• Tartalom

16/2010. (X. 4.) HM határozat

A Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal költségvetési szerv alapításáról szóló 16/2010. (X. 4.) HM határozat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege*

2010.12.03.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 76. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben, az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendeletben, valamint a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendeletben foglaltakra – az alábbi alapító okiratot adom ki:
1. A honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségében 2010. október 1-jei hatállyal költségvetési szervet alapítok.
2. A költségvetési szerv megnevezése: Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési és Fegyverzet-ellenőrzési Hivatal.
Rövidített megnevezése: HM NEFEH
Angol nyelvű megnevezése: International Cooperation and Arms Control Office of the Ministry of Defence.
3. A költségvetési szerv székhelye: 1055 Budapest, Balaton utca 7–11.
Postacíme: 1885 Budapest, Pf. 25.
4. A költségvetési szerv közvetlen jogelődje és annak székhelye:
A költségvetési szerv a nemzetközi együttműködési feladatok tekintetében a Honvédelmi Minisztériumból (1055 Budapest V., Balaton u. 7–11.), a fegyverzet-ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok vonatkozásában a Magyar Honvédség Műveleti Központból (1055 Budapest V., Balaton u. 7–11.) kiválással jön létre.
5. A költségvetési szerv gazdálkodási jogköre alapján önállóan működő költségvetési szerv. Pénzügyi-gazdasági feladatait a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) önállóan működő és gazdálkodó, a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt költségvetési szerve; logisztikai-gazdasági feladatait az MH kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerve; ingatlanfenntartási és -üzemeltetési, fejlesztési, az épületek fenntartásához, üzemeltetéséhez és a személyi állomány ellátásához szükséges tárgyieszköz- és anyagellátási feladatait az MH önállóan működő és gazdálkodó, az ingatlanfenntartási és -üzemeltetési feladatok központosított végrehajtására kijelölt költségvetési szerve végzi.
6. A költségvetési szerv tevékenysége a 842220 Védelmi képességek fenntartása szakágazatba tartozik.
7. A költségvetési szerv jogi személy, önálló munkaköri jegyzékkel rendelkező szervezet.
8. A költségvetési szerv:
a) alapítója: a honvédelmi miniszter;
b) irányító szerve: a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma;
c) irányító szervének székhelye: 1055 Budapest V., Balaton utca 7–11.
9. A költségvetési szerv feladatait a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségében, a HM védelempolitikai és védelmi tervezési helyettes államtitkár irányítása alatt végzi.
10. A költségvetési szerv illetékessége: országos.
11. A költségvetési szerv jogszabályban meghatározott közfeladata:
a) a Hvt. 70. § (2) bekezdése szerint külön jogszabályokban, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben, valamint belső rendelkezésekben a Hvt. 70. § (1) bekezdés keretei között meghatározott feladatok ellátása;
b) az Európai Hagyományos Fegyveres Erőkről szóló Szerződésből és az azt kiegészítő dokumentumokból, a Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedésekkel foglalkozó Tárgyalások 1999. évi Bécsi Dokumentumából, a Nyitott Égbolt Szerződésből, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet keretében, illetve azon kívül megkötött két- és többoldalú regionális fegyverzet-ellenőrzési megállapodásokból és biztonságpolitikai dokumentumokból eredő adatszolgáltatási, ellenőrzési, megfigyelési, illetve kísérési feladatok tervezése, szervezése és végrehajtása.
12. A költségvetési szerv alaptevékenysége az Államháztartási Szakfeladatrend szerint:
842191 Katonai diplomáciai tevékenység;
842194 Non-proliferáció, leszerelés, fegyverzet-ellenőrzés;
842202 Védelmi képességek fenntartása;
842541 Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek;
842542 Minősített időszaki tevékenységek (kivéve ár- és belvízvédelem).
13. A költségvetési szerv vezetője, kinevezési rendje:
a) a vezető megnevezése: igazgató;
b) az igazgatót a honvédelmi miniszter nevezi ki és menti fel.
14. A költségvetési szervnél a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény hatálya alá tartozó hivatásos és szerződéses katonák teljesítenek szolgálatot, illetőleg a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó kormánytisztviselők állnak jogviszonyban.
15. A költségvetési szerv nyilvántartásba vételét a Magyar Államkincstár végzi.
16. A költségvetési szerv részletes szervezeti és működési rendjét tartalmazó Szervezeti és Működési Szabályzatot a hivatal főigazgatója 2010. október 1-jét követő 60 napon belül elkészíti, és azt jóváhagyásra előterjeszti a HM védelempolitikai és védelmi tervezési helyettes államtitkár részére.
17. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.
Dr. Hende Csaba s. k.,
honvédelmi miniszter
*

Az alapító okiratnak a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt, a Hivatalos Értesítő 2010. évi 100. számában közzétett szövegét közöljük.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére