• Tartalom

91/2009. (XI. 20.) HM utasítás

91/2009. (XI. 20.) HM utasítás

a 2010. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató megszervezésének előkészítésével összefüggő feladatokról1

2009.11.11.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed Honvédelmi Minisztérium (HM), a HM hivatalainak és háttérintézményeinek, valamint a Magyar Honvédség (MH) katonai szervezeteinek a feladat végrehajtásában érintett állományára.

2. § A honvédelmi tárca augusztusi ünnepi rendezvénysorozatának központi programjaként 2010. augusztus 7–8-án Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató (rendezvény) kerül megtartásra a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) együttműködésével.

3. § A rendezvény sikere érdekében, a szükséges feladatok tervezése, meghatározása és végrehajtásának előkészítése érdekében előkészítő bizottságot (bizottság) jelölök ki:

A bizottság elnöke:

Dr. Szeredi Péter
HM Miniszteri Kabinet, kabinetfőnök

A bizottság társelnöke:

Tömböl László mk. vezérezredes
HM Honvéd Vezérkar, főnök

A bizottság titkára:

Vida Károly nyá. ezredes
Nemzeti Közlekedési Hatóság, főtanácsos

A bizottság tagjai:

Benkő Tibor altábornagy
MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnok

 

Takács István ezredes
HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség
Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóság, igazgató

 

Koltai Gábor
HM EI Zrt., vezérigazgató

 

dr. Petrov Sarolta
Miniszteri Kabinet, titkárság, ügyintéző

4. § (1) A bizottság elnöke – különös tekintettel az előzetes elgondolásra, valamint a munka- és feladattervre, a szponzori listára – jóváhagyja a bizottság által készített terveket, felügyeli a bizottság munkáját.

(2) A bizottság társelnöke felügyeli és jóváhagyja a rendezvénnyel kapcsolatos katonai feladatok tervezését.

(3) A bizottság titkára irányítja és szervezi a munka- és feladatterv kidolgozását, felel a bizottság üléseinek előkészítéséért, a részfeladatok tervezésének, különösen a forrás- és szükségleti számvetések összehangolásáért, elkészítteti a rendezvény kockázatbecslési tervét.

5. § A bizottság 2009. november 20-áig előzetes elgondolást készít a rendezvényről. A kiképzési feladatok figyelembevételével javaslatot tesz a rendezvény szervezési feladataiba és programjába bevonandó katonai erők és eszközök számának, mennyiségének meghatározására. Kezdeményezi és ellenőrzi, hogy az így megtervezett feladatokat – a sikeres végrehajtás érdekében – a HM-hivatalok és -háttérintézmények, valamint a katonai szervezetek a 2010. évi kiképzési és feladatterveikbe bedolgozzák.

6. § (1) A bizottság a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály (HM NEF) bevonásával, a katona diplomácia útján irányítja a honvédelmi miniszter, a HM HVKF, és az MH ÖHP által meghívott külföldi államokkal történő kapcsolattartást.

(2) Az MH ÖHP parancsnoka saját hatáskörben intézkedik a visszaigazolt külföldi szárazföldi és légi katonai szervezetekkel történő közvetlen kapcsolattartásra, a rendezvénnyel kapcsolatos feladatok egyeztetésére.

(3) A bizottság haladéktalanul megkezdi a rendezvény támogatási lehetőségeinek feltárását, 2009. november 18-áig elkészíti és jóváhagyásra felterjeszti a szponzorlistát.

7. § A bizottság 2010. január 15-éig javaslatot tesz a rendezvény megszervezésével és lebonyolításával összefüggő feladatok végrehajtására létrehozandó szervezőbizottság személyi összetételére.

8. § A bizottság a rendezvény előkészítése során – figyelemmel „A nyilvános repülőrendezvény szabályairól az állami célú légi közlekedésben” címmel kiadott 11/1999. (VIII. 26.) HM rendelet rendelkezéseire – törekszik a protokolláris, a katonai, valamint a baleset- és tűzvédelmi feladatok teljes körű meghatározására, illetve azok sikeres és egyben költségkímélő végrehajtásának tervezésére, a kapcsolódó tevékenységek megszervezésére.

9. § A bizottság munkájához szükséges technikai eszközöket az MH Támogató Dandár biztosítja.

10. § Jelen utasítás az aláírása napján lép hatályba és 2010. december 15-én hatályát veszti.

1

Az utasítás a 10. §-a alapján hatályát vesztette 2010. december 15. napján.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére