• Tartalom

6/2010. (II. 12.) IRM utasítás

6/2010. (II. 12.) IRM utasítás

a rendőrségnél, a büntetés-végrehajtási szervezetnél, a Rendőrtiszti Főiskolán, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál, a Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központnál, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél a 2010. évben választható természetbeni juttatásokról, azok mértékéről, kifizetésének rendjéről és módjáról1

2010.02.13.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 116/A. § (6) bekezdése, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/F. § (1) és (4) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a rendőrségre, a büntetés-végrehajtási szervezetre, a Rendőrtiszti Főiskolára, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatára, a Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központra, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetre terjed ki.

2. § A cafeteriarendszer keretében természetbeni juttatásként (a továbbiakban: juttatás) a következő juttatások választhatók:

a) üdülési csekk,

b) melegétkeztetés,

c) önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás,

d) önkéntes kölcsönös egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás/önsegélyező pénztári munkáltatói hozzájárulás,

e) internethasználatidíj-hozzájárulás,

f) hidegétkeztetés,

g) ajándékutalvány,

h) lakhatással kapcsolatos költségekhez való hozzájárulás.

3. § A juttatásokra 2010-ben felhasználható bruttó éves keretösszeg 251 225 forint/fő.

4. § Az utasítás hatálya alá tartozó szerv az üdülési csekket a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott, névre szóló üdülési csekk formájában biztosítja, legkésőbb 2010. május 31-ig.

5. § Az utasítás hatálya alá tartozó szerv a melegétkeztetést melegétel-utalvány formájában biztosítja, amelynek mértéke nem haladhatja meg a havi 18 000 forintot. A melegétkeztetési utalvány kiadására 2010. július 1-jétől kerül sor.

6. § Az utasítás hatálya alá tartozó szerv a munkáltatói tagdíj-hozzájárulást

a) az önkéntes nyugdíjpénztárnál, nyugdíjpénztárnál, vagy

b) az egészségpénztárnál vagy önsegélyező pénztárnál

vezetett egyéni számlára havonta utalja át.

7. § (1) Az utasítás hatálya alá tartozó szerv az internethasználati-díj hozzájárulást

a) utalvány formájában,

b) utólagos számlára utalással, vagy

c) utólag a házipénztárból történő kifizetéssel

biztosítja.

(2) Az internethasználatidíj-hozzájárulás biztosításának módját az utasítás hatálya alá tartozó szerv határozza meg.

(3) Az internethasználatidíj-hozzájárulás feltétele a jogosult vagy a vele egy háztartásban élő házastárs nevére szóló, egyedi szolgáltatási szerződés másolatának benyújtása, valamint az (1) bekezdés b) és c) pontjában foglaltak esetén a jogosult vagy a vele egy háztartásban élő házastárs nevére kiállított és befizetett internethasználatidíj-számla bemutatása.

(4) A juttatás havi mértékét a jogosult határozza meg azzal, hogy legfeljebb a havi internet-előfizetési díjjal megegyező összegű juttatás nyújtható.

8. § Az utasítás hatálya alá tartozó szerv a hidegétkeztetést és az ajándékutalványt utalvány formájában biztosítja.

9. § Az utasítás hatálya alá tartozó szerv a lakhatással kapcsolatos költségekhez való hozzájárulást a jogosult nevére kiállított és befizetett számla bemutatását követően, utólagos számlára utalással biztosítja.

10. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és 2010. december 31-én hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti

a) az igazságügyi és rendészeti miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek, valamint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata hivatásos állományú tagjai 2010. évben választható természetbeni juttatásairól, annak mértékéről, kifizetésének rendjéről és módjáról szóló 4/2010. (II. 5.) IRM utasítás, valamint

b) a rendőrségnél foglalkoztatott köztisztviselők 2010. évben választható természetbeni juttatásairól, annak mértékéről, kifizetésének rendjéről és módjáról szóló 5/2010. (II. 5.) IRM utasítás.

1

Az utasítás a 10. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2010. december 31. napján.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére