• Tartalom

1161/2010. (VII. 30.) Korm. határozat

1161/2010. (VII. 30.) Korm. határozat

a 2010. május–június hónapokban kihirdetett árvízi veszélyhelyzetekkel kapcsolatos, XIX. Uniós fejlesztések fejezet forrásainak felhasználására vonatkozó feladatokról1

2010.07.30.

1. A Kormány tudomásul veszi a nemzeti fejlesztési miniszter jelentését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az árvízi helyzet rendezésével kapcsolatban megtett intézkedésekről.

2. A Kormány elrendeli, hogy az árvízi veszélyhelyzettel kapcsolatos fejlesztési források felhasználásánál a munkanélküli vagy tartósan munkanélküli rétegek foglalkoztatására irányuló bírálati szempont érvényesülésének részletes szabályai, feltételei kerüljenek kidolgozásra.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

Határidő: 2010. augusztus 31.

3. A Kormány elrendeli, hogy a XIX. Uniós fejlesztések fejezet forrásainak felhasználása során a pályázati rendszerben, az értékelési szempontokban, illetve a támogatási szerződésekben a munkanélküli vagy tartósan munkanélküli rétegek foglalkoztatása érvényesítésre kerüljön a foglakoztatás bővítése érdekében.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: a 2. pontban foglalt feladat megvalósítását követően

4. A Kormány elrendeli, hogy az Észak-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetésre kerülő árvízi védekezés szempontjából jelentőséggel bíró pályázati felhívások kidolgozásába az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kerüljön bevonásra.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: folyamatos

5. A Kormány elrendeli, hogy a Regionális Operatív Programok keretében meghirdetésre kerülő, árvízi védekezés szempontjából jelentőséggel bíró, önkormányzatok részére kiírt pályázati felhívásokban 95%-os támogatási intenzitás kerüljön meghatározásra, azzal, hogy az 5%-os önerőbe a saját teljesítés is beszámíthatóvá váljon, míg a központi költségvetési szervek projektjei továbbra is 100%-os támogatásban részesüljenek.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: folyamatos

6. A Kormány elrendeli az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program árvízi védekezés szempontjából jelentőséggel bíró támogatási konstrukcióinak felülvizsgálatát.

Felelős: vidékfejlesztési miniszter

Határidő: 2010. augusztus 31.

7. A Kormány kezdeményezi a Környezet és Energia Operatív Program Vizeink jó kezelése prioritáson belül a 2.1.1 Állami árvízvédelmi fejlesztések és a 2.1.2 Önkormányzati árvízvédelmi fejlesztések projektjeinek prioritási sorrendje és költségei felülvizsgálatát annak érdekében, hogy az észak-magyarországi régióban szükséges fejlesztések 2015-ig a prioritásban rendelkezésre álló támogatási keretből megvalósulhassanak.

Felelős: vidékfejlesztési miniszter

Határidő: 2010. augusztus 15.

8. A Kormány elrendeli az Európai Regionális Fejlesztési Alapról szóló 1080/2006/EK rendeletnek a marginalizált közösségeket segítő, lakásberuházási intézkedések támogathatósága tekintetében történő módosításáról szóló 2010. május 19-i 437/2010/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alkalmazásához szükséges jogszabályok megalkotását.

Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter

Határidő: 2010. augusztus 31.

9. A Kormány elrendeli az árvíz okozta károkkal kapcsolatos helyreállítási, fejlesztési feladatok végrehajtása érdekében az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2009–2010. évekre vonatkozó akcióterveinek felülvizsgálatát és annak eredménye alapján az akciótervek módosításának előkészítését.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

közigazgatási és igazságügyi miniszter

nemzetgazdasági miniszter

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

Határidő: 2010. augusztus 31.

10. A Kormány elrendeli az LHH program keretében egyes észak-magyarországi kistérségekben (szerencsi, sárospataki) kiírás előtt álló, a vízkár-csökkentésre és csapadékvíz-elvezetésre zsűri döntéssel rendelkező pályázók részére (ÉMOP 3.2.1/C: Mád, Megyaszó, Monok, Szerencs, Taktaharkány, Taktaszada, Háromhuta csapadékvíz-elvezetés, Prügy község vízkárelhárítás) a támogatási konstrukciók elindítását.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

Határidő: azonnal

1

A határozatot az 1171/2023. (IV. 28.) Korm. határozat 2. pont 2.14. pontja visszavonta 2023. április 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére