• Tartalom

1171/2010. (VIII. 18.) Korm. határozat

1171/2010. (VIII. 18.) Korm. határozat

egyes afganisztáni katonai szerepvállalásról szóló kormányhatározatok módosításáról1

2010.08.18.

1. Az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő további magyar katonai szerepvállalásról szóló 2186/2008. (XII. 29.) Korm. határozat (a továbbiakban: Határozat I.) 1. pontjában a „2010. október 1-ig” szövegrész helyébe a „2011. október 1-jéig” szöveg, 2. pontjában a „2010. augusztus 31-ig” szövegrész helyébe a „2011. február 28-ig” szöveg lép.

2. A Határozat I. a következő új 4. ponttal egészül ki, ezzel egyidejűleg a korábbi 4–8. pont számozása 5–9. pontra változik:

[A Kormány a Magyar Köztársaság szövetségesi kötelezettségeinek teljesítése és a NATO katonai képességének fokozása, valamint az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveletei végrehajtásának érdekében, az Észak-atlanti Tanácsnak az ISAF misszió átvételére vonatkozó 2003. augusztus 11-ei döntése alapján, az Alkotmány 40/C. § (1) bekezdésében foglalt jogkörénél fogva]

„4. hozzájárul ahhoz, hogy az ISAF műveleti területén, annak feladatrendszerében egy legfeljebb 13 fős (váltási időszakban 26 fős), Mi–17 szállító helikopter légi kiképzés-támogató csoport legfeljebb egyéves időszakra részt vegyen, melybe a kitelepülés és visszatelepítés időtartama nem számít bele,”

3. Egy magyar vezetésű afganisztáni tartományi újjáépítési csoport létesítéséről és működésének előkészítéséről szóló 2115/2006. (VI. 29.) Korm. határozat (a továbbiakban: Határozat II.) 1. pontjában a „2010. október 1-jéig” szövegrész helyébe a „2011. április 1-jéig” szöveg lép.

4. A Határozat II. a következő 2. ponttal egészül ki:

(A Kormány)

„2. a tervezés, a felkészülés, valamint a Csoport működtetésének és az ahhoz kapcsolódó kormányzati tevékenység irányítására kormánybizottságot (a továbbiakban: KB) hoz létre; a KB társelnökei a külügyminiszter és a honvédelmi miniszter, tagjai a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a belügyminiszter, valamint a nemzetgazdasági miniszter; a társelnököt/tagot a KB ülésén az általuk vezetett minisztérium államtitkára, közigazgatási államtitkára, vagy helyettes államtitkára helyettesíti; a KB ülésén a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, vagy az őt helyettesítő, általa kijelölt állami vezető, illetve vezetői megbízással rendelkező személy állandó meghívottként vesz részt; a KB ülésén részt vehetnek továbbá eseti jelleggel az adott feladatok tervezésében, előkészítésében és végrehajtásában érintett más szervezetek képviselői; a KB ügyrendjét és működési rendjét maga határozza meg; a KB titkárát a Külügyminisztérium hatáskörrel rendelkező helyettes államtitkára jelöli ki a Külügyminisztérium állományából; a KB tevékenysége a Magyar Honvédség irányításával és vezetésével kapcsolatos jogköröket, illetve a külügyminiszternek a nemzetközi fejlesztési együttműködés koordinálásával és irányításával kapcsolatos jogkörét nem érinti, ideértve a Csoport nemzetközi együttműködési tevékenységének koordinálását;”

5. A Határozat II. 4. pont a) alpontjának helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Kormány)

a) elrendeli, hogy a Csoport tevékenységében szükség szerint más minisztériumok munkatársai, illetve az egyes minisztériumok által felkért szakemberek is vegyenek részt;
Felelős: belügyminiszter
közigazgatási és igazságügyi miniszter
nemzetgazdasági miniszter
nemzeti erőforrás miniszter
nemzeti fejlesztési miniszter
vidékfejlesztési miniszter”

6. A Határozat II. 4. pont c) alpontjában, valamint 6. és 8. pontjában a „Miniszterelnöki Hivatalt vezető” szövegrészek helyébe a „közigazgatási és igazságügyi” szöveg lép.

7. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A határozat a 7. pont alapján hatályát vesztette 2010. augusztus 19. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére