• Tartalom

64/2010. (V. 12.) FVM rendelet

64/2010. (V. 12.) FVM rendelet

a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet módosításáról1

2010.05.15.

A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. § (1) bekezdés b), e), g), h), i), j), m) pontjában, valamint a hegyközségekről szóló 1994. évi CII. törvény 65. § b) és c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a következőket rendelem el:

1. § A szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A hegybíró az adatszolgáltató tevékenységének megszűnéséről tett nyilatkozata alapján a gazdasági aktát 10 munkanapon belül lezárja, melynek tényét a gazdasági aktában rögzíti.
(2) Az adatszolgáltató, amennyiben gazdasági aktájának vezetésére másik szőlőültetvénye vagy borászati üzeme helye szerinti hegybírót választ, ezt évente május 1. és május 31. között kell bejelenteni az újonnan választott hegybírónak.
(3) A hegybíró a bejelentéstől számított 10 munkanapon belül értesíti az adatszolgáltató gazdasági aktáját vezető hegybíróját a bejelentés tényéről.
(4) A gazdasági akta vezetésére kiválasztott hegybíró a gazdasági akta áttételének tényét a gazdasági aktában rögzíti, és új hatósági bizonyítványt állít ki az adatszolgáltató részére, amelyben közli a gazdasági akta vezetésére és az adatszolgáltatóra vonatkozó aktualizált adatokat.”

2. § Az R. 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A szőlő származási bizonyítvány iránti kérelmeket a szüret befejezését követő 5 munkanapon belül, de legkésőbb november 30-ig kell benyújtani. Kivételesen november 30. utáni szüret esetén a kérelmet a szüret befejezését követő 5 munkanapon belül kell benyújtani. A szőlő származási bizonyítványának kiadását a gazdasági aktaszámmal rendelkező, ültetvény használójaként nyilvántartott természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet kérelmezheti a 8. számú melléklet szerinti kérelemnek a szőlőültetvény helye szerint illetékes hegybíróhoz történő benyújtásával.”

3. § (1) Az R. 14. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A bor származási bizonyítványának kiadását a hegybíró által nyilvántartott, gazdasági aktaszámmal rendelkező természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, kérelmezheti a szüretet követő év január 10-ig a 10. számú melléklet szerinti kérelemnek a hegybíróhoz történő benyújtásával. A bor első származási bizonyítványára irányuló kérelemhez mellékelni kell a szőlő származási bizonyítvány első (biztonsági jellel ellátott) példányát, illetve a pincekönyvnek a kérelemben szereplő bortételre vonatkozó részének másolatát.”

(2) Az R. 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A bor származási bizonyítvány iránti kérelemben a bor mennyiségét seprős újborban kell megadni. A tokaji borkülönlegességek és a november 30-át követően szüretelt szőlőből készült borászati termékek előállítása estén a bor első származási bizonyítványa január 10. után a szüretet követő év március 31-ig kérelmezhető.”

(3) Az R. 14. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A (6) bekezdés szerint kiadott bor származási bizonyítványon akkor is fel kell tüntetni az alkoholtartalom-növelés vagy az édesítés tényét, ha azt nem azon a tételen végezték, amelye a borszármazási bizonyítványt kérik, hanem egy vagy több résztételnél, amiből a végső bortétel áll.”

4. § Az R. 26. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A FÖMI biztosítja az MVH és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (a továbbiakban: MgSzH) részére a helyszíni ellenőrzések elvégzéséhez szükséges VINGIS térképeket.”

5. § Az R. harmadik rész I. fejezetének címe helyébe a „A borok forgalomba hozatalának részletes szabályai” szöveg lép.

6. § Az R. 31. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

31. § (1) Ha a Btv. másképp nem rendelkezik, a borászati termékek forgalomba hozatalához szükséges mintákat a forgalomba hozó biztosítja és gondoskodik azok lezárásáról.
(2) Ha a HBB működési szabályzata, vagy a borvidéki rendtartás úgy rendelkezik, az adott OFJ- vagy OEM-bor esetén a borászati termékek forgalomba hozatalához szükséges minták:
a) csak a hegybíró jelenlétében vehetők, úgy, hogy azokat a hegybíró zárja le, vagy
b) a forgalomba hozó általi lezárását a hegybíró ellenjegyzi.
(3) A mintavételről készült jegyzőkönyvben az alábbi adatokat kell rögzíteni:
a) az előállító neve,
b) a mintavétel helye és időpontja,
c) a mintavevő aláírása,
d) a bor származási bizonyítvány száma.
(4) A forgalomba hozatali kérelem igényléséhez vett minták közül:
a) a helyi borbíráló bizottság eljárásrendjében meghatározott számú minta az érzékszervi minősítés alapjául,
b) 3 palack minta az analitikai vizsgálatok elvégzésére szolgál.
(5) A (4) bekezdésben meghatározott mintákhoz minden esetben mellékelni kell a (2) bekezdésben meghatározott jegyzőkönyvet, melyet helyettesíthet a borászati hatóság által rendszeresített, a forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet tartalmazó nyomtatvány.
(6) A minták egyenként legalább 0,5 liter borászati terméket tartalmaznak.
(7) A mintát úgy kell lezárni (pecséttel, viaszpecséttel, zsugorfóliával vagy kengyelszerűen elhelyezett ragasztószalaggal), hogy a mintához a zárás megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni. A lezáráson vagy a mintán fel kell tüntetni a (2) bekezdésben meghatározott mintavételi jegyzőkönyv sorszámát.
(8) A forgalomba hozó ellenmintára tarthat igényt. Ebben az esetben a forgalomba hozónak a (4) bekezdésben meghatározott számú mintánál annyival több mintát kell átadnia a minősítést végző részére, ahány ellenmintára igényt tart. A minősítést végző az átadott minták közül kiválasztja az ellenmintát, hitelesíti annak lezárását, és a forgalomba hozó részére átadja.”

7. § Az R. 34. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A forgalomba hozni kívánt borászati termék bírálatáról a HBB titkára a 13. számú melléklet szerinti adattartalommal rendelkező jegyzőkönyvet készít, melyet a bírálatot kérő számára a HBB eljárásrendjében meghatározott időn belül, de legkésőbb a minta benyújtását követő 22 munkanapon belül két eredeti példányban kiad, valamint a termékleírás benyújtója részére egy eredeti példányban megküld.”

8. § Az R. 35. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az FN borok érzékszervi vizsgálatát a borászati hatóság végzi, amely kizárólag a bor forgalomba hozhatóságának eldöntésére irányul.
(2) Az FN borok esetében a forgalomba hozatali engedélyezési eljárás kapcsán a 31. § (4) bekezdés a) pontja nem alkalmazandó. Az érzékszervi vizsgálatokhoz a borászati hatóság a 31. § (4) bekezdés b) pontjában meghatározott mintákat használja fel.”

9. § Az R. 37. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

37. § Az analitikai vizsgálatoknak a 607/2009/EK bizottsági rendelet 26. cikk a) pont (i) alpontjában, valamint a termékleírásokban meghatározottakon túl az alábbiakra ki kell terjedniük:
a) sűrűség,
b) összes extrakttartalom,
c) cukormentes extrakttartalom,
d) szabad kénessavtartalom,
e) malvidin-diglükozid tartalom a kékszőlőből készült borok esetén,
f) hamutartalom és
g) pH érték.”

10. § Az R. 38. § b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A borászati hatóság részére benyújtott forgalomba hozatali engedély iránti kérelem mellé a forgalomba hozónak csatolnia kell:)

b) a 31. § (4) bekezdésének b) pontjában meghatározott mintákat vagy a 37. §-ban előírt analitikai vizsgálatokról szóló jegyzőkönyvet, és”

11. § (1) Az R. 39. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Ha a forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bortételt továbbfeldolgozás céljából több bortételre bontják meg, akkor a Btv. 23. § (7) bekezdése szerint a továbbfeldolgozás megkezdése előtt 3 munkanappal a borászati üzem köteles írásban megküldeni a borászati hatóság központi szerve és a bor tárolási helye szerint illetékes hegybíró részére:
a) tétel forgalomba hozatali engedélyének számát,
b) a bortétel megnevezését és mennyiségét,
c) már forgalomba hozott bortétel mennyiségét,
d) a változatlan formában forgalmazni kívánt bortétel mennyiségét,
e) a továbbfeldolgozásra szánt bortétel mennyiségét és
f) a tétel tárolásának pontos helyét.”

(2) Az R. 39. § a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) A (6) bekezdés szerinti bejelentés alapján a borászati hatóság a minősített mennyiséget a bejelentett mennyiségre csökkenti.”

12. § Az R. 43. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A mustból vett mintát, ha a mintavétel célja a cukorösszetétel meghatározása, literenként 10 g nátriumhidroxiddal vagy 2 g kálium-metabiszulfittal kell tartósítani. A tartósítószer teljes mennyiségét fel kell oldani. A tartósítást, valamint a tartósítószer megnevezését a mérgezés veszélyére való figyelmeztetéssel a minta címkéjén és az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvben vagy hivatalos feljegyzésben fel kell tüntetni.”

13. § (1) Az R. 44. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A mintát és az ellenmintát úgy kell lezárni (pecséttel, viaszpecséttel, zsugorfóliával vagy kengyelszerűen elhelyezett ragasztószalaggal), hogy a mintához a zárás megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni. A mintát sorszámmal kell ellátni. A lezáráson el kell helyezni a mintavevő aláírását vagy pecsétjét.”

(2) Az R. 44. § (2) bekezdés f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A mintán fel kell tüntetni:)

f) a megmintázott borászati terméket tároló edény azonosítóját,”

(A mintán fel kell tüntetni:)

g) a mintavételi jegyzőkönyv sorszámát”

14. § Az R. 47. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A hatóság köteles az általa vett vagy hozzá beküldött mintát megvizsgálni és a vizsgálat eredményéről az ellenőrzöttet, a vizsgálatot kérőt, valamint a termék előállítóját értesíteni.”

15. § Az R. 52. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

52. § (1) Az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (a továbbiakban: OEM) vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzés (a továbbiakban: OFJ) szerinti területnél kisebb földrajzi egység (a továbbiakban: kisebb földrajzi egység) neve az OEM- és OFJ-bor címkéjén akkor tüntethető fel, ha:
a) az adott kisebb földrajzi egység egyértelmű körülhatárolását tartalmazza, és címkén való jelölését kifejezetten lehetővé teszi a termékleírás és
b) a kisebb földrajzi egység nevével legalább egy látómezőben megjelenik az adott OEM vagy OFJ.
(2) Ha a termékleírás úgy rendelkezik, a részben, vagy teljes egészben egy kisebb földrajzi egység nevéből, vagy az ország egy földrajzi területére vonatkozó hivatkozásból álló lajstromozott védjegyekkel, illetve 2002. május 11. előtt használat útján meghonosodott védjegyekkel jelölt borászati termékek esetében nem kell alkalmazni a bor készítéséhez felhasznált szőlő származására előírt szabályokat. E borok esetében a termékleírásban kell szabályozni az érintett kisebb földrajzi egységek védjegyektől való megkülönböztetésének módját.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott esetekben az (1) bekezdés előírásai nem alkalmazandóak.”

16. § Az R. 54. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 1234/2007/EK tanácsi rendelet 118z. cikk (2) bekezdés b) pont (i) alpontja alapján a Magyarország területén termelt FN borok címkéjén az alábbi szőlőfajták nevét tilos feltüntetni:
a) cirfandli,
b) furmint,
c) juhfark,
d) kabar,
e) kadarka,
f) kéknyelű,
g) kövérszőlő,
h) zéta.
(2) Az (1) bekezdésben felsorolt fajtáknak a borkészítésre alkalmas szőlőfajták osztályba sorolásáról szóló 98/2009. (VII. 30.) FVM rendelet 1. számú mellékletében meghatározott szinonim nevei a 607/2009/EK rendelet 42. cikk (3) és (4) bekezdésének figyelembevételével feltüntethetőek az FN borok címkéin is.”

17. § Az R. 55. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 607/2009/EK bizottsági rendelet XII. mellékletének „B” részében felsorolt kifejezések közül az alábbiak a Btv.-ben előírtakon túlmenően kizárólag az itt megjelölt feltételek teljesítése esetén tüntethetők fel a borok címkéjén:”

18. § Az R. 58. §-át megelőző alcím helyébe a következő szöveg lép:

„Pezsgőspalackba tölthető italok”

19. § Az R. 60. §-t megelőző alcím helyébe a következő szöveg lép:

„Cukortartalom átszámítása alkoholtartalomra”

20. § Az R. 60. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

60. § Adatszolgáltatáskor a cukortartalom magyar mustfokban, valamint tömegszázalékban mért értékét a 16. számú melléklet táblázatai szerint kell térfogatszázalékra átszámítani.”

21. § Az R. 61. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az 52. § (1) bekezdését csak a Btv.-ben meghatározott módon alkalmazhatóvá vált termékleírással rendelkező borászati termékekre kell alkalmazni.”

22. § Az R. 66. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

66. § A Tokaji borkülönlegességek termelésekor a borok előállításáról szóló 99/2004. (VI. 3.) FVM rendelet 27–32. §-ában, valamint 1. mellékletének 7–11. pontjában foglalt szabályokat kell alkalmazni az 1234/2007/EK tanácsi rendelet 118s. cikk (1) bekezdése szerint benyújtott termékleírás Btv.-ben meghatározott módon alkalmazhatóvá válásáig.”

23. § (1) Az R. 67. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az e paragrafusban meghatározott borok érzékszervi vizsgálatát a borászati hatóság végzi. Ebben az esetben a forgalomba hozatali engedély igénylésekor a 31. § (4) bekezdés a) pontja és a 38. § c) pontja nem alkalmazandó. Az érzékszervi vizsgálatokhoz a borászati hatóság a 31. § (4) bekezdés b) pontjában meghatározott mintákat használja fel.”

(2) Az R. 67. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A termékleírással nem rendelkező OEM- és OFJ-borok esetében a részben, vagy teljes egészben egy kisebb földrajzi egység nevéből, vagy az ország egy földrajzi területére vonatkozó hivatkozásból álló lajstromozott védjegyekkel, illetve 2002. május 11. előtt használat útján meghonosodott védjegyekkel jelölt borászati termékek esetében nem kell alkalmazni a bor készítéséhez felhasznált szőlő származására előírt szabályokat.”

24. § Az R. 69. § c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet az alábbi közösségi rendelkezések végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapítja meg:)

c) a 479/2008/EK tanácsi rendeletnek a bizonyos borászati termékekre vonatkozó oltalom alatt álló eredet-megjelölések és földrajzi jelzések, hagyományos kifejezések, valamint e termékek címkézése és kiszerelése tekintetében történő végrehajtására vonatkozó egyes részletes szabályok megállapításáról szóló 607/2009/EK (2009. július 14.) bizottsági rendelet,”

25. § (1) Az R. 1. számú melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) Az R. 2. számú melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

(3) Az R. 4. számú melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

(4) Az R. 5. számú melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

(5) Az R. 6. számú melléklete helyébe az 5. melléklet lép.

(6) Az R. 7. számú melléklet helyébe a 6. melléklet lép.

(7) Az R. 10. számú melléklete helyébe a 7. melléklet lép.

(8) Az R. 11. számú melléklete helyébe a 8. melléklet lép.

(9) Az R. 15. számú melléklete a 9. melléklet szerint módosul.

(10) Az R. 16. számú melléklet helyébe a 10. melléklet lép.

26. § (1) Az R. 1. § a) 1. pontjában a „479/2008/EK tanácsi rendeletnek a szőlőkataszter, a kötelező bejelentések, a piaci felügyelethez szükséges információgyűjtés, a borászati termékek fuvarozásához szükséges kísérőokmányok, valamint a borágazatban vezetendő nyilvántartás tekintetében történő alkalmazására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló, 2009. május 26-i 436/2009/EK bizottsági rendelet (a továbbiakban: 436/2009/EK rendelet)” szövegrész helyébe a „436/2009/EK rendelet” szöveg lép.

(2) Az R. 6. § (2) bekezdésében a „479/2008/EK tanácsi rendeletnek a szőlőből készült termékek kategóriái, a borászati eljárások és az azokhoz kapcsolódó korlátozások tekintetében történő végrehajtására vonatkozó egyes szabályok megállapításáról szóló, 2009. július 10-ei 606/2009/EK bizottsági rendelet (a továbbiakban: 606/2009/EK bizottsági rendelet)” szövegrész helyébe a „606/2009/EK bizottsági rendelet” szöveg lép.

27. § (1) Az R. 13. § (1) bekezdésében, valamint a 14. § (1) bekezdésében a „kérelmezheti” szövegrész helyébe a „kérelmezi” szöveg lép.

(2) Az R. 13. § (4) bekezdésében a „lehet kiadni” szövegrész helyébe a „kell kiadni” szöveg lép.

(3) Az R. 14. § (6) bekezdésében az „a pincekönyv adatai alapján” szövegrész helyébe az „a pincekönyv érintett bortételre vonatkozó részének másolata alapján” szöveg lép.

(4) Az R. 33. § (3) bekezdésében a „legalább háromötöd” szövegrész helyébe a „50%-ot meghaladó arányának” szöveg lép.

(5) Az R. 58. § e) pontban a „vol %” szövegrész helyébe a „%vol” szöveg lép.

(6) Az R. 67. §-ának (1) bekezdésében az „a termékleírást a miniszter jóvá nem hagyja” szövegrész helyébe a „a termékleírás Btv.-ben meghatározott módon alkalmazhatóvá nem válik.” szöveg lép.

(7) Az R. 68. §-ában a „2011. december 31-ig” szövegrész helyébe az „a termékleírás Btv.-ben meghatározott módon alkalmazhatóvá válásáig” szöveg lép.

(8) Az R. 8. számú mellékletében a „potenciális alkohol (V/V %)” szövegrész helyébe a „potenciális alkohol (% vol)” szöveg lép.

(9) Az R. 9. számú mellékletében a „potenciális alkohol (V/V %)” szövegrész helyébe a „potenciális alkohol (% vol)” szöveg lép.

28. § Hatályát veszti:

c) az R. 46. §-ában „az e jogszabályban rögzített minimális értéken felül” szövegrész,

d) az R. 53. §-át megelőző alcím,

e) az R. 53. §-a,

f) az R. 3. számú mellékletének 1. pontjában a „Szeged” szövegrész,

g) az R. 3. számú mellékletének 9. pontjában a „Nagykáta” szövegrész, valamint

h) az R. 3. számú mellékletének 31. pontjában a „Fácánkert”, „Kisszékely” és „Regöly” szövegrészek.

29. § E rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Az R. 1. számú melléklet 3. pontja helyébe a következő szövegrész lép:
„3. Kunsági borvidék Bácsalmás, Bácsszőlős, Csikéria, Jánoshalma, Kelebia, Kéleshalom, Kunbaja, Kunfehértó, Mélykút, Tompa, Abony, Albertirsa, Bénye, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dány, Gomba, Hernád, Inárcs, Jászberény, Jászszentandrás, Kakucs, Kóka, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagykőrös, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pilis, Tóalmás, Tápiószentmárton, Tápiószele, Újlengyel, Apostag, Dunapataj, Dunavecse, Dömsöd, Harta, Solt, Ráckeve, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Tököl, Ágasegyháza, Fülöpháza, Izsák, Kunszentmiklós, Orgovány, Páhi, Szabadszállás, Ballószög, Bugac, Felsőlajos, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Ladánybene, Lajosmizse, Akasztó, Bócsa, Csengőd, Imrehegy, Fülöpszállás, Kaskantyú, Kecel, Kiskőrös, Pirtó, Soltszentimre, Soltvadkert, Tabdi, Tázlár, Balotaszállás, Csólyospálos, Harkakötöny, Jászszentlászló, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kisszállás, Móricgát, Szank, Zsana, Cibakháza, Cserkeszőlő, Csépa, Kocsér, Lakitelek, Nagyrév, Nyárlőrinc, Szelevény, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszajenő, Tiszaföldvár, Tiszainoka, Tiszakécske, Tiszakürt, Tiszasas, Tiszaug.”
Az R. 1. számú melléklet 1. pontjában a „Kiskundorozsma” szövegrész helyébe a „Szeged” szöveg lép.

2. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Az R. 2. számú mellékletében a „Borászati tevékenységet és kapacitást regisztráló adatlap” alcímet követő szövegrész helyébe a következő szövegrész lép:
Borászati tevékenységet és kapacitást regisztráló adatlap
(a borászat helye szerint illetékes hegybíró vezet)

Borvidék

Hegyközség (vagy hegyközségi tanács)

Hegyközségi tag/Adatszolgáltató

Név:

Nyilvántartási szám:

Cím:

 

GA szám:

Pince területe: ..... m2

Szőlőfeldolgozó teljesítménye: ........t/h

 

Musthűtő teljesítmény: ...... kJ

 

A

B

C

D

E

F

G

1.

Borászati termék előállítása

Szőlő-
feldolgozás

Bor-
készítés

Érlelés

Pezsgő-
készítés

Kanna-
töltés

Palackozás

2.

.......... OEM

 

 

 

 

 

 

3.

.......... OEM

 

 

 

 

 

 

4.

.......... OFJ

 

 

 

 

 

 

5.

.......... OFJ

 

 

 

 

 

 

6.

Nem OEM/OFJ fajtabor

 

 

 

 

 

 

7.

– .......... fajta

 

 

 

 

 

 

8.

– .......... fajta

 

 

 

 

 

 

9.

Nem OEM/OFJ bor

 

 

 

 

 

 

10.

Egyéb borászati termék:

 

 

 

 

 

 

11.

– habzóbor

 

 

 

 

 

 

12.

– likőrbor

 

 

 

 

 

 

13.

– ...

 

 

 

 

 

 

14.

Ízesített bor

 

 

 

 

 

 

(a végezni kívánt tevékenységet jelölje x-szel!)

Tárolótér összesen:

hl

 

 

 

ebből:

 

 

 

 

– erjesztőtér:

hl

 

fahordó

hl

– tárolótér:

hl

 

vasbeton

hl

 

 

 

saválló acél

hl

 

 

 

nyomásálló tartály

hl

 

 

 

egyéb fémtartály

hl

 

 

 

műanyag

hl

 

 

 

egyéb

hl

Töltőgépek száma:

db

 

Palackozó teljesítménye

palack/h

Kelt: ..............................................
............................................................................................
hegyközségi tag/adatszolgáltató aláírása

3. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Szüreti jelentés

Hegyközségi tag/ Adatszolgáltató:

Név

Cím

GA szám:

Nyilvántartási szám:

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

1.

Évjárat:

Termőterület

Szüretelt szőlő

Szőlő felhasználása

2.

Termékkategória, (termékkategória csoport)

Ha

Település
(hrsz., dűlő)

fajta

Poten-
ciális alko-
hol %vol

Mennyiség (q/hl)

Nyilatkozattevő általi borrá történő feldolgozás (a pincekönyv alapján)

..................... szövetkezetnek szállítva

......................... Borkészítő felvásárlónak

Egyéb rendeltetés

3.

fehér

kék

fehér

vörös

Szőlő

Must

Szőlő

Must

 

 

4.

fehér

kék

fehér

vörös

fehér

kék

fehér

vörös

 

 

5.

.................... Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott borok előállítására szánt szőlőültetvény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

.................... Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borok előállítására szánt szőlőültetvény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy földrajzi jelzéssel nem ellátott fajtaborok előállítására szánt szőlőültetvény: ................ fajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy földrajzi jelzéssel nem ellátott borok előállítására szánt szőlőültetvény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

Más borok előállítására szánt ültetvény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a településre, dűlőre és helyrajzi számra vonatkozó mezők kitöltése csak abban az esetben kötelező, amennyiben az adott bortétel címkéjén fel kívánja tüntetni ezeket az adatokat!)
Kelt:    ...................................................................................
Hegyközségi tag/Adatszolgáltató aláírása
Termelési jelentés a felvásárolt szőlőről

Borvidék:

Hegyközség

 

 

 

Hegyközségi tag/Adatszolgáltató:

Név:

Cím:

Bejelentett termék(ek) nyilvántartási helye:

 

Nyilvántartási szám:

GA szám:

Adóraktári szám:

Település:

Cím:

Borpiaci év:

 

 

 

 

 

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

X

Y

Z

AA

1.

A fel-
hasz-
nált ter-
mé-
kek kate-
góriái

Beszállítás

Szőlőterület adatai

Szőlő (hl/q)

A borászati év kezdete óta előállított termékek és borkészleteken kívüli egyéb készletek a jelentés elkészítésének időpontjában (hektoliterben)

2.

Név

szőlő szár-
ma-
zási bizo-
nyít-
vány
száma

Tele-
pülés (hrsz.,
dűlő)

terü-
let (ha)

........ OEM

........ OFJ

Nem OEM/OFJ (FN)
........ fajtájú
fajtabor

Nem OEM/OFJ
(egyéb FN) bor

Más

3.

Must

Bor

Must

Bor

Must

Bor

Must

Bor

Must

Bor

4.

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a településre, dűlőre és helyrajzi számra vonatkozó mezők kitöltése csak abban az esetben kötelező, amennyiben az adott bortétel címkéjén fel kívánja tüntetni ezeket az adatokat!)
Kelt:    .....................................................................................
Hegyközségi tag/Adatszolgáltató aláírása

4. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Értékesítési jelentés a forgalomba hozott borokról

Borvidék:

Adatszolgáltató neve

Hegyközség

Címe:

 

GA száma:

 

A

B

C

D

E

F

1.

Termékkategória

Értékesítés

2.

Folyóbor (>60 liter)

60 liter alatti tárolóedényben kiszerelt értékesítés

Mind-
összesen (liter)

3.

fehér

vörös/rozé

fehér

vörös/rozé

 

4.

1. Belföldi értékesítés

 

 

 

 

 

5.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses bor(ok):

 

 

 

 

 

 

– ... OEM

 

 

 

 

 

 

– ... OEM

 

 

 

 

 

6.

Oltalom alatt álló földrajzi jelzéses bor(ok)

 

 

 

 

 

 

– ... OFJ

 

 

 

 

 

 

– ... OFJ

 

 

 

 

 

7.

Nem OEM/OFJ fajtabor(ok)

 

 

 

 

 

8.

Nem OEM/OFJ bor(ok)

 

 

 

 

 

9.

Más bor:

 

 

 

 

 

10.

2. EU tagországba történő értékesítés

 

 

 

 

 

11.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses bor(ok)

 

 

 

 

 

12.

Oltalom alatt álló földrajzi jelzéses bor(ok)

 

 

 

 

 

13.

Nem OEM/OFJ fajtabor(ok)

 

 

 

 

 

14.

Nem OEM/OFJ bor(ok)

 

 

 

 

 

15.

Más bor:

 

 

 

 

 

16.

3. Harmadik országba értékesítés (export)

 

 

 

 

 

17.

Oltalom alatt álló eredetmegjelöléses bor(ok)

 

 

 

 

 

18.

Oltalom alatt álló földrajzi jelzéses bor(ok)

 

 

 

 

 

19.

Nem OEM/OFJ fajtabor(ok)

 

 

 

 

 

20.

Nem OEM/OFJ bor(ok)

 

 

 

 

 

21.

Más bor:

 

 

 

 

 

Kelt: .........................
..................................................
adatszolgáltató aláírása

5. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Bor- és mustkészlet jelentés
(július 31-i állapot)    Beadási határidő: augusztus 15.

Borvidék:

Hegyközség:

 

 

 

             .......Év

Hegyközségi tag/Adatszolgáltató neve

 

Címe:

 

 

GA száma:

 

 

 

A

B

C

D

1.

Borászati termékek kategóriái

Készletmennyiség (hl)

2.

(termékkategória csoport)

fehér

vörös/rozé

Összesen

3.

Borok

4.

............ OEM

 

 

 

5.

............ OEM

 

 

 

6.

............ OFJ

 

 

 

7.

............ OFJ

 

 

 

8.

Nem OEM/ OFJ fajtabor

 

 

 

9.

Nem OEM/ OFJ bor

 

 

 

10.

Az EU más tagországaiból származó borok

 

 

 

11.

3. országból származó borok

 

 

 

12.

Mustok

13.

Sűrített szőlőmust

 

 

 

14.

Finomított szőlőmust-sűrítmény

 

 

 

15.

Tartósított must

 

 

 

16.

Részben erjedt szőlőmust

 

 

 

Kelt: .....................
......................................................................................
hegyközségi tag/adatszolgáltató aláírása

6. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Borvidék:

Hegyközség/tanács:

Benyújtandó minden évben kétszer, augusztus 15-én és december 15-én

 

 

Borászati melléktermék-felhasználás – 20.....

 

 

Nyilvántartási szám:

Hegyközség tölti ki!

GA szám:

 

Adatszolgáltató: Név: ............................. Cím: ...........................

 

Adóraktári engedély száma:

 

 

Beérkezés: .......................................................

 

Keletkezett borászati melléktermék (szőlőtörköly, borseprő, derítési alj stb.)

 

 

Megnevezése: borseprő/derítési alj

Megnevezése: törköly

Mennyisége: ....................... liter

Mennyisége: .......................... kilogramm

Felhasználása:

 

kötelező lepárlás céljára: ........................................ liter

bizonylat száma: ...............................................

ellenőrzés melletti kivonás: ................................... liter

bizonylat száma: ...............................................

Kelt: ..................................................
....................................................................................
hegyközségi tag/adatszolgáltató aláírása

7. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Bor származási bizonyítvány kérelem

Hegyközségi Tanács:

 

Hegyközség neve:

 

 

 

 

 

 

 

Termelő neve:

 

 

Felvásárló neve:

Termelő címe:

 

 

Címe:

Nyilvántartási száma:

 

 

Nyilvántartási száma:

GA száma:

 

 

GA száma:

Bor tárolási helye:

 

 

 

 

 

Kérelmezett tétel megnevezése:

 

 

 

 

Borkezelésre vonatkozó nyilatkozatok

 

 

 

Természetes alkoholtartalom növelés történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

Bor édesítése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

must/bor savtartalmának növelése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

must/bor savtartalmának csökkentése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

Szín:

fehér/rozé/vörös

Származási ország:

 

 

Bor készültségi foka:

Termék típusa**:

 

 

 

 

A

B

C

D

E

F

1.

Tétel-
szám

Bevonandó szőlő / bor származási bizonyítvány/forgalomba
hozatali engedély sorszáma

A címkén feltüntetni kívánt OEM, OFJ vagy fajtanév

A címkén feltüntetni kívánt, az 52. §-ban meghatározott kisebb földrajzi egység neve, hagyományos kifejezés,
az 56. §-ban meghatározott egyéb korlátozottan használható kifejezés vagy a termékleírásban meghatározott egyéb kifejezés

Összes alkohol (%vol)

Mennyiség* (hl)

2.

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

5.

 

ÖSSZESEN

*    Pincekönyv alapján
**    1234/2007/EK rendelet XIb. számú melléklete szerinti kategóriák.
Megjegyzés:
A kérelem aláírásával a kérelmező igazolja, hogy a kérelemben feltüntetett tételre vonatkozó adatok a valóságnak megfelelnek.
Kelt:...........................
..................................................................
Bizonyítványt kérelmező aláírása
Kelt:...........................
.......................................
Hegybíró aláírása
P. H.

8. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Bor származási bizonyítvány

Példányszám:

 

Sorszám:

 

Hegyközségi Tanács:

 

Hegyközség neve:

 

 

 

 

 

 

 

Termelő neve:

 

 

Felvásárló neve:

Termelő címe:

 

 

Címe:

Nyilvántartási száma:

 

 

Nyilvántartási száma:

GA száma:

 

 

GA száma:

Termelő aláírása:

 

 

Felvásárló aláírása:

Bor tárolási helye:

 

 

 

 

 

Kérelmezett tétel megnevezése:

 

 

 

 

Borkezelésre vonatkozó nyilatkozatok

 

 

 

Természetes alkoholtartalom növelés történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

Bor édesítése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

must/bor savtartalmának növelése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

must/bor savtartalmának csökkentése történt

◻igen; ◻nem

 

 

 

Évjárat:

Szín:

fehér/rozé/vörös

Származási ország:

 

 

Bor készültségi foka:

Termék típusa**:

 

 

 

 

A

B

C

D

E

F

1.

Tétel-
szám

Bevonandó szőlő / bor származási bizonyítvány/forgalomba hozatali engedély sorszáma

A címkén feltüntetni kívánt OEM, OFJ vagy fajtanév

A címkén feltüntethető,
az 52. §-ban meghatározott kisebb földrajzi egység neve, hagyományos kifejezés,
az 56. §-ban meghatározott egyéb korlátozottan használható kifejezés vagy a termékleírásban meghatározott egyéb kifejezés

Összes alkohol (%vol)

Mennyiség* (hl)

2.

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

5.

 

ÖSSZESEN

* 1234/2007/EK rendelet XIb. számú melléklete szerinti kategóriák.
** Pincekönyv alapján
Megjegyzés:
A fenti tételekre a ...................... sorszámú bor származási bizonyítványt ........................... – célra kiadtam és nyilvántartásba vettem
Kelt: ..............................
.......................................
Hegybíró aláírása
P. H.

9. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

Az R. 15. számú melléklet táblázatának 8. sora helyébe a következő szövegrész lép:

8.

„muskotály”

bor (OEM és OFJ), pezsgő és szén-dioxid hozzáadásával készült habzóbor

legalább 85%-ban a következő szőlőfajták közül egynek vagy többnek a terméséből készülnek:
– Aletta,
– Csaba gyöngye,
– cserszegi fűszeres,
– hamburgi muskotály,
– Irsai Olivér,
– mátrai muskotály,
– nektár,
– ottonel muskotály,
– pölöskei muskotály,
– sárga muskotály,
– szirén,
– trilla,
– zefír.

10. melléklet a 64/2010. (V. 12.) FVM rendelethez

„A” rész
Magyar mustfok átszámítása alkoholtartalomra

 

A

B

C

1.

Mustfok

Potenciális alkoholtartalom

Sűrűség

2.

[MM°], 17,5 °C-on

[%vol], 20 °C-on

,, 17,5 °C-on

3.

12,5

7,34

1,05856

4.

12,6

7,41

1,05907

5.

12,7

7,48

1,05957

6.

12,8

7,54

1,06008

7.

12,9

7,61

1,06058

8.

13,0

7,68

1,06108

9.

13,1

7,75

1,06159

10.

13,2

7,83

1,06209

11.

13,3

7,90

1,06260

12.

13,4

7,98

1,06310

13.

13,5

8,05

1,06361

14.

13,6

8,12

1,06412

15.

13,7

8,20

1,06463

16.

13,8

8,27

1,06514

17.

13,9

8,35

1,06565

18.

14,0

8,42

1,06616

19.

14,1

8,49

1,06667

20.

14,2

8,56

1,06718

21.

14,3

8,63

1,06769

22.

14,4

8,70

1,06820

23.

14,5

8,77

1,06871

24.

14,6

8,84

1,06922

25.

14,7

8,91

1,06974

26.

14,8

8,98

1,07025

27.

14,9

9,05

1,07077

28.

15,0

9,12

1,07128

29.

15,1

9,20

1,07180

30.

15,2

9,27

1,07232

31.

15,3

9,35

1,07283

32.

15,4

9,42

1,07335

33.

15,5

9,50

1,07387

34.

15,6

9,57

1,07439

35.

15,7

9,65

1,07491

36.

15,8

9,72

1,07542

37.

15,9

9,80

1,07594

38.

16,0

9,87

1,07646

39.

16,1

9,94

1,07698

40.

16,2

10,01

1,07750

41.

16,3

10,08

1,07803

42.

16,4

10,15

1,07855

43.

16,5

10,22

1,07907

44.

16,6

10,30

1,07959

45.

16,7

10,37

1,08011

46.

16,8

10,45

1,08063

47.

16,9

10,52

1,08115

48.

17,0

10,60

1,08167

49.

17,1

10,67

1,08219

50.

17,2

10,75

1,08272

51.

17,3

10,82

1,08324

52.

17,4

10,89

1,08377

53.

17,5

10,97

1,08429

54.

17,6

11,04

1,08482

55.

17,7

11,12

1,08534

56.

17,8

11,19

1,08587

57.

17,9

11,27

1,08639

58.

18,0

11,34

1,08692

59.

18,1

11,41

1,08745

60.

18,2

11,49

1,08798

61.

18,3

11,56

1,08852

62.

18,4

11,64

1,08905

63.

18,5

11,71

1,08958

64.

18,6

11,78

1,09011

65.

18,7

11,86

1,09064

66.

18,8

11,93

1,09117

67.

18,9

12,01

1,09170

68.

19,0

12,08

1,09223

69.

19,1

12,15

1,09276

70.

19,2

12,23

1,09330

71.

19,3

12,30

1,09383

72.

19,4

12,38

1,09437

73.

19,5

12,45

1,09490

74.

19,6

12,53

1,09544

75.

19,7

12,60

1,09598

76.

19,8

12,68

1,09651

77.

19,9

12,75

1,09705

78.

20,0

12,83

1,09759

79.

20,1

12,91

1,09813

80.

20,2

12,98

1,09866

81.

20,3

13,06

1,09920

82.

20,4

13,13

1,09973

83.

20,5

13,21

1,10027

84.

20,6

13,29

1,10081

85.

20,7

13,36

1,10135

86.

20,8

13,44

1,10190

87.

20,9

13,51

1,10244

88.

21,0

13,59

1,10298

89.

21,1

13,67

1,10352

90.

21,2

13,75

1,10406

91.

21,3

13,82

1,10461

92.

21,4

13,90

1,10515

93.

21,5

13,98

1,10569

94.

21,6

14,05

1,10623

95.

21,7

14,13

1,10678

96.

21,8

14,20

1,10732

97.

21,9

14,28

1,10787

98.

22,0

14,35

1,10841

99.

22,1

14,43

1,10896

100.

22,2

14,51

1,10951

101.

22,3

14,58

1,11006

102.

22,4

14,66

1,11061

103.

22,5

14,74

1,11116

104.

22,6

14,82

1,11171

105.

22,7

14,89

1,11226

106.

22,8

14,97

1,11280

107.

22,9

15,04

1,11335

108.

23,0

15,12

1,11390

109.

23,1

15,19

1,11447

110.

23,2

15,27

1,11502

111.

23,3

15,34

1,11557

112.

23,4

15,42

1,11613

113.

23,5

15,51

1,11668

114.

23,6

15,57

1,11723

115.

23,7

15,65

1,11779

116.

23,8

15,73

1,11834

117.

23,9

15,80

1,11890

118.

24,0

15,89

1,11945

119.

24,1

15,96

1,12001

120.

24,2

16,03

1,12056

121.

24,3

16,11

1,12112

122.

24,4

16,19

1,12167

123.

24,5

16,28

1,12223

124.

24,6

16,34

1,12279

125.

24,7

16,42

1,12335

126.

24,8

16,50

1,12391

127.

24,9

16,57

1,12447

128.

25,0

16,66

1,12503

129.

25,1

16,73

1,12558

130.

25,2

16,80

1,12615

131.

25,3

16,88

1,12671

132.

25,4

16,96

1,12727

133.

25,5

17,02

1,12783

134.

25,6

17,11

1,12839

135.

25,7

17,19

1,12895

136.

25,8

17,27

1,12952

137.

25,9

17,34

1,13008

138.

26,0

17,46

1,13064

139.

26,1

17,50

1,13121

140.

26,2

17,58

1,13177

141.

26,3

17,65

1,13234

142.

26,4

17,73

1,13290

143.

26,5

17,85

1,13347

144.

26,6

17,89

1,13404

145.

26,7

17,96

1,13460

146.

26,8

18,04

1,13517

147.

26,9

18,12

1,13574

148.

27,0

18,23

1,13631

149.

27,1

18,27

1,13688

150.

27,2

18,35

1,13745

151.

27,3

18,43

1,13802

152.

27,4

18,50

1,13859

153.

27,5

18,58

1,13916

154.

27,6

18,66

1,13973

155.

27,7

18,74

1,14030

156.

27,8

18,81

1,14087

157.

27,9

18,89

1,14144

158.

28,0

18,95

1,14202

159.

28,1

19,05

1,14259

160.

28,2

19,12

1,14316

161.

28,3

19,20

1,14374

162.

28,4

19,28

1,14431

163.

28,5

19,36

1,14489

164.

28,6

19,44

1,14546

165.

28,7

19,51

1,14604

166.

28,8

19,59

1,14662

167.

28,9

19,67

1,14719

168.

29,0

19,75

1,14777

169.

29,1

19,82

1,14835

170.

29,2

19,90

1,14893

171.

29,3

19,98

1,14951

172.

29,4

20,06

1,15009

173.

29,5

20,13

1,15067

174.

29,6

20,21

1,15125

175.

29,7

20,29

1,15183

176.

29,8

20,37

1,15241

177.

29,9

20,45

1,15299

178.

30,0

20,52

1,15357

„B” rész
A tömegszázalékban mért cukortartalom átszámítása alkoholfokra

 

A

B

C

D

E

F

1.

Cukor tömegszázalék

Törésmutató
20 °C hőmérsékleten

Sűrűség
20 °C hőmérsékleten

Cukor
g/l-ben

Cukor
g/kg-ban

Alkoholtartalom térfogatszázalékban 20 °C hőmérsékleten

2.

10,0

1,34781

1,039

82,3

79,2

4,89

3.

10,1

1,34798

1,0394

83,4

80,2

4,95

4.

10,2

1,34814

1,0398

84,5

81,3

5,02

5.

10,3

1,3483

1,0402

85,6

82,2

5,09

6.

10,4

1,34845

1,0406

86,6

83,2

5,14

7.

10,5

1,3486

1,041

87,6

84,1

5,2

8.

10,6

1,34875

1,0414

88,6

85,1

5,26

9.

10,7

1,3489

1,0419

89,7

86,1

5,33

10.

10,8

1,34906

1,0423

90,8

87,1

5,39

11.

10,9

1,34921

1,0427

91,8

88,1

5,45

12.

11,0

1,34936

1,0431

92,9

89,1

5,52

13.

11,1

1,34952

1,0435

94

90

5,58

14.

11,2

1,34968

1,0439

95

91

5,64

15.

11,3

1,34984

1,0443

96,1

92

5,71

16.

11,4

1,34999

1,0447

97,1

92,9

5,77

17.

11,5

1,35015

1,0452

98,2

94

5,83

18.

11,6

1,35031

1,0456

99,3

95

5,9

19.

11,7

1,35046

1,046

100,3

95,9

5,96

20.

11,8

1,35062

1,0464

101,4

96,9

6,02

21.

11,9

1,35077

1,0468

102,5

97,9

6,09

22.

12,0

1,35092

1,0473

103,6

98,9

6,15

23.

12,1

1,35108

1,0477

104,7

99,9

6,22

24.

12,2

1,35124

1,0481

105,7

100,8

6,28

25.

12,3

1,3514

1,0485

106,8

101,9

6,35

26.

12,4

1,35156

1,0489

107,9

102,9

6,41

27.

12,5

1,35172

1,0494

109

103,8

6,47

28.

12,6

1,35187

1,0498

110

104,8

6,53

29.

12,7

1,35203

1,0502

111,1

105,8

6,6

30.

12,8

1,35219

1,0506

112,2

106,8

6,66

31.

12,9

1,35234

1,051

113,2

107,8

6,73

32.

13,0

1,35249

1,0514

114,3

108,7

6,79

33.

13,1

1,35266

1,0519

115,4

109,7

6,86

34.

13,2

1,35282

1,0523

116,5

110,7

6,92

35.

13,3

1,35298

1,0527

117,6

111,7

6,99

36.

13,4

1,35313

1,0531

118,6

112,6

7,05

37.

13,5

1,35329

1,0536

119,7

113,6

7,11

38.

13,6

1,35345

1,054

120,8

114,6

7,18

39.

13,7

1,3536

1,0544

121,8

115,6

7,24

40.

13,8

1,35376

1,0548

122,9

116,5

7,3

41.

13,9

1,35391

1,0552

124

117,5

7,37

42.

14,0

1,35407

1,0557

125,1

118,5

7,43

43.

14,1

1,35424

1,0561

126,2

119,5

7,5

44.

14,2

1,3544

1,0565

127,3

120,5

7,56

45.

14,3

1,35456

1,0569

128,4

121,5

7,63

46.

14,4

1,35472

1,0574

129,5

122,5

7,69

47.

14,5

1,35488

1,0578

130,6

123,4

7,76

48.

14,6

1,35503

1,0582

131,6

124,4

7,82

49.

14,7

1,35519

1,0586

132,7

125,4

7,88

50.

14,8

1,35535

1,0591

133,8

126,3

7,95

51.

14,9

1,35551

1,0595

134,9

127,3

8,01

52.

15,0

1,35567

1,0599

136

128,3

8,08

53.

15,1

1,35583

1,0603

137,1

129,3

8,15

54.

15,2

1,35599

1,0608

138,2

130,3

8,21

55.

15,3

1,35615

1,0612

139,3

131,3

8,27

56.

15,4

1,35631

1,0616

140,4

132,3

8,34

57.

15,5

1,35648

1,0621

141,5

133,2

8,41

58.

15,6

1,35664

1,0625

142,6

134,2

8,47

59.

15,7

1,3568

1,0629

143,7

135,2

8,54

60.

15,8

1,35696

1,0633

144,8

136,2

8,6

61.

15,9

1,35712

1,0638

145,9

137,2

8,67

62.

16,0

1,35728

1,0642

147

138,1

8,73

63.

16,1

1,35744

1,0646

148,1

139,1

8,8

64.

16,2

1,3576

1,0651

149,2

140,1

8,86

65.

16,3

1,35776

1,0655

150,3

141,1

8,93

66.

16,4

1,35793

1,066

151,5

142,1

9

67.

16,5

1,35809

1,0664

152,6

143,1

9,06

68.

16,6

1,35825

1,0668

153,7

144,1

9,13

69.

16,7

1,35842

1,0672

154,8

145

9,2

70.

16,8

1,35858

1,0677

155,9

146

9,26

71.

16,9

1,35874

1,0681

157

147

9,33

72.

17,0

1,3589

1,0685

158,1

148

9,39

73.

17,1

1,35907

1,069

159,3

149

9,46

74.

17,2

1,35923

1,0694

160,4

150

9,53

75.

17,3

1,35939

1,0699

161,5

151

9,59

76.

17,4

1,35955

1,0703

162,6

151,9

9,66

77.

17,5

1,35972

1,0707

163,7

152,9

9,73

78.

17,6

1,35988

1,0711

164,8

153,9

9,79

79.

17,7

1,36004

1,0716

165,9

154,8

9,86

80.

17,8

1,3602

1,072

167

155,8

9,92

81.

17,9

1,36036

1,0724

168,1

156,8

9,99

82.

18,0

1,36053

1,0729

169,3

157,8

10,06

83.

18,1

1,3607

1,0733

170,4

158,8

10,12

84.

18,2

1,36086

1,0738

171,5

159,7

10,19

85.

18,3

1,36102

1,0742

172,6

160,7

10,25

86.

18,4

1,36119

1,0746

173,7

161,6

10,32

87.

18,5

1,36136

1,0751

174,9

162,6

10,39

88.

18,6

1,36152

1,0755

176

163,6

10,46

89.

18,7

1,36169

1,076

177,2

164,6

10,53

90.

18,8

1,36185

1,0764

178,3

165,6

10,59

91.

18,9

1,36201

1,0768

179,4

166,6

10,66

92.

19,0

1,36217

1,0773

180,5

167,6

10,72

93.

19,1

1,36234

1,0777

181,7

168,6

10,8

94.

19,2

1,36251

1,0782

182,8

169,5

10,86

95.

19,3

1,36267

1,0786

183,9

170,5

10,93

96.

19,4

1,36284

1,0791

185,1

171,5

11

97.

19,5

1,36301

1,0795

186,3

172,5

11,07

98.

19,6

1,36318

1,08

187,4

173,5

11,13

99.

19,7

1,36335

1,0804

188,6

174,5

11,21

100.

19,8

1,36351

1,0809

189,7

175,5

11,27

101.

19,9

1,36367

1,0813

190,8

176,5

11,34

102.

20,0

1,36383

1,0817

191,9

177,4

11,4

103.

20,1

1,364

1,0822

193,1

178,4

11,47

104.

20,2

1,36417

1,0826

194,2

179,4

11,54

105.

20,3

1,36434

1,0831

195,3

180,4

11,6

106.

20,4

1,36451

1,0835

196,5

181,4

11,67

107.

20,5

1,36468

1,084

197,7

182,3

11,75

108.

20,6

1,36484

1,0844

198,8

183,3

11,81

109.

20,7

1,36501

1,0849

200

184,3

11,88

110.

20,8

1,36518

1,0853

201,1

185,3

11,96

111.

20,9

1,36534

1,0857

202,2

186,2

12,01

112.

21,0

1,3655

1,0862

203,3

187,2

12,08

113.

21,1

1,36568

1,0866

204,5

188,2

12,15

114.

21,2

1,36585

1,0871

205,7

189,2

12,22

115.

21,3

1,36601

1,0875

206,8

190,2

12,29

116.

21,4

1,36618

1,088

207,9

191,1

12,35

117.

21,5

1,36635

1,0884

209,1

192,1

12,42

118.

21,6

1,36652

1,0889

210,3

193,1

12,49

119.

21,7

1,36669

1,0893

211,4

194,1

12,56

120.

21,8

1,36685

1,0897

212,5

195

12,63

121.

21,9

1,36702

1,0902

213,6

196

12,69

122.

22,0

1,36719

1,0906

214,8

196,9

12,76

123.

22,1

1,36736

1,0911

216

198

12,83

124.

22,2

1,36753

1,0916

217,2

199

12,9

125.

22,3

1,3677

1,092

218,3

199,9

12,97

126.

22,4

1,36787

1,0925

219,5

200,9

13,04

127.

22,5

1,36804

1,0929

220,6

201,8

13,11

128.

22,6

1,3682

1,0933

221,7

202,8

13,17

129.

22,7

1,36837

1,0938

222,9

203,8

13,24

130.

22,8

1,36854

1,0943

224,1

204,8

13,31

131.

22,9

1,36871

1,0947

225,2

205,8

13,38

132.

23,0

1,36888

1,0952

226,4

206,7

13,45

133.

23,1

1,36905

1,0956

227,6

207,7

13,52

134.

23,2

1,36922

1,0961

228,7

208,7

13,59

135.

23,3

1,36939

1,0965

229,9

209,7

13,66

136.

23,4

1,36956

1,097

231,1

210,7

13,73

137.

23,5

1,36973

1,0975

232,3

211,6

13,8

138.

23,6

1,36991

1,0979

233,4

212,6

13,87

139.

23,7

1,37008

1,0984

234,6

213,6

13,94

140.

23,8

1,37025

1,0988

235,8

214,6

14,01

141.

23,9

1,37042

1,0993

237

215,6

14,08

142.

24,0

1,37059

1,0998

238,2

216,6

14,15

143.

24,1

1,37076

1,1007

239,3

217,4

14,22

144.

24,2

1,37093

1,1011

240,3

218,2

14,28

145.

24,3

1,3711

1,1016

241,6

219,4

14,35

146.

24,4

1,37128

1,1022

243

220,5

14,44

147.

24,5

1,37145

1,1026

244

221,3

14,5

148.

24,6

1,37162

1,103

245

222,1

14,56

149.

24,7

1,3718

1,1035

246,4

223,2

14,64

150.

24,8

1,37197

1,1041

247,7

224,4

14,72

151.

24,9

1,37214

1,1045

248,7

225,2

14,78

152.

25,0

1,37232

1,1049

249,7

226

14,84

153.

25,1

1,37249

1,1053

250,7

226,8

14,9

154.

25,2

1,37266

1,1057

251,7

227,6

14,96

155.

25,3

1,37283

1,1062

253

228,7

15,03

156.

25,4

1,373

1,1068

254,4

229,9

15,11

157.

25,5

1,37317

1,1072

255,4

230,7

15,17

158.

25,6

1,37335

1,1076

256,4

231,5

15,23

159.

25,7

1,37353

1,1081

257,8

232,6

15,32

160.

25,8

1,3737

1,1087

259,1

233,7

15,39

161.

25,9

1,37387

1,1091

260,1

234,5

15,45

162.

26,0

1,37405

1,1095

261,1

235,3

15,51

163.

26,1

1,37423

1,11

262,5

236,4

15,6

164.

26,2

1,3744

1,1106

263,8

237,5

15,67

165.

26,3

1,37457

1,111

264,8

238,3

15,73

166.

26,4

1,37475

1,1114

265,8

239,2

15,79

167.

26,5

1,37493

1,1119

267,2

240,3

15,88

168.

26,6

1,3751

1,1125

268,5

241,4

15,95

169.

26,7

1,37528

1,1129

269,5

242,2

16,01

170.

26,8

1,37545

1,1133

270,5

243

16,07

171.

26,9

1,37562

1,1238

271,8

244,1

16,15

172.

27,0

1,3758

1,1144

273,2

245,2

16,23

173.

27,1

1,37598

1,1148

274,2

246

16,29

174.

27,2

1,37615

1,1152

275,2

246,8

16,35

175.

27,3

1,37632

1,1157

276,5

247,9

16,43

176.

27,4

1,3765

1,1163

277,9

249

16,51

177.

27,5

1,37667

1,1167

278,9

249,8

16,57

178.

27,6

1,37685

1,1171

279,9

250,6

16,63

179.

27,7

1,37703

1,1176

281,3

251,6

16,71

180.

27,8

1,37721

1,1182

282,6

252,7

16,79

181.

27,9

1,37739

1,1186

283,6

253,5

16,85

182.

28,0

1,37757

1,119

284,6

254,3

16,91

183.

28,1

1,37775

1,1195

286

255,4

16,99

184.

28,2

1,37793

1,1201

287,3

256,5

17,07

185.

28,3

1,3781

1,1205

288,3

257,3

17,13

186.

28,4

1,37828

1,1209

289,3

258,1

17,19

187.

28,5

1,37846

1,1214

290,7

259,2

17,27

188.

28,6

1,37863

1,122

292

260,3

17,35

189.

28,7

1,37881

1,1224

293

261

17,41

190.

28,8

1,37899

1,1228

294

261,8

17,47

191.

28,9

1,37917

1,1233

295,3

262,9

17,55

192.

29,0

1,37935

1,1239

296,7

264

17,63

193.

29,1

1,37953

1,1244

298,1

265,1

17,71

194.

29,2

1,37971

1,125

299,4

266,1

17,79

195.

29,3

1,37988

1,1254

300,4

266,9

17,85

196.

29,4

1,38006

1,1258

301,4

267,7

17,91

197.

29,5

1,38024

1,1263

302,8

268,8

17,99

198.

29,6

1,38042

1,1269

304,1

269,9

18,07

199.

29,7

1,3806

1,1273

305,1

270,6

18,13

200.

29,8

1,38078

1,1277

306,1

271,4

18,19

201.

29,9

1,38096

1,1282

307,4

272,5

18,26

202.

30,0

1,38114

1,1288

308,8

273,6

18,35

203.

30,1

1,38132

1,1293

310

274,5

18,42

204.

30,2

1,3815

1,1298

311,2

275,5

18,49

205.

30,3

1,38168

1,1302

312,4

276,4

18,56

206.

30,4

1,38186

1,1307

313,6

277,3

18,63

207.

30,5

1,38204

1,1312

314,8

278,3

18,7

208.

30,6

1,38222

1,1317

316

279,2

18,77

209.

30,7

1,3824

1,1322

317,2

280,2

18,85

210.

30,8

1,38258

1,1327

318,4

281,1

18,92

211.

30,9

1,38276

1,1332

319,6

282

18,99

212.

31,0

1,38294

1,1336

320,8

283

19,06

213.

31,1

1,38312

1,1341

322

283,9

19,13

214.

31,2

1,3833

1,1346

323,2

284,9

19,2

215.

31,3

1,38349

1,1351

324,4

285,8

19,27

216.

31,4

1,38367

1,1356

325,6

286,8

19,35

217.

31,5

1,38385

1,1361

326,8

287,7

19,42

218.

31,6

1,38403

1,1366

328,1

288,6

19,49

219.

31,7

1,38421

1,1371

329,3

289,6

19,56

220.

31,8

1,3844

1,1376

330,5

290,5

19,64

221.

31,9

1,38458

1,138

331,7

291,5

19,71

222.

32,0

1,38476

1,1385

332,9

292,4

19,78

223.

32,1

1,38494

1,1391

334,2

293,4

19,86

224.

32,2

1,38513

1,1396

335,5

294,4

19,93

225.

32,3

1,38531

1,1401

336,7

295,4

20

226.

32,4

1,3855

1,1406

338

296,4

20,08

227.

32,5

1,38568

1,1411

339,3

297,3

20,16

228.

32,6

1,38586

1,1416

340,6

298,3

20,24

229.

32,7

1,38605

1,1422

341,9

299,3

20,31

230.

32,8

1,38623

1,1427

343,1

300,3

20,38

231.

32,9

1,38642

1,1432

344,4

301,3

20,46

232.

33,0

1,3866

1,1437

345,7

302,3

20,54

233.

33,1

1,38678

1,1442

346,9

303,2

20,61

234.

33,2

1,38697

1,1447

348,1

304,1

20,68

235.

33,3

1,38715

1,1452

349,3

305

20,75

236.

33,4

1,38734

1,1457

350,5

305,9

20,82

237.

33,5

1,38753

1,1461

351,7

306,9

20,9

238.

33,6

1,38771

1,1466

352,9

307,8

20,97

239.

33,7

1,3879

1,1471

354,1

308,7

21,04

240.

33,8

1,38808

1,1476

355,3

309,6

21,11

241.

33,9

1,38827

1,1481

356,5

310,5

21,18

242.

34,0

1,38845

1,1486

357,7

311,4

21,25

243.

34,1

1,38864

1,1491

359

312,4

21,33

244.

34,2

1,38882

1,1496

360,3

313,4

21,41

245.

34,3

1,38901

1,1501

361,5

314,3

21,48

246.

34,4

1,38919

1,1506

362,8

315,3

21,55

247.

34,5

1,38938

1,1512

364,1

316,3

21,63

248.

34,6

1,38957

1,1517

365,4

317,3

21,71

249.

34,7

1,38975

1,1522

366,7

318,2

21,79

250.

34,8

1,38994

1,1527

367,9

319,2

21,86

251.

34,9

1,39012

1,1532

369,2

320,2

21,94

252.

35,0

1,39031

1,1537

370,5

321,1

22,01

253.

35,1

1,3905

1,1543

371,8

322,1

22,09

254.

35,2

1,39069

1,1548

373

323

22,16

255.

35,3

1,39087

1,1553

374,3

324

22,24

256.

35,4

1,39106

1,1558

375,6

325

22,32

257.

35,5

1,39125

1,1563

376,9

325,9

22,39

258.

35,6

1,39144

1,1568

378,1

326,9

22,45

259.

35,7

1,39163

1,1573

379,4

327,8

22,54

260.

35,8

1,39181

1,1579

380,7

328,8

22,62

261.

35,9

1,392

1,1584

381,9

329,7

22,69

262.

36,0

1,39219

1,1589

383,2

330,7

22,77

263.

36,1

1,39238

1,1594

384,5

331,6

22,85

264.

36,2

1,39257

1,1599

385,8

332,6

22,92

265.

36,3

1,39276

1,1604

387

335,5

23,99

266.

36,4

1,39295

1,161

388,3

334,5

23,07

267.

36,5

1,39314

1,1615

389,6

335,4

23,15

268.

36,6

1,39332

1,162

390,9

336,4

23,22

269.

36,7

1,39351

1,1625

392,2

337,3

23,3

270.

36,8

1,3937

1,163

393,4

338,3

23,37

271.

36,9

1,39389

1,1635

394,7

339,2

23,45

272.

37,0

1,39408

1,1641

396

340,2

23,53

273.

37,1

1,39427

1,1646

397,3

341,1

23,6

274.

37,2

1,39446

1,1651

398,6

342,1

23,68

275.

37,3

1,39465

1,1656

399,8

343

23,75

276.

37,4

1,39484

1,1661

401,1

344

23,83

277.

37,5

1,39504

1,1666

402,4

344,9

23,91

278.

37,6

1,39523

1,1672

403,7

345,9

23,99

279.

37,7

1,39542

1,1677

405

346,8

24,06

280.

37,8

1,39561

1,1682

406,2

347,7

24,13

281.

37,9

1,3958

1,1687

407,5

348,7

24,21

282.

38,0

1,39599

1,1692

408,8

349,6

24,29

283.

38,1

1,39618

1,1698

410,1

350,6

24,37

284.

38,2

1,39637

1,1703

411,3

351,5

24,44

285.

38,3

1,39657

1,1708

412,6

352,4

24,51

286.

38,4

1,39676

1,1713

413,9

353,4

24,59

287.

38,5

1,39695

1,1718

415,2

354,3

24,67

288.

38,6

1,39714

1,1723

416,4

355,2

24,74

289.

38,7

1,39733

1,1728

417,7

356,1

24,82

290.

38,8

1,39753

1,1733

419

357,1

24,9

291.

38,9

1,39772

1,1739

420,2

358

24,97

292.

39,0

1,39791

1,1744

421,5

358,9

25,04

293.

39,1

1,3981

1,1749

422,8

359,8

25,12

294.

39,2

1,3983

1,1754

424,1

360,8

25,2

295.

39,3

1,39849

1,1759

425,3

361,7

25,27

296.

39,4

1,39969

1,1764

426,6

362,6

25,35

297.

39,5

1,39888

1,177

427,9

363,6

25,42

298.

39,6

1,39907

1,1775

429,2

364,5

25,5

299.

39,7

1,39927

1,178

430,5

365,4

25,58

300.

39,8

1,39946

1,1785

431,7

366,3

25,65

301.

39,9

1,39966

1,179

433

367,3

25,73

302.

40,0

1,39985

1,1796

434,3

368,2

25,8

303.

40,1

1,40004

1,1801

435,6

369,2

25,88

304.

40,2

1,40024

1,1806

437

370,1

25,96

305.

40,3

1,40043

1,1812

438,3

371,1

26,04

306.

40,4

1,40063

1,1817

439,7

372,1

26,12

307.

40,5

1,40083

1,1823

441

373

26,2

308.

40,6

1,40102

1,1828

442,3

374

26,28

309.

40,7

1,40122

1,1833

443,7

374,9

26,36

310.

40,8

1,40141

1,1839

445

375,9

26,44

311.

40,9

1,40161

1,1844

446,4

376,9

26,52

312.

41,0

1,4018

1,185

447,7

377,8

26,6

313.

41,1

1,402

1,1855

449

378,7

26,68

314.

41,2

1,40219

1,186

450,2

379,6

26,75

315.

41,3

1,40239

1,1865

451,5

380,5

26,83

316.

41,4

1,40259

1,187

452,8

381,4

26,9

317.

41,5

1,40279

1,1875

454,1

382,3

26,98

318.

41,6

1,40298

1,1881

455,3

383,2

27,05

319.

41,7

1,40318

1,1886

456,6

384,2

27,13

320.

41,8

1,40338

1,1891

457,9

385,1

27,21

321.

41,9

1,40357

1,1896

459,1

386

27,28

322.

42,0

1,40377

1,1901

460,4

386,9

27,35

323.

42,1

1,40397

1,1907

461,7

387,8

27,43

324.

42,2

1,40417

1,1912

463,1

388,8

27,52

325.

42,3

1,40436

1,1917

464,4

389,7

27,59

326.

42,4

1,40456

1,1923

465,8

390,7

27,68

327.

42,5

1,40476

1,1928

467,2

391,6

27,76

328.

42,6

1,40496

1,1934

468,5

392,6

27,84

329.

42,7

1,40516

1,1939

469,9

393,5

27,92

330.

42,8

1,40535

1,1945

471,2

394,5

28

331.

42,9

1,40555

1,195

472,6

395,4

28,08

332.

43,0

1,40575

1,1956

473,9

396,4

28,16

333.

43,1

1,40595

1,1961

475,2

397,3

28,23

334.

43,2

1,40615

1,1967

476,6

398,3

28,32

335.

43,3

1,40635

1,1972

477,9

399,2

28,4

336.

43,4

1,40655

1,1977

479,3

400,1

28,48

337.

43,5

1,40675

1,1983

480,6

401,1

28,56

338.

43,6

1,40695

1,1988

481,9

402

28,63

339.

43,7

1,40715

1,1994

483,3

402,9

28,72

340.

43,8

1,40735

1,1999

484,6

403,9

28,79

341.

43,9

1,40755

1,2005

486

404,8

28,88

342.

44,0

1,40775

1,201

487,3

405,7

28,95

343.

44,1

1,40795

1,2015

188,6

406,7

29,03

344.

44,2

1,40815

1,2021

490

407,6

29,11

345.

44,3

1,40836

1,2026

491,3

408,5

29,19

346.

44,4

1,40856

1,2032

492,7

409,5

29,27

347.

44,5

1,40876

1,2037

494

410,4

29,35

348.

44,6

1,40896

1,2042

495,3

411,3

29,43

349.

44,7

1,40916

1,2048

496,7

412,3

29,51

350.

44,8

1,40937

1,2053

498

413,2

29,59

351.

44,9

1,40957

1,2059

499,4

414,1

29,67

352.

45,0

1,40977

1,2064

500,7

415

29,75

353.

45,1

1,40997

1,207

502,1

416

29,83

354.

45,2

1,41018

1,2076

503,5

417

29,92

355.

45,3

1,41038

1,2081

504,9

417,9

30

356.

45,4

1,41058

1,2087

506,3

418,9

30,08

357.

45,5

1,41079

1,2093

507,8

419,9

30,17

358.

45,6

1,41099

1,2098

509,2

420,9

30,25

359.

45,7

1,41119

1,2104

510,6

421,8

30,34

360.

45,8

1,41139

1,211

512

422,8

30,42

361.

45,9

1,4116

1,2115

513,4

423,7

30,5

362.

46,0

1,4118

1,2121

514,8

424,7

30,59

363.

46,1

1,412

1,2127

516,1

425,6

30,66

364.

46,2

1,41221

1,2132

517,5

426,5

30,75

365.

46,3

1,41241

1,2137

518,8

427,5

30,82

366.

46,4

1,41262

1,2143

520,2

428,4

30,91

367.

46,5

1,41282

1,2148

521,5

429,3

30,99

368.

46,6

1,41302

1,2154

522,8

430,2

31,06

369.

46,7

1,41323

1,2159

524,2

431,1

31,15

370.

46,8

1,41343

1,2165

525,5

432

31,22

371.

46,9

1,41364

1,217

526,9

432,9

31,31

372.

47,0

1,41384

1,2175

528,2

433,8

31,38

373.

47,1

1,41405

1,2181

529,6

434,8

31,47

374.

47,2

1,41425

1,2187

531

435,7

31,55

375.

47,3

1,41446

1,2192

532,4

436,7

31,63

376.

47,4

1,41466

1,2198

533,8

437,6

31,72

377.

47,5

1,41487

1,2204

535,3

438,6

31,81

378.

47,6

1,41508

1,221

536,7

439,5

31,89

379.

47,7

1,41528

1,2215

538,1

440,5

31,97

380.

47,8

1,41549

1,2221

539,5

441,4

32,05

381.

47,9

1,41569

1,2227

540,9

442,4

32,14

382.

48,0

1,4159

1,2232

542,3

443,3

32,22

383.

48,1

1,41611

1,2238

543,6

444,2

32,3

384.

48,2

1,41632

1,2243

545

445,1

32,38

385.

48,3

1,41652

1,2249

546,3

446

32,46

386.

48,4

1,41673

1,2254

547,7

446,9

32,59

387.

48,5

1,41694

1,226

549,1

447,8

32,63

388.

48,6

1,41715

1,2265

550,4

448,7

32,7

389.

48,7

1,41736

1,2271

551,8

449,7

32,79

390.

48,8

1,41756

1,2276

553,1

450,6

32,86

391.

48,9

1,41777

1,2282

554,5

451,6

32,95

392.

49,0

1,41798

1,2287

555,8

452,3

33,02

393.

49,1

1,41819

1,2293

557,2

453,3

33,11

394.

49,2

1,4184

1,2298

558,6

454,2

33,19

395.

49,3

1,41861

1,2304

560

455,1

33,27

396.

49,4

1,41882

1,231

561,4

456,1

33,36

397.

49,5

1,41903

1,2315

562,8

457

33,44

398.

49,6

1,41924

1,2321

564,2

457,9

33,52

399.

49,7

1,41945

1,2327

565,6

458,8

33,61

400.

49,8

1,41966

1,2332

567

459,8

33,69

401.

49,9

1,41987

1,2338

568,4

460,7

33,77

402.

50,0

1,42008

1,2344

569,8

461,6

33,86

403.

50,1

1,42029

1,2349

571,2

462,5

33,94

404.

50,2

1,4205

1,2355

572,6

463,5

34,02

405.

50,3

1,42071

1,2361

574

464,4

34,1

406.

50,4

1,42

1,2366

575,4

465,3

34,19

407.

50,5

1,42114

1,2372

576,9

466,2

34,28

408.

50,6

1,42135

1,2378

578,3

467,2

34,36

409.

50,7

1,42156

1,2384

579,7

468,1

34,44

410.

50,8

1,42177

1,2389

581,1

469

34,53

411.

50,9

1,42198

1,2395

582,5

469,9

34,61

412.

51,0

1,42219

1,2401

583,9

470,9

34,69

413.

51,1

1,4224

1,2407

585,4

471,8

34,78

414.

51,2

1,42261

1,2413

586,9

472,8

34,87

415.

51,3

1,42283

1,2419

588,3

473,8

34,95

416.

51,4

1,42304

1,2425

589,8

474,7

35,04

417.

51,5

1,42325

1,2431

591,3

475,7

35,13

418.

51,6

1,42346

1,2437

592,8

476,6

35,22

419.

51,7

1,42367

1,2443

594,3

477,6

35,31

420.

51,8

1,42389

1,2449

595,7

478,6

35,39

421.

51,9

1,4241

1,2455

597,2

479,5

35,48

422.

52,0

1,42431

1,2461

598,7

480,5

35,57

423.

52,1

1,42452

1,2466

600,1

481,5

35,65

424.

52,2

1,42474

1,2472

601,5

482,3

35,74

425.

52,3

1,42495

1,2478

602,9

483,2

35,82

426.

52,4

1,42517

1,2483

604,3

484,1

35,91

427.

52,5

1,42538

1,2489

605,8

485

35,99

428.

52,6

1,42559

1,2495

607,2

485,9

36,08

429.

52,7

1,42581

1,25

608,6

486,8

36,16

430.

52,8

1,42602

1,2506

610

487,7

36,24

431.

52,9

1,42624

1,2512

611,4

488,6

36,33

432.

53,0

1,42645

1,2518

612,8

489,6

36,41

433.

53,1

1,42666

1,2524

614,3

490,5

36,5

434.

53,2

1,42686

1,253

615,8

491,4

36,59

435.

53,3

1,42707

1,2536

617,2

492,4

36,67

436.

53,4

1,42727

1,2542

618,7

493,3

36,76

437.

53,5

1,42748

1,2548

620,2

494,3

36,85

438.

53,6

1,42769

1,2554

621,7

495,2

36,94

439.

53,7

1,42789

1,256

623,2

496,2

37,03

440.

53,8

1,4281

1,2566

624,6

497,1

37,11

441.

53,9

1,4283

1,2571

626,1

498

37,2

442.

54,0

1,42851

1,2577

627,6

499

37,29

443.

54,1

1,42874

1,2583

629

499,9

37,37

444.

54,2

1,42897

1,2589

630,4

500,8

37,45

445.

54,3

1,42919

1,2595

631,8

501,7

27,54

446.

54,4

1,42942

1,26

633,2

502,6

37,62

447.

54,5

1,42965

1,2606

634,7

503,5

37,71

448.

54,6

1,42988

1,2612

636,1

504,3

37,79

449.

54,7

1,43011

1,2617

637,5

505,2

37,88

450.

54,8

1,43033

1,2623

6389

506,1

37,96

451.

54,9

1,43056

1,2629

640,3

507

38,04

452.

55,0

1,43079

1,2635

641,7

507,9

38,11

453.

55,1

1,43101

1,264

643,2

508,8

38,22

454.

55,2

1,43123

1,2646

644,6

509,7

38,3

455.

55,3

1,43145

1,2652

646,1

510,7

38,39

456.

55,4

1,43167

1,2658

647,6

511,6

38,48

457.

55,5

1,43189

1,2664

649,1

512,5

38,57

458.

55,6

1,4321

1,267

650,5

513,4

38,65

459.

55,7

1,43232

1,2676

652

514,3

38,74

460.

55,8

1,43254

1,2682

653,5

515,3

38,83

461.

55,9

1,43276

1,2688

654,9

516,2

38,91

462.

56,0

1,43298

1,2694

656,4

517,1

39

463.

56,1

1,4332

1,27

657,9

518

39,09

464.

56,2

1,43342

1,2706

659,4

518,9

39,18

465.

56,3

1,43364

1,2712

660,8

519,9

39,26

466.

56,4

1,43386

1,2718

662,3

520,8

29,35

467.

56,5

1,43409

1,2724

663,8

521,7

39,44

468.

56,6

1,43431

1,273

665,3

522,6

39,53

469.

56,7

1,43453

1,2736

666,8

523,5

39,62

470.

56,8

1,43475

1,2742

668,2

524,4

39,7

471.

56,9

1,43497

1,2748

669,7

525,4

39,79

472.

57,0

1,43519

1,2754

671,2

526,3

39,88

473.

57,1

1,43541

1,276

672,7

527,2

39,97

474.

57,2

1,43563

1,2766

674,3

528,2

40,06

475.

57,3

1,43586

1,2773

675,8

529,1

40,15

476.

57,4

1,43608

1,2779

677,4

530,1

40,25

477.

57,5

1,4363

1,2785

678,9

531

40,34

478.

57,6

1,43652

1,2791

680,4

532

40,43

479.

57,7

1,43674

1,2797

682

532,9

40,52

480.

57,8

1,43697

1,2804

683,5

533,8

40,61

481.

57,9

1,43719

1,281

685,1

534,8

40,7

482.

58,0

1,43741

1,2816

686,6

535,7

40,8

483.

58,1

1,43763

1,2822

688,1

536,6

40,88

484.

58,2

1,43786

1,2828

689,6

537,5

40,97

485.

58,3

1,43808

1,2834

691

538,4

41,06

486.

58,4

1,43831

1,284

692,5

539,3

41,14

487.

58,5

1,43854

1,2846

694

540,2

41,23

488.

58,6

1,43876

1,2852

695,5

541,1

41,32

489.

58,7

1,43899

1,2858

697

542

41,41

490.

58,8

1,43921

1,2864

698,4

542,9

41,5

491.

58,9

1,43944

1,287

699,9

543,8

41,58

492.

59,0

1,43966

1,2876

701,4

544,7

41,67

493.

59,1

1,43989

1,2882

702,9

545,7

41,76

494.

59,2

1,44011

1,2888

704,5

546,6

41,86

495.

59,3

1,44034

1,2895

706

547,5

41,95

496.

59,4

1,44056

1,2901

707,6

548,5

42,04

497.

59,5

1,44079

1,2907

709,1

549,4

42,13

498.

59,6

1,44102

1,2913

710,6

550,3

42,22

499.

59,7

1,44124

1,292

712,2

551,2

42,32

500.

59,8

1,44147

1,2926

713,7

552,2

42,41

501.

59,9

1,44169

1,2932

715,3

553,1

42,5

502.

60,0

1,44192

1,2938

716,8

554

42,59

503.

60,1

1,44215

1,2944

718,3

554,9

42,68

504.

60,2

1,44237

1,295

719,8

555,8

42,77

505.

60,3

1,4426

1,2956

721,2

556,7

42,85

506.

60,4

1,44283

1,2962

722,7

557,6

42,94

507.

60,5

1,44306

1,2968

724,2

558,4

43,03

508.

60,6

1,44328

1,2974

725,7

559,3

43,12

509.

60,7

1,44351

1,298

727,2

560,2

43,21

510.

60,8

1,44374

1,2986

728,6

561,1

43,29

511.

60,9

1,44396

1,2992

730,1

562

43,38

512.

61,0

1,44419

1,2998

731,6

562,8

43,47

513.

61,1

1,44442

1,3004

733,1

563,8

43,56

514.

61,2

1,44465

1,3011

734,7

564,7

43,65

515.

61,3

1,44488

1,3017

736,2

565,6

43,74

516.

61,4

1,44511

1,3023

737,8

566,5

43,84

517.

61,5

1,44533

1,303

739,4

567,4

43,93

518.

61,6

1,44556

1,3036

740,9

568,4

44,02

519.

61,7

1,44579

1,3042

742,5

569,3

44,12

520.

61,8

1,44602

1,3048

744

570,2

44,21

521.

61,9

1,44625

1,3055

745,6

571,1

44,3

522.

62,0

1,44648

1,3061

747,1

572

44,39

523.

62,1

1,44671

1,3067

748,6

572,9

44,48

524.

62,2

1,44694

1,3073

750,2

573,8

44,57

525.

62,3

1,44717

1,308

751,7

574,7

44,66

526.

62,4

1,4474

1,3086

753,3

575,6

44,76

527.

62,5

1,44764

1,3092

754,8

576,5

44,85

528.

62,6

1,44787

1,3098

756,3

577,4

44,94

529.

62,7

1,4481

1,3104

757,9

578,3

45,03

530.

62,8

1,44833

1,3111

759,4

579,2

45,12

531.

62,9

1,44856

1,3117

761

580,1

45,21

532.

63,0

1,44879

1,3123

762,5

581

45,31

533.

63,1

1,44902

1,313

764,1

582

45,4

534.

63,2

1,44926

1,3136

765,7

582,9

45,49

535.

63,3

1,44949

1,3143

767,3

583,8

45,59

536.

63,4

1,44972

1,3149

768,9

584,8

45,69

537.

63,5

1,44996

1,3156

770,6

585,7

45,79

538.

63,6

1,45019

1,3162

772,2

586,6

45,88

539.

63,7

1,45042

1,3169

773,8

587,6

45,98

540.

63,8

1,45065

1,3175

775,4

588,5

46,07

541.

63,9

1,45089

1,3182

777

589,4

46,17

542.

64,0

1,45112

1,3188

778,6

590,4

46,26

543.

64,1

1,45135

1,3195

780,1

591,3

46,35

544.

64,2

1,45159

1,3201

781,7

592,1

46,45

545.

64,3

1,45183

1,3207

783,2

593

46,53

546.

64,4

1,45206

1,3213

784,8

593,9

46,63

547.

64,5

1,4523

1,3219

786,3

594,8

46,72

548.

64,6

1,45253

1,3266

787,8

595,7

46,81

549.

64,7

1,45276

1,3232

789,4

596,6

46,9

550.

64,8

1,453

1,3238

790,9

597,5

46,99

551.

64,9

1,45324

1,3244

792,5

598,3

47,09

552.

65,0

1,45347

1,3251

794

599,2

47,18

553.

65,1

1,45371

1,3257

795,6

600,1

47,27

554.

65,2

1,45394

1,3264

797,2

601,1

47,37

555.

65,3

1,45418

1,327

798,8

602

47,46

556.

65,4

1,45441

1,3277

800,4

602,9

47,56

557.

65,5

1,45465

1,3283

802,1

603,8

47,66

558.

65,6

1,45489

1,329

803,7

604,7

47,75

559.

65,7

1,45512

1,3296

805,3

605,6

47,85

560.

65,8

1,45536

1,3303

806,9

606,6

47,94

561.

65,9

1,45559

1,3309

808,5

607,5

48,04

562.

66,0

1,45583

1,3316

810,1

608,4

48,13

563.

66,1

1,45607

1,3322

811,6

609,3

48,22

564.

66,2

1,4563

1,3328

813,2

610,1

48,32

565.

66,3

1,45654

1,3335

814,8

611

48,41

566.

66,4

1,45678

1,3341

816,3

611,9

48,5

567.

66,5

1,45702

1,3347

817,9

612,8

48,6

568.

66,6

1,45725

1,3353

819,4

613,6

48,69

569.

66,7

1,45749

1,336

820,9

614,5

48,77

570.

66,8

1,45773

1,3366

822,5

615,4

48,87

571.

66,9

1,45796

1,3372

824,1

616,2

48,97

572.

67,0

1,4582

1,3378

825,6

617,1

49,05

573.

67,1

1,45844

1,3385

827,2

618

49,15

574.

67,2

1,45868

1,3391

828,8

618,9

49,24

575.

67,3

1,45892

1,3398

830,4

619,8

49,34

576.

67,4

1,45916

1,3404

832

620,7

49,43

577.

67,5

1,4594

1,3411

833,7

621,6

49,53

578.

67,6

1,45964

1,3418

835,3

622,5

49,63

579.

67,7

1,45988

1,3424

836,9

623,4

49,73

580.

67,8

1,46012

1,3431

838,5

624,3

49,82

581.

67,9

1,46036

1,3437

840,1

625,2

49,92

582.

68,0

1,4606

1,3444

841,7

626,1

50,01

583.

68,1

1,46084

1,345

843,4

627

50,11

584.

68,2

1,46108

1,3457

845,1

628

50,21

585.

68,3

1,46132

1,3464

846,7

628,9

50,31

586.

68,4

1,46156

1,3471

848,4

629,8

50,41

587.

68,5

1,46181

1,3478

850,1

630,8

50,51

588.

68,6

1,46205

1,3484

851,8

631,7

50,61

589.

68,7

1,46229

1,3491

853,5

632,6

50,71

590.

68,8

1,46253

1,3498

855,1

633,5

50,81

591.

68,9

1,46277

1,3505

856,8

634,5

50,91

592.

69,0

1,46301

1,3512

858,5

635,4

51,01

593.

69,1

1,46325

1,3518

860,1

636,3

51,1

594.

69,2

1,4635

1,3525

861,7

637,2

51,2

595.

69,3

1,46374

1,3531

863,3

638

51,29

596.

69,4

1,46398

1,3538

864,9

638,9

51,3

597.

69,5

1,46423

1,3544

866,9

639,8

51,49

598.

69,6

1,46447

1,3551

862,2

640,7

51,58

599.

69,7

1,46471

1,3557

869,8

641,6

51,68

600.

69,8

1,46495

1,3564

871,4

642,4

51,78

601.

69,9

1,4652

1,357

873

643,3

51,87

602.

70,0

1,46544

1,3577

874,6

644,2

51,97

603.

70,1

1,46568

1,3583

876,2

645,1

52,06

604.

70,2

1,46593

1,359

877,8

645,9

52,15

605.

70,3

1,46618

1,3596

879,4

646,8

52,25

606.

70,4

1,46642

1,3603

881

647,7

52,35

607.

70,5

1,46667

1,3609

882,7

648,6

52,45

608.

70,6

1,46691

1,3616

884,3

649,4

52,54

609.

70,7

1,46715

1,3622

885,9

650,3

52,64

610.

70,8

1,4674

1,3629

887,5

651,2

52,73

611.

70,9

1,46765

1,3635

889,1

652,1

52,83

612.

71,0

1,46789

1,3642

890,7

652,9

52,92

613.

71,1

1,46814

1,3649

892,4

653,8

53,02

614.

71,2

1,46838

1,3655

894,1

654,7

53,12

615.

71,3

1,46863

1,3662

895,7

655,6

53,22

616.

71,4

1,46888

1,3669

897,4

656,5

53,32

617.

71,5

1,46913

1,3676

899,1

657,4

53,42

618.

71,6

1,46937

1,3683

900,8

658,3

53,52

619.

71,7

1,46962

1,3689

902,5

659,2

53,62

620.

71,8

1,46987

1,3696

904,1

660,1

53,72

621.

71,9

1,47011

1,3703

905,8

661

53,82

622.

72,0

1,47036

1,371

907,5

661,9

53,92

623.

72,1

1,47061

1,3717

909,2

662,8

54,02

624.

72,2

1,47086

1,3723

910,8

663,7

54,12

625.

72,3

1,4711

1,373

912,5

664,6

54,22

626.

72,4

1,47135

1,3737

914,2

665,5

54,32

627.

72,5

1,4716

1,3744

915,9

666,4

54,42

628.

72,6

1,47185

1,375

917,5

667,3

54,51

629.

72,7

1,4721

1,3757

919,2

668,2

54,62

630.

72,8

1,47234

1,3764

920,9

669

54,72

631.

72,9

1,47259

1,3771

922,5

669,9

54,81

632.

73,0

1,47284

1,3777

924,2

670,8

64,91

633.

73,1

1,47309

1,3784

925,9

671,7

55,01

634.

73,2

1,47334

1,3791

927,6

672,6

55,11

635.

73,3

1,47359

1,3798

929,2

673,5

55,21

636.

73,4

1,47384

1,3804

930,9

674,4

55,31

637.

73,5

1,47409

1,3811

932,6

675,2

55,41

638.

73,6

1,47434

1,3818

934,3

676,1

55,51

639.

73,7

1,47459

1,3825

936

677

55,61

640.

73,8

1,47484

1,3832

937,6

677,9

55,71

641.

73,9

1,47509

1,3838

939,3

678,8

55,81

642.

74,0

1,47534

1,3845

941

679,7

55,91

643.

74,1

1,47559

1,3852

942,7

680,5

56,01

644.

74,2

1,47584

1,3859

944,4

681,4

56,11

645.

74,3

1,47609

1,3866

946

682,3

56,21

646.

74,4

1,47634

1,3872

947,7

683,2

56,31

647.

74,5

1,4766

1,3879

949,4

684

56,41

648.

74,6

1,47685

1,3886

951,1

684,9

56,51

649.

74,7

1,4771

1,3893

952,8

685,8

56,61

650.

74,8

1,47735

1,39

954,4

686,7

56,71

651.

74,9

1,4776

1,3906

956,1

687,5

56,81

1

A rendelet a 29. § alapján hatályát vesztette 2010. május 16. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére