• Tartalom

32/2010. (III. 10.) HM utasítás

32/2010. (III. 10.) HM utasítás

a honvédelmi szervezetek számláiról és a pénzkezelési szabályokról1

2011.04.23.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdésének f) pontja és 97. § (1) bekezdésének l) pontja alapján – figyelemmel az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendeletre és a honvédelmi szervek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendeletre – a honvédelmi szervezetek számláiról és a pénzkezelési szabályokról a következő utasítást adom ki:

1. Általános rendelkezések

1. § (1)2 Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, a Katonai Ügyészségre, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

(2) Jelen utasításban nem szabályozott kérdésekben a kincstári számlavezetés és finanszírozás, a feladatfinanszírozási körbe tartozó előirányzatok felhasználása, valamint egyes államháztartási adatszolgáltatások rendjéről szóló 46/2009. (XII. 30.) PM rendelet (a továbbiakban: PM rendelet), valamint a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII. 6.) MNB rendelet szabályai az irányadók.

(3)3 A honvédelmi szervezeteknek a 9. § és 10. § rendelkezéseit az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.) kötelezettségvállalások bejelentésére vonatkozó 235. §-ának (1) bekezdésében foglaltakra figyelemmel kell alkalmazni.

2. §4 A honvédelmi szervezetek a PM rendelet 4–6. §-aiban meghatározott kincstári, valamint hitelintézeti számlái (a továbbiakban együtt: számla) megnyitásával, módosításával és megszüntetésével kapcsolatos, továbbá az egyéb, az irányító szerv feladatkörébe tartozó teendőket a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH) látja el.

3. § Jelen utasítás alkalmazásában számlatulajdonosok:

a)5 a HM KPH,

b)6 a saját pénzügyi és számviteli szervezeti egységgel nem rendelkező (a továbbiakban: a HM KPH által ellátott) honvédelmi szervezetek, a 6. §-ban meghatározott szabályok szerint,

c) a saját pénzügyi és számviteli szervezeti egységgel (a továbbiakban: önálló pénzügyi és számviteli szerv) rendelkező honvédelmi szervezetek.

4. § (1)7 A honvédelmi szervezetek – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – hazai, vagy külföldi székhelyű hitelintézetnél számlát a HM KPH főigazgatójának engedélyével nyithatnak és vezethetnek.

(2) A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatok (a továbbiakban: KNBSZ-ek) speciális kiadásaik teljesítéséhez számlát hazai székhelyű hitelintézetnél a KNBSZ-ek főigazgatójának, a véderő-, katonai és légügyi attaséi hivatalok számlát külföldi székhelyű hitelintézetnél a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatal (a továbbiakban: MK KFH) főigazgatójának engedélyével nyithatnak és vezethetnek.

2. A számlatulajdonosi jogok gyakorlása

5. § (1)8 A HM, mint irányító szerv számlái, a költségvetési (al)címek (elsődleges) számlái, a központosított illetményszámfejtéshez, adó- és járulék elszámoláshoz kapcsolódó számlák, valamint – a 6. §-ban foglaltakra figyelemmel – a HM KPH által ellátott honvédelmi szervezetek számlái feletti bejelentési és rendelkezési jogosultság a HM KPH-t illeti meg.

(2) A fejezeti kezelésű számlák esetében a kötelezettségvállalásra és utalványozásra vonatkozó jogosultságok tekintetében a fejezeti kezelésű előirányzatok tárgyévi felhasználásának rendjét szabályozó HM utasítás előírásait kell alkalmazni.

(3)9 Az önálló pénzügyi és számviteli szervvel rendelkező honvédelmi szervezetek számlái feletti rendelkezési jogosultság a honvédelmi szervezet parancsnokát, (fő)igazgatóját, vezetőjét (a továbbiakban együtt: parancsnok) illeti meg.

6. §10 A HM KPH által ellátott honvédelmi szervezeteknél a számlatulajdonos jogait és kötelezettségeit

a) a kötelezettségvállalásra és az utalványozásra vonatkozóan a honvédelmi szervezet parancsnoka,

b) az intézményi kincstári kártya készpénzfelvételre történő használatba adására vonatkozóan a HM KPH főigazgatója gyakorolja.

3. Adatszolgáltatás a várható devizakifizetésekről

7. § (1) A honvédelmi szervezetek az előirányzataik terhére devizában – ideértve a valutapénztári kifizetéseket is – történő várható kifizetésekről a PM rendelet 49. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően egy évre előre, havi bontásban adatszolgáltatást készítenek.

(2)11 A várható devizakifizetésekről és az 500 millió forintot egyedileg meghaladó devizában teljesítendő kiadásokról szóló – az 1–2. melléklet szerint összeállított – adatszolgáltatást minden hónap 20-áig, írásban és elektronikus úton (Excel formátumban) kell megküldeni a HM KPH részére.

(3)12 A HM KPH az adatszolgáltatásokat felülvizsgálja és minden hónap 25-éig összesített kimutatást küld a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) részére.

4. A szállítói számlák kezelésének rendje

8. § A honvédelmi szervezeteknél az ügyviteli szervezeti egység ügyfélfogadási rendjét úgy kell kialakítani, hogy a számlák legkésőbb a beérkezésüket követő munkanap végéig, ügyviteli iktatás után a pénzügyi és számviteli szerv – ide értve az önálló pénzügyi és számviteli szervet is – részére átadásra kerüljenek.

9. § (1)13 A számlák átvételét követő egy napon belül, a pénzügyi és számviteli szerv azokat egyenként – a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ (a továbbiakban: Honvédkórház) kivételével – a HM Költségvetési Gazdálkodási Információs Rendszerben (a továbbiakban: HM KGIR) iktatja (rögzíti), majd értesíti a gazdálkodó szervezeti egység képviselőjét vagy a számlák átvételére kijelölt személyt a számlák átvételének lehetőségéről. A Honvédkórház pénzügyi és számviteli szerve a számlákat az általa kialakított nyilvántartásba iktatja.

(2) A gazdálkodó szervezeti egység képviselője – vagy a szakanyagnem felelős által a számlák átvételére kijelölt ügyintéző – legkésőbb az értesítést követő munkanap végéig köteles a számlák átvételére intézkedni vagy azokat átvenni.

10. §14 (1) A 9. § (1) bekezdése szerint iktatott és a HM KGIR-ből nyomtatott – a Honvédkórház pénzügyi és számviteli szerve által előállított – átadás-átvételi bizonylat kíséretében átadott számlákat a gazdálkodó szervezeti egység a szükséges záradékkal – ideértve a teljesítésigazolást és a bevételezési bizonylatot is – látja el. A gazdálkodó szervezeti egység a záradékolt

a) számlákat legkésőbb a fizetési határidőt megelőző 5 munkanapon belül,

b) költségvetési éven belül vagy éven túl halasztott fizetési ütemezést tartalmazó számlákat a 9. § (2) bekezdése szerinti átvételt követő 10 munkanapon belül

visszajuttatja a pénzügyi és számviteli szerv részére.

(2) A pénzügyi és számviteli szerv – a gazdálkodó szervezeti egységtől záradékkal átvett számláknak a megfelelő kötelezettségvállalásokkal történt egyeztetése, kontírozása és könyvelése után – az (1) bekezdés

a) a) pontja esetében a számlákat az előírt fizetési határideig pénzügyileg teljesíti,

b) b) pontja szerinti költségvetési éven belül halasztott fizetési ütemezést tartalmazó számlák esetében pedig végrehajtja a kötelezettségvállalások Kincstár részére történő folyamatos bejelentését és a számlák pénzügyi teljesítését.

(3) A pénzügyi és számviteli szerv a gazdálkodó szervezeti egységtől – az (1) bekezdés b) pontja szerinti – a költségvetési éven túl halasztott fizetési ütemezést tartalmazó, záradékkal átvett számlákat a HM KGIR-ben elkülönített módon a tárgyévet követő költségvetés terhére rögzíti és a Kincstár részére bejelenti. A tárgyévet követő költségvetési évben a számlák kontírozása és könyvelése után végrehajtja azok pénzügyi teljesítését.

11. § (1) Azon honvédelmi szervezeteknél, ahol a kötelezettségvállaló és a pénzügyi és számviteli szerv nem azonos helyen települ, a számlák kezelésének rendjét – az Ámr. 20. § (3) bekezdése szerint összeállított – gazdálkodási intézkedésében kell szabályozni.

(2)15 A HM KPH által ellátott honvédelmi szervezetek esetében az (1) bekezdés szerinti gazdálkodási intézkedés – az R. 8. §-ának (2) bekezdése szerinti – pénzügyi és számviteli szerv vezetőjével egyeztetve kerül összeállításra.

5. Pénzkezelési szabályok

12. § A honvédelmi szervezetek és a Magyar Köztársaság határain kívül válságreagáló és béketámogató műveletekben részt vevő katonai szervezetek készpénzszükségletét – a pénzösszeg közvetlen átadásával történő fizetési kötelezettség teljesítéséhez – házipénztár vagy valutapénztár (a továbbiakban együtt: pénztár) útján kell biztosítani.

13. §16 Pénztár csak a HM KPH, a külképviseletek vonatkozásában a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH), valamint az önálló pénzügyi és számviteli szerv keretei között működik.

14. §17 A honvédelmi szervezet parancsnoka – a HM KPH által ellátott honvédelmi szervezet esetében a pénzügyi és számviteli szerv vezetőjének javaslatait figyelembe véve – gondoskodik:

a) a pénztár biztonságos működéséhez szükséges anyagi, technikai feltételekről, különösen a pénztárhelyiség rendelkezésre bocsátásáról, szükség szerinti őrzéséről és védelméről, a pénztárszekrény kulcsai másodpéldányainak, valamint a számzáras pénztárszekrény kódjának az ügyviteli szervnél történő megőrzéséről,

b) külön rendelkezés szerint a pénzszállítás biztosításáról.

15. §18 Azon honvédelmi szervezeteknél, ahol pénztár működik, a parancsnok – a HM KPH által ellátott honvédelmi szervezet esetében a pénzügyi és számviteli szerv vezetőjének javaslatát figyelembe véve – szabályozza:

a) a pénztár biztonságának, őrzésének és védelmének belső rendjét,

b) a készpénz, szigorú számadású nyomtatványok, kincstári kártyák átvételének és tárolásának (kezelésének) belső rendjét,

c) a pénzkezelők és kincstári kártyabirtokosok kijelölését, felkészítését, elszámoltatását és ellenőrzését.

16. §19 Pénztárosi feladatot, az intézményi kincstári kártyával történő készpénzfelvételt és e tevékenység szervezését – az irányadó felelősségi szabályok szerint – megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező és a HM KPH, a HM FHH, valamint az önálló pénzügyi és számviteli szerv állományába tartozó hivatásos (szerződéses) katona, kormánytisztviselő és közalkalmazott (pénztáros), továbbá a HM KPH főigazgatójának külön engedélyével rendelkező személy végezhet.

17. §20 A honvédelmi szervezetek költségvetése teljesítésével összefüggő, pénztáron kívüli készpénzforgalom lebonyolítására (pl. a telephelyek készpénzellátására, eseti ellátmány kezelésére, készpénzbefizetések gyűjtésére-átvételére stb.) pénzkezelő hely jelölhető ki. A pénzkezelő hely kijelölése a parancsnok, a HM KPH által ellátott honvédelmi szervezet esetében – a parancsnok javaslata alapján – a HM KPH főigazgatójának hatáskörébe tartozik.

18. § (1)21 A pénztár működésére és a pénztáros felelősségére vonatkozó szabályokat a honvédelmi szervezetek parancsnokának – a HM KPH által ellátott honvédelmi szervezet esetében a pénzügyi és számviteli szerv vezetőjének javaslatát figyelembe véve – belső rendelkezésben kell kiterjeszteni a pénzkezelő helyre, illetőleg a pénzkezelőre és a kincstári kártyabirtokosra.

(2) Eltérő rendelkezés hiányában a pénzkezelő hely elszámolási és nyilvántartási rendjét a pénztárra vonatkozó előírások figyelembevételével, az (önálló) pénzügyi és számviteli szerv vezetőjének javaslata alapján, az illetékes parancsnok határozza meg.

19. § (1) A honvédelmi szervezetek pénztárába befolyt bevételek a kiadások vagy a kifizetések (pl. előleg célú kifizetések) teljesítésére nem használhatóak fel. Ha a befolyt bevételek együttes összege – a KNBSZ-ek és a (2) és (3) bekezdésekben foglaltak kivételével – eléri a 100 000 forintot, úgy azt a honvédelmi szervezetek kincstári számlájára kell befizetni.

(2) Amennyiben az összevont és tiszti étkezdék a havi étkezési jegy vásárlási napokon befolyt bevételeket a nap végén a pénztárba fizetik be, a pénztáros a bevételt, annak összegétől függetlenül a tárgynapot követő munkanapon fizeti be az (1) bekezdés szerinti számlára.

(3)22 A Honvédkórház bevételeinek értékhatára 500 000 forint.

6. A kincstári kártya alkalmazása

20. § A pénztár készpénzzel történő ellátására, a legfeljebb 100 000 forint összegű készlet- és kis értékű tárgyieszköz-beszerzésre, valamint nem rendszeres kis összegű szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítésére (a továbbiakban együtt: beszerzések) intézményi kincstári kártya, külföldön készpénzfelvételre és a szolgáltatás vásárlására kincstári VIP-kártya alkalmazható.

21. §23 A honvédelmi szervezetek részére a beszerzések ellenértékének kiegyenlítésére intézményi kártyafedezeti számla nyitását – a 22. § (2) bekezdése szerinti belső szabályozó megléte esetén – a HM KPH főigazgatója engedélyezi. A jogosultak részére kincstári VIP kártya a HM KPH főigazgatójának javaslata alapján, a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára – a KNBSZ-ek állományába tartozók esetében az illetékes nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatójának – engedélye szerint biztosítható.

22. § (1) A beszerzésekből eredő közvetlen fizetési kötelezettség teljesítésére engedélyezett intézményi kincstári kártya – az egyéb feltételek mellett – annak biztosítható, aki rendszeresen beszerzési feladatot lát el. A kártya birtokba adásának engedélyezése az illetékes anyagnemfelelős javaslata alapján, az (önálló) pénzügyi és számviteli szerv vezetőjének ellenjegyzése mellett a kötelezettségvállalásra jogosult vagy munkáltatói jogokat gyakorló parancsnok hatáskörébe tartozik.

(2) A honvédelmi szervezet parancsnoka belső rendelkezésben határozza meg a beszerzésekre alkalmazott intézményi kincstári kártya használatával és elszámolásával kapcsolatos szabályokat, valamint azon áruk és szolgáltatások körét, amelyek ellenértékének kiegyenlítésére az intézményi kincstári kártya használható.

(3) Intézményi kincstári kártya haditechnikai eszköz, hadi szakanyag ellenértékének kiegyenlítésére nem használható.

7. Záró rendelkezések

23. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 5. napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg a honvédelmi szervezetek számláiról és a pénzkezelési szabályokról szóló 58/2008. (HK 12.) HM utasítás hatályát veszti.

(2)–(4)24

24. §25 (1) A HM KPH főigazgatója szakutasításban részletesen meghatározza a számla- és pénzkezelés szabályait, a pénztárak működési rendjét, a készpénzfizetés felső határát, továbbá a készpénzfelvételre alkalmazott kincstári kártyák használatának, azok forgalma elszámolásának és nyilvántartásának szabályait.

(2) Az (1) bekezdés szerinti szakutasításban foglaltakat figyelembe véve

a) az MK KFH főigazgatója intézkedésben szabályozza a véderő-, katonai és légügyi attaséi hivatalok pénzellátásának, bankszámlanyitásának és -kezelésének, bankkártyahasználatának, forgalma elszámolásának és nyilvántartásának sajátos szabályait, pénzkezelő helyei működési, valamint a szállítói számlák kezelése rendjének sajátosságait,

b) a HM FHH főigazgatója – a HM KPH-val egyeztetve – szakutasításban határozza meg a külképviseletek pénzellátásának, bankszámlanyitásának és -kezelésének, bankkártyahasználatának, forgalma elszámolásának és nyilvántartásának sajátos szabályait, továbbá a fizetési műveletek lebonyolítására alkalmazandó fizetési módok típusait és alkalmazásuk szabályait, valamint a szállítói számlák kezelési és pénztárai működési rendjének sajátosságait.

1. számú melléklet a 32/2010. (III. 10.) HM utasításhoz

Adatszolgáltatás határideje: 2010. xx hó 20.

sz. példány

Adatszolgáltató: Katonai szervezet megnevezése (GSZ)

 

A nem forintban teljesítendő kifizetések várható havi összege devizanemenként*

A devizában történt valamennyi kifizetést kérjük feltüntetni, függetlenül attól, hogy azt forint- vagy devizaszámláról indították-e.

2010

Devizakifizetések devizanemenként

CAD

CAD

CZK

EUR

GBP

NOK

PLN

SEK

USD

A még ismeretlen devizaneműek együtt
(ezer Ft-ban)

Tény

Január

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Március

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Április

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Május

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Június

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Július

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusztus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0


–––––––––––––––––––
*Az adott fejezetnél előforduló minden fontosabb devizanemet ( pl. AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, JPY, NOK, PLN, SEK, USD) külön oszlopban, ábécé sorrendben szükséges feltüntetni.

2010

Devizakifizetések devizanemenként

CAD

CAD

CZK

EUR

GBP

NOK

PLN

SEK

USD

A még ismeretlen devizaneműek együtt
(ezer Ft-ban)

Prognózis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Január

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Március

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Április

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Május

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Június

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Július

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusztus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2. számú melléklet a 32/2010. (III. 10.) HM utasításhoz

Adatszolgáltatás határideje: 2010. xx hó 20.

sz. példány

Adatszolgáltató: Katonai szervezet megnevezése (GSZ)

 

Egyedi, 500 millió forintot meghaladó kifizetések 2010. évben*

Sor-
szám

Adatszolgáltatás határideje

Adatszolgáltató

Címnév

Kedvezményezett

Jogcím

Deviza-
kifizetés
összege

Min. összeg

Max. összeg

Devizanem

Indítás
dátuma

Időszak
eleje

Időszak
vége

Megjegyzések

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Készítette, illetve felvilágosítást nyújt:
––––––––––––––––––––––
* Kitöltési útmutató a kincstári ügyfelek devizakifizetéseinek előrejelzését szolgáló adatlaphoz
Fájlnév szerkezet Adatszolgáltató katonai szervezet rövid neve_GSZ_Adatszolgáltatás határideje (pl. HMKPÜ_002150_20100125.xls)

Egyedi munkalap

 

Egyedi nagy összegű, 500 millió forintot meghaladó kifizetések bejelentésére

Sorszám

1

(A sorok száma a szükséges mértékben bővíthető)

Adatszolgáltatás határideje

2

Tárgyhó 25-dike

Adatszolgáltató

3

Az adatszolgáltató minisztisztérium vagy intézmény rövid neve és száma (pl. KHEM_17)

Címnév

4

Költségvetési cím neve (pl. Fejezeti kezelésű előirányzatok)

Kedvezményezett

5

(pl. M5 autópálya tulajdonosa)

Jogcím

6

(pl. Autópálya rendelkezésre állási díja)

Devizakifizetés összege

7

A kifizetendő összeg eredeti devizában

Min. összeg

8

Ha a devizakifizetés várható összege bizonytalan, akkor a kifizetendő összeg legkisebb értéke

Max. összeg

9

Ha a devizakifizetés várható összege bizonytalan, akkor a kifizetendő összeg legnagyobb értéke

Devizanem

10

A kifizetendő összeg devizaneme

Indítás dátuma

11

A KESZ-ről indítás legvalószínűbb dátuma

Időszak eleje

12

Ha a KESZ-ről indítás nem egy előre biztosan ismert napon várható, akkor a legvalószínűbb időszak első napja

Időszak vége

13

Ha a KESZ-ről indítás nem egy előre biztosan ismert napon várható, akkor a legvalószínűbb időszak utolsó napja

Megjegyzések

14

Bármi más kiegészítő információ, aminek nem volt helye a rovatokban, de fontos lehet

1

Az utasítást a 60/2012. (VIII. 31.) HM utasítás 35. § (1) bekezdés a) pontja hatályon kívül helyezte 2012. szeptember 5. napjával.

2

Az 1. § (1) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 18. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

Az 1. § (3) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 18. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § a) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 3. § a) pontja a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 3. § b) pontja a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 4. § (1) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § c) pontja szerint módosított szöveg.

8

Az 5. § (1) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 19. §-ával megállapított szöveg.

9

Az 5. § (3) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § d) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 6. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 20. §-ával megállapított szöveg.

11

A 7. § (2) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 7. § (3) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 21. §-ával megállapított szöveg.

13

A 9. § (1) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § e) és f) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 10. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 22. §-ával megállapított szöveg.

15

A 11. § (2) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 13. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) és g) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 14. § nyitó szövegrésze a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 15. § nyitó szövegrésze a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 16. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 23. §-ával megállapított szöveg.

20

A 17. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) és c) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 18. § (1) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § b) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 19. § (3) bekezdése a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 26. § f) pontja szerint módosított szöveg.

23

A 21. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 24. §-ával megállapított szöveg.

24

A 23. § (2)–(4) bekezdését a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 27. §-a hatályon kívül helyezte.

25

A 24. § a 48/2011. (IV. 22.) HM utasítás 25. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére