• Tartalom

96/2009. (XII. 4.) HM utasítás

96/2009. (XII. 4.) HM utasítás

a Többnemzeti Integrált Üzemanyag-ellátó Alegységben történő szerepvállalás lehetőségeit vizsgáló bizottság létrehozásáról1

2009.12.04.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján a Többnemzeti Integrált Üzemanyag-ellátó Alegységben történő szerepvállalás lehetőségeit vizsgáló és a megalakítást előkészítő bizottság létrehozása érdekében az alábbi utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) feladattal érintett katonai szervezeteire.

2. § (1) A Többnemzeti Integrált Üzemanyag-ellátó Alegységben (Fuels Multinational Integrated Logistic Unit, a továbbiakban: Alegység) való részvétel lehetőségeinek vizsgálatára bizottságot hozok létre.

(2) A bizottság elnöke a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Anyagi-technikai és Közlekedési Igazgatóság (a továbbiakban: HM FLÜ ATKI) igazgatója.

(3) A bizottság titkára a HM FLÜ ATKI Ellátási Osztály üzemanyag-szakterületért felelős kiemelt főtisztje.

(4) A bizottság tagjai:

a) a HM Haderő-tervezési Főosztály szakértője,

b) a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály szakértője,

c) a HM Védelempolitikai Főosztály szakértője,

d) a HM Védelmi Tervezési Főosztály szakértője,

e) a HM Védelemgazdasági Főosztály szakértője,

f) a HM Jogi Főosztály szakértője,

g) a HM FLÜ Programtervezési és Vezetési Igazgatóság szakértője,

h) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség szakértője,

i) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szakértője,

j) az MH Műveleti Központ szakértője.

(5) A bizottság tagjainak helyettesítéséről a kijelölő elöljáró gondoskodik.

3. § A bizottság elnöke a szakmai feladatok végrehajtása érdekében közreműködésre felkérheti az érintett szakterületek tárcán belüli, valamint az MH szervezeteinek képviselőit.

4. § A bizottság fő feladatai felmérni:

a) az Alegységgel szemben támasztott követelményeket, a kialakítandó képesség mértékét és annak biztosítottságát,

b) az Alegységben szerepet vállaló nemzetek felajánlásait, a résztvevőkkel történő együttműködés lehetséges formáit,

c) az Alegység megalakításának, felkészítésének és időben távolabbi készenléte fenntartásának, illetve esetleges alkalmazása során felmerülő pénzügyi erőforrásigényt, az egyéb (vezetési, szervezeti, személyi, kiképzési, doktrinális, logisztikai, infrastrukturális) feltételek meglétét, a hiányzó erőforrások mértékét, biztosíthatóságát, a szakfeladatok beilleszthetőségét a hosszú távú tervekbe,

d) a vezető nemzeti szerepből adódó feladatokat és felelősséget,

e) az Alegység MH-t érintő személyi és technikai követelményeit és azok biztosítottságát.

5. § A bizottság működésének rendjét a bizottság határozza meg. A bizottság üléseit a feladatok függvényében tartja, melyről a bizottság elnökének döntése alapján a bizottság titkára értesíti a tagokat. A bizottság üléseiről jegyzőkönyv készül, melyet a bizottság titkára a bizottság tagjainak az ülést követő 15 napon belül küld meg.

6. § Az Alegység megalakításában érdekelt nemzetek felajánlásaikat és támogatásaikat a NATO Üzemanyag Bizottságán (a továbbiakban: NPC) keresztül teszik meg, mellyel a bizottság a HM FLÜ ATKI Ellátási Osztályán keresztül tart kapcsolatot.

7. § A bizottság jelen utasítás hatálybalépését követő 15 napon belül megtartja alakuló ülését, és azt követő 8 munkanapon belül elkészíti feladattervét, melyet a HM Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HM HVKF), a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkár (a továbbiakban: HM VTISZÁT) és a HM védelempolitikai szakállamtitkár (a továbbiakban: HM VPSZÁT) útján felterjeszt a HM kabinetfőnöke részére jóváhagyás céljából.

8. § A bizottság a 4. §-ban meghatározott feladatok végeztével a HM HVKF, a HM VTISZÁT, a HM VPSZÁT és a HM kabinetfőnöke útján jelentést terjeszt fel a honvédelmi miniszter részére, mely tartalmazza a feltárt eredmények összegzését és a bizottság javaslatát az Alegység megalakítására, különösen a vezető nemzeti szerep vállalására vonatkozóan.

9. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

1

Az utasítást a 4/2012. (I. 27.) HM utasítás 1. § m) pontja hatályon kívül helyezte 2012. január 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére