• Tartalom

5/2009. (IV. 17.) MeHVM utasítás

5/2009. (IV. 17.) MeHVM utasítás

a Miniszterelnöki Hivatal egyes polgári jogi szerződéseiről és a nemzeti értékhatárokat el nem érő értékű közbeszerzési eljárások rendjéről szóló 13/2008. MeHVM utasítás módosításáról1

2009.04.14.
A Miniszterelnöki Hivatal egyes polgári jogi szerződéseiről és a nemzeti értékhatárokat el nem érő értékű közbeszerzési eljárások rendjéről szóló 13/2008. MeHVM utasítást (a továbbiakban: Utasítás) az alábbiak szerint módosítom:
1.
1.1. Az Utasítás címe az alábbiakra változik:
„a Miniszterelnöki Hivatal egyes polgári jogi szerződéseiről”
1.2. Az Utasítás preambuluma helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„Ezen utasítás célja, hogy szabályozza a Miniszterelnöki Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) feladatainak ellátásához szükséges, jelen utasítás hatálya alá tartozó polgári jogi szerződések megkötésének rendjét.”
1.3. Az Utasítás 1.1. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„1.1. Az utasítás hatálya – az 1.2 pontban írt kivétellel – kiterjed a Hivatal szervezeti egységeinek feladat- és hatáskörével összefüggő – a nemzeti közbeszerzési értékhatárt el nem érő értékű, továbbá a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény szerint a közbeszerzési eljárások lefolytatása alól mentes – beszerzésekre és azok eredményeként létrejött polgári jogi szerződések megkötésének rendjére, valamint a szerződések nyilvántartására.”
1.4. Az Utasítás 1.2. pont 3. francia bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
[1.2. Az utasítás hatálya nem terjed ki…]
„– a közbeszerzési eljárások lebonyolításáról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről szóló MeHVM utasítás hatálya alá tartozó beszerzésekre, és azok eredményeként létrejött szerződésekre.”
1.5. Az Utasítás 1.3. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„1.3. Az utasítás rendelkezéseit a közbeszerzési eljárások lebonyolításáról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről, a fejezeti kezelésű előirányzatokkal kapcsolatos eljárási rendről és hatáskörökről, továbbá a Miniszterelnöki Hivatal honlapján történő közzététel, valamint a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló MeHVM utasításokkal összhangban kell alkalmazni.”
2.
2.1. Az Utasítás 5.3. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„5.3. A szerződés létrehozását a kezdeményező az 1. sz. melléklet szerinti, teljeskörűen kitöltött és aláírt formanyomtatványon (a továbbiakban: formanyomtatvány) kezdeményezi.”
3.
3.1. Az Utasítás 7.1. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„7.1. Ha az 1. számú melléklet szerinti formanyomtatvánnyal kezdeményezett beszerzés a közbeszerzési eljárások lebonyolításáról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről szóló utasítás hatálya alá esik, a kezdeményező iratokat az igazgatási szakállamtitkár visszaküldi, a kezdeményező pedig a vonatkozó MeHVM utasításban meghatározottak szerint gondoskodni köteles a közbeszerzési eljárás megindításáról.”
4.
4.1. Az Utasítás 32.1. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„32.1. Az előkészítésért felelős szervezeti egység minden hónap utolsó napjával összesítést készít és jelentet meg a Hivatal intranethálózatán azon szolgáltatásokról, amelyek értéke az adott költségvetési évben hivatali szinten várhatóan eléri, vagy meghaladja a nemzeti közbeszerzési értékhatárokat.”
5.
5.1. Jelen utasítás aláírása napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
5.2. Jelen utasítás hatálybalépésével egy időben az Utasítás 2.1.3., 7.2., 11.3., 35.7., 36.4., 37.4., pontjai, a VI. fejezete, valamint a 2., 8., 9., 10. és a 11. számú mellékletei hatályukat vesztik.
5.2. Jelen utasítás a Hivatalos Értesítőben és a Miniszterelnöki Hivatal intranethálózatán kerül közzétételre.
1

Az utasítást a 7/2014. (XI. 14.) IM utasítás 4. § 6. pontja hatályon kívül helyezte 2014. november 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére