• Tartalom

30/2010. (III. 5.) HM utasítás

30/2010. (III. 5.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadtörténelmi Levéltár és Irattár igazgatói (főig.-h.) beosztásának betöltésére kiírt pályázat elbírálását előkészítő véleményező bizottság kijelöléséről1

2010.02.26.

A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 49. §-ában, továbbá a hivatásos és szerződéses katonai szolgálat létesítéséről, módosításáról, megszüntetéséről, tartalmáról, valamint az integrált személyügyi igazgatás és egységes nyilvántartás rendjéről szóló 10/2002. (III. 5.) HM rendeletben foglaltaknak megfelelően, figyelemmel a költségvetési szerv alapításáról szóló többször módosított 30/1997. (HK. 11.) HM határozatra az alábbi utasítást adom ki:

1. § A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Hadtörténelmi Levéltár és Irattár igazgatói (főig.-h.) beosztásának betöltésére 2010. január 28-án kiírt pályázat elbírálásának előkészítése érdekében az alábbi véleményező bizottságot (a továbbiakban: Bizottság) jelölöm ki:

a) a Bizottság elnöke: dr. Szeredi Péter, a HM kabinetfőnöke, szavazati joggal;

b) a Bizottság tagjai:

ba) prof. dr. Gecsényi Lajos, a Magyar Országos Levéltár címzetes főigazgatója, szavazati joggal,

bb) dr. Lakos János, a Magyar Országos Levéltár címzetes főigazgatója, szavazati joggal,

bc) dr. Sepseyné dr. Vígh Annamária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője, szavazati joggal,

bd) Magyar Ferenc ezredes, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály Humánpolitikai és Tudományszervezési Osztály osztályvezetője (főov.-h.), szavazati joggal,

be) Varsics István, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Koordinációs Osztály osztályvezetője, véleményezési joggal,

bf) Cs. Kottra Györgyi, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Közalkalmazotti Tanácsának képviselője, véleményezési joggal,

bg) dr. Varga József százados, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Jogi és Igazgatási Iroda irodavezetője, véleményezési joggal;

c) a Bizottság titkára: Fagyal Zoltán, HM Személyügyi Osztály;

d) a Bizottság jegyzőkönyvvezetője: Juhász Ferenc alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Személyügyi Iroda irodavezetője.

2. § (1) Az igazgatói (főig.-h.) beosztásra beérkezett pályázatok bontására a Bizottság titkárának és a jegyzőkönyvvezetőjének jelenlétében 2010. március 1-jén kerül sor a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

(2) A beosztásra beérkezett pályázatok bontását követően a pályamunkák másolatait a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum véleményezésre megküldi a Bizottság szavazati joggal rendelkező tagjainak.

3. § (1) A pályázatok elbírálására és eredményhirdetésre 2010. március 1-jéig kerül sor. Az elbírálást megelőzően a véleményező bizottság a jelölteket szükség esetén meghallgathatja.

(2) A meghallgatásról, valamint a pályázatok bírálatáról jegyzőkönyv készül.

4. § (1) A véleményező bizottság a pályázatok értékelését követően személyi javaslatot tesz, amelyeket a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a beérkezett pályamunkákkal és a meghallgatásokról készült jegyzőkönyvekkel együtt, szolgálati úton felterjeszt a honvédelmi miniszter részére.

(2) A nyertes pályázó határozott időre történő kinevezésére a pályázatok eredményhirdetését követően 2010. április 1-jével kerülhet sor.

5. § (1) A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a kiírt pályázat eredményéről az eredményhirdetést követő 8 napon belül – a pályázati anyagok visszaküldésével egyidejűleg – valamennyi pályázót írásban értesíti.

(2) A pályázat eredményének közzétételéről a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója gondoskodik.

6. § Ez az utasítás az aláírása napján2 lép hatályba.

1

Az utasítást a 4/2012. (I. 27.) HM utasítás 1. § p) pontja hatályon kívül helyezte 2012. január 28. napjával.

2

Az utasítás alíárásának napja: 2010. február 26.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére