• Tartalom

19/2010. (II. 19.) HM utasítás

19/2010. (II. 19.) HM utasítás

a NATO Logisztikai Kiválósági Központ (Logistic Center of Excellence) kialakítását koordináló előkészítő bizottság és előkészítő munkacsoport megalakításáról1

2010.02.20.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján, figyelemmel a NATO Átalakítási Parancsnoksággal (Allied Command Transformation, a továbbiakban: ACT) történt szakmai egyeztetésekre, a NATO transzformációs tevékenységének támogatása céljából, a Magyar Köztársaság és más NATO-tagországok által megalakításra, illetve működtetésre tervezett, a NATO részéről akkreditálandó NATO Logisztikai Kiválósági Központ (a továbbiakban: Központ) létrehozását koordináló előkészítő bizottság, valamint a Központ létrehozását előkészítő munkacsoport megalakításáról az alábbi utasítást adom ki:

Általános rendelkezések

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter alárendeltségébe, közvetlen, illetve fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.

2. § A Központ kialakításával kapcsolatos javaslatok kidolgozására, a nemzeti és nemzetközi keretek közötti egyeztetések végzésére, valamint az ezzel összefüggő feladatok koordinálására előkészítő bizottságot hozok létre.

3. § (1) Az előkészítő bizottság megnevezése: NATO Logisztikai Kiválósági Központ előkészítő bizottsága (a továbbiakban: előkészítő bizottság).

(2) Az előkészítő bizottság rendeltetése: a kialakításra tervezett Központ létrehozása előkészületeinek koordinálása, az ezzel összefüggő miniszteri döntések előkészítése.

(3) Az előkészítő bizottság alakuló ülését az utasítás hatálybalépését követő 10 napon belül megtartja.

4. § (1) A Központ létrehozásának előkészítésére munkacsoportot hozok létre NATO Logisztikai Kiválósági Központ előkészítő munkacsoport (a továbbiakban: munkacsoport) megnevezéssel, a HM II. objektumban történő elhelyezéssel.

(2) A munkacsoport alakuló ülését az előkészítő bizottság alakuló ülését követő 5 napon belül megtartja.

Az előkészítő bizottság és a munkacsoport összetétele

5. § (1) Az előkészítő bizottság vezetője a HM kabinetfőnöke, titkára dr. Nagy Károly miniszteri főtanácsadó.

(2) Az előkészítő bizottság tagja:

a) a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője,

b) a HM haderő-tervezési főosztályvezetője,

c) a HM védelmi tervezési főosztályvezetője,

d) a HM védelemgazdasági főosztályvezetője,

e) a HM hadműveleti és kiképzési főosztályvezetője,

f) a HM személyzeti főosztályvezetője,

g) a HM jogi főosztályvezetője,

h) a HM kommunikációs főosztályvezetője,

i) a HM informatikai és információvédelmi főosztályvezetője,

j) a HM védelempolitikai főosztályvezetője,

k) a HM Vezérkari Titkárság titkárságvezetője,

l) az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ parancsnoka,

m) a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezérigazgatója,

n) a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség vezérigazgatója,

o) a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatója,

p) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka,

q) az MK Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója,

r) a HM Elektronikai Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója,

s) az MH Támogató Dandár parancsnoka,

t) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora.

(3) Az előkészítő bizottság vezetője a bizottság titkárának javaslatára más szervek, szervezetek képviselőit is jogosult meghívni a bizottság üléseire.

6. § (1) A munkacsoport vezetője dr. Nagy Károly miniszteri főtanácsadó.

(2) A munkacsoport tagjait az alábbi szervek, szervezetek delegálják:

a) HM Védelemgazdasági Főosztály,

b) HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség,

c) HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség,

d) HM Infrastrukturális Ügynökség,

e) HM Informatikai és Információvédelmi Főosztály,

f) MH Összhaderőnemi Parancsnokság.

(3) A munkacsoport állományába történő vezénylési javaslatokat a munkacsoport vezetője az érintett HM szervek, szervezetek és MH katonai szervezetek vezetőinek egyetértésével készíti elő.

(4) A munkacsoport összetételére a munkacsoport vezetője tesz javaslatot az előkészítő bizottság vezetője részére, az előkészítő bizottság alakuló ülésén.

Az előkészítő bizottság és a munkacsoport fő feladatai

7. § Az előkészítő bizottság

a) véleményezi és 2010. április 30-ig jóváhagyásra előterjeszti a Központ feladatrendszerére, szervezeti felépítésére, a Központ létrehozásával kapcsolatos feladatok végrehajtására a munkacsoport által kidolgozott javaslatot;

b) a Központ kialakításának keretén belül biztosítja a Honvédelmi Minisztérium folyamatos együttműködését a Központ befogadására kijelölt bázisintézménnyel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárságával, valamint a NATO illetékes szerveivel;

c) véleményezi és jóváhagyásra előterjeszti a veszprémi Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium között a Központ kialakítása érdekében megkötendő kétoldalú együttműködési megállapodást;

d) koordinálja a NATO akkreditáció előkészítését.

8. § A munkacsoport

a) az illetékes HM szervekkel, szervezetekkel, továbbá MH katonai szervezetekkel együttműködve 2010. április 15. napjáig kidolgozza a Központ feladatrendszerét, szervezeti felépítését, a Központ létrehozásával kapcsolatos feladatok végrehajtásának ütemezését;

b) az előkészítő bizottságnak a Központ létrehozására és működésére meghozott döntéseinek megfelelően kidolgozza a Központ működése megkezdésének személyi és tárgyi feltételeit és javaslatot tesz azok biztosítására;

c) előkészíti a Központ kialakítása érdekében a veszprémi Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium között megkötendő kétoldalú együttműködési megállapodást;

d) a Központ megalakítása érdekében együttműködik az ACT, valamint más NATO-szervezetek szerveivel, a NATO és partnerországok illetékes szervezeteivel;

e) megteremti a NATO akkreditációhoz szükséges szervezeti és működési feltételeket;

f) végrehajtja az előkészítő bizottság által a munkacsoport számára meghatározott feladatokat.

Az előkészítő bizottság és a munkacsoport működése

9. § (1) Az előkészítő bizottság üléseit havonta tartja. A bizottság vezetőjének döntése alapján, szükség esetén soron kívül is összehívható.

(2) Az előkészítő bizottság a tevékenységi körébe tartozó feladatok végrehajtására feladat- és ütemtervet készít, amelyet jóváhagyásra a HM Honvéd Vezérkar főnökének egyidejű tájékoztatása mellett terjeszt fel megalakulásától számított 15 napon belül a honvédelmi miniszter részére.

(3) Az előkészítő bizottság vezetője a bizottság munkájáról, a következő időszak tervezett feladatairól, illetve a döntést igénylő kérdésekről havonta írásos jelentést terjeszt fel a HM Honvéd Vezérkar főnökének egyidejű tájékoztatása mellett a honvédelmi miniszter részére.

10. § (1) A munkacsoport az előkészítő bizottság döntései alapján végzi munkáját.

(2) A munkacsoport vezetője a munkacsoport munkájáról, a kijelölt feladatok elvégzéséről havonta írásos jelentést terjeszt fel az előkészítő bizottság vezetőjének.

Záró rendelkezés

11. § Ezen utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a Központ megalakulásának napján hatályát veszti.

1

Az utasítást a 101/2011. (IX. 9.) HM utasítás 1. § s) pontja hatályon kívül helyezte 2011. szeptember 10. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére