• Tartalom

15/2010. (XII. 29.) NFM utasítás

15/2010. (XII. 29.) NFM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium működésével összefüggő átmeneti költségvetési gazdálkodási szabályokról szóló 1/2010. (VI. 18.) NFM utasítás módosításáról1

2010.12.30.

1. § A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium működésével összefüggő átmeneti költségvetési gazdálkodási szabályokról szóló 1/2010. (VI. 18.) NFM utasítás (a továbbiakban: utasítás) a következő 4/C. §-sal egészül ki:

4/C. § (1) Az MFB tőkeemelése fejezeti kezelésű előirányzat célja az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 2010. évi tőkejuttatásáról szóló 1272/2010. (XII. 8.) Korm. határozat szerinti tőkerendezés végrehajtása.
(2) Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a tőkeemelést az e tárgyban kiadott Alapítói határozatban meghatározott célokra használhatja fel.
(3) Az Alapítói határozat kiadását követően az előirányzat szakmai kezelője kezdeményezésére a Tervezéskoordinációs és Kontrolling Főosztály intézkedik az előirányzat pénzügyi teljesítést végrehajtó NFM Igazgatás részére történő átcsoportosításról.”

2. § Az utasítás a következő 5/A. §-sal egészül ki:

5/A. § (1) A közúti közlekedésbiztonság egyes állami feladatai fejezeti kezelésű előirányzat felhasználása során a Tervezéskoordinációs és Kontrolling Főosztály a tárgyhót követő hónap 15. napjáig havonta elektronikus úton tájékoztatja az előirányzat szakmai kezelőjét (NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztálya) az NFM számlájára beérkezett források összegéről.
(2) Az előirányzat felhasználásával kapcsolatos feladatok végrehajtásában az NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztálya, az NFM Miniszteri Kabinet Kommunikációs Főosztálya, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (a továbbiakban: NKH) és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ működik közre.
(3) Az előirányzat megosztása az intézkedési tervben meghatározott feladatok szerint az alábbi:
a) NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztálya (52%),
b) NFM Miniszteri Kabinet Kommunikációs Főosztálya (3%),
c) NKH (45%).
Amennyiben az év során többletbevétel képződik, azt a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a közúti közlekedésbiztonsági Intézkedési Tervben meghatározott 2. prioritású feladatokra használhatja fel.
(4) Az előirányzat terhére kötelezettséget a (3) bekezdésben megnevezett szervezeti egységek és költségvetési intézmények az ott meghatározott arányban és a ténylegesen befolyt összeg erejéig vállalhatnak.
(5) Az NKH és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az előirányzat felhasználása során saját belső kötelezettségvállalásra vonatkozó szabályai szerint jár el.
(6) A bevételi előirányzat NKH-t illető részének pénzeszközátadás formában történő átutalásáról a tárgyhót követő hónap 15. napjáig a Tervezéskoordinációs és Kontrolling Főosztály intézkedik. Az éves többletbevétel Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ részére pénzeszközátadás formában történő átutalásáról a tárgyévben befolyt többletbevétel tényleges összegének megállapítását követő 20. napig a Tervezéskoordinációs és Kontrolling Főosztály intézkedik.”

3. § Az utasítás mellékletének „A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó fejezeti és központi kezelésű előirányzatok, azok szakmai kezelői és a felügyeletet gyakorló felsővezetők” táblázata a következő sorral egészül ki:

Cím

Alcím

Jogcím-
csoport /jogcím

ÁHT

Fejezeti kezelésű előirányzat

Fejezeti kezelésű előirányzat szakmai kezelője

Szakmai felügyeletet gyakorló helyettes államtitkár/kabinetfőnök

Felügyeletet gyakorló államtitkár/miniszter

„16

19

0

297313

MFB
tőkeemelése

Vagyongazdálko-
dási Főosztály

Vagyongazdálko-
dásért felelős helyettes államtitkár

Vagyonpolitikáért felelős államtitkár”

4. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) Ez az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium fejezet 2010. évi egyes fejezeti és központi kezelésű előirányzatainak felhasználásáról szóló 4/2010. (II. 19.) KHEM utasítás 26. § (4)–(9) bekezdése.

1

Az utasítás a 4. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére