• Tartalom

16/2010. (IV. 28) NFGM utasítás

16/2010. (IV. 28) NFGM utasítás

a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium lakáscélú támogatási rendszeréről szóló 11/2009. (IV. 22.) NFGM utasítás módosításáról1

2010.04.29.
A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban Ktv.) 49/H. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) lakáscélú támogatási rendszerének szabályozására az alábbi utasítást adom ki:
1. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium lakáscélú támogatási rendszeréről szóló 11/2009. (IV. 22.) NFGM utasítás (továbbiakban: Utasítás) III. 1.1. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A minisztérium lakásbérleti támogatásban részesítheti azt a határozott, vagy határozatlan időtartamú jogviszonyban álló munkatársat)
a) akinek a minisztériumnál legalább hat hónapja fennáll a jogviszonya, vagy egyébként – áthelyezés esetén – hat hónapos folyamatos közszolgálati jogviszonnyal rendelkezik, továbbá az a köztisztviselő, aki a közszolgálati jogviszony létesítését megelőzően a minisztériumnál ösztöndíjas foglalkoztatott jogviszonyban állt és az ösztöndíjas jogviszonya és a közszolgálati jogviszonyának időtartama együttesen eléri a hat hónapot,”
2. Az Utasítás III. 1.10. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„10. A támogatásban részesülő munkatárs köteles a bérleti díjak megfizetését – kimutatással és a bérbeadó által aláírt átvételi elismervénnyel – igazolni a LÜB felé minden évben december 5-ig. Amennyiben a munkatárs a bérleti díj megfizetését nem igazolja, a részére nyújtott támogatást köteles visszafizetni. A bérleti díj megfizetésének igazolása banki átutalási megbízással is lehetséges.”
3. Az Utasítás III. 2.4. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Szolgálati lakás igénybevételére pályázhat az a határozatlan jogviszonyban álló munkatárs)
a) akinek a minisztériumnál legalább hat hónapja fennáll a jogviszonya, vagy egyébként – áthelyezés esetén – hat hónapos folyamatos közszolgálati jogviszonnyal rendelkezik, továbbá az a köztisztviselő, aki a közszolgálati jogviszony létesítését megelőzően a minisztériumnál ösztöndíjas foglalkoztatott jogviszonyban állt és az ösztöndíjas jogviszonya és a közszolgálati jogviszonyának időtartama együttesen eléri a hat hónapot, és”
4. Az Utasítás III. 3.1.3. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Lakáscélú kölcsönben részesíthető – a 3.1.2. pontban meghatározott célokra – az a határozatlan időtartamú jogviszonyban álló munkatárs, aki az alábbi feltételeknek megfelel:)
a) akinek a minisztériumnál legalább egy éve fennáll a jogviszonya, vagy egyébként – áthelyezés esetén – egyéves folyamatos közszolgálati jogviszonnyal rendelkezik, továbbá az a köztisztviselő, aki a közszolgálati jogviszony létesítését megelőzően a minisztériumnál ösztöndíjas foglalkoztatott jogviszonyban állt és az ösztöndíjas jogviszonya és a közszolgálati jogviszonyának időtartama együttesen eléri az egy évet,”
5. Az Utasítás III. 3.2.1. bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A lakáscélú kölcsön maximális mértéke)
a) 3 000 000 Ft lakásvásárlás és -építés,
b) 1 500 000 Ft bővítés és korszerűsítés,”
6. Az Utasítás III. 3.3.3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„3.3.3. A kölcsön visszafizetésének biztosítására minden esetben jelzálogjogot, továbbá lakásvásárlás esetén elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyeztetni a kölcsönnel érintett (vásárolni, építeni, bővíteni, korszerűsíteni kívánt) ingatlanra, amelyhez a kölcsönvevő munkatársnak, illetve az ingatlan esetleges további tulajdonosainak írásbeli hozzájáruló nyilatkozatot kell tenni. A munkatárs köteles viselni a munkáltatói kölcsön biztosítékaként a minisztérium részére bejegyzendő jelzálogjog földhivatali bejegyzéséhez, visszafizetés esetén a jelzálogjog törléséhez, valamint az esetleges jelzálogjog másik ingatlanra történő átterheléséhez szükséges ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díj költségét.”
7. Az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.
1

Az utasítást a 3/2011. (I. 14.) NGM utasítás hatályon kívül helyezte 2011. január 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére