• Tartalom

1/2010. (VI. 18.) NFM rendelet

1/2010. (VI. 18.) NFM rendelet

a szélerőmű kapacitás létesítésére irányuló pályázati kiírás feltételeiről, a pályázat minimális tartalmi követelményeiről, valamint a pályázati eljárás szabályairól szóló 33/2009. (VI. 30.) KHEM rendelet módosításáról1

2010.06.19.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. § (2) bekezdés 16. és 17. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 133/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A szélerőmű kapacitás létesítésére irányuló pályázati kiírás feltételeiről, a pályázat minimális tartalmi követelményeiről, valamint a pályázati eljárás szabályairól szóló 33/2009. (VI. 30.) KHEM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. § (1) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

[A pályázati eljárás célja]

d) a fejlesztéspolitikai célok elősegítése”

[a villamosenergia-rendszer szabályozhatóságának és biztonságos működésének fenntartása mellett.]

2. § (1) Az R. 15. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

15. § (1) A minősítő szakaszban megfelelt pályázókat a Hivatal felhívja, hogy 8 munkanapon belül – a jogszabályban meghatározottnál nem magasabb – kötelező átvételi ár, az igényelt kötelező átvétel időtartama, a kötelező átvétel keretében átvételre kerülő villamos energia éves mennyisége, valamint a szabályozási képesség vonatkozásában tegyenek ajánlatot. A szabályozási képességre vonatkozó ajánlatot az üzemi szabályzatban meghatározott bontásban kell megadni.”

(2) Az R. 15. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdésben meghatározott ajánlat értékelése során a Hivatal a megadott jellemzőket a kiírási dokumentációban meghatározott súlyozással veszi figyelembe.”

3. § Az R. 17. § (2) bekezdése a következő d)–e) pontokkal egészül ki:

[A pályázati eljárás eredménytelen, ha]

d) a minősítő szakaszban megfelelt pályázók pályázatával megpályázott összes kapacitás mennyisége kevesebb, mint a kiírási dokumentáció alapján kiosztható összes kapacitás mennyisége, és ez a pályázati eljárás céljának megvalósulását – különösen a nemzetgazdaságilag hatékony jogosultság-szétosztást – veszélyeztetheti, vagy
e) a pályázók legalább 10%-ával szemben e rendeletben meghatározott kizárási ok áll fenn és ez a pályázati eljárás céljának megvalósulását veszélyeztetheti.”

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) Az R. 5. § (1) bekezdésében a „szeptember 15-éig” szövegrész helyébe a „december 31-ig” szöveg lép.

(3) Hatályát veszti az R. 3. § (1) bekezdés b) pontjában a „továbbá” szövegrész, valamint az R. 17. § (2) bekezdés b) pontjában a „vagy” szövegrész.

1

A rendelet a 4. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. június 20. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére