni és érvényesíteni kell a védelmi kiadások GDP-ben meghatározott részarányának 2013-ig történő alakulását, illetve felül kell vizsgálni a felvállalt szervezet- és eszközfejlesztési célkitűzések (felajánlott erők) forrásokkal történő – időbeli – biztosítottságát.

Felelős: HM Védelmi Tervezési Főosztály, HM Védelemgazdasági Hivatal, HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(9)13 Az NKS által megfogalmazott követelményeknek megfelelően a tárca informatikai stratégiájának 2009. évi felülvizsgálata során a hálózat alapú képességeknek való megfelelést érvényesíteni kell.

Felelős: HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(10)14 Az NKS elveinek figyelembevételével át kell tekinteni az MH készenlét fenntartása és fokozása rendszerét és az arra vonatkozó szabályozókat, valamint a személyi és dologi (tárgyi eszköz) biztosításának feltételeit ki kell dolgozni.

Felelős: HVK Hadműveleti Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(11) Át kell tekinteni a teljes civil–katonai együttműködési (CIMIC) feladatrendszert és felül kell vizsgálni az összhaderőnemi civil–katonai együttműködési doktrínát.

Felelős: MH Összhaderőnemi Parancsnokság

Határidő: 2009. december 15.

(12)15 Felül kell vizsgálni és hatékonyabbá kell tenni a tárca által a nemzetközi szervezetekhez, partnerállamok katonai szervezeteihez delegált képviseletek és képviselők (a továbbiakban: képviseletek), illetve a HM- és MH-szervezetek közötti információcserét és kommunikációt biztosító szabályrendet, valamint a HM- és MH-szervezetek tekintetében ki kell alakítani egy a képviseletekről érkező megkeresésre soron kívüli – adott esetben több területet is érintő – szakmai vélemény kialakítást lehetővé tevő eljárásrendet.

Felelős: HM Védelempolitikai Főosztály, HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály, HM vezérkari titkárság, HM Védelemgazdasági Hivatal

Határidő: 2009. december 1.

(13)16 Az MH összhaderőnemi doktrínáját át kell tekinteni és szükség esetén az NKS célkitűzéseivel összhangba kell hozni.

Felelős: HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség, MH Összhaderőnemi Parancsnokság

Határidő: 2009. december 31.

(14)17 A NATO Reagáló Erőkben, az EU-harccsoportban, valamint az egyéb közös katonai alegységek és kontingensek – tényleges bevethetőséget biztosító – felajánlására, felkészítésére és felszerelésére vonatkozó egységes koncepciót ki kell dolgozni.

Felelős: HVK Hadműveleti Csoportfőnökség

Határidő: 2009. december 1.

(15)18 Ki kell alakítani a honvédelmi szükségletek szempontjából számba jöhető szolgáltatásokat nyújtó gazdálkodószervezetekkel, különös tekintettel a Honvédelmi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó és vagyonkezelésében lévő állami tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos költséghatékonyabb együttműködés általános elveit.

Felelős: HM Vagyonfelügyeleti Főosztály

Határidő: 2009. december 15.

(16)19 A külső – Állami Számvevőszék által elvégzett – és a belső ellenőrzések tapasztalatai és konkrét szakmai megállapításaira alapozva átfogóan meg kell vizsgálni a honvédelmi szervezetek (ideértve kiemelten a külföldi magyar katonai kontingenseket is) gazdálkodásának rendjét és normatív szabályozóit és szükség szerint intézkedni a szükséges szabályozási korrekciók elvégzésére.

Felelős: HM Védelemgazdasági Hivatal, MH Összhaderőnemi Parancsnokság

Határidő: 2009. december 15.

(17)20 Tekintettel arra, hogy az informatikai rendszerek a NATO- és az EU-együttműködés alapvető eszközei, illetve kommunikációs csatornái, felül kell vizsgálni a HM és az MH informatikai fejlesztési terveit, ennek keretében a programterveket úgy kell módosítani, hogy a rendelkezésre álló költségvetési erőforrások átstrukturálásával gyorsítani lehessen a védett és gyors döntési mechanizmusokat lehetővé tévő rövid és középtávú fejlesztések megvalósítását. A tárcaszintű informatikai rendszer működési biztonságát és hatékonyságát érintő szabályozási és fejlesztési feladatok keretében a szükséges szabályzatokat ki kell dolgozni, a toborzási modult frissíteni kell, a beszerzési információs rendszert fejleszteni szükséges, és használatát általánossá kell tenni.

Felelős: HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség, HVK Hadműveleti Csoportfőnökség, HM Védelemgazdasági Hivatal

Határidő: folyamatos

(18)21 Az összhaderőnemi logisztikai doktrína 3. kiadásának kidolgozása során célzottan és kifejezetten figyelembe kell venni az NKS-ben megfogalmazottakat.

Felelős: HVK Logisztikai Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(19)22 Az MH kiképzési rendszerének korszerűsítésére vonatkozó elgondolás kialakítása során az NKS-ben szereplő célkitűzéseket maradéktalanul érvényesíteni kell.

Felelős: HVK Hadműveleti Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(20)23 A nemzetközi és hazai védelmi szektor tudományos és kutatás-fejlesztési eredményeit folyamatosan figyelemmel kell kísérni és a tapasztalatokat az NKS célkitűzéseinek biztosítása érdekében a lehető leghatékonyabban hasznosítani kell.

Felelős: MH Logisztikai Központ, HM Hadfelszerelés Fejlesztési Főosztály, HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség

Határidő: folyamatos

(21) A jelen utasítás mellékletében szereplő szabályozók felülvizsgálatát a HM Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti érintett fő kidolgozó szervezetek végezzék el és annak eredményéről, illetve konkrét szakmai javaslataikról – a szolgálati út betartásával – jelentést terjesszenek fel a HM kabinetfőnöke részére.

Felelős: érintett HM-szervek és -szervezetek, MH-szervezetek

Határidő: 2009. szeptember 30.

(22)24 A tervezési dokumentumokban az NKS szerinti haderő-fejlesztési prioritások megvalósulásának ellenőrzését, a képességhiányok beazonosítását el kell végezni. Végre kell hajtani a képességhiányokhoz kapcsolódó kockázatelemzéseket.

Felelős: HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség,

Határidő: folyamatos

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

Melléklet a 40/2009. (V. 27.) HM utasításhoz

A Nemzeti Katonai Stratégiában szereplő célok megvalósítása érdekében felülvizsgálat tárgyát képező normatív szabályozók
1. 24/2005. (VI. 30.) HM rendelet a Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzatának kiadásáról
2. 8/1993. (VIII. 12.) HM–BM együttes rendelet a BM Határőrség és a Rendőrség állományába tartozók katonai tanintézetben folyó képzéséről
3. 99/2003. (X. 10.) OGY határozat az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben való magyar katonai részvételről
4. 111/2002. (XII. 18.) OGY határozat az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők műveleteiben magyar katonai egészségügyi kontingens részvételéről
5. 94/2001. (XII. 21.) OGY határozat a NATO irányítása alatt végrehajtott balkáni katonai békefenntartó műveletekhez történő magyar hozzájárulásról
6. 2107/2004. (IV. 29.) Korm. határozat a magyar és külföldi fegyveres erőknek az alkotmány 40/C. §-a (1) bekezdésének a) pontja szerinti alkalmazását és b) pontja szerinti csapatmozgásait megalapozó döntés meghozatala során képviselendő kormányálláspont kialakításának rendjéről
7. 2007/2004. (I. 22.) Korm. határozat a Magyar Honvédség kijelölt állományának a NATO Reagáló Erőkben történő részvételéről
8. 74/2008. (HK 15.) HM utasítás a Magyar Honvédség műveleti tapasztalatfeldolgozó rendszere kialakításáról és működtetéséről
9. 63/2008. (HK 14.) HM utasítás a tárcavédelmi tervező rendszer továbbfejlesztését végző munkacsoport létrehozásáról és tevékenységéről
10. 53/2008. (HK 12.) HM utasítás a Magyar Honvédség humánstratégiája (2008–2017) kiadásáról
11. 5/2008. (HK 4.) HM utasítás a Magyar Honvédség működésével, egyes kiemelt feladatai megvalósulásával összefüggő elemző feladatok végzéséről
12. 11/2009. (II. 13.) HM utasítás a Magyar Honvédség 2009–2013. évre szóló gyakorlatok és kiképzési rendezvények programja kiadásáról
13. 146/2007 (HK 2/2008.) HM utasítás az MH összhaderőnemi doktrínájának kiadásáról
14. 143/2007. (HK 1/2008.) HM utasítás a Magyar Honvédség rendszerbe foglalt tevékenységeinek, feladatainak a tervezésben való kísérleti alkalmazásáról
15. 113/2007. (HK 20.) HM utasítás a védelmiképesség-fejlesztési feladatok programozott tervezéséről és végrehajtásáról
16. 85/2007. (HK 16.) HM utasítás miniszteri irányelvek a védelmi tervezéshez (2009-2018)
17. 78/2007. (HK 15.) HM utasítás a Magyar Köztársaság határain kívüli válságreagáló és béketámogató műveletekkel kapcsolatos Magyar Honvédséget érintő feladatokról
18. 77/2007. (HK 15.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium információkapcsolati rendszerének kiadásáról
19. 59/2007. (HK 12.) HM utasítás a tárcavédelmi tervező rendszer alkalmazásáról és a rendszer fejlesztéséről
20. 58/2007. (HK 12.) HM utasítás az MH 2009–2018. közötti időszak 10 éves stratégiai tervének kidolgozásáról, valamint a NATO védelmi tervezési és áttekintési eljárása nemzeti feladatainak végrehajtásáról
21. 43/2007. (HK 9.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai programja a haderő átszervezésének befejezése és helyzetének stabilizációja 2007–2010. közötti időszakára kiadásáról
22. 21/2007. (HK 4.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium Oktatási és Tudományos Tanácsa feladatairól és működésének rendjéről
23. 141/2006. (HK 2/2007.) HM utasítás a Magyar Honvédség informatikai stratégiájának kiadásáról
24. 130/2006. (HK 24.) HM–KüM–GKM együttes utasítás az Európai Védelmi Ügynökség működésében való magyar részvételről
25. 108/2006. (HK 21.) HM utasítás a HM Védelmi Tervező Bizottsága feladatairól és működési rendjéről
26. 95/2006. (HK 19.) HM utasítás a Magyar Honvédség integrált logisztikai rendszerének kialakításával összefüggő egyes feladatok végrehajtásáról
27. 27/2006. (HK 8.) HM utasítás a válságkezelési gyakorlatok tervezésének, szervezésének és végrehajtásának szabályozásáról
28. 109/2005. (HK 25.) HM utasítás a NATO kodifikációs rendszer alkalmazásáról
29. 106/2005. (HK 25.) HM utasítás a Magyar Honvédség kommunikációs tevékenységének rendjéről
30. 23/2005. (HK 6.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium hivatalai és háttérintézményei, valamint a miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetek munkaköri jegyzékének hatálybalépéséről
31. 9/2005. (HK 4.) HM utasítás a befogadó nemzeti támogatás ágazati feladatainak előkészítéséről és végrehajtásáról
32. 48/2004. (HK 11.) HM utasítás a külföldi képzések, tanfolyamok és továbbképzések tervezéséről, szervezéséről és végrehajtásáról
33. 42/2004. (HK 10.) HM utasítás a harcászati értékelő programok alkalmazásáról
34. 27/2004. (HK 6.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium gazdasági kabinetének feladatairól és működési rendjéről
35. 22/2004. (HK 6.) HM utasítás a Magyar Honvédség 2004–2013 közötti időszakban elérendő képességeiről
36. 5/2004. (HK 2.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium informatikai és hírközlési alkalmazási bizottság létrehozásáról
37. 55/2003. (HK 14.) HM utasítás az Európai Unióval kapcsolatos ügyintézés rendjéről
38. 33/2003. (HK 10.) HM utasítás a haditechnikai együttműködéssel összefüggő feladatok végrehajtásáról – EDA
39. 103/2002. (HK 30.) HM utasítás a tudományosinformáció-ellátás rendjéről
40. 76/2002. (HK 25.) HM utasítás a tudományos kutatások rendjéről
41. 20/2002. (HK 8.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai kabinete létrehozásáról és működési rendjéről
42. 7/2002. (HK 5.) HM utasítás a humán és személyügyi kontrollingtevékenység rendjéről
43. 1/2002. (HK 3.) HM utasítás a nemzetközi megállapodásokkal kapcsolatos eljárásról
44. 67/2001. (HK 17.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium haditechnikai fejlesztési kabinete létrehozásáról és működési rendjéről
45. 81/1999. (HK 1/2000.) HM utasítás a NATO-együttműködésre kijelölt személyek tárgyalási felhatalmazásáról
46. 50/1998. (HK 14.) HM utasítás a Magyar Köztársaság Észak-atlanti Szerződés Szervezete mellett működő képviseletének védelempolitikai részlege, Katonai Képviselő Hivatala és Katonai Képviseletei, valamint az EBESZ Katonai Képviselet költségvetési gazdálkodásáról
47. 6/1998. (HK 2.) HM utasítás a Magyar Köztársaság Észak-atlanti Szerződés Szervezete mellett működő képviseletén létesítendő védelempolitikai részleg és a Katonai Képviselő Hivatala szervezeti és működési rendjéről
48. 45/1997. (HK 17.) HM utasítás a katonai felsőoktatási intézmények nemzetközi kapcsolattartásával összefüggő egyes feladatokról
49. 34/1997. (HK 14.) HM utasítás a légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztésével kapcsolatos feladatokról
1

Az 1. § a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 8. §-a szerint módosított szöveg.

2

A 3. § (1) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 3. § (3) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 3. § (6) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § b) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 3. § (7) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § a) és d) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 4. § (1) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § a) és c) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 4. § (2) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § a), c) és e) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 4. § (3) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § c) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 4. § (5) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § f) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 4. § (6) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § f) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 4. § (7) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § c), f) és g) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 4. § (8) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § b) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 4. § (9) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § h) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 4. § (10) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § c) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 4. § (12) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § b) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 4. § (13) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § g) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 4. § (14) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § c) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 4. § (15) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § i) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 4. § (16) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § k) pontja szerint módosított szöveg.

20

A 4. § (17) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § b), c) és h) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 4. § (18) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § l) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 4. § (19) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § c) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 4. § (20) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § g), j) és m) pontja szerint módosított szöveg.

24

A 4. § (22) bekezdése a 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 7. § g) pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére