• Tartalom

8/2009. (VI. 26.) MeHVM utasítás

8/2009. (VI. 26.) MeHVM utasítás

a közbeszerzési eljárások lebonyolításáról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről szóló 6/2009. (IV. 17.) MeHVM utasítás módosításáról1

2009.06.19.
A közbeszerzési eljárások lebonyolításáról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatás rendjéről szóló 6/2009. (IV. 17.) MeHVM utasítást az alábbiak szerint módosítom:
1. Az utasítás 5. pontjának első mondata az alábbiak szerint módosul:
„5. A közbeszerzési eljárás megindításának előkészítésére munkacsoportot kell létrehozni. A munkacsoport tagjai a bírálóbizottság tagjai, a KSzF – Szervezeti és Működési Szabályzata szerint illetékes főosztályának vezetője által írásban kijelölt – képviselői: szakértő, szakreferens, referens, jogtanácsos, jogi szakértő, hivatalos közbeszerzési tanácsadó (a továbbiakban együtt: KSzF munkatársai) továbbá a független hivatalos közbeszerzési tanácsadó, valamint a döntéshozó által a munkacsoportba delegált egyéb tag.”
2. Az utasítás 6.1. pontjában az 1. számú melléklet szövegrész 5. számú melléklet szövegrészre változik.
3. Az utasítás 6.4. pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 6. pont az alábbi 6.5. ponttal egészül ki:
„6.4. Amennyiben az eljárás ajánlatkérőjeként nem a KSzF kerül meghatározásra, úgy a KSzF mint a Kbt. 11. § (3) bekezdése szerinti hivatalos közbeszerzési tanácsadó szervezet, független hivatalos közbeszerzési tanácsadóknak tekintendők.”
„6.5. Független hivatalos közbeszerzési tanácsadó megbízására és felelősségére (beleértve a KSzF-et is) a Kbt. 9. § (2) bekezdése irányadó.”
4. Az utasítás 8. és 8.1. pontja az alábbiak szerint módosul:
„8. A közbeszerzési terv, valamint annak módosításának Kbt. 5. § (2) bekezdése szerinti honlapon történő közzétételéről a KSzF az ajánlatkérő honlapján gondoskodik.”
„8.1. A honlapon történő közzétételt a KSzF KIG jogosult kezdeményezni a honlapon való közzétételért felelős szervezeti egységnél.”
5. Az utasítás 9. pontja az alábbiak szerint módosul, és a következő 9.1. ponttal egészül ki:
„9. A közbeszerzési terv módosítása esetében a KSzF KIG minden hónap (e pont vonatkozásában: tárgyhó) 5. munkanapjáig felülvizsgálja a honlapon közzétett közbeszerzési tervet. A felülvizsgálat eredményeképp, szükség szerint módosítja és a fenti határidőig közzéteszi, a tárgyhó 1. napjáig beérkezett módosításokat, a 8.1. pont szerint.”
„9.1. A közbeszerzési terv módosítását jelen szabályzat 1. számú melléklete szerinti formában, indoklással ellátva, a döntéshozó által aláírva kell a KSzF közbeszerzési igazgatója részére megküldeni. A KSzF csak azokat a beadványokat teheti közzé, amelyek az 1. számú mellékletben megjelölt adatokat tartalmazzák.”
6. Az utasítás 12. pontjának első mondata az alábbiak szerint módosul:
„12. A közbeszerzési eljárás megindítását a közbeszerzési eljárás megindításáról szóló 2. számú melléklet szerinti felkérőlevél KSzF KIG-hez történő megküldésével kell kezdeményezni.”
7. Az utasítás 16. pontjában a 4. számú melléklet” szövegrész a 3. számú melléklet szövegrészre változik, a 16.1. pont pedig az alábbiak szerint módosul:
„16.1. A közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő által kijelölt, részt vevő személyek Kbt. szerinti összeférhetetlensége kizárásának biztosításáért, a beszerzés tárgyának, műszaki, szakmai tartalmának (a Kbt. 58. §-ában foglaltaknak megfelelő), a bírálati szempontnak és bírálati részszempontoknak, speciális szerződéses feltételeknek meghatározásáért, helytállóságáért a döntéshozó felelős.”
8. Az utasítás 18. pontja az alábbi n) alponttal egészül ki, egyidejűleg a k) alpontban az 5. számú melléklet szövegrész 4. számú melléklet szövegrészre változik:
„n) az indító jegyzőkönyv elkészítésének dátumát.”
9. Az utasítás 20. pontjában az 1. számú melléklet szövegrész az 5. számú mellékletet szövegrészre változik.
10. Az utasítás 20.1. pontja az alábbiak szerint módosul:
„20.1. Amennyiben az ajánlatkérő a közbeszerzés tárgyát részben vagy egészben – a Kbt. 48. § (3) bekezdése szerinti – támogatásból kívánja megvalósítani, és erre irányuló pályázatot nyújtott be vagy fog benyújtani, abban az esetben a fedezet támogatásra vonatkozó részéről fedezetigazolást nem kell kiállítani. Ajánlatkérő köteles a támogatás igénybevételére irányuló pályázat elbírálására vonatkozó okiratot annak kézhezvételét követően haladéktalanul a KSzF részére – magyar fordítással együtt – megküldeni.”
11. Az utasítás 21.2. pontjában az „illeve” kifejezés „illetve” kifejezésre módosul.
12. Az utasítás 23. pontja az alábbiak szerint módosul:
„23. A dokumentáció ajánlattevők részére történő rendelkezésre bocsátásának módjáról, összegéről [Kbt. 54. § (5) bekezdése] a bírálóbizottság dönt. A dokumentáció értékesítéséből származó bevétel a KSzF-et illeti meg.”
13. Az utasítás 27. pontja az alábbiak szerint módosul:
„27. A Kbt. 17/C. § szerinti adatoknak, információknak és hirdetményeknek a honlapon történő közzétételéről – a 33.6. pont szerinti közzététel kivételével – a KSzF illetékes beszerzési főosztálya gondoskodik.”
14. Az utasítás 27.1. pontja az alábbiak szerint módosul:
„27.1. Ajánlatkérő köteles minden olyan irat szkenneléséről és a KSzF illetékes beszerzési főosztálya részére történő elektronikus úton történő megküldéséről az irat végleges formátumban rendelkezésre állásától számított 2 munkanapon belül gondoskodni, amelyek kapcsán a KSzF-et a Kbt. 17/C. §-a alapján közzétételi kötelezettség terheli, feltéve, hogy a KSzF-nek elektronikus formátumban nem áll rendelkezésére a közzéteendő dokumentum [pl. 17/C. § (1) bekezdésének ib) pontja, szerződés].”
15. Az utasítás 28.1. pontja az alábbiak szerint módosul:
„28.1. A szakvélemény javaslatot tartalmaz a vizsgálat eredménye alapján szükségessé váló eljárási cselekményekről (például hiánypótlás, érvénytelenség, kizárás), melyeket a munkacsoport titkára a bírálóbizottság elé terjeszt. Az előterjesztés alapján összeállított bírálóbizottsági szakvéleményben foglalt megállapítások, javaslatok elfogadásáról, illetve el nem fogadásáról a döntéshozó írásban nyilatkozik.”
16. Az utasítás 32. pontja az alábbiak szerint módosul:
„32. A részvételi szakasz eredményének kihirdetéséről, a közbeszerzési eljárást lezáró, annak eredményét megállapító, a döntéshozó által aláírt döntés kihirdetéséről (a továbbiakban: eredményhirdetés) a KSzF illetékes beszerzési főosztálya gondoskodik. Amennyiben a döntéshozó által aláírt döntés az eredményhirdetést 24 órával megelőzően a munkacsoport titkárához nem érkezik meg, úgy a KSzF KIG vezetője dönt az eredményhirdetés elhalasztásáról. Az eredményhirdetés egy alkalommal legfeljebb 30 nappal elhalasztható, amennyiben a döntéshozó az eredményhirdetés új időpontját meghatározza és ennek indokát megadja. A KSzF KIG a halasztásról, annak indokáról és az új eredményhirdetési és a szerződéskötési időpontról írásban értesíti az ajánlattevőket.”
17. Az utasítás 33.1. pontjában „a MeH költségvetési gazdálkodási szakterület” szövegrész „az ajánlatkérő költségvetési-gazdálkodási szakterülete” szövegrészre változik.
18. Az utasítás 44. pontja az alábbiak szerint módosul:
„44. A Kbt. szerinti, rendkívüli sürgősség esetén (Kbt. 125. §, 252. §), gyorsított eljárás során, valamint különösen indokolt esetben, a 20 napos szerződéskötési határidő lerövidíthető, azzal, hogy amennyiben a törvény szerződéskötési moratóriumot állapít meg, úgy annak legrövidebb időtartamától eltérni nem lehet.”
19. Az utasítás 44.1. pontja az alábbiak szerint módosul:
„44.1. A szerződéskötési határidő lerövidítését a döntéshozónak kell kérnie írásban, az indító jegyzőkönyv elkészítése előtt, és egyúttal kifejezetten nyilatkoznia, hogy vállalja a felelősséget, amennyiben a rövidebb határidőre tekintettel, határidőt mulaszt az ajánlatkérő (pl. a szerződés közzététele kapcsán), a KSzF érdekkörén kívül eső bármilyen okból.”
20. Az utasítás 2. számú mellékletében „A felkérést jóváhagyom: ……………………………… MeH államtitkár (miniszter kabinetfőnöke, kormánybiztos)” szövegrész, valamint az 1. számú lábjegyzet hatályát veszti.
21. Az utasítás az alábbi 45. ponttal egészül ki:
„45. Ahol jelen utasítás ajánlattevőt ír, azon a Kbt. által meghatározott esetekben részvételre jelentkezőt kell érteni.”
22. Jelen utasítás az aláírását követő napon lép hatályba, és a folyamatban lévő eljárásokban is megfelelően alkalmazni kell.
1

Az utasítást a 7/2014. (XI. 14.) IM utasítás 4. § 7. pontja hatályon kívül helyezte 2014. november 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére