• Tartalom

18/2010. (II. 5.) HM utasítás

18/2010. (II. 5.) HM utasítás

miniszteri megbízásról1

2010.02.10.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja és a 97. § (1) bekezdés f) pontja alapján a Magyar Honvédség képességeinek erősítéséhez szükséges katonai szakmai munka hatékonyságának növelése érdekében a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a honvédelmi miniszter fenntartói irányítása, közvetlen felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.

2. § (1) A Magyar Honvédség képességeinek erősítéséhez szükséges katonai szakmai javaslatok előkészítésére, valamint az ezzel összefüggő elemző, értékelő tevékenység elvégzésére megbízom Havril András urat (a továbbiakban: megbízott).

(2) A megbízott a tevékenységét 2010. január 1-jétől kezdődően 2010. december 31-ig látja el.

3. § A megbízott feladata:

a) az MH békeidőszaki feladatrendről a békétől eltérő időszaki feladatrendre történő áttérése feltételeinek elemzése, a szabályozás hatékonyságának növelésére vonatkozó javaslatok kidolgozása;

b) az MH hivatásos és szerződéses katonái utánpótlása érdekében elvek, módszerek kidolgozása a rendszer folyamatos és hatékony működésének biztosítására a nemzeti katonai stratégiával és a Magyar Honvédség humánstratégiájával összhangban;

c) a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszer tekintetében a más tárcákkal történő együttműködési lehetőségekkel, valamint az MH és a területi katasztrófavédelmi szervezetek együttműködési képességének növelésével kapcsolatos elemző és döntés-előkészítő munka végzése;

d) az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésének előkészítésében és az önkéntes tartalékos katonák kiképzésével kapcsolatos elvek kidolgozásában való részvétel, a területi mentorszervezetek feladatainak kidolgozása és a rendszer elemzése.

4. § A 3. § szerinti feladatainak végrehajtása érdekében hatáskörében eljárva a megbízott jogosult:

a) az utasítás hatálya alá tartozó szervezetek vezetőitől a jogszabályi előírások figyelembevétele mellett a feladatok összehangolásához szükséges információk, adatok és tájékoztatók bekérésére;

b) a feladatkörét érintő iratokba történő betekintésre, az illetékes szakértőktől tájékoztatás kérésére;

c) tárcán belüli és tárcaközi koordináció kezdeményezésére, valamint a feladatkörébe tartozó egyeztetéseken való részvételre.

5. § A megbízottat a 3. §-ban foglalt feladatai végrehajtásában a HM kabinetfőnöke és a HM Honvéd Vezérkar főnöke támogatja.

6. § Jelen utasítás a közzétételét követő 5. napon lép hatályba, és 2011. január 1-jén hatályát veszti.

1

Az utasítást a 84/2010. (IX. 1.) HM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2010. szeptember 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére