• Tartalom

85/2009. (X. 30.) HM utasítás

85/2009. (X. 30.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium fejezet Feladatrendje és Egységes Védelmi Szakfeladatrendszere alkalmazásáról és karbantartásáról1

2009.10.30.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja, valamint a 97. § (1) bekezdés k) pontja alapján, figyelemmel a 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendeletre a HM fejezet Feladatrendje és Egységes Védelmi Szakfeladatrendszere alkalmazásáról és karbantartásáról az alábbi utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. § (1) A honvédelmi szervezetek feladatterveiket a HM fejezet Feladatrend, erőforrás-terveiket az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszer alapján állítják össze.

(2) A HM fejezet Feladatrend és az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszer egységes szerkezetben tartalmazza a honvédelmi szervezeteknek a jogszabályokban és az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben meghatározott, az MH vezetés-irányítás felső szintjén kezelt valamennyi tevékenységét és szaktevékenységét.

(3) A HM fejezet Feladatrend és az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszer tevékenységi és szaktevékenységi besorolási rendje az államháztartási szakfeladatrend besorolási rendje alapján kerül összeállításra.

(4) A HM fejezet Feladatrendet és az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszert, valamint az azok alkalmazásával összefüggő tervezési feladatok végrehajtására vonatkozó útmutatót a HM Védelmi Tervezési Főosztály (a továbbiakban: HM VTF) – a hosszú és a rövid távú tervezésre vonatkozó külön utasításokban megállapított határidőben – a honvédelmi miniszter jóváhagyásával, minden évben, szükség szerint adja ki.

3. § (1) A honvédelmi szervezetek a HM fejezet Feladatrendre, illetve az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszerre vonatkozó, feladatkörükbe tartózó módosítási javaslatukat évente március 31-ig küldik meg a HM VTF részére.

(2) A HM VTF biztosítja az államháztartási szakfeladatrend és a HM fejezet Feladatrend, illetve az Egységes Védelmi Szakfeladatrendszer mindenkori összhangját.

(3) A HM VTF a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökséggel történő előzetes egyeztetést követően a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezdeményezi az államháztartási szakfeladatrend módosítását.

(4) Az államháztartási szakfeladatrendből a HM fejezetre vonatkozó – a honvédelmi szervezetek által a költségvetési előirányzatok tervezése, a teljesítések elszámolása és a költségvetési beszámolók elkészítése során használható – valamennyi szakfeladatot a HM fejezet Egységes Számviteli Politikája melléklete (Szakfeladatrend) tartalmazza.

4. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

1

Az utasítást a 4/2012. (I. 27.) HM utasítás 1. § l) pontja hatályon kívül helyezte 2012. január 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére