• Tartalom

42/2009. (XII. 23.) KHEM utasítás

42/2009. (XII. 23.) KHEM utasítás

a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter felügyelete alá tartozó egyes szervekre vonatkozó a cafeteriajuttatáshoz kapcsolódó rendelkezésekről1

2010.01.02.

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. §-ának (1), (3) és (4) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

A Közlekedésbiztonsági Szervezetre vonatkozó szabályok

1. § (1) A Közlekedésbiztonsági Szervezet tekintetében a cafeteriajuttatás egy főre eső éves összegét – amely összeg magában foglalja a munkáltatót terhelő közterheket is – a 2010. évre 500 000 Ft-ban, azaz ötszázezer forintban határozom meg.

(2) A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. § (1) bekezdésében felsorolt kötelező elemeken (a továbbiakban: kötelező elemek) felül további választható juttatásokat nem határozok meg.

(3) A kedvezményes adókulccsal rendelkező cafeteriaelemeknél a kedvezményes adósávnál magasabb összegű választás lehetőségét nem engedélyezem.

(4) A cafeteriaelemek év közbeni módosításának lehetőségét – kivéve a november 30-ai írásbeli nyilatkozatot a tárgyévben igénybe nem vett összeg felhasználásáról – nem engedélyezem.

A Nemzeti Közlekedési Hatóságra vonatkozó szabályok

2. § (1) A Nemzeti Közlekedési Hatóság tekintetében a cafeteriajuttatás egy főre eső éves összeget – amely összeg magában foglalja a munkáltatót terhelő közterheket is – a 2010. évre 510 000 Ft-ban, azaz ötszáztízezer forintban határozom meg.

(2) A kötelező elemeken felül a következő választható juttatásokat határozom meg:

a) lakásbérleti támogatás,

b) a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja törvény) 70. § (2) bekezdés c) pontja szerinti iskolarendszerű képzés.

(3) A kedvezményes adókulccsal rendelkező cafeteriaelemeknél a kedvezményes adósávnál magasabb összegű választás lehetőségét nem engedélyezem.

(4) A cafeteriaelemek év közbeni módosításának lehetőségét – kivéve a november 30-ai írásbeli nyilatkozatot, a tárgyévben igénybe nem vett összeg felhasználásáról – nem engedélyezem.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatalra vonatkozó szabályok

3. § (1) A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal tekintetében a cafeteriajuttatás egy főre eső éves összeget – amely összeg magában foglalja a munkáltatót terhelő közterheket is – a 2010. évre 966 250 Ft-ban, azaz kilencszázhatvanhatezer- kettőszázötven forintban határozom meg.

(2) A kötelező elemeken felül a következő választható juttatásokat határozom meg:

a) az SZJA törvény 3. § 72. pontjának t) alpontjában megfogalmazottak szerint a munkáltató által lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy MÁK útján nyújtott vissza nem térítendő támogatás,

b) az SZJA törvény 3. § 27. pontjában megfogalmazott művelődési intézményi szolgáltatás,

c) az SZJA törvény 69. § (1) bekezdés ec) pontja alapján ajándékutalvány.

(3) A kedvezményes adókulccsal rendelkező cafeteriaelemeknél – a cafeteriajuttatás egy főre eső éves bruttó összegén belül – a kedvezményes adósávnál magasabb összegű választás lehetőségét engedélyezem.

(4) A cafeteriaelemek év közbeni módosításának lehetőségét – kivéve a november 30-ai írásbeli nyilatkozatot, a tárgyévben igénybe nem vett összeg felhasználásáról – nem engedélyezem.

4. § (1) Ez az utasítás 2010. január 1-jén lép hatályba – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2010. december 31-én hatályát veszti.

(2)–(4)2

Melléklet a 42/2009. (XII. 23.) KHEM utasításhoz

A 2010. évre vonatkozó keretösszeg és a cafeteriajuttatáshoz kapcsolódó egyéb rendelkezések
1. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium igazgatása tekintetében a cafeteriajuttatás egy főre eső éves összegét – amely összeg magában foglalja a munkáltatót terhelő közterheket is – 850 000 Ft-ban, azaz nyolcszázötvenezer forintban határozom meg.
2. A Ktv. 49/F. § (1) bekezdésében felsorolt kötelező elemeken felül a következő választható juttatásokat határozom meg:
a) SZJA törvény 1. számú melléklet 7.11. pontjában foglaltak szerint a munkáltató által biztosított ingyenes vagy kedvezményes számítógép- és internethasználat,
b) SZJA törvény 3. § 72. pontjának t) alpontjában megfogalmazottak szerint a munkáltató által lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy MÁK útján nyújtott vissza nem térítendő támogatás,
c) SZJA törvény 3. § 27. pontjában megfogalmazott művelődési intézményi szolgáltatás,
d) az SZJA törvény 1. számú melléklet 6.3. pontja szerinti kockázati életbiztosítás,
e) az SZJA törvény 69. § (1) bekezdés ec) pontja alapján ajándékutalvány,
f) az SZJA törvény 69. § (1) bekezdés ec) pontja alapján akkreditált nyelvi képzés.
3. A kedvezményes adókulccsal rendelkező cafeteriaelemeknél – a cafeteriajuttatás egy főre eső éves bruttó összegén belül – a kedvezményes adósávnál magasabb összegű választás lehetőségét engedélyezem.
4. A cafeteriaelemek év közbeni módosításának lehetőségét – kivéve a november 30-ai írásbeli nyilatkozatot a tárgyévben igénybe nem vett összeg felhasználásáról – nem engedélyezem.”
1

Az utasítás a 4. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. december 31. napján.

2

A 4. § (2)–(4) bekezdése a (2) bekezdés alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére