• Tartalom

249/2010. (X. 19.) Korm. rendelet

249/2010. (X. 19.) Korm. rendelet

az egyes gazdálkodó szervezetek részére nyújtott 2010. évi egyedi támogatásokról, költségtérítésekről, valamint az egyéb vállalati támogatások keretében nyújtott termelési támogatásokról szóló 20/2010. (II. 9.) Korm. rendelet módosításáról1

2010.10.20.

A Kormány a Magyar Köztársaság költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény 91. § (1) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány 35. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § Az egyes gazdálkodó szervezetek részére nyújtott 2010. évi egyedi támogatásokról, költségtérítésekről, valamint az egyéb vállalati támogatások keretében nyújtott termelési támogatásokról szóló 20/2010. (II. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (3) bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki:

[A helyközi személyszállítási közszolgáltatások és a vasúti pályahálózat működtetésének költségtérítése:

    M Ft

    2010. év]

e) költségtérítés a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. által működtetett vasúti pályahálózathoz    23 000,0”

2. § Az R. 3. § (1) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

[A MÁV-START, és a GYSEV legkésőbb 2010. február 15-ig – a várható gazdasági folyamatokon alapuló – pénzforgalmi tervet készít, és azt a KHEM részére megküldi. A vasúti társaságok helyközi személyszállítási közszolgáltatásaihoz nyújtott költségtérítés havi folyósítási ütemezését a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter a vasúti társaság által a vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződésben meghatározott határidőre benyújtott pénzforgalmi terv alapján együttesen, a Vtv. 27. §-ának (1) bekezdése szerinti közszolgáltatási szerződés (a továbbiakban: vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződés) záradékában (a továbbiakban: záradék) határozza meg. A költségtérítés folyósításának ütemezése a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter együttes döntésével módosítható. A költségtérítés folyósítása ütemezésének módosítását a megelőző időszak tényleges pénzforgalma és a költségtérítés ütemezése alapjául szolgáló pénzforgalmi terv közötti eltérések okainak bemutatásával a vasúti társaság is kezdeményezheti.]

„Jelen bekezdés rendelkezéseit nem kell alkalmazni az 1. § (3) bekezdés e) pontjában meghatározott támogatás folyósítása tekintetében.”
„(9) Az 1. § (3) bekezdés e) pontja szerinti költségtérítés a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. számára 2010. november 5-ig folyósításra kerül.”

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 4. § alapján hatályát vesztette 2010. október 21. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére