• Tartalom

58/2010. (V. 14.) HM utasítás

58/2010. (V. 14.) HM utasítás

a melegétkezési utalvány tiszti (összevont) étkezdéken történő elfogadásának rendjéről1

2010.06.01.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 97. § (1) bekezdése n) pontja alapján a melegétkezési utalvány tiszti (összevont) étkezdéken történő elfogadásának rendjéről a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter közvetlen alárendeltségébe, a közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre és törzskönyvi jogi személyekre, a Katonai Ügyészségre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. § (1) A honvédelmi szervezetek által üzemeltetett étkezdékben a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 22/2006. (VIII. 8.) HM rendelet 1. § (1) bekezdés a) és c) pontja, valamint a köztisztviselők és munkavállalók élelmezési ellátásáról szóló 25/2009. (IV. 3.) HM utasítás 1. § (1) bekezdés a) pontja szerinti személyi állomány mint befizető étkező jogosult az étkezés térítési díját – a HM-tárca által beszerzett, illetve azzal azonos típusú – melegétkezési utalvánnyal (a továbbiakban: utalvány) is fizetni.

(2) Az utalványból készpénz nem adható vissza.

(3) Az étkezések lemondására csak a teljes egészében készpénzzel, vagy elektronikus pénzeszközzel (a továbbiakban: bankkártyával) vásárolt havijegyek esetén van lehetőség. Az utalvánnyal és készpénzzel, vagy utalvánnyal és bankkártyával vásárolt havi étkezési jegyek esetében csak a készpénzzel és a bankkártyával térített értékkel megegyező, vagy annál kisebb értékű egész étkezés mondható le.

(4) A havi étkezési jegyekből az utalvánnyal vásárolt összegnek megfelelő étkezés nem mondható le, annak értékét visszafizetni nem lehet.

(5) A részben vagy egészben utalvány ellenében vásárolt tárgyhavi étkezési jegyek csak a tárgyhót követő hónapra (befizetési időszak napjaira) ütemezhetőek át. Az átütemezett jegyek további átütemezésére nincs lehetőség.

(6) Az igényjogosult által megvásárolt étkezési jegy megbízás alapján történő továbbértékesítését az étkezdepénztáros nem végezheti.

(7) Amennyiben a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatalának (a továbbiakban: MK KBH) élelmezési ellátását biztosító étkezde pénztára napi zárását követően a melegétkezési utalvány állományának össznévértéke meghaladja a 800 000 Ft-ot, a pénztáros az utalványokat aláírásával és az étkezde bélyegzőjével lezárt borítékban vagy csomagban, az érték megjelölésével, átvételi elismervény ellenében megőrzésre átadja az MK KBH házipénztárába.

3. § Az utalványok – forgalmazónál történő visszaváltása során keletkező – visszaváltási költségének forrása az alaptevékenység keretében végzett munkahelyi élelmezési ellátás térítési díjbevétele.

4. § Az utalvány étkezdében történő elfogadásának és elszámolásának – ideértve azok tárolásának, megőrzésének és forgalmazó szállítója részére történő átadásának – részletes szabályait a HM védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkára intézkedésben határozza meg.

5. § (1) Ez az utasítás 2010. május 15-én lép hatályba.

(2) A 6. és 7. § 2010. június 1-jén hatályát veszti.

6–7. §2

1

Az utasítást a 21/2012. (III. 30.) HM utasítás 6. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2012. április 1. napjával.

2

A 6–7. §-t az 5. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére