• Tartalom

1176/2010. (VIII. 19.) Korm. határozat

1176/2010. (VIII. 19.) Korm. határozat

a közbiztonság megerősítésével kapcsolatos egyes költségekkel összefüggésben a 2010. évi központi költségvetés általános tartalékának előirányzatából történő felhasználásról, valamint a terrorfelderítés műveleti koordinációjáról és a Terrorellenes Koordinációs Bizottság létrehozásáról szóló 2239/2005. (X. 28.) Korm. határozat módosításáról

2010.08.27.

1. A Kormány

a) felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a közbiztonság megerősítésével összefüggő kormányzati feladatok végrehajtására a 2010. évi költségvetés általános tartalékénak terhére biztosítson 1618,3 millió forintot;

Felelős: nemzetgazdasági miniszter

belügyminiszter

Határidő: azonnal

b) egyetért azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ létrehozásával összefüggő közbeszerzési eljárások mindkét év vonatkozásában az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 12/A. (6) bekezdése szerint megindításra kerüljenek. Ezzel egy időben a beszerzések tekintetében felmentést ad a 2010. évi költségvetéssel összefüggő egyes feladatokról szóló 1132/2010. (VI. 18.) Korm. határozatban foglaltak alól,

Felelős: belügyminiszter

Határidő: azonnal

c) felhívja a nemzetgazdasági minisztert és a belügyminisztert, hogy a jelen kormányhatározattal nem biztosított működési többletkiadásokat vizsgálja felül, és azok finanszírozására külön előterjesztést készítsen a Kormány részére, valamint, hogy a 2011. és az azt követő években szükséges fedezetet a 2011. évi költségvetés tervezése során a belügyminiszter által vezetett minisztérium fejezetében biztosítsa.

Felelős: nemzetgazdasági miniszter

belügyminiszter

Határidő: 2010. október 31., valamint a 2011. évi költségvetés tervezése mentén

2. A terrorfelderítés műveleti koordinációjáról és a Terrorellenes Koordinációs Bizottság létrehozásáról szóló 2239/2005. (X. 28.) Korm. határozat (a továbbiakban: Korm. hat.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. A Nemzetbiztonsági Kabinet munkáját – a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 30. § (1) bekezdése szerinti testületként – Terrorellenes Koordinációs Bizottság (a továbbiakban: TKB) segíti, amely a Magyar Köztársaság nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt kötelezettségei teljesítésének előmozdítása érdekében összehangolja az ország érdekeit esetlegesen fenyegető terrorcselekmény felderítését, illetve megelőzését.”

3. A Korm. hat. 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. A TKB a Terrorelhárítási Központ (a továbbiakban: TEK) logisztikai bázisán (annak infrastruktúrájával és személyi állományával), az TEK főigazgató elnökletével (a továbbiakban: elnök) működik. A TKB állandó tagjai: az Alkotmányvédelmi Hivatal (a továbbiakban: AH), az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Katonai Biztonsági Hivatal, a Katonai Felderítő Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Vám- és Pénzügyőrség, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (a továbbiakban: SZBKK), valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselői. Szükség esetén – eseti jelleggel – a TKB elnöke meghívottakkal bővítheti a résztvevők körét.”

4. A Korm. hat. 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. A TKB – feladatainak hatékony ellátása érdekében – hasznosítja az AH, valamint a SZBKK adatbázisát. Az AH és a SZBKK főigazgatói – a TKB elnökével történő megállapodása alapján – kijelöli azt az állandó kapcsolattartó személyt, aki biztosítja az AH, a SZBKK és a TKB közötti kölcsönös információcserét.”

5. Ez a határozat – a 6. pontban meghatározott kivétellel – a közzétételét követő nyolcadik napon lép hatályba.

6. E határozat 2–4. pontja 2010. szeptember 1-jén lép hatályba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére