• Tartalom

19/2010. (XII. 31.) NGM rendelet

19/2010. (XII. 31.) NGM rendelet

a pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági képzés követelményrendszeréről és a hatósági vizsgáról szóló 18/2010. (IV. 29.) PM rendelet módosításáról1

2011.01.01.

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 235. § (2) bekezdés h) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII.1.) Korm. rendelet 73. § f) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági képzés követelményrendszeréről és a hatósági vizsgáról szóló 18/2010. (IV. 29.) PM rendelet (a továbbiakban: R.) 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

5. § A képzésben való részvétel feltétele legalább a középfokú iskola utolsó évfolyamának elvégzése, és hogy a résztvevő hozzájáruljon az igazolás kiállítása céljából természetes személyazonosító adatai és lakcímadatai képző szerv általi kezeléséhez.”

2. § Az R. 13. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A képző szervnek rendelkeznie kell a képzés és a hatósági vizsga helyszínén az azon részt vevők létszámának megfelelő számú számítógéppel és a szükséges számítógépes programokkal, amennyiben a képzés és a vizsga letétele számítógép segítségével történik.”

3. § Az R. 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A vizsgára jelentkezés a 3. mellékletben megjelölt jelentkezési lap kitöltésével történik, amelyet a Hatóság az internetes honlapján közzétesz. A jelentkezési laphoz csatolni kell a középfokú iskola utolsó évfolyamának elvégzését tanúsító okirat hiteles másolatát, és a 19. §-ban meghatározott vizsgadíj megfizetésére vonatkozó igazolást, és a képző szerv által kiállított, a 7. § (1) bekezdésében meghatározott igazolást. A hatósági vizsgára jelentkező köteles nyilatkozni a jelentkezési lapon a vizsgaszabályzat elfogadásáról és arról, hogy hozzájárul a jelentkezési lapon szereplő adatainak a tanúsítvány kiállítása, valamint a 15. § (3) bekezdés szerinti nyilvántartás vezetése céljából a Hatóság általi kezeléséhez.”

4. § Az R. 10. §-ában és 12. § (1) bekezdésében a „középfokú végzettséggel rendelkezik” szövegrész helyébe „a középfokú iskola utolsó évfolyamát elvégezte” szöveg; a 3. mellékletben a „Középfokú végzettség” szövegrész helyébe a „Középfokú iskola utolsó évfolyamának elvégzése” szöveg lép.

5. § (1) E rendelet 2011. január 1-jén lép hatályba.

(2) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet az 5. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette 2011. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére