• Tartalom

1003/2010. (I. 19.) Korm. határozat

1003/2010. (I. 19.) Korm. határozat

döntési moratórium elrendeléséről1

2010.03.01.

1. A Kormány felhívja a tagjait, hogy

a) 2010. március 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig az általuk vezetett minisztériumban, illetve a Miniszterelnöki Hivatalban vezetői megbízást ne adjanak, szakmai tanácsadói vagy főtanácsadói, címzetes vezető-tanácsosi, címzetes főtanácsosi, címzetes vezető-főtanácsosi, valamint címzetes főmunkatársi címet – ha jogszabály eltérően nem rendelkezik – ne adományozzanak,

b) 2010. március 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig az irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szerveket vezetőket, azok helyetteseit, e szervek területi szerveit vezetőket, azok helyetteseit, e szervek helyi szerveit vezetőket, továbbá a Kormány általános hatáskörű területi szerveit vezetőket, azok helyetteseit ne nevezzék ki, illetve gondoskodjanak arról, hogy ilyen kinevezésre, továbbá az irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek központi szervei esetében vezetői megbízásra ne kerüljön sor,

c) gondoskodjanak arról, hogy az általuk vezetett minisztérium e határozat hatálybalépésétől kezdődően csak olyan megbízási szerződést kössön, amelynek időbeli hatálya 2010. május 31-én nem nyúlik túl.

2.2 A Kormány felhívja a tagjait, hogy gondoskodjanak arról, hogy a vezetésük vagy irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek, illetve más költségvetési szervek, továbbá a vagyonkezelésükbe tartozó vagy a részvényesi joggyakorlásuk alá eső gazdasági társaságok e határozat hatálybalépését követően – az európai uniós forrásból megvalósuló, támogatási szerződéssel rendelkező projektek megvalósításához szükséges közbeszerzések kivételével – csak olyan közbeszerzési eljárást indító hirdetményt tegyenek közzé, amelynek eredményeként az eljárást lezáró ajánlatkérői döntés 2010. június 30-át követően hozható meg.

3. Az 1. pont c) alpontjában és a 2. pontban meghatározott szabály alkalmazása alól halaszthatatlan esetben – így különösen a 2011-es uniós elnökségre való felkészülés érdekében – az érintett miniszter kezdeményezésére a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár felmentést adhat, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzé kell tenni.

4. A Kormány felhívja az államháztartásért felelős minisztert és a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert, hogy gondoskodjanak arról, hogy a kincstárnokok a 2010. április 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig csak a közfeladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen kötelezettségvállalásokat – ideértve különösen az államháztartás alrendszerei terhére pályázat útján nyújtott támogatásokról való döntést is – tekintsék időszerűnek.

5. A Kormány felhívja a tagjait, hogy 2010. április 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig az általuk irányított költségvetési fejezet terhére közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezettel, illetve közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú alapítvánnyal egyedi támogatást biztosító szerződést ne kössenek.

6. A Kormány felhívja a tagjait, hogy a vezetésük vagy irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek, illetve más költségvetési szervek, továbbá a vagyonkezelésükbe tartozó vagy a részvényesi joggyakorlásuk alá eső gazdasági társaságok 2010. április 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig tízmillió forintnál nagyobb értékű állami vagyon átruházásáról, illetve hasznosításáról csak abban az esetben hozzanak döntést, ha ezzel a Kormány a Magyar Közlönyben közzétett határozatával egyetértett.

7.3 A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert, hogy gondoskodjon arról, hogy 2010. április 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig az Új Magyarország Fejlesztési Terv bíráló bizottságai – a hivatalban levő Kormány megbízatása megszűnéséig az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2010. január 20-a előtt meghirdetett pályázati felhívásokra benyújtott projektek, a Kormány által e határozat hatálybalépését megelőzően nevesített kiemelt projektek, valamint kétfordulós pályázat esetén az első fordulóban a bíráló bizottság által támogatott projektek kivételével – ne tegyenek javaslatot projekt támogatására.

8.4 A Kormány felhívja a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon arról, hogy 2010. április 1-jétől a következő kormány minisztereinek kinevezéséig az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap forrás terhére – a 2010. január 20-a előtt hatályos jogcímrendeletek alapján beadott pályázatoknak a hivatalban levő Kormány megbízatása megszűnéséig történő elbírálása kivételével – kötelezettségvállalás ne történjen.

9. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

1

A határozatot az 1146/2010. (VII. 7.) Korm. határozat 3. pontja hatályon kívül helyezte 2010. július 8. napjával.

2

A 2. pont az 1050/2010. (II. 26.) Korm. határozat 1. pontjával megállapított szöveg.

3

A 7. pont az 1050/2010. (II. 26.) Korm. határozat 2. pontjával megállapított szöveg.

4

A 8. pont az 1050/2010. (II. 26.) Korm. határozat 3. pontjával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére