• Tartalom

41/2009. (VI. 12.) HM utasítás

41/2009. (VI. 12.) HM utasítás

a honvédelmi tárca 2009–2012 közötti időszakra vonatkozó rövid távú tervének 2010–2012 közötti időszakra vonatkozó pontosításáról és a források feladatokhoz történő rendeléséről1

2009.06.15.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja alapján a honvédelmi tárca 2009–2012 közötti időszakra vonatkozó rövid távú tervének 2010–2012 közötti időszakra vonatkozó pontosításáról és a források feladatokhoz történő rendeléséről (a továbbiakban: rövid távú terv összeállítása) az alábbi

utasítást

adom ki:

Általános rendelkezések

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. § (1) A rövid távú terv összeállításának célja az MH 2009–2018 közötti időszakra vonatkozó 10 éves stratégiai tervében (a továbbiakban: 10 éves terv), illetve a Magyar Köztársaság Nemzeti Katonai Stratégiájában (a továbbiakban: NKS) meghatározott célkitűzések elérése érdekében a honvédelmi szervezetek fejlesztéséhez, működés-fenntartásához (beleértve a személyi juttatásokat is) szükséges feladatok számbavétele, erőforrás-szükségleteik felmérése, és az erőforrás korlátokon belül végrehajtandó feladatok meghatározása. Jelen tervezési ciklusban ez a honvédelmi tárca 2009–2012 közötti időszakra vonatkozó rövid távú tervének (a továbbiakban: 2009–2012. évi terv) a 2010–2012. évekre vonatkozó pontosítását jelenti.

(2) Az MH fejlesztésének és működtetésének 10 éves tervben rögzített, illetve a 2009–2012. évi tervben jóváhagyott célkitűzései és fő feladatai változatlanok. A rövid távú terv kidolgozásának alapja a 10 éves terv és a 2009–2012. évi terv.

(3) Az újonnan jelentkező, valamint a rendkívüli, eseti feladatok a tervezés folyamatában kerülnek feldolgozásra. Az MH vezetés-irányítás felső szintjén új feladatként jelenik meg a vilniusi NATO-csúcshoz kapcsolódó szállító helikopter felajánlás. A helikopterek műveleti területre történő telepítésére és alkalmazásukra várhatóan a 2010. év közepétől kerül sor. Ennek tervezése megkezdődött, az előkészítés, kitelepítés, illetve feladat-végrehajtás 2010. évi, valamint további feladatait tervezzék be.

(4) A rövid távú terv a feladatokat bemutató és elemző szöveges részből, valamint a táblázatokba foglalt részletes erőforrástervből (a továbbiakban együtt: rövid távú terv) áll. Az átláthatóság és a könnyebb követhetőség érdekében a szöveges rész és a részletes erőforrásterv azonos logikai felépítésben, egy dokumentumban készül.

(5) A rövid távú terv összeállításának folyamatában készül a 2010–2012 közötti időszakra szóló feladatterv (a továbbiakban: feladatterv), melynek alapja az MH feladatrend. A feladatterv a 10 éves tervben meghatározott, illetve a 2009–2012. évi tervben jóváhagyott célkitűzések elérése érdekében a honvédelmi szervezetek fejlesztésének, működés-fenntartásának, alaprendeltetésből adódó és egyéb feladatainak reális, teljes és pontos felmérésén alapszik. A feladatterv tartalmazza a honvédelmi szervezetek részletes feladatait. Jelen tervezési ciklusban ez a 2009–2012. évi terv mellékletét képező feladatterv 2010–2012. évekre vonatkozó pontosítását jelenti.

(6) A honvédelmi szervezetek feladataikat azok fontossága szerint osztályozzák (priorizálják). A priorizálás az erőforrások feladatokhoz rendelése érdekében történik. A honvédelmi szervezetek a priorizálás során a feladatellátás és a szakterületek sajátosságainak megfelelő (1-től 5-ig terjedő) kategóriákat határoznak meg és alkalmaznak, ahol az 1. prioritás a legfontosabb feladatot jelöli. A prioritási lista kidolgozása során a 2010–2012. évekre vonatkozóan fel kell mérni és be kell mutatni a szerződéssel lekötött (determinált) feladatokat és az azokhoz tartozó lekötött forrásokat is.

(7) A részletes erőforrásterv tervezési adatbázis alkalmazásával készül, amely tartalmazza a feladattervezés során figyelembe vett feladatok erőforrás-szükségleteit. Az erőforrás-szükségletek tervezésére a tárca védelmi tervező rendszere alkalmazásáról és a rendszer fejlesztéséről szóló 59/2007. (HK 12.) HM utasítás 9. § (2) bekezdésében foglaltak az irányadók. A tervezési adatbázis a tervező szervezetek által kitöltött tervezési táblázat alapján kerül összeállításra. A tervezési adatbázis tartalmazza az egységes védelmi szakfeladatrendszerhez kötött információkat (erőforrás-paraméterek, felszámítási mutatók, biztosítási módok stb.), valamint a költségvetési és beszerzési terv összhangját biztosító alapadatokat.

A rövid távú terv összeállításának rendje

3. § (1) A HM-szervek feladatterveinek összeállításáért, a feladat koordinálásáért HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF), míg az MH katonai szervezetek feladatterveinek összeállításáért, a feladat koordinálásáért a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály (a továbbiakban: HM HKF) felelős.

(2) A HM-szervezetek, a miniszter közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetek feladatterveinek és erőforrásterveinek összeállításáért, a feladat koordinálásáért a HM Védelmi Tervezési Főosztály (a továbbiakban: HM VTF) felelős.

(3) A honvédelmi szervezetek a hatáskörükbe tartozó intézményi erőforrás-szükségleteiket önállóan tervezik. A központi és központosított, valamint a természetbeni ellátás körébe tartozó erőforrás-szükségleteiket az illetékes központi ellátó szervezetektől vagy a tárca felső szintű gazdálkodószervektől, -szervezetektől igénylik.

(4) A gazdálkodószervezettel és önálló költségvetéssel nem rendelkező honvédelmi szervezetek erőforrás-szükségleteit – az általuk szolgáltatott adatok alapján – az utaltsági rend szerint illetékes ellátó szervezetek, illetőleg a felső szintű gazdálkodószervek, szervezetek tervezik.

(5) A honvédelmi szervezetek feladattervüket és erőforrástervüket szolgálati elöljárójuknak (hivatali felettesüknek), erőforrástervüket az illetékes felső szintű gazdálkodószerveknek, szervezeteknek, valamint a HM VTF-nek is felterjesztik.

(6) Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) feladattervét és erőforrástervét – az alárendelt szervezetek tervei alapján – az MH ÖHP tervező, illetve gazdálkodó szervei állítják össze. Az MH katonai szervezetek feladatterveiket és erőforrásterveiket – a HM HKF útján – a HM Honvéd Vezérkar Főnöknek (továbbiakban: HM HVKF) terjesztik fel. Egyidejűleg az illetékes felső szintű gazdálkodó szerveknek, szervezeteknek is megküldik.

A rövid távú terv összeállításának folyamata

4. § (1) A rövid távú terv összeállításának első fázisában készül a feladatterv tervezete és a rövid távú terv tervezete a nagybani erőforrástervvel.

(2) A tervező szervek, szervezetek a 2010–2012. évi feladatterve tervezetének összeállítása érdekében áttekintik a 2009–2012. évi tervben szereplő feladatokat, azok fontossági sorrendjét (prioritásait), valamint pontosítják a feladatok végrehajtásának erőforrás-szükségleteit.

(3) A honvédelmi szervezetek a rövid távú terv tervezetükben (a 10 éves terv és a 2009–2012. évi terv pontosítása alapján) felsorolják feladataikat, meghatározzák azok végrehajtásának erőforrás-szükségletét (beleértve a 2009. évben forráshiány miatt várhatóan végrehajtásra nem kerülő feladatokat is). Kimutatják a feladatok erőforrás-szükséglete és a HM VTF által megadott erőforrás allokáció közötti különbséget, felmérik az erőforráskorlátok miatt nem tervezhető feladatok halasztásának következményeit, elemzik kockázatait.

(4) A második fázisban kerül sor a rövid távú terv, azon belül a részletes erőforrásterv összeállítására és a feladatterv véglegesítésére. A tervező szervek, szervezetek az erőforráskeret, valamint az első fázisban kialakított fontossági sorrend (prioritás) alapján meghatározzák a ténylegesen végrehajtandó feladatokat és azokhoz hozzárendelik az erőforrásokat.

(5) Az első fázis tartalmát és a feladatok kidolgozásának ütemezését az 1. számú melléklet tartalmazza. A második fázis feladatainak ütemterve – a második fázis kezdetén – tervezői értekezleten kerül kiadásra.

A rövid távú terv tervezete és a feladatterv-tervezet összeállítása

5. § (1) A tervezési folyamat első fázisában a honvédelmi szervezetek feladatterv-tervezeteinek és nagybani erőforrásterveinek összegzésével a HM VTF elkészíti a honvédelmi tárca rövid távú terv tervezetét és feladatterv tervezetét.

(2) A tervezésnek ez a fázisa a honvédelmi tárca rövid távú terv tervezetének és feladatterv tervezetének kidolgozásával, azok HM Védelmi Tervező Bizottság (a továbbiakban: HM VTB) elé terjesztésével és a további tervezéshez szükséges döntések meghozatalával zárul. A rövid távú terv összeállításának részét képező erőforrás-tervezés feladatait, a feladatok tervezéséért felelős és az együttműködő szerveket, szervezeteket a 2. számú melléklet tartalmazza.

(3) A nagybani erőforrásterv alapján kerül összeállításra a tárca költségvetési tervjavaslata.

A rövid távú terv és a feladatterv összeállítása

6. § (1) A tervezési folyamat második fázisában a miniszteri döntésnek megfelelően pontosításra, módosításra, szükség szerint átdolgozásra kerülnek a rövid távú terv, illetve a feladatterv tervezetei. Ennek eredményeként összeállításra kerül a feladatterv, valamint a tervezési táblázat használatával a tárca rövid távú terve a részletes erőforrástervvel.

(2) A rövid távú tervet (beleértve az összegzett részletes erőforrástervet is), illetve a feladattervet – a tárca felső szintű tervező (gazdálkodó) szervei, valamint a tervezésben (erőforrás tervezésben) közvetlenül részt vevő tervező szervek, szervezetek bedolgozásai alapján – a HM VTF állítja össze.

A rövid távú terv és a feladatterv pontosítása, véglegesítése

7. § (1) A rövid távú tervet és a feladattervet – a 2010. évre vonatkozó költségvetési törvény elfogadását követően – a HM VTF a felső szintű tervező, illetve gazdálkodószervek, szervezetek bevonásával pontosítja, véglegesíti, majd jóváhagyását követően kiadmányozza.

(2) A rövid távú terv és a feladatterv megküldésre kerül az MH felső- és középszintű vezető-irányító szerveknek, az MH felső szintű tervező és gazdálkodószerveknek, szervezeteknek és abból kivonatot kapnak az MH katonai szervezetei.

(3) A tárca rövid távú tervét és feladattervét a honvédelmi miniszter, a honvédelmi szervezetek terveit az illetékes szolgálati elöljáró (hivatali felettes) hagyja jóvá.

Záró rendelkezések

8. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 3. napon lép hatályba és 2010. március 31-én hatályát veszti.

(2) A szakterületek vezetői a részfeladatok tervezését és végrehajtását saját hatáskörükben szabályozzák.

(3) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a Magyar Honvédség rendszerbe foglalt tevékenységeinek, feladatainak a tervezésben való kísérleti alkalmazásáról szóló 143/2007. (HK 1/2008.) HM utasítás hatályát veszti.

(4) A HM VTF 2009. május 29-ig elkészíti a (3) bekezdésben hatálytalanított HM utasítás helyébe lépő új belső rendelkezés tervezetét, illetve a tervezési folyamat első fázisában kiadja a pontosított MH Feladatrendet és Egységes Védelmi Szakfeladatrendszert.

1. számú melléklet a 41/2009. (VI. 12.) HM utasításhoz

Ütemterv a feladatterv-tervezet és nagybani erőforrásterv kidolgozására

Fsz.

Feladat

Határidő

Felelős szerv

1.

Az elsődleges forrásallokáció alapján nagybani keretszámok kiadása a felső szintű gazdálkodó és az erőforrás-tervezésben közvetlenül részt vevő tervező szervezetek részére.

2009.
május 25-ig

HM VTF

2.

A HM HVKF közvetlen szervezetek feladatterv-tervezeteinek elkészítése, egyeztetése és – a HM HKF útján történő – felterjesztése a HM HVKF-nek.

2009.
május 29-ig

HM HVKF
közvetlen szervezetek

3.

Az MH ÖHP és a HM HVKF közvetlen szervezetek feladatterv- tervezeteinek és a rövid távú terv tervezeteinek (részletes szöveges a nagybani erőforrástervvel) kidolgozása és átadása az illetékes felsőszintű tervező szerveknek.

2009.
június 15-ig

MH ÖHP
HM HKF

4.

A 2010–2012. évekre vonatkozó költségvetési létszám meghatározása, előterjesztés a költségvetési létszám jóváhagyása céljából.

2009.
június 15-ig

HM TKF, HM HTF, HM KPÜ, HM VTF

5.

A felső szintű és a közvetlen tervező szervezetek feladatterv tervezeteinek és a rövid távú terv tervezeteinek (részletes szöveges a nagybani erőforrástervvel) elkészítése és megküldése a HM VTF részére.

2009.
június 26-ig

Felső szintű és közvetlen tervező szervezetek

6.

A HM TKF, illetve a HM HKF illetékességi körébe tartozó szervek összegzett feladatterv-tervezeteinek és a rövid távú terv tervezeteinek (részletes szöveges a nagybani erőforrástervvel) összeállítása és átadása a HM VTF részére.

2009.
június 26-ig

HM TKF
HM HKF

7.

A tárca feladatterv-tervezetének és nagybani erőforrástervének összeállítása, PM tervezési körirat szerinti pontosítása és a HM VTB elé terjesztése.

A PM tervezési körirat kiadását követő 2. munkanap

HM VTF

8.

A feladatterv-tervezet és nagybani erőforrásterv HM VTB állásfoglalása szerinti esetleges módosítása és átadása a HM KPÜ részére a tárca költségvetési tervjavaslatának összeállítása céljából. A tervezési keretszámok megküldése a tervező szervezetek részére.

Költségvetési tervjavaslat benyújtása előtt
10 munkanappal

HM VTF

2. számú melléklet a 41/2009. (VI. 12.) HM utasításhoz

Az erőforrás-tervezésben részt vevő tervező, együttműködő szervezetek

Hazai személyi kiadások és munkaadókat terhelő járulékok

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

Hazai személyi kiadások és munkaadókat terhelő járulékok

HM KPÜ

HM TKF

Hadfelszerelés- és egyéb fejlesztés

Feladat

Adatszolgáltatásért
felelős szerv

Együttműködő

Hadfelszerelés-fejlesztési feladatok és K+F program

HM FLÜ

HM HTF, MH HEK,
MH GEOSZ, HM HKF, HM IIF, MH ÖHP

NSIP

HM FLÜ

Nyelvképzés (EG 0356)

HM SZEF

HM FLÜ

Térképészprogramok

HM HTF

HM FLÜ, HM Térképészeti Kht., MH GEOSZ, MH MK

MANS 2010 +

HM TKF

HM FLÜ

RSR

MK KFH

Drogprevenciós program

MH HEK

HM FLÜ

Infrastrukturális fejlesztés, infrastrukturális működés-fenntartás

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

Katonai védelmi beruházási feladatok és egyéb központi beruházási feladatok

HM IÜ

Lakhatás támogatás, lakásépítés

HM VGF

Laktanyarekonstrukciós program

Környezetvédelmi beruházási és üzemeltetési-fenntartási feladatok

Őrzés-védelmi beruházási feladatok

HM HKF, HM IIF

Élőerős és technikai őrzés-védelmi rendszerek üzemeltetési-
fenntartási feladatai

HM HKF, HM IIF

Elhelyezési tender feladatai

Központi infrastrukturális üzemeltetési-fenntartási feladatok

Hazai gyakorlatok elhelyezési biztosítása

HM HKF

HM – I. objektum-karbantartási és -felújítási feladatok

HM IÜ AKO

Nyugdíjasotthon-kapacitás bérlet

HM SZF

Ország mozgósítási feladatok (PM fejezet költségvetésében van)

Csapatoknál jelentkező infrastrukturális üzemeltetési-fenntartási feladatok

MH ÖHP

Hazai gyakorlatok és kiképzések

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

Hazai gyakorlatok és kiképzések (termelői logisztika – központi)

HM FLÜ

HM HKF

Hazai gyakorlatok és kiképzések (fogyasztói logisztika – központi)

HM HKF, MH ÖHP

Hazai gyakorlatok és kiképzések (fogyasztói logisztika – csapat)

HM HKF, MH ÖHP

Logisztikai és intézményi működés-fenntartás

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

Termelői logisztika körébe tartozó logisztikai működési-
fenntartás (központi)

HM FLÜ

Fogyasztói logisztika körébe tartozó logisztikai működési-
fenntartási (csapat)

MH ÖHP, MH HEK

Fogyasztói logisztika körébe tartozó logisztikai működési-
fenntartási (központi)

MH ÖHP, MH HEK,
MH TD

Intézményi működés

Kiemelt intézményi feladatok

Hazai rendezvények

Nemzetközi banki műveleti tevékenység

Intézményi működés

HM KPÜ

Intézményi működés

HM IÜ

HM I. objektum intézményi működés

HM IÜ AKO

Intézményi működés

HM ÁEK

Tudományszervezési feladatok

HM KTF

Intézményi működés

Intézményi működés

HM SZEF

Intézményi működés

HM SZÜO

Intézményi működés

HM TLSZ

 

Intézményi működés

HM HIM

Hadisírgondozás

HM FLÜ

Intézményi működés

HM KEHH

Intézményi működés

HM VH

Intézményi működés

MK KBH

Intézményi működés

MK KFH

Intézményi működés

ZMNE

Intézményi működés

KAT ÜGY

Fejezeti finanszírozású feladatok

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

HM KGIR központi feladatok

HM KPÜ

HM KPÜ IAJI központi feladatok

HM KPÜ központi feladatok

Hozzájárulás a hivatásos katonák kedvezményes
nyugellátásának kiadásaihoz

A fejezeti előirányzatokkal összefüggésben a Magyar Államkincstár által nyújtott szolgáltatások díjai

Szociálpolitikai juttatások és családalapítási előleg

MH pénzügyi dologi kiadások

Honvéd Együttes támogatása

HM KTF

Budapesti Honvéd Sportegyesület támogatása

Hadirokkantak, hadiözvegyek és hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége

Magyar Futball Akadémia Alapítvány támogatása

Érdekképviseletek támogatása összesen (HOSZ, HODOSZ, BEOSZ, CSÉSZ)

Ernyőszervezetek támogatása összesen (HTBKOSZ, HOKOSZ, MEASZ, BEOSZ, MATASZ, MHKHSZ, HOSOSZ, HKE, HTBK Székesfehérvári Szervezete, Pákozdi Katonai Emlékhely)

Magyar Hadtudományi Társaság támogatása

Társadalmi szervek támogatása kommunikációs pályázatok
alapján

Honvéd sportegyesületek támogatása pályázatok alapján

Társadalmi szervek támogatása kulturális pályázatok alapján

Központi kulturális, PR- és médiafeladatok

Esélyegyenlőségi feladatok

ÚMFT pályázatok önrész

MH Szociálpolitikai Közalapítvány támogatása

HM SZEF

Iskolarendszeren kívüli továbbképzés

Iskolarendszerű képzések

Rekonverziós program

Katasztrófavédelem

HM TKF

HM VH, HM FLÜ,
MH HEK, MH MK,
MH LEK, MH GAVIK,
MH 93. PS vvz., ZMNE,
HM ÁEK

HM Zrínyi Kht. Támogatása

HM VGF

HM Zrínyi Kht., HM KTF

HM Honvéd KSZ Kht. támogatása

HM Honvéd KSZ Kht.,
HM KTF, HM FLÜ

HM Térképészeti Kht. támogatása

HM Térképészeti Kht.

Monostori Erőd Kht. támogatása

Monostori Erőd Kht.

Nemzetközi feladatok

Feladat

Felelős szerv

Együttműködő

Válságkezelési és béketámogató műveletek logisztikai biztosítása

HM FLÜ

MH ÖHP, MH HEK

HM FLÜ nemzeti támogatás

Nemzetközi feladatok kiszolgálásának fel nem osztható költségei

AN-26-os repülések nemzetközi logisztikai biztosítása

HM KPÜ

Kanadai repülőhajózó képzés (NFTC) logisztikai biztosítása

HM KPÜ

NATO-, EU-hozzájárulások

HM KPÜ

HM FLÜ, MH ÖHP

Nemzetközi képviseletek

Nemzetközi fejezet szintű közgazdasági és pénzügyi ellenőrzések

AN-26-os repülések nemzetközi pénzügyi biztosítása

HM FLÜ

Kanadai repülőhajózó képzés (NFTC) pénzügyi biztosítása

HM FLÜ

Válságkezelési és béketámogató műveletek pénzügyi biztosítása

Cseh repülőhajózó képzés

MH ÖHP

Válságkezelési és béketámogató műveletek infrastrukturális biztosítása (MH PRT, MH EUFOR, MH KFOR ŐBZ – táborüzemeltetés)

HM IÜ

HM KPÜ

Nemzetközi kommunikációs feladatok

HM KTF

Nyelvképzés (nemzetközi)

HM SZEF

HM FLÜ

Tartós iskolarendszerű képzések

HM FLÜ

NATO- és PfP-tanfolyamok

HM FLÜ

Nemzetközi gyakorlatok és kiképzések

HM HKF

MH ÖHP, HM FLÜ, HM IÜ

Gripen pótlólagos kiképzés

HM FLÜ

Nemzetközi fejezet szintű államháztartási belső ellenőrzések

HM KEHH

Multilaterális együttműködési feladatok

HM VPF

HM FLÜ

EU-felkészülés feladatai

HM FLÜ

Kétoldalú kapcsolatok feladatai

HM NEF

HM FLÜ

Válságkezelő és béketámogató műveletek parancsnoki, felügyeleti ellenőrzései

MH ÖHP

MH MK

Fegyverzet-ellenőrzés

MH MK

HM FLÜ

Rövidítések jegyzéke

BEOSZ

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

CSÉSZ

Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége

HKE

Honvéd Kulturális Egyesület

HM KGIR

HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszer

HODOSZ

Honvédségi Dolgozók Szakszervezete

HOKOSZ

Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége

HOSOSZ

Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége

HOSZ

Honvédszakszervezet

HTBKOSZ

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Országos Szövetsége

HTBK Székesfehérvári Szervezete

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete

MANS 2010+

Military Air Navigation Services – MH légiforgalom-szervezési rendszerének korszerűsítéséről szóló MANS 2010+ program

MATASZ

Magyar Tartalékosok Szövetsége

MEASZ

Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége

MH EUFOR

MH European Union Force

MH KFOR ŐBZ

MH Kosovo Force – Őr- és Biztosító Zászlóalj

MH PRT

MH Provincial Reconstruction Team – MH Tartományi Újjáépítési Csoport

MHKHSZ

Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség

NATO- és PfP-tanfolyamok

NATO és Partnership for Peace – NATO- és Békepartnerség-tanfolyamok

NFTC

NATO Flying Trainig in Canada – Kanadai Repülőhajózó Képzés

NSIP

NATO Security Investment Programme – NATO Biztonsági Beruházási Program

RSR

Rövidhullámú Stratégiai Rádiófelderítő Rendszer

ÚMFT

Új Magyarország Fejlesztési Terv

HM ÁEK

HM Állami Egészségügyi Központ

HM FLÜ

HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség

HM HIM

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

HM HKF

HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály

HM Honvéd KSZ Kht.

HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság

HM HTF

HM Haderő-tervezési Főosztály

HM IIF

HM Informatikai és Információvédelmi Főosztály

HM IÜ

HM Infrastrukturális Ügynökség

HM IÜ AKO

HM Infrastrukturális Ügynökség Anyagi-koordinációs Osztály

HM KEHH

HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatal

HM KPÜ

HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség

HM KPÜ IAJI

HM KPÜ Illetményszámfejtő, Adó- és Járulékelszámoló Igazgatóság

HM KTF

HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály

HM NEF

HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály

HM SZEF

HM Személyzeti Főosztály

HM SZÜO

HM Személyügyi Osztály

HM Térképészeti Kht.

HM Térképészeti Közhasznú Társaság

HM TKF

HM Tervezési és Koordinációs Főosztály

HM TLSZ

HM Tábori Lelkészi Szolgálat

HM VGF

HM Védelemgazdasági Főosztály

HM VH

HM Védelmi Hivatal

HM VPF

HM Védelempolitikai Főosztály

HM Zrínyi Kht.

HM Zrínyi Közhasznú Táraság

KAT.ÜGY.

katonai ügyészségek

MH 93. PS vvz.

MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

MH GAVIK

MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ

MH GEOSZ

MH Geoinformációs Szolgálat

MH HEK

MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ

MH LEK

MH Logisztikai Ellátó Központ

MH MK

MH Műveleti Központ

MH ÖHP

MH Össz-haderőnemi Parancsnokság

MH TD

MH Támogató Dandár

MK KBH

Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal

MK KFH

Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal

Monostori Erőd Kht.

Monostori Erőd Közhasznú Társaság

ZMNE

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

1

Az utasítás – a 8. §-ának (1) bekezdése alapján – hatályát vesztette 2010. március 31. napján.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére