• Tartalom

61/2010. (V. 20.) HM utasítás

61/2010. (V. 20.) HM utasítás

a katasztrófavédelmi költségvetési előirányzatok tervezéséről, biztosításáról és felhasználásáról1

2012.04.08.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján az alábbi utasítást adom ki:

1. §2 Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezetre, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezet).

2. §3 A katasztrófavédelmi költségvetési előirányzatokat a HM fejezetnél Nukleáris balesetelhárítási feladatok a végrehajtásában való közreműködés (Katasztrófavédelmi feladatok) címrendkód alatt elkülönítetten kell tervezni a végleges felhasználás helyének megfelelő alcímen. A katasztrófavédelmi költségvetési előirányzatok tervezése, felhasználása a HM közigazgatási államtitkár által jóváhagyott irányelv szerint történik.

3. § (1) Az irányelvet a HM katasztrófavédelmi tevékenységét koordináló szervezete készíti, a katasztrófavédelmi feladatok tervezésében érintett honvédelmi szervezetek javaslatainak figyelembevételével.

(2) Az irányelvek alapján elkészített erőforrás és költségszükségleti, valamint kiadási igényterv keretszámaival egyező elemi költségvetést a HM központi pénzügyi szervezete terjeszti fel jóváhagyásra.

(3)4 A katasztrófavédelmi előirányzatot felhasználó honvédelmi szervezetek az időarányos felhasználásról a tárgyév július 31-éig tájékoztatják a HM katasztrófavédelmi tevékenységét koordináló szervezetét, az éves felhasználásról pedig a tárgyévet követő február 15-éig a HM katasztrófavédelmi tevékenységét koordináló szervezete útján tájékoztatják a HM közigazgatási államtitkárt.

(4) A jóváhagyott előirányzatok évközi módosítását a HM katasztrófavédelmi tevékenységét koordináló szervezete egyetértésével, a belső rendelkezések szerint kell végrehajtani.

4. § (1) A védekezés során felmerülő kiadásokról nyilvántartást kell vezetni.

(2) A tényleges többletköltségek visszapótlására, megtéríttetésére a tárca igényeit az állami költségvetés általános tartaléka terhére kell benyújtani.

1

Az utasítást a 35/2021. (VII. 23.) HM utasítás 6. §-a hatályon kívül helyezte 2021. július 24. napjával.

2

Az 1. § a 23/2012. (IV. 5.) HM utasítás 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § a 23/2012. (IV. 5.) HM utasítás 3. §-a szerint módosított szöveg.

4

A 3. § (3) bekezdése a 23/2012. (IV. 5.) HM utasítás 2. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére