• Tartalom

78/2009. (IX. 16.) HM utasítás

78/2009. (IX. 16.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ Fül-, orr-, gége-, fej- és nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosi munkakörének betöltésére kiírt pályázat elbírálását előkészítő véleményező bizottság kijelöléséről1

2009.09.04.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvényben, továbbá a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak jogállásáról szóló 1996. évi XLIII. törvényben, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvényben foglaltakra – az alábbi utasítást adom ki:

1. § A Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ Fül-, orr-, gége-, fej- és nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosi munkakörének betöltésére 2009. augusztus 15-én kiírt pályázat elbírálásának előkészítése érdekében az alábbi véleményező bizottságot jelölöm ki:

a) elnöke: dr. Szeredi Péter HM kabinetfőnök,

b) tagjai:

dr. Lakatos László mk. vezérőrnagy, HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezető,

dr. Till Szabolcs HM Jogi Főosztály főosztályvezető,

Katona Károly mk. dandártábornok, HM Személyzeti Főosztály főosztályvezető,

dr. Szilvásy István, HM Állami Egészségügyi Központ főigazgató,

dr. Győrfi István, miniszteri megbízott,

c) titkára: dr. Varga Tibor okl. mk. őrnagy, HM Személyzeti Főosztály kiemelt főtiszt.

2. § (1) Az osztályvezető főorvosi munkakörre beérkezett pályázatok bontására közjegyző jelenlétében 2009. szeptember 22-éig kerül sor a Honvédelmi Minisztériumban.

(2) A munkakörre beérkezett pályázatok bontását követően a pályamunkák másolatait a HM Személyzeti Főosztály véleményezésre megküldi az illetékes szakmai kollégium elnökének.

3. § A pályázatok elbírálására és eredményhirdetésre 2009. október 31-ig kerül sor. Az elbírálást megelőzően a véleményező bizottság – az illetékes szakmai kollégium állásfoglalásának birtokában – a jelölteket bizottságilag meghallgatja. A meghallgatásról jegyzőkönyv készül, amely tartalmazza az egyes pályázók alkalmasságára vonatkozó véleményt. Abban az esetben, ha az illetékes szakmai kollégium a jelöltekre vonatkozó állásfoglalását – a soron következő kollégiumi ülés időpontjára tekintettel – később alakítja ki, a bizottsági meghallgatásra ezt követően kerülhet csak sor.

4. § (1) A véleményező bizottság a pályázatok értékelését követően személyi javaslatot tesz, amelyeket a HM Személyzeti Főosztály a beérkezett pályamunkákkal és a meghallgatásokról készült jegyzőkönyvekkel együtt, szolgálati úton felterjeszt a honvédelmi miniszter részére.

(2) A megbízólevél átadására a pályázatok eredményhirdetésével egy időben kerül sor.

5. § (1) A HM Személyzeti Főosztály a kiírt pályázat eredményéről az eredményhirdetést követő 30 napon belül – a pályázati anyagok visszaküldésével egyidejűleg – valamennyi pályázót írásban értesíti.

(2) A pályázat eredményének közzétételéről a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály gondoskodik.

6. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba.

Budapest, 2009. szeptember 4.

Dr. Szekeres Imre s. k.,
honvédelmi miniszter

1

Az utasítást a 4/2012. (I. 27.) HM utasítás 1. § k) pontja hatályon kívül helyezte 2012. január 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére